Genel Sohbet Covid-19 Türkiye Güncel

Diyelim ki korona bizim eve de geldi ve hasta olduk. Ne mi yapacağız? Her viral hastalıkta olduğu gibi hemen hemen aynı şekilde şifa bulmaya çalışacağız????
.
????Hacamat, açlık terapisi, sülük, ????Doğru beslenmek; Doğal, mevsim sebze meyveleri
????Kuruyemişler (Antep fıstığı, fındık, yer fıstığı, ceviz vb.) ????Kurubaklagiller ????Bol bol c vitamini (greyfurt suyu, limonlu su, portakal vb.)
????Ev yapımı sirke, turşu, şalgam
????Soğan, sarımsak
????Haşlama et (kemik,ilik)
????Ev yogurdu
????Doğru yağ; Zeytinyağı, tereyağ, kuyruk yağı, sade yağ ????Doğru tuz; kristal kaya tuzu
????Sentetik kokulardan arınmış, temiz ve serin yatak odası, pamuk yada yün yastık, yorgan.
????%100 pamuk, yün, keten kıyafetler, özellikle iç çamaşırları kullanmak. ????Açık havada yürüyüş, bol oksijen. ????İstirahat, manevi arınma, korunma (dua, abdest) ????Doğal katkısız saf aromatik yağlar koklamak, sürmek (nane, okaliptüs, karanfil, limon), içmek (çörekotu, kekik, karanfil)
????Bitki çayları (ıhlamur, kekik, dut, biberiye) ????Tahin,pekmez,bal
▪Hazır paket işlenmiş ürün, radine şeker, mısır şurubu, glikoz vb. içerek yiyecek, içeceklerden, trans yağlardan uzak durmak(şuan merketlerde bu ürünler yağmalanıyor❗bu ürünleri tüketen insan, hasta değilse bile bağışıklığı düşer, hasta olsa kolay kolay toparlanamaz) ▪Hastalık durumlarında çocukları okula göndermemek, kalabalık ve kapalı ortamlardan uzak durmak. ▪Aşı, ilaç, antibiyotik, sentetik vitamin, sentetik koku, ozon terapi, homeopatik ilaçlar vb. uzak durmak. ▪ Cildi terleten, hava aldırmayan petrol ürünü, polyester, polar vb. sentetik kıyafetlerden uzak durmak. ( %100 pamuk pijama ve iç çamaşırı, kışın %100 yün yelek, hırka) ▪Elektromanyetik dalgaların çok olduğu ortamlardan (avm, toplu taşıt vb.) uzak durmak. ▪Evde Wifi kullanılıyorsa geceleri yatmadan önce kapatmak.❗

ALINTI

umarım kısa sürede tüm dünyada bu durum düzelir, iyiye gider ve umarım türkiyede salgına dönüşmez.
ben temizlik için sürekli izopropil alkol alıyorum. fiyatlarını, toptan perakende takip ederim. daha geçen hafta 5 litre %99.9 saflıkta izopropil alkolü 79 liraya kargo dahil almıştım. şu an aynı firma, aynı alkolü 149 liraya satıyor.
kolonyayı da litrelik alırım, 9 liraya satılan %80 alkollü kolonya raflardan kaldırılmış :) herkese bilindik markanın 200 / 400 ml pahalı kolonyalarını kitliyorlar fahiş fiyattan.
maske fiyatlarına girmiyorum bile, işim gereği hem toz hem de kimyasallara karşı korumalı onlarca maskenin fiyatını az çok bilirim. tam yüz kimyasal maske fiyatına toz maskesi satıyorlar, almayın. peçeteden kendiniz yapın.

olur da salgına dönüşür karantina ilan edilirse içimizdeki fırsatçıları tek tek belgeleyin, masaka şikayet edin.
Tanesi 8 TL olan maskeler şimdi 65 TL olmuş.
Küfür bizim ağzımıza yakışmıyor ama gittiği yere yakışıyor be.;)

Sıvı tüketimi (su, ayran, bitki çayları ki özellikle sık aralıklarla yudum yudum su içmek) önemli.

Ellerden yüze,burna,göze,ağıza oradan da ciğerlere yolculuk yapabiliyor. Yüze götürmemek o yüzden çok önemli.
Ellerden ilgili hücrelerin bulunduğu yere giriş yapamıyor. Elinizi ağızınıza götürürseniz, oradan ağızdan ciğerlere gidebilir.
Sık sık yıkamak ise ellerde virüs varsa bile siz içeri almadan bütünlüğünü bozar/uzaklaştırır. ve işlevsiz hale getirir.

Sabunlu su çok iyi bir tercihtir nedenini okumak için tıklayınız.

Orada hiçbir şey olmasa da siz dikkat çekiyorsunuz paylaşımlarınızla Üstad...

Hiçbir şey olmasa bile bir şey varmış gibi düşünüyoruz biz.
Yani bize geçen sene böyle öğrettiler...
İlk paragrafı tam anlayamadım üstadım iyimi bişey mi dediniz kötü bişey mi :)

Bişeyin olduğu yok güncel herkesin üç aşağıya beş yukarıya bildiği bilgileri paylaşıyorum resmî makamlar tarafından açıklama geldiği takdirde en hızlı şekilde aktarmaya çalışacağım.

Her güncelleme geldiğinde listenin üst başında göründüğünde bu konunun çok hassas ve tedbirlere uyulması gerektiğinin herkes farkına varır umarım

Enerjinize atıfta bulunmuştum. Bir süredir paylaşımlarınıza sıklıkla denk geliyorum.
Gençlerin bu coşkulu enerjisi biz ihtiyarları mutlu ediyor... (veya kendini genç hissedenlerin)

Enerjinize atıfta bulunmuştum. Bir süredir paylaşımlarınıza sıklıkla denk geliyorum.
Gençlerin bu coşkulu enerjisi biz ihtiyarları mutlu ediyor... (veya kendini genç hissedenlerin)
Teşekkür ederim bu güzel atıf için ????

Yeni kayıt oldum (5martta) bundan sonrada sıklıkla görüceğinizden eminim platformu tecrübeli bilgili işlevsel ve eğlenceli buldum ve sevdik açıkcası üyeleride o şekilde

Paylaşımların çok olmasınız sebebi meraklı olmam bu konulara malum ülkemizde tütün politikasında dolayı oyunlar oynanıyor vape sektörüne bizler kullanıcı profili bilgili ve birikimli olmazsak vape sektörünü türkiyede ezer geçerler

Arkadaşlar biliyorum çok fazla bu konuda konu açıldı ama temiz ve önemli bir anlatım olan bir video buldum onun için bu konuyu açma gereksinimi duydum.

Video şu anlık İngilizce fakat bu kanalın videoları zamanla her dile çeviriliyor. (Türkçesi geldi.)
Sars-Cov-2 virüsü hakkında bilgileri,
Covid19 hastalığını nasıl yaptığı ve önlemleri çok iyi anlatıyor.
Karantina yada Sosyal Mesafelendirmenin önemine vurgu yapıyor.

Bu konuya düzenli bir şekilde bilgileri (özellikle linkli bilimsel dayanağı olanları) ekleyip, bilgilerin derli toplu olduğu bir yer yapmayı planlıyorum.
Bazı bilgiler zamanla değişebilir, güncellemeye gayret edeceğim. Hata görürseniz lütfen uyarın.

En son güncellemeler kalın puntoludur.

Başka Bilgiler:

Covid19 Map (PC)

Covid19 Map (Mobil)

CoronaVirus WorldMetersInfo

Evrim Ağacı - Turkey Coronavirus Statistics

Sağlık Bakanlığı Covid19 sayfası.

Sağlık Bakanlığı Covid19 afişleri. (Eller nasıl yıkanmalı anlatılıyor.)

Sağlık Bakanlığı Covid19 Danışma Hattı: 184

Sağlık Bakanlığı Online "Koronavirüs" kontrolü

COVID-19 (Yeni Koronavirüs Hastalığı) Belirtileri Nelerdir?
Belirtisiz olgular olabileceği bildirilmekle birlikte, bunların oranı bilinmemektedir. En çok karşılaşılan belirtiler ateş, öksürük ve nefes darlığıdır. Şiddetli olgularda zatürre, ağır solunum yetmezliği, böbrek yetmezliği ve ölüm gelişebilmektedir.

Evrim Ağacı Sars-Cov-2 (Covid19) için yazıların gruplandığı sayfa.

Evrim Ağacı Covid19 Twitter Listesi (Konusunda uzman olan insanların olduğu liste. Alakasız tweetler de görebilirsiniz.)

Bu adım en önemlisi: Koronavirüsü Durdurmak mı İstiyorsunuz? Her Şeyi Durdurun!
Bu da nedeni: Sosyal Mesafelendirme: Salgınlar Sırasında Etkinlikleri, Okulları, Toplantıları Olabildiğince Erken İptal Etmek Neden Önemlidir?
  1. Sabun, Koronavirüs da Dahil Virüsleri, Bakterileri ve Diğer Mikropları Yok Etmekte Neden Bu Kadar Etkili?
  2. İbuprofen, Koronavirüs Belirtileri Gösteren Kişilerde Semptomları Arttırıyor Olabilir!
  3. Wuhan Koronavirüsü Gibi Virüsler, İnsan Eliyle Üretilmiş ve Biyoterör Amaçlı Kullanılmış Olabilir mi?
  4. Wuhan Koronavirüsü (2019-nCoV, COVID-19, SARS-CoV-2)
  5. Koronavirüs, Hastalarda Semptomlar Henüz Ortaya Çıkmadan da Başkalarına Bulaşabiliyor! (Güncelleme bekleniyor. Karşıt bir haber yapıldı. Araştırıyorum.)
  6. Koronavirüs Ölümlerini Diğer Hastalıklardan Kaynaklı Ölümlere Kıyaslamak Neden Sorunlu Bir Yaklaşımdır?
  7. SARS-CoV-2 Hava Yoluyla Yayılıyor Olabilir; Ancak Daha Fazla Araştırma Gerekiyor!

Öldürücülük Oranı (Case Fatality Rate), nasıl hesaplanır? - Britannica Kaynak.
ölüm sayısı / hastalanan sayısı * 100.

ANLIK TEDAVİ
Şu anlık destekleyici tedavi uygulanıyor.

TEDAVİ ÖNGÖRÜLERİ
  1. Nihai İlaçlar Geliştirilene Kadar Kan Nakli Tedavisi Koronavirüs Salgınında Dostumuz Olabilir!

Son düzenleme:
Hitlerin hayalini kuracağı tarzda bir virüs.
Kendi başına ölümcül değil. Ama bulaştığı sistemi o kadar zorluyor ki, kronik rahatsızlıklar ve düşük bağışıklık sistemi ölüme yol açıyor.
Dünya, onu çürütmemizin intikamını sağlam olmayanları aramızdan ayırarak alıyor...
Umarım gelecekte ayakta kalanlar hırslarının peşinde koşmayı bırakıp, bedenlerinin ve ruhlarının kutsallığına ve sağlığına yeterli önemi vermeye başlarlar...

Geri