Kanthal
Council
Teşekkür ettim bilgilendirme için. Yihi niye bu duruma eğilmemiş ilginç geldi.Yok tam tersi pili tam bitirmiyor. Galiba %20 kalana kadar kullanıyor. Ama Tesla pili tam bitiriyor pil düşmanı.
Teşekkür ettim bilgilendirme için. Yihi niye bu duruma eğilmemiş ilginç geldi.Yok tam tersi pili tam bitirmiyor. Galiba %20 kalana kadar kullanıyor. Ama Tesla pili tam bitiriyor pil düşmanı.
Watt boost ve çaktırmadan Beni aşar bu konu. Merak ettiğim pili sıfıra indirip, tehlikeli hale mi getiriyor? FT forumundan aklımda kaldı,
@url ‘yi de etiketleyeyim, denk gelip görürse diye, pil deyince aklıma geldi.
Süper oldu bu! Çok teşekkür ederim vakit ayırdığınız için???? Benim gibi pil korkusu olup, anlamayıp tereddütte kalanlar için güzel bir not oldu.Bir arkadaşım, geçti bir gün karşıma yihi çipleri övüyor. Diğer çipleri de denemiş, hiçbiri yihi gibi olmuyormuş, vs. Dedim nedir bunun olayı? En fazla sıcaklık kontrolü yaparken pulse kontrol yapıyordur. Ne olabilir ki?
Dedi ki; bir atomizer sarıyorum (mtl), diğer cihazlara takıyorum, içiyorum, bir de yihiye takıyorum, aroma, boğaz vurumu, yoğunluk artıyor. Aynı watt mı? Aynı watt.
İmkansız bir şey bu. Ya diğer çipler ki buna dna 250c dahildi, ekranda yazan rakamı vermiyor, ya da yihi ekranda yazandan fazlasını veriyor. Elimde yihi çip yoktu, ölçüm yapamadım. Çıplak yihi çip edindiğimde de konuyu unutup bir şey yapamadan geri gönderdim.
Pilin sıfıra inmesi diye bir şey yok. Lityum piller 2,8 voltun altına indiğinde sıkıntılar başlar. Bu durumda lityum elementi iyon özelliğini yitirmeye başlıyor. Yeniden yüklenemeyecek hale gelebiliyor. Bu da kapsite kaybı demek zaten. O yüzden içine lityum pil takılabilen ne varsa, etrafınızda ne görüyorsanız, 2,8V gördüğü an pille tüm etkileşimini durdurur. Durdurmuyorsa komşunun çocuğu falan yapmıştır, kullanmayın yani.
Bazen elime 1 Volt, 1,4 Volt gerilim veren lityum piller geçiyor. Bu pilleri önce metal hibrit pil şarj eder gibi bir süre düşük voltajda şarj edip, sonra 4,2 Volt ile normal şarj ederek hayata döndürmek mümkün ama eğer pil o halde uzun süre beklemişse maalesef şarjı çok hızlı bir şekilde tükeniyor. Bu da dediğim gibi lityumun ölmüş olduğunu gösteriyor.
Uzatmayayım (diyeceğim ama uzatmışız artık idare edin ????);
Yihi ya da başka bir çip, ne yapıyorsa yapsın pilinizi öldürmez. Ama yihi gibi ekranda yazandan daha fazla watt veren bir çipiniz varsa, hesaplarınıza biraz daha fazla tolerans ekleyin. Bu pilin sağlığı için de çok kıymetli olur.
Eline sağlık, yihi çipler oldum olası adam kandırıyormuş gibi geliyor bana, gözünü boyamak deyiminin anlamı yihidir diyebiliriz,Ama yihi gibi ekranda yazandan daha fazla watt veren bir çipiniz varsa, hesaplarınıza biraz daha fazla tolerans ekleyin. Bu pilin sağlığı için de çok kıymetli olur.
Eline sağlık, yihi çipler oldum olası adam kandırıyormuş gibi geliyor bana, gözünü boyamak deyiminin anlamı yihidir diyebiliriz,
Ama Dna öylemi gözünü yiyim ne derse onu veriyor, sağ sol yok dosdoğru adam.????????
de sülfat uygulasak nasıl olur 2.8 volt ve aşağısına inen pilleri ?Bir arkadaşım, geçti bir gün karşıma yihi çipleri övüyor. Diğer çipleri de denemiş, hiçbiri yihi gibi olmuyormuş, vs. Dedim nedir bunun olayı? En fazla sıcaklık kontrolü yaparken pulse kontrol yapıyordur. Ne olabilir ki?
Dedi ki; bir atomizer sarıyorum (mtl), diğer cihazlara takıyorum, içiyorum, bir de yihiye takıyorum, aroma, boğaz vurumu, yoğunluk artıyor. Aynı watt mı? Aynı watt.
İmkansız bir şey bu. Ya diğer çipler ki buna dna 250c dahildi, ekranda yazan rakamı vermiyor, ya da yihi ekranda yazandan fazlasını veriyor. Elimde yihi çip yoktu, ölçüm yapamadım. Çıplak yihi çip edindiğimde de konuyu unutup bir şey yapamadan geri gönderdim.
Pilin sıfıra inmesi diye bir şey yok. Lityum piller 2,8 voltun altına indiğinde sıkıntılar başlar. Bu durumda lityum elementi iyon özelliğini yitirmeye başlıyor. Yeniden yüklenemeyecek hale gelebiliyor. Bu da kapsite kaybı demek zaten. O yüzden içine lityum pil takılabilen ne varsa, etrafınızda ne görüyorsanız, 2,8V gördüğü an pille tüm etkileşimini durdurur. Durdurmuyorsa komşunun çocuğu falan yapmıştır, kullanmayın yani.
Bazen elime 1 Volt, 1,4 Volt gerilim veren lityum piller geçiyor. Bu pilleri önce metal hibrit pil şarj eder gibi bir süre düşük voltajda şarj edip, sonra 4,2 Volt ile normal şarj ederek hayata döndürmek mümkün ama eğer pil o halde uzun süre beklemişse maalesef şarjı çok hızlı bir şekilde tükeniyor. Bu da dediğim gibi lityumun ölmüş olduğunu gösteriyor.
Uzatmayayım (diyeceğim ama uzatmışız artık idare edin ????);
Yihi ya da başka bir çip, ne yapıyorsa yapsın pilinizi öldürmez. Ama yihi gibi ekranda yazandan daha fazla watt veren bir çipiniz varsa, hesaplarınıza biraz daha fazla tolerans ekleyin. Bu pilin sağlığı için de çok kıymetli olur.
de sülfat uygulasak nasıl olur 2.8 volt ve aşağısına inen pilleri ?
Forumda soyle bir arastirdim ancak gozume ilismedi belki de bulamadim.
Yihi icin mesela
kendi basina bir baslik olsa
Kullanici on tanitimi
Tc ayarlamalari
On yuklu profiller
Gibi gibi
bu konu ile alakalı elinde hazir dosyasi olan ustadlar varmidir mesela?
Ote koyden hatirladigim @Denklem2a ustadin kisa bi tanitim konusu vardi