Genel Sohbet Uzay! Neden Olmasın...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kanthal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Photoshop yapmaları çok normal, anlaşılabilen fotolara çevirmeleri için. Bu konu da o yazıda anlatılıyor.

şu anki Dünya modeli fizik kurallarına İnanılmaz uyan bir model. Zaten uzay gözlemleri de bunu birebir kanıtlıyor. Lütfen bilimsel yazıları okuyunuz,ben düz dünya düşüncesini ilk okuduğumda inanamadım böyle bir fikre insanlar nasıl inanıyor diye.

bilimsel temellere inandığınızı görmek muhteşem, o zaman o kuralların Yuvarlak Dünya, çıktığını araştırırsanız eminimki bu düşüncenin safsata olduğunu göreceksiniz.

güzel sohbetti teşekkür ederim.

Aslında Aynı Şeye İnanıyoruz Siz Komple Küreye, Ben Düz Yeryüzünü Çepeçevre Saran Bir Gökkubbeye. .

Ben Teşekkür Ederim.

Esen Kalın.

Arkadaşlar merhaba. Yeri burası mı bilmiyorum ama sorayım dedim. Benim arkadaşın oğlu var adı da çınar. Çınar bey henüz 3,5 yaşında. Uzaya, yıldızlara, meteorlara falan çok meraklı. Geçenlerde oturuyoruz arkadaş ile yanıma geldi ve bana "Fuzuli amca dünyaya düşen en büyük meteoru nerede biliyor musun? " diye sordu. Ben daha cevap veremeden "Namibya" diye kendi cevapladı.
Sizden yardım istediğim konu ise şu; istanbul içinde veya yakın, teleskop ile ay, yıldız, gezegen falan izleyebileceğimiz bir yer var mı? Netten araştırdım ama pek tatmin edici cevap bulamadım. Bildiğiniz bir yer varsa ve o yaşta bir çocuk ile girmemizin sıkıntı yaratmayacağı bir mekansa özelikle, bana iletmenizi rica ediyorum. Ağaç yaşken eğilir mottosundan yola çıkarak, çınar beye bir nebze yardımcı olmak istiyorum.

Arkadaşlar merhaba. Yeri burası mı bilmiyorum ama sorayım dedim. Benim arkadaşın oğlu var adı da çınar. Çınar bey henüz 3,5 yaşında. Uzaya, yıldızlara, meteorlara falan çok meraklı. Geçenlerde oturuyoruz arkadaş ile yanıma geldi ve bana "Fuzuli amca dünyaya düşen en büyük meteoru nerede biliyor musun? " diye sordu. Ben daha cevap veremeden "Namibya" diye kendi cevapladı.
Sizden yardım istediğim konu ise şu; istanbul içinde veya yakın, teleskop ile ay, yıldız, gezegen falan izleyebileceğimiz bir yer var mı? Netten araştırdım ama pek tatmin edici cevap bulamadım. Bildiğiniz bir yer varsa ve o yaşta bir çocuk ile girmemizin sıkıntı yaratmayacağı bir mekansa özelikle, bana iletmenizi rica ediyorum. Ağaç yaşken eğilir mottosundan yola çıkarak, çınar beye bir nebze yardımcı olmak istiyorum.
Istanbul'da carpik yapilar, yuksek binalar ve haliyle yeryuzu sekli nedeniyle ile gokyuzunu gormek hemen herkes icin mumkun olmuyor. ve tabi sehir isiklarini da unutmamak lazim. hal boyle olunca cogumuz bu guzelliklerin farkinda olmuyoruz. Minik adam bir sekilde heves ettiyse desteklemek sart, tebrikler.
arastirmadim ama sehir icinde pek bu tarz yerlerin bulunmayacagini dusunuyorum zira astrofotograf meraklilari hep sehir isiklarindan kacip mutlak karanlik ariyorlar gozlem yapabilmek ve fotograflayabilmek icin.
en kotu kucuk bey'e destek olmak ve ilgisini canli tutabilmek icin kullanacagi tarzda teleskop hediye etmeyi dusunebilirsiniz. (tabi 3.5 yasinda oldugunu unutmadan) :)

Bir zamanlar Mars,

Bu sanırım tahmin edilen su kütlesinin yeryüzünde gözüken deniz/ırmak/göl olarak görselleştirilmesi. Yoksa her zaman demir tozuyla kaplı olduğu, yüzeyinde su varken ve güçlü bir atmosfere sahipken üzerinde gözle görülür kraterler olduğu pek düşünülmüyor diye biliyorum.

Bizdeki gibi kraterler çeşitli toprak katmanları tarafından örtülüyordu zamanla büyük ihtimalle. Demirin de yüzeyde bulunması pek ihtimal dahilinde değildi. Kaybedilmiş/çokça azalmış manyetik kuvvet nedeniyle ne atmosferdeki gazın büyük kısmını ne de merkeze çekili halde içerde bulunması gereken demiri tutamamış. Atmosferi uzaya dağılmış, yüzeye çıkan demir tozu da ufak ufak uzaya sızıyor hali hazırda.

Kim bilir demire varana kadar ne madde katmanları da tutunamayıp uzaya saçıldı. Demir gibi hayli manyetik elementler en en son yitiriliyor diye biliyorum. O manyetik güçle tutulan ve müthiş sürtünme yaratarak meteorların ısınıp parçalanmasını salayan atmosfer olmayınca sanırım ay yüzey gibi meteor kraterleri ile kaplı, sonradan bu hale gelmiş yani benim anladığım. Yüzey suyu ise atmosferdeki gazların kaybından hemen sonra gitmiş olmalı, gaz-sıvı-katı sırası ile.

Bu sanırım tahmin edilen su kütlesinin yeryüzünde gözüken deniz/ırmak/göl olarak görselleştirilmesi. Yoksa her zaman demir tozuyla kaplı olduğu, yüzeyinde su varken ve güçlü bir atmosfere sahipken üzerinde gözle görülür kraterler olduğu pek düşünülmüyor diye biliyorum.

Bizdeki gibi kraterler çeşitli toprak katmanları tarafından örtülüyordu zamanla büyük ihtimalle. Demirin de yüzeyde bulunması pek ihtimal dahilinde değildi. Kaybedilmiş/çokça azalmış manyetik kuvvet nedeniyle ne atmosferdeki gazın büyük kısmını ne de merkeze çekili halde içerde bulunması gereken demiri tutamamış. Atmosferi uzaya dağılmış, yüzeye çıkan demir tozu da ufak ufak uzaya sızıyor hali hazırda.

Kim bilir demire varana kadar ne madde katmanları da tutunamayıp uzaya saçıldı. Demir gibi hayli manyetik elementler en en son yitiriliyor diye biliyorum. O manyetik güçle tutulan ve müthiş sürtünme yaratarak meteorların ısınıp parçalanmasını salayan atmosfer olmayınca sanırım ay yüzey gibi meteor kraterleri ile kaplı, sonradan bu hale gelmiş yani benim anladığım. Yüzey suyu ise atmosferdeki gazların kaybından hemen sonra gitmiş olmalı, gaz-sıvı-katı sırası ile.
Süper not oldu bu! Teşekkür ederim :) Popüler kısmına ara verip, detaylar için biraz daha zaman ayırmak şart oldu bana????‍♂️

Resim1.png
Resim2.png
Dış Bağlantı

İstanbul Üniversitesinin Astronomi ve Uzay Müh. bölümünede bir bak ;)

Yazı dizisi olur, sıkılırsın hocam :) Ama şu kadarı söyleyeyim,

Piramitler nil nehrinden faydalanılarak yapılmış olamaz zira nilden gerçekten uzakta olanları da mevcut. Bu günkü teknoloji bile yeterli değilken, ilkel çağlarda yapılmış olmaları, firavunlar, mısır kitabelerinde gördüğümüz insan üstü tasvirler falan derken, bir araştırmam esnasında paylaşılmış bir fotoğraf görmüştüm kitabelerden. Bildiğimiz uçan daireyi resmetmişler taşın üstüne. ;)

Kayıtlı diyebileceğimiz 2000 yıllık dünya tarihinde yaşanan teknolojik gelişmenın %70'i son yüzyılda yaşandı. Daha spesifik olması için, son 75 yıl da diyebiliriz. Birinci dünya savaşında zar zor uçabilen uçağımsı araçlar mevcutken, aradan geçen yarım yüzyılda adamlar savaş jetlerinden tutun kıtalar arası balistik füzeye, nükleer fiziğe hakim olabildiler. Bu süreç çok kısa. Hele ki dünya büyük bir yıkımdan yeni çıkmışken. Yine aynı dönemde süpersonik silah testleri, gelişmiş radar, lazer teknolojisi de lügata girer.
Garip olan ise, bu dönemde "ufo düşmesi" ile ilgili çok sayıda haber yapılıp sonra bu konunun sessizliğe gömülmesi, ufo düştü denilen yere askeri tesis kurularak kilometrelerce uzaktan tel örgüler ile çevrilip yine sıkı bir koruma altında tutulan bu bölgenin hava destekli olarak da korunuyor olması manidar değil mi sizce de? Evet burası 57. bölge. Birileri buraya ufo (unidentified flying object) düştü diyor, haberler, yayınlarfalan derken çat, uşuklar sönüyor, kimse bundan bahsetmiyor. Bu düşme olayının yaşandığı yer ise hemen akabinde dünyanın en iyi korunan gizli askeri tesisi haline getiriliyor.

Bence oraya gerçekten bir kaza neticesinde ufo düştü, bunlar orayı kapattı askeri tesis inşa ederek. Sonra bir sürü bilim adamını toplayıp düşen ufoyu inceleyerek teknolojisini çözüp yapıp önümüze koydular.

Ben de uzaylıların (Zeki,ap-tal, tek hücreli hiç fark etmez) olduğuna inanıyorum.

Ama kesinlik kazanmadan uzaylılar yardım etti demek bana komplo teorisi geliyor ki, insanlık bu tip düşünceye yatkındır. Açıklaması için tıklayınız.

İnsanlık öğrendikçe zor meselelere cevap bulmaya, cevap buldukça daha da zor meseleleri merak etmeye devam ediyor. Bilimde bilgiler toplana toplana gidiyor, lineer bir ilerleme beklemek pek doğru değil.

Bir gün dedikleriniz doğru da çıkabilir, lakin elde bu kadar kayıt olanağı olan cihaz varken (cep telefonları gibi) artık bu çağda bunu saklamak kanımca imkansızdır. Bu nedenledir ki, kesin olarak "Evet uzaylılar var" denmedikçe bu tip düşüncelerin peşinden gitmemeyi tercih ediyorum.

Bakın yakın zamanda Venüs'te canlılık olabileceği saptandı. Umarım araç yollayıp bulguları doğrularlar. O zaman büyük ihtimal uzaylı var diyebiliriz. (Tabi dünyadan, yada başka bir yerden bir şekilde taşınmadılar ise. Canlılık başlangıcı için teorilerden biri budur. Fakat bana "Abiyogenez Teorisi" daha yakın geliyor.)

Geri