• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Anket Tütün Tatlarında Hangi Atomizeri Önerirsiniz?

Tütün tatlarında hangi atomizeri önerirsiniz?

• Auguse Era Pro

Oy: 8 12.3%
  • Pioneer

Oy: 3 4.6%
  • Neeko

Oy: 5 7.7%
  • Kayfun Lite 2019

Oy: 7 10.8%
  • Expromizer v5 (hava kaçağı çok deniyor)

Oy: 1 1.5%
  • Dvarw V2

Oy: 7 10.8%
  • Diğer (lütfen yorumda belirtin)

Oy: 34 52.3%

• Kullanılan toplam oy
    65
Tütünlerde kullandığım,
En keyif aldığım kayfun lite plus V2,
En iyi boğaz vurumu Armed EAGLE
En iyi sorunsuz tanklı atomizer Hastur 24mm
Şuan kullandığım ionv2, spica pro, pentoat V2 :)
Şuan Kullandıklarımın arasında en kötü performanslı olmasına rağmen komple bakıldığında en iyisi ion v2.
Sorduğum herkesin en iyi dediği benim kullanmadığım fev 23 türevleri :)

Tütünlerde kullandığım,
En keyif aldığım kayfun lite plus V2,
En iyi boğaz vurumu Armed EAGLE
En iyi sorunsuz tanklı atomizer Hastur 24mm
Şuan kullandığım ionv2, spica pro, pentoat V2 :)
Şuan Kullandıklarımın arasında en kötü performanslı olmasına rağmen komple bakıldığında en iyisi ion v2.
Sorduğum herkesin en iyi dediği benim kullanmadığım fev 23 türevleri :)

Ion v2 icin eger aroma performansi isterseniz ultem baca ve tank, ya da 2ml versiyonu; eger bogaz vurumu daha cok isterseniz 4ml metal baca kombinasyonlarini onerebilirim. Mtl icimde fazla tank kullanmamakla beraber benim degismezlerimden.

Fev ise benim hic sevmedigim, dertli bir atodur (tabi bana gore)

Ion v2 icin eger aroma performansi isterseniz ultem baca ve tank, ya da 2ml versiyonu; eger bogaz vurumu daha cok isterseniz 4ml metal baca kombinasyonlarini onerebilirim. Mtl icimde fazla tank kullanmamakla beraber benim degismezlerimden.
Fev ise benim hic sevmedigim, dertli bir atodur (tabi bana gore)
İon v2 benimde değişilmezim olucak en az 3 sene :) ultem baca arıyordum şuan yorumunuzdan sonra rast gelirse denerim. Yorumunuz için teşekkür ederim. Benim için çok değerli oldu. Bendede 2ml ve 4 ml set ve aroma chimleyleri var.

Seceneklerden anladigim biraz aromatik bir seyler ariyorsunuz, bununla birlikte cok fazla vurum aramiyorsunuz. Lite 19 sicak gelebilir ama 29 ve 30 ga tellerle istenilen sicakligi alabilirsiniz. Ama ben sahsen hem aroma, hem vurum hemde buhar sicakligi yonunden mtl kitli olacak sekilde Kayfun V3 mini derim. Benim kullandigim en dengeli atomizerdir kendisi. Ama illa seceneklerden isterseniz tabikide Kayfun Lite 19 uzatma kitli derim ;)

Seceneklerden anladigim biraz aromatik bir seyler ariyorsunuz, bununla birlikte cok fazla vurum aramiyorsunuz. Lite 19 sicak gelebilir ama 29 ve 30 ga tellerle istenilen sicakligi alabilirsiniz. Ama ben sahsen hem aroma, hem vurum hemde buhar sicakligi yonunden mtl kitli olacak sekilde Kayfun V3 mini derim. Benim kullandigim en dengeli atomizerdir kendisi. Ama illa seceneklerden isterseniz tabikide Kayfun Lite 19 uzatma kitli derim ;)

Mtl atomizerde mtl pin olayini tam anlayamadim aslinda. Liste su an yurticinde bulabildigim atomizerlerden olusturdum. Yani bu liste bugun siparis yarin kargo sifir atomizerlerin listesiydi. Ek olarak bishop da buldum ama o cok icime sinmedi. Era proya daha yakinim :)

diğer yazanlar belirtmediğine göre penodat v2 alayım yerli eksiğim kalmasın :)

ya da Troya L V2
Bir haftadır deniyorum ben de ama henüz tütün denemedim net yorum yapmayacağım o yüzden. Bence deneyin ikili set fiyatına göre denenir denenir diye sıfır beklenti ile aldım ben de şansıma da bir sorunla karşılaşmadığım gibi uzun versiyonu (4 mldi galiba) spica pro ile penodat V1 i geri plana attı bende.

Önce hangi tütün aroması kullanıyorsunuz? N.E.T mi? CDD/FE mi? yoksa İnawera/FA tarzı mı? hepsi tütün aroması olarak geçmesine rağmen birbirinden çok farklı karakterdeler ve her aroma skalasına uygun farklı atomizer var ve her atomizerin de farklı sarımlarda farklı yorumu var, gel de çık işin içerisinden :) hele birde @GaziHazar üstat gibi ikinci el kullanımına sıcak bakmayan biriysen esigaranın yasak olduğu bir ülkede bilinen/bilinmeyen atomizerleri değişik tel ve pamuklarla test edip ağız tadına uygun olanını bulmak sanırım kutuplarda bedeviye rastlamak gibi bir şey olacaktır.
Ben n.e.t tütünlerde KF Lite Plus V2 (eski seri)-Taifun GT/GTS- Expromizer 2.1,
CDD/FE tütünlerde Majör-Erlkonigin,
İnawera/FA tütünlerde Kayfun mini v3- Troya M
Tribeca/RY4 Maxx Blend/French Pipe gibi egzotik tütünlerde Dvarw kullanırken memnun kaldım,
(Not: Bilinenin aksine şahsi kanaatim Tribeca nın tütünden ziyade pastane tatlarına daha yakın olduğu yönünde)
tabi yazdıklarım beni bağlar klişe olarak da YTD
:)

Önce hangi tütün aroması kullanıyorsunuz? N.E.T mi? CDD/FE mi? yoksa İnawera/FA tarzı mı? hepsi tütün aroması olarak geçmesine rağmen birbirinden çok farklı karakterdeler ve her aroma skalasına uygun farklı atomizer var ve her atomizerin de farklı sarımlarda farklı yorumu var, gel de çık işin içerisinden :) hele birde @GaziHazar üstat gibi ikinci el kullanımına sıcak bakmayan biriysen esigaranın yasak olduğu bir ülkede bilinen/bilinmeyen atomizerleri değişik tel ve pamuklarla test edip ağız tadına uygun olanını bulmak sanırım kutuplarda bedeviye rastlamak gibi bir şey olacaktır.
Tribeca/RY4 Maxx Blend/French Pipe gibi egzotik tütünlerde Dvarw kullanırken memnun kaldım,
(Not: Bilinenin aksine şahsi kanaatim Tribeca nın tütünden ziyade pastane tatlarına daha yakın olduğu yönünde)

Ne guzel farkli bir yaklasim, hic bu acidan bakmamistim. Bu nedenle standart sarimda hangi aroma hangi atomizere gidiyorsa yapistiriyorum :)

Demek ki tutun diyip gecmemek lazim onun da kendi icinde dallari varmis. İnanin kullandigim aromayi bilmiyorum net mi degil mi… bir de bu konuya dalayim o zaman.

Expromizer v2.1 yakinimda var ama bir turlu bulusamadik. O cepte zaten. Troya m ya da l versiyonunu da ileriki aylarda kasintim olunca degerlendirmeyi dusunuyorum. Sarim seklini inceleyince 2.1 ile yakin oldugunu gordum ama yaniliyor olabilirim. Sonuc olarak kullanmadim izledim. İcim olarak yakin mi sanmiyorum cunku baca yapilarinda kucuk farkliliklar kucucuk yanma odasinda baya fark yaratiyor.

Sunu da belirtmeden gecemeyecegim ben kutupta bedeviyi de ayiyi da buldum benimle onlar ilgileniyorlar.

Tütünde daha önce kullandıklarım ve memnun kaldıklarım...

Listemize klasik ile başlayalım.
Troy-ida rda tütün tipi likitlerde vazgeçilmezimdi.

Peşine ida rba ile tanıştık o da şahaneydi.

Majör V2 stop kit ile içtiğim rich pipe ı unutamam mesela.

Tütünden zaman zaman sıkılan biri olarak geri döndüğümde kayfun v5, kayfun five pavns ve lite 2019 kullansam da doggystyle da içilen raven,tribeca da ayrı güzel olurdu.

En son gus aiolos ile mutlu olsam da sarıp pamuklaması ve pratikliği bir flash bf rda değil maalesef.
Kendime tütün için ayırdığım tek atomizer olarak kaldı...

Bir de söylemeden edemeyeceğim erlkronign ve russian da kullandım. Onlar direkt sigara içiyormuş gibi hissettirdiği için belli bir zaman sonra e sigara ki bu neden fındıklı fıstıklı bir şeyler içmiyorum ki dedirdip elden çıkardım.

Tütünde daha önce kullandıklarım ve memnun kaldıklarım...

Listemize klasik ile başlayalım.
Troy-ida rda tütün tipi likitlerde vazgeçilmezimdi.

Peşine ida rba ile tanıştık o da şahaneydi.

Majör V2 stop kit ile içtiğim rich pipe ı unutamam mesela.

Tütünden zaman zaman sıkılan biri olarak geri döndüğümde kayfun v5, kayfun five pavns ve lite 2019 kullansam da doggystyle da içilen raven,tribeca da ayrı güzel olurdu.

En son gus aiolos ile mutlu olsam da sarıp pamuklaması ve pratikliği bir flash bf rda değil maalesef.
Kendime tütün için ayırdığım tek atomizer olarak kaldı...

Bir de söylemeden edemeyeceğim erlkronign ve russian da kullandım. Onlar direkt sigara içiyormuş gibi hissettirdiği için belli bir zaman sonra e sigara ki bu neden fındıklı fıstıklı bir şeyler içmiyorum ki dedirdip elden çıkardım.

Malesef lite 2019 disinda sifir bulabilecegim bir atomizer yok iclerinde sanirim. Troya l disinda zor bunlari bulabilmek.

direk hiç biri.Bir tane yazayım dedim hiç biri yok seceneklerde :)
Spica Pro
Thilamos Armend
Kayfun lite plus ve five pawns edition
Kayfun v4
Taifun Gt2 , Gt1
Erlkonigin , Erprinz
Major

çok daha çıkarda aklıma pek bir şey gelmedi.
Seçenekleriniz dışındakilerin bir çoğu uyar :)
Denemediklerim içinde uygun olan varsa da affola buda şiddetli dolar yetmezliğinden.

o listedeki 3 Kayfun + Erlko ???? ben ????

Bir haftadır deniyorum ben de ama henüz tütün denemedim net yorum yapmayacağım o yüzden. Bence deneyin ikili set fiyatına göre denenir denenir diye sıfır beklenti ile aldım ben de şansıma da bir sorunla karşılaşmadığım gibi uzun versiyonu (4 mldi galiba) spica pro ile penodat V1 i geri plana attı bende.
Ekleme:
Halo Tribeca ile de deneyip sevdim ama @roadless hocama katılıyorum ben de. Pastane ile tütün arası gidip geldiğim bir likit olduğu için diğer tütün çeşitleri nasıl bilemiyorum hala. CDD aromalarım demlenme aşamasında. Bir aya ekleme yaparım CDD yorumunu da.

Geri