• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara En Sevdiğiniz Tel? Neden?

Temco Kanthal A1 26, 27, 28 kullandım uzun süre. Sonra Zivipf denedim, sonra DNA mod alınca Zivipf'in NiFe'lerinden ve Temco SS316L ile ısı moduna geçtim. Birkaç ay sonra da bırakıp, DNA'lı modlardan kurtulup yeniden Temco Kanthal'lara döndüm, arada bir SS316L 30'da sarıyorum, bir abimden 30m kadar gelmişti, watt modunda kullanıyorum. Isı modu tutarlılık (consistency) dışında bir artı sunmadı bana, o nedenle bıraktım. Alakasız bir şekilde Ni80 geçti elime en son, metal tadı almıyorum ve aromayı çok güzel veriyor diye altı aydır 26 - 28 Temco Ni80 ile devam ediyorum. Arada Kanthal denedim, metal tadından içemedim. Kısacası Ni80 benim ideal telim MTL'de ve DL'de, hatta http://vapingunderground.com/threads/nichrome-ruined-me.54634/ adresindeki muhabbetin aynısını yaşadım, Ni80 buhar yaşamımı değiştirdi :). Isı modunun vaad ettiğini tam tersine bu tel ile watt modunda yakalayıp kaldım.

Yerli üretici bulursam bide Ni80 ile egzotik teller yapan, başka derdim kalmayacak.

MTL'de Clapton birkaç kez denedim bu arada, Ni80'den aldığım aromayı maalesef alamadığım için onu da tercih etmez oldum.

A1 ve Ni80'de tek marka önerim Temco olur.

Berserker miniyi sarıcaksam 3 farklı tel kullanıyorum:
  1. Temco A1 kanthal 28 ga 6 tur aralıklı, bu standart sarımım %80 bunu kullanırım ezberledim bozmam..
  2. Temco SS 26 ga 6 tur aralıklı, sıcaklık kontrolü için sarımım olur kendileri öyle n80 titanyum falan uğraşmam yeterli der çekilirim köşeme..
  3. Mtl fused clapton, @Aspirin hocamdan almıştım sanırsam arada bir aroma için sarıyorum
Reload'ı sarıyorsam ss claptonlarım gayet yeterli oluyor 3mm ye 6 tur sonrası ver elini heaven of taste...

Drop'u sarıyorsam Ni80 four core fused clapton 5 tur 3mm aralıklı... ayda 1 veya 2 kez kullanıyorum sonra unutmak istesemde dil reseptörlerim bana unutturmuyor..

Mtl de kanthal 28 2,5 mm 5,6 tur yada ni80 28 2,5 mm 5,6 tur. DL de ise 3x28 üzeri 36 ni80 3mm 5 tur aromaya doymak için yeterli :)

Matkabım olsa kendi claptonumu kendim sararım :D

Selamlar,

MTL'de ni80 fused clapton deneyeceğim. Sormak istediğim, ben ni80 telleri ısı modunda kullanılır biliyordum. Watt modunda kullanabilir miyim?

SM-N900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ni80 teller aslında nikel %80 - chrome %20 ki asıl adı NiChrome80 ve sadece watt modunda kullanılıyor, Kanthal gibi.

Yalnızca ısı modunda kullanılan nikel tel, Ni200, sadece nikel içeriyor, Titanium gibi.

Selamlar,

MTL'de ni80 fused clapton deneyeceğim. Sormak istediğim, ben ni80 telleri ısı modunda kullanılır biliyordum. Watt modunda kullanabilir miyim?

SM-N900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duruma gore...

e4b2dac49a542e93550a0ffd6fac6ee4.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

ni80 fused clapton, 28 ga x3 + 36 ga. yada 40 ga. 3mm 6 tur. İstediğim yüzey alanını tam karşılıyor, aroma olarak oldukça başarılı Drop RDAda.
Fused clapton bulamazsam mecbur düz tel kullanıyorum. Düz tel ise 22 ga Ni80, 3mm 9-10 tur. Kanthal 23 ga var elimde, onunla da 3 mm 10 tur. Fused claptona yakın bir aroma performansı alıyorum ama sarımı yamultmadan dropa kurulumu zor oluyor :)

ni80 fused clapton, 28 ga x3 + 36 ga. yada 40 ga. 3mm 6 tur. İstediğim yüzey alanını tam karşılıyor, aroma olarak oldukça başarılı Drop RDAda.
Fused clapton bulamazsam mecbur düz tel kullanıyorum. Düz tel ise 22 ga Ni80, 3mm 9-10 tur. Kanthal 23 ga var elimde, onunla da 3 mm 10 tur. Fused claptona yakın bir aroma performansı alıyorum ama sarımı yamultmadan dropa kurulumu zor oluyor :)
Telleri denedim de şu drop u denemek bi kısmet olmadı ya :/ ikinci elde bile anında gidiyor mubarek.

22ga ni80 de fused claptona göre buhar sıcaklığı nasıl Üstad ? Hangisi daha soğuk buhar veriyor yani :) sormak istediğimi adam akıllı soramadım :)

Telleri denedim de şu drop u denemek bi kısmet olmadı ya :/ ikinci elde bile anında gidiyor mubarek.

22ga ni80 de fused claptona göre buhar sıcaklığı nasıl Üstad ? Hangisi daha soğuk buhar veriyor yani :) sormak istediğimi adam akıllı soramadım :)
Düz teli aralıklı sarıyorum bu arada. Çok az bir aralık bırakıyorum aralarda ki sıçratma minimum olsun, pamuktaki likit buharlaşırken yukarı çıkacak bir yeri olsun. :)
Qminide düz telde 60W, claptonda 70W, powerful modda kullanıyorum. Düz tel daha soğuk claptona göre. Çok daha çabuk ısınıyor düz tel, ama aroma biraz daha düşük tabi.
Bir de aynı notaları alamayabiliyorsun. Claptonla sütü, kremayı güzel farkederken, düz tel ile çok aza iniyor, bazen hissetmiyorum bile :) sadece çilekli likit içer gibi oluyorum. Ama kötü mü? kesinlikle değil.

MTL
Spica Pro
Sek Nbase
dümdüz Temco SS316L 28Ga
Bana yetiyor da artıyor da :)

Geçmişte ne denedin ki diye sorulursa:
Temco Kanthal A1 28Ga
UD Kanthal A1 26Ga, 28Ga, 30Ga.
Edit: Şimdi aklıma geldi, bir kaç hazır sarım Füüzıd Glapton filan kullandım ama bana göre değil.
Bu kadar :)

Son düzenleme:
Geri