• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Viramods Hakkında (S.S.S)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Viramods
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Valla ben bu borulardan korkuyorum ???????? regule bir mod üretilirler ve fiyat uygun olursa denemek isterim mekanik lerden memnun olan çok insan var el kazanacağına bizim vatandaşımız kazansın ama başkaları gibide öpmesin bizi

Arkadaşlar merhaba. Aranızda 7075 modelini İda rda ile kullanan varsa herhangi bir sıkıntı yaşadı mı acaba ? 510 temassızlığı gibi yada başka bir sorun ? zincir çekim içen birine tavsiye edermisiniz ? kılıf rengini istediğimiz renkte seçebiliyor muyuz neye göre renk geliyor mesela. ben sitesindeki 7075 modelinin görselinde olan kılıfı çok beğendim de alırsam eğer o renkte mi geliyor ? bir de foto varsa çok makbule geçer :)

Arkadaşlar merhaba. Aranızda 7075 modelini İda rda ile kullanan varsa herhangi bir sıkıntı yaşadı mı acaba ? 510 temassızlığı gibi yada başka bir sorun ? zincir çekim içen birine tavsiye edermisiniz ? kılıf rengini istediğimiz renkte seçebiliyor muyuz neye göre renk geliyor mesela. ben sitesindeki 7075 modelinin görselinde olan kılıfı çok beğendim de alırsam eğer o renkte mi geliyor ? bir de foto varsa çok makbule geçer :)
Her serinin kilif rengi kendine ozelmis hocam.
Sitesindeki kilif rengi ile geliyir yani. Sadece ss te siyah var.
Saygilar

Valla ben bu borulardan korkuyorum ???????? regule bir mod üretilirler ve fiyat uygun olursa denemek isterim mekanik lerden memnun olan çok insan var el kazanacağına bizim vatandaşımız kazansın ama başkaları gibide öpmesin bizi
Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederiz kendi chip imiz üzerinde çalışmaktayız lakin adetli üretimde maliyetler aşırı yüksek bu hususa çözüm aramaktayız

Merhabalar ss304 modelimiz siyah deri kırmızı dikiş
7075 modelimiz eskitme siyah ışık altında kahveye kaçan bir renk
Cerakote modelimiz koyu kahve
Brass modelimiz taba deri ile gelmekte

İlk sizi fb grubunda gördüm çok beğendim modları tabi nasip olmadı almak daha :)
@KediBedri ciğimin yayınına gelmeniz için davet etmiştim :) iyikide gelmişsiniz iyikide burdasınız .
Hem vape dünyasına hem SBTV ailemize HOŞGELDİNİZ :)

Daha önce merak edip sormuştum regüle mod üretiminiz olucak mı chip olarak ne kullanacaksınız diye :)
O günde bana yerli üretim kendi chip imizi yapmayı planlıyoruz demiştiniz bu günde o heyecanı yaşadım bu güne kadar hep yerli firmaları destekledim destekliyeceğim inşallah daha iyiye en iyiye doğru ilerlersiniz :)

Saygı ve Sevgi ile tekrardan HOŞGELDİNİZ :)

NOT :
mor cumada sizleride görmek isteriz ????????????

İlk sizi fb grubunda gördüm çok beğendim modları tabi nasip olmadı almak daha :)
@KediBedri ciğimin yayınına gelmeniz için davet etmiştim :) iyikide gelmişsiniz iyikide burdasınız .
Hem vape dünyasına hem SBTV ailemize HOŞGELDİNİZ :)

Daha önce merak edip sormuştum regüle mod üretiminiz olucak mı chip olarak ne kullanacaksınız diye :)
O günde bana yerli üretim kendi chip imizi yapmayı planlıyoruz demiştiniz bu günde o heyecanı yaşadım bu güne kadar hep yerli firmaları destekledim destekliyeceğim inşallah daha iyiye en iyiye doğru ilerlersiniz :)

Saygı ve Sevgi ile tekrardan HOŞGELDİNİZ :)

NOT :
mor cumada sizleride görmek isteriz ????????????
Güzel dilekleriniz ve desteğiniz için teşekkür ederiz umuyoruz ki hep bu desteğe layık olabiliriz

• Sevdim
Tepkiler: HMA
Küçük hafif mod aramaktan bıkmışken bide baktım ki viramods. Bide kılıf hemde yakışıklı.
Acaba derken hadi bi deneyeyim dedim.
Iyikide demişim .ilk defa mekanik kullanıyorum dahada yanımda başka taşımam diye düşünüyorum .
Ellerinize sağlık muhteşem olmuş.
Ama keşke 7075 olan modelden sipariş etseymişim.
Ikinci siparişi verecem galiba :)

Küçük hafif mod aramaktan bıkmışken bide baktım ki viramods. Bide kılıf hemde yakışıklı.
Acaba derken hadi bi deneyeyim dedim.
Iyikide demişim .ilk defa mekanik kullanıyorum dahada yanımda başka taşımam diye düşünüyorum .
Ellerinize sağlık muhteşem olmuş.
Ama keşke 7075 olan modelden sipariş etseymişim.
Ikinci siparişi verecem galiba :)
Keşke. 119 gram

Ekli dosyalar

• 996B038A-4B62-47BC-9B4C-B2E3ACA47F48.jpeg
    996B038A-4B62-47BC-9B4C-B2E3ACA47F48.jpeg
    30.4 KB · Görüntüleme: 89
Son düzenleme:
Öncelikli olarak yerli üretimi her zaman desteklemekteyim. Şunu belirtmek isterim ki ben mod tamiri ile uğraşmaktayım ve bir kaç vira kullanıcısı şöyle bir sorunla geldi. " Tetik takılı kalıyor yada ateşleme yapmıyor". Naçizane yapmış olduğum incelemeler doğrultusunda gözlemlerim akımın neodium mıknatıs üzerinden akması kaynaklı ufak korozyonlar ve kaynamalar olmaktadır. Buna bağlı olarakta takılı kalma ve/veya ateşlememe sorunu ortaya çıkmaktadır. Konuyla ilgili bir rework söz konusu olabilir mi? Önerileriniz ne olacaktır. Saygılarımla...

Öncelikli olarak yerli üretimi her zaman desteklemekteyim. Şunu belirtmek isterim ki ben mod tamiri ile uğraşmaktayım ve bir kaç vira kullanıcısı şöyle bir sorunla geldi. " Tetik takılı kalıyor yada ateşleme yapmıyor". Naçizane yapmış olduğum incelemeler doğrultusunda gözlemlerim akımın neodium mıknatıs üzerinden akması kaynaklı ufak korozyonlar ve kaynamalar olmaktadır. Buna bağlı olarakta takılı kalma ve/veya ateşlememe sorunu ortaya çıkmaktadır. Konuyla ilgili bir rework söz konusu olabilir mi? Önerileriniz ne olacaktır. Saygılarımla...
Hocam nacizane amatör fikrim butona tam basmadıkları için olabilir . Gevşek basılınca atlamalı akım geçişi orda bir korozyona sebep oluyor olabilir . Buton derinliğini artırmak için ince mıknatısı kullanıp tam basmıyorlardır büyük ihtimal.
Kullanım hakkında bi konu açmak istemiştim ama zaten deneyimli kullanıcılar olduğundan gerek duymamıştım .
Ben modun üst kısmına plastikten pul kestim böylece 1mm nin yarısı kadar bir kısım 510 pini içeri giriyor yani butona ne kadar yuklenirse yüklen pilin artı kutbu ezilmiyor
Ve atomizerin eksi kısmı modun iç kısmına kesinlikle ulaşmıyor.
Kalın mıknatıs ile gayet iyi bir buton mesafesi oluyor 2mm kadar . Öyle cebiniz boş olduğu sürece kendi kendine basma ihtimali çok düşük imkansız gibi.

İlk kullandigim
kA2OGq.jpg

Daha sonradan bu pulu her atomizer değiştirdiğimde çıkarıp takmakla uğraşmamak için şöyle yaptim
kA2j4Y.jpg

510 pininin içeri girdiği kısımda şöyle
kA2ghv.jpg

Sonradan aklıma gelen bi mesele
İnce mıknatıs kullanıldığında buton çok içeri gidiyor normalde işlemesi gereken derinlikten daha fazla içeri gidiyor takılı kalması bu yüzden olabilir. Hem mıknatısların birbirine fazla uzak olması diğer mıknatısı birbirini ittiği pozisyonun tersine dönmesine yani birbirini çektiği pozisyona dönmesine sebep olabilir bu da takılmaya sebep olur.

Son düzenleme:
Öncelikle elinize sağlık. Bir iki kişisel sorum olacak, üretici yada bilgili arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim.
4 yıldır e sigara kullanıyorum ama hiç mech mod deneyimim olmadı. Bu aleti alsam sorunsuz kullanabilir miyim acaba? Kullandığım atomizer’ler spica, spica pro ve troy 1x. Genelde tüm atolarda 1 ohm ka1 tel kullanıyorum.
Bir de cahilliğimi mazur görün, hybrid mod nedir acaba? Şimdiye kadar sadece pico ve Swag kullandım.

Öncelikle elinize sağlık. Bir iki kişisel sorum olacak, üretici yada bilgili arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim.
4 yıldır e sigara kullanıyorum ama hiç mech mod deneyimim olmadı. Bu aleti alsam sorunsuz kullanabilir miyim acaba? Kullandığım atomizer’ler spica, spica pro ve troy 1x. Genelde tüm atolarda 1 ohm ka1 tel kullanıyorum.
Bir de cahilliğimi mazur görün, hybrid mod nedir acaba? Şimdiye kadar sadece pico ve Swag kullandım.

1 ohm ve ilgili atolarla sorun yok, sadece spika pronun 510 yivleri bazen kısa kalabiliyor, dibinde erken bittiğinden araya parça koyarak yukarıda arkadaşın yaptığı gibi sorun olmayacaktır.
Sorunsuz kullanmak tabiri mekanik için dikkatli olmaktan geçer. Tel uçları düzgün kesilmeli atonun kısa devre kontrolleri güzel yapılmalıdır. Aksi taktirde mod ile kaynak yapmanız işten değil.. Korkulacak birşey değil aslında Geçende 1.8 ohm ile viraya sürdüm atoyu kontrol etmeden başıma geldi. Panik yapmadan atoyu modadan çevirip çıkarmanız pille teması kesmeniz yeterli.
Fakat her kurulumuş atoyu mutlaka mekanik moda takmadan, bir regüle mod veya coil ölçerde birkaç sefer ateşliyerek düşük ohm yani kısa devre varmı denemek gerek sonrasında mekanikte kullanmayı tavsiye ederim.
Buradaki Hibrt mod tabiri vira da göreceğiniz üzere 510 yuvası pinsiz pul gibi olan ato nun 510 u içeri alan anlamında.
Atomizer in pozitif pini arada parça olmadan pile temas eder. Ek parçanın direnci ve etkileri yoktur. Pilinizi atoya direk bağlayan bu yapıya dünya hibrit mod adını vermiş. Normal mekanikten daha performanslı bir okadar daha dikkatli kullanmanız gereken bir durum..

--------------

konuya ayrıca deneyim olarak,

Yukarıda bahsettiğim gibi bir sefer başıma gelen olay, Atomizer in içindeki telleri hızlıca kesip uzun kalmasından dolayı coilin uçlarını yanma odası chimney deymek suretiyle çok düşük ohm ile pilin anlık güç yüklemesi meydana geldi.

Bu olay 1 belki 2 saniye ateşleme ile Atomizer, tetik ve pilin bu kadar kısa sürede baya baya ısınması ile anladığım ve aynı anda atoyu çevirip çıkartma şeklinde refleks ile sonuçlandı..

Kalyon modun burada fark etmediğim bir güzelliği oldu, 510 pulu, moda bir kaç tur ile yerine oturuyor. Durumu fark edip bir iki tur çevirdiğimde atoyu modadan ayırmıştım durumu kurtarmıştır..

Çok fazla tur ile hele bide zor dönen bir parça olsa sıkıntılı bir durum.

Ara parçada ince mıknatıs takılıydı ve birsüre işlevini kaybetti,
(itme gücü kalmayınca, tetik mıknatısı pile yapıştı basılı kaldı ateşlemeye devam etti, fark edilmese sıkıntılı bir durum)
Isınmadan yada fazla akım geçmesi bu konuya sebep olabilir okadar teknik bilgim yok. Diğer kalın olan mıknatısla daha iyi güçlü kullanımı var.

----------------

Kullanıcı yorumu

Yanlız ben ve önerimle modu alan bir arkadaşımın ortak yorumdur, mod ile kılıf ateşlemede yukarı kayıyor.
Alum modumda finish polish işlemi var dolayısıyla kılıf sız daha çok kayıyor.. @Vira Mods ne önerirsiniz..

Hocam nacizane amatör fikrim butona tam basmadıkları için olabilir . Gevşek basılınca atlamalı akım geçişi orda bir korozyona sebep oluyor olabilir . Buton derinliğini artırmak için ince mıknatısı kullanıp tam basmıyorlardır büyük ihtimal.
Kullanım hakkında bi konu açmak istemiştim ama zaten deneyimli kullanıcılar olduğundan gerek duymamıştım .
Ben modun üst kısmına plastikten pul kestim böylece 1mm nin yarısı kadar bir kısım 510 pini içeri giriyor yani butona ne kadar yuklenirse yüklen pilin artı kutbu ezilmiyor
Ve atomizerin eksi kısmı modun iç kısmına kesinlikle ulaşmıyor.
Kalın mıknatıs ile gayet iyi bir buton mesafesi oluyor 2mm kadar . Öyle cebiniz boş olduğu sürece kendi kendine basma ihtimali çok düşük imkansız gibi.

İlk kullandigim
kA2OGq.jpg

Daha sonradan bu pulu her atomizer değiştirdiğimde çıkarıp takmakla uğraşmamak için şöyle yaptim
kA2j4Y.jpg

510 pininin içeri girdiği kısımda şöyle
kA2ghv.jpg

Sonradan aklıma gelen bi mesele
İnce mıknatıs kullanıldığında buton çok içeri gidiyor normalde işlemesi gereken derinlikten daha fazla içeri gidiyor takılı kalması bu yüzden olabilir. Hem mıknatısların birbirine fazla uzak olması diğer mıknatısı birbirini ittiği pozisyonun tersine dönmesine yani birbirini çektiği pozisyona dönmesine sebep olabilir bu da takılmaya sebep olur.

Merhaba hocam,
Söyledikleriniz geçici çözüm için başarılı bir uygulama olmuş hocam ellerinize sağlık. Benim söylemek istediğim neodium mıknatısların yüzey kaplamaları akım taşımak için uygunluğu ????.

Hocam yine aklıma gelen bir mevzuyu paylaşmak istedim .
Neomidyum iletkenliği hakkında bilgim yok varsayalım ki iletkenliği zayıf ve aklıma şöyle bişey geldi . Neomidyumun uzerine bakir veya aluminyum kaplama yapilabilir mi yapılamazsa şöylebişey geldi.
Pildeki mıknatısa çok ince cep seklinde bir kap yapilabilir bakır ya da alüminyumdan
Butonda mıknatısın olduğu yuva daha derin açmaya müsait olduğundan mıknatıs 1mm daha derine indirilebilir ve üstüne bakır yada alüminyum veya daha iyi bir iletken koyulabilir böylece ıletim mıknatıs üzerinden olmaz

Bugün ilk defa kendi kendine ateşlediğini gördüğümde hemen sökerek tetik kısmını inceledim ve tetikte oluşan arktan kaynaklı olan küçük bir kaynama ve küçük parçacık kopmaları gördüm. Bu parçacıklar tetik ve mıknatıs arasına girerek ateşleme olmasına sebep veriyor. Tetikte takılma veya kendi kendine ateşleme gibi sorunlar yaşayanların bu bölgelere dikkat etmesini tavsiye ederim. Parçacıkların koptuğu ve kaynama yapan kısımları fotoğrafta işaretledim. Kopan parçacıklarda ateşlerken ısınarak mıknatıs etrafındaki plastikte küçük erimelere sebep olmuş

Ekli dosyalar

• PicsArt_08-13-03.57.41.jpg
    PicsArt_08-13-03.57.41.jpg
    30.3 KB · Görüntüleme: 64
Geri