Öncelikle elinize sağlık. Bir iki kişisel sorum olacak, üretici yada bilgili arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim.
4 yıldır e sigara kullanıyorum ama hiç mech mod deneyimim olmadı. Bu aleti alsam sorunsuz kullanabilir miyim acaba? Kullandığım atomizer’ler spica, spica pro ve troy 1x. Genelde tüm atolarda 1 ohm ka1 tel kullanıyorum.
Bir de cahilliğimi mazur görün, hybrid mod nedir acaba? Şimdiye kadar sadece pico ve Swag kullandım.
1 ohm ve ilgili atolarla sorun yok, sadece spika pronun 510 yivleri bazen kısa kalabiliyor, dibinde erken bittiğinden araya parça koyarak yukarıda arkadaşın yaptığı gibi sorun olmayacaktır.
Sorunsuz kullanmak tabiri mekanik için dikkatli olmaktan geçer. Tel uçları düzgün kesilmeli atonun kısa devre kontrolleri güzel yapılmalıdır. Aksi taktirde mod ile kaynak yapmanız işten değil.. Korkulacak birşey değil aslında Geçende 1.8 ohm ile viraya sürdüm atoyu kontrol etmeden başıma geldi. Panik yapmadan atoyu modadan çevirip çıkarmanız pille teması kesmeniz yeterli.
Fakat her kurulumuş atoyu mutlaka mekanik moda takmadan, bir regüle mod veya coil ölçerde birkaç sefer ateşliyerek düşük ohm yani kısa devre varmı denemek gerek sonrasında mekanikte kullanmayı tavsiye ederim.
Buradaki Hibrt mod tabiri vira da göreceğiniz üzere 510 yuvası pinsiz pul gibi olan ato nun 510 u içeri alan anlamında.
Atomizer in pozitif pini arada parça olmadan pile temas eder. Ek parçanın direnci ve etkileri yoktur. Pilinizi atoya direk bağlayan bu yapıya dünya hibrit mod adını vermiş. Normal mekanikten daha performanslı bir okadar daha dikkatli kullanmanız gereken bir durum..
--------------
konuya ayrıca deneyim olarak,
Yukarıda bahsettiğim gibi bir sefer başıma gelen olay, Atomizer in içindeki telleri hızlıca kesip uzun kalmasından dolayı coilin uçlarını yanma odası chimney deymek suretiyle çok düşük ohm ile pilin anlık güç yüklemesi meydana geldi.
Bu olay 1 belki 2 saniye ateşleme ile
Atomizer, tetik ve pilin bu kadar kısa sürede baya baya ısınması ile anladığım ve aynı anda atoyu çevirip çıkartma şeklinde refleks ile sonuçlandı..
Kalyon modun burada fark etmediğim bir güzelliği oldu, 510 pulu, moda bir kaç tur ile yerine oturuyor. Durumu fark edip bir iki tur çevirdiğimde atoyu modadan ayırmıştım durumu kurtarmıştır..
Çok fazla tur ile hele bide zor dönen bir parça olsa sıkıntılı bir durum.
Ara parçada ince mıknatıs takılıydı ve birsüre işlevini kaybetti,
(itme gücü kalmayınca, tetik mıknatısı pile yapıştı basılı kaldı ateşlemeye devam etti, fark edilmese sıkıntılı bir durum)
Isınmadan yada fazla akım geçmesi bu konuya sebep olabilir okadar teknik bilgim yok. Diğer kalın olan mıknatısla daha iyi güçlü kullanımı var.
----------------
Kullanıcı yorumu
Yanlız ben ve önerimle modu alan bir arkadaşımın ortak yorumdur, mod ile kılıf ateşlemede yukarı kayıyor.
Alum modumda finish polish işlemi var dolayısıyla kılıf sız daha çok kayıyor..
@Vira Mods ne önerirsiniz..