• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara En Sevdiğiniz Tel? Neden?

Bilmukabele diyorum. Bende mtlde Nife30 ve clapton ni80 tel kullanıyorum. Önceden mekanik mod kullandığımda ise gene Alien clapton ni80 kullanıyordum. Hem aroma fazlalaşıyor hemde tel hemen soğuyor. ?

Üstad, bende mekanikte ni80 fused clapton kullandım fakat ağır kalıyor gibi geldi bana gerçi benim mekanik tam mekanik değil atto mod :) ekseri ısı kontrolde kullandığımdan ona arada sırada elim gidiyor :)

Üstad, bende mekanikte ni80 fused clapton kullandım fakat ağır kalıyor gibi geldi bana gerçi benim mekanik tam mekanik değil atto mod :) ekseri ısı kontrolde kullandığımdan ona arada sırada elim gidiyor :)
Ustam benim yarı mekanik desek daha iyi olur. Chip sistemiyle çalıştığı için. Önceden dl içerken bildiğimiz mekanik modlar da 0.08ohm ya da 0.10ohm tel kullanırdım. Alien clapton aroma ve buhar performansı muhteşem oluyor. İmkan varsa denemeni tavsiye ederim. ?

Temco Kanthal A1 26 ga , 27 ga , 28 ga... çünkü ısı kontrollü telleri kullanmayı bilmiyorum :D bir türlü öğrenemedim ama elbet bir gün kavuşacağız :D bir gün :) ısı kontrollü tel kullanacağım diye gittim Hcigar VT75D aldım ama hala 27 ga kanthal a devammmm :D
bana bu ısı kontrollü telleri sabrını kontrol ederek anlatacak deneyimli tel kullanıcısı aranıyor :) maaşı ve sosyal hakların belirlenmesi bende saklı :D

Ni80 mtl fused clapton telim gelmiş. Şimdi kullanan dostlara bir soru. Buna dryburn yapacak miyim? Yapacaksan kanthal gibi hard mi yoksa soft bir dryburn mu yapmak lazım? Ohm-watt-volt ayarları tıpkı kanthal teller gibi mi? (Senin neyine alengirli tel. Sar kathali git. :))

Temco Kanthal A1 26 ga , 27 ga , 28 ga... çünkü ısı kontrollü telleri kullanmayı bilmiyorum :D bir türlü öğrenemedim ama elbet bir gün kavuşacağız :D bir gün :) ısı kontrollü tel kullanacağım diye gittim Hcigar VT75D aldım ama hala 27 ga kanthal a devammmm :D
bana bu ısı kontrollü telleri sabrını kontrol ederek anlatacak deneyimli tel kullanıcısı aranıyor :) maaşı ve sosyal hakların belirlenmesi bende saklı :D
Kardeşim Dicodes ve tc mod bölümü var. yada dna Yihi chip set kullanan arkadaşlar bilgilendirme yaparsa daha da iyi olur. ?

• Beğendim
Tepkiler: HMA
Ni80 mtl fused clapton telim gelmiş. Şimdi kullanan dostlara bir soru. Buna dryburn yapacak miyim? Yapacaksan kanthal gibi hard mi yoksa soft bir dryburn mu yapmak lazım? Ohm-watt-volt ayarları tıpkı kanthal teller gibi mi? (Senin neyine alengirli tel. Sar kathali git. :))
Ni80 telleri çok kızarmadan dry burn yapmak lazım. Kullanım açısından Kanthal'dan hiç bir farkı yok. Ni80 teller aromayı daha iyi taşıyor ve daha hızlı ısındığı için pil dostu.

Şu sıralar favori telim. DL atomizera dual takıyorum, 0.38-0.4 arası. Yok pilim bitti, yok aroma vermiyor, yok geç ısınıyor. Hiçbir derdim tasam yok. :)
674

Ni80 telleri çok kızarmadan dry burn yapmak lazım. Kullanım açısından Kanthal'dan hiç bir farkı yok. Ni80 teller aromayı daha iyi taşıyor ve daha hızlı ısındığı için pil dostu.

Şu sıralar favori telim. DL atomizera dual takıyorum, 0.38-0.4 arası. Yok pilim bitti, yok aroma vermiyor, yok geç ısınıyor. Hiçbir derdim tasam yok. :)
Ekli dosyayı görüntüle 674
Teşekkürler üstad. Aynı markanın mtl fused clapton modelini almıştım. Fazla zorlamadan kanthal tipi kullanıma devam.
Keyifli buharlar...

Isı modunda titanyum kullanıyorum. Salınım korkusu yok mu? Var elbet? Kanthal tel kullandığım zaman ağızda aft çıkma olayını yaşıyorum ki 1 hafta canımı alıyor. Açık konuşayım 26ga 28ga fark hissetmedim. Sırf buralarda okuyunca meraktan oturup 26ga sardığım zamanlar oluyor. Yoksa 28ga devam..

DL'de Demon Killer Clapton 15ft (5m.) versiyonunu kullanıyorum. Yassı yapısı, aroma ve buhar performansının yüksek oluşu beni çeken sebepler. 3mm 6 tur.
MTL'de daha kibar ve insancıl teller kullanmamız gerektiğine inanıyorum. Temco Kanthal 26ga kullanıyorum. 2.5mm 6 tur.

Hep 26 ya da 28 furyası oldu. Ancak 27 Ga Kanthal telin kudreti sonradan sonradan anlaşıldı. Elimde 60 metre 26, 30 metre 28 olmasa direk 27 ile girişirim. Temco’dan şaşmam
Eskiden pek yoktu 27 awg
Mtlde 28-30 awg
Ciğerde 26-24 awg kullanılırdı yaygın olarak
İmkanlar kısıtlıydı
O günlerden kalma bu 26 ve 28 awg furyası
Bencede 27 awg mtl için çok ideal

Nife30 net olarak lezzet olarak zirveyi bulduğum tel ama ömrü çok kısa insanın arada tel değişteresi gelmiyor malum. Bu durumlar için sıkıntı o yüzden genelde titanyum kullanmayı tercih ediyorum. Zirconium da radarımda olan bir tel en kısa sürede denemek istiyorum :)

Coilology Ni80 MTL Fused Clapton;
FT link: Tıkla beni
Video:
IMG_20190315_122130789_BURST001.jpgIMG_20190315_122452185.jpgIMG_20190315_122702568.jpgIMG_20190315_122913266.jpg9653076-1.jpg
24 saatlik izlenim;
henüz 2. tank 2 farklı sarım denedim. genelde kullandığım 27 ga temco kanthal 2,5mm hafif ayrık 7 tur. ni80 i de aynı şekilde hafif ayrık 6 tur sardım 2,5mm ye. aroma olarak kesinlikle kanthala göre daha yoğun. ve aromayı değiştiriyor. ry4 doble çok alışık olduğum bir aromadır. ve sürekli kullandığımdır. ni80 ile çok daha farklı aldım. daha tatlandı sanki aroma. kanthal ile ry4 de kuru-sert bir tad alırdım ben. ni80 ile biraz şekerli, biraz daha ağdalı (ne demek olduğundna çok emin değilim. ama kullanırım konuşma dilinde) bir tad bırakıyor. buhar sıcaklığı da biraz daha artıyor. öyle deli gibi sıcak olmuyor ama soğuk da değil. fakar kesinlikle kabul edilebilir bir ılık oluyor. kanthal ılığına göre dişlerimi henüz sızlatmadı mesela.
boğaz vurumu ise başlangıçta kanthala göre daha düşük. daha yoğun buharın daha çok boğaz vurumu vermesini bekliyordum ama öyle olmadı. ama bu az boğaz vurum olayı tamamen başlangıçta böyle. yani 3-4 saat geçtikten sonra birden boğaz vurumu geliyor :) dün akşam sardığım tank, gece yatarken alkol eşliğinde buharlamama rağmen boğazımı tırmalıyordu. sabah ise zaten parçaladı geçti :)
coil sarmak, bence kanthala göre biraz daha zor. belki kanthala alıştığımdandır.
coil ömrü ne kadar olur, kaç gün dayanır bilemedim. sağlık yönünden de kanthal kadar kabbul edilebilir sınırlarda mı onunla ilgili bilgiye de ulaşamadım. ancak atomizerlerinin aroma-boğaz vurumu performansından memnun olmayan buharcı dostlarıma kesinlikle denemelerini öneririm.
güzel günler, keyifli buharlar dilerim.

Geri