• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Tellerin Kısa Sürede Boğaz Yakması?

yyavuz1907

Community
Merhabalar ;
Yaklaşık 2,5 yıllık kullanıcıyım.Bu süre içerisinde kendime uygun mod ve atomizer seçeneklerimi bularak 10 gün öncesine kadar keyifle buharlamaya devam ediyordum.

Kullandığım tellerin ve pamuğun orjinalliğinden şüphem yok aynı şehirde yaşadığım için aspirin hocamdan aldım.
27 ga -28 ga kanthal ve mtl clapton tellerim var.
Pamuk olarak cotton bacon prime kullanıyorum.
Kullandığım modlar mx class ve g class.
Atomizerler troy - tilemahos - penodat - major
Likit olarak düzgün demlenmiş sigma merck merck ve avoria nbase ile fe ve cdd tütün aromaları kullanıyorum.
Ayrıca buhar camiasında genel kabül görmüş bir tedarikçiden 2-3 çeşit likit aldım.

Bu kadar uzun girişten sonra sorunum şu ;
Hangi teli ve atomizeri kullanırsam kullanayım kullandığım teller ve pamuk çok kısa sürede kapkara oluyor. ( 1 saat içerisinde )
Pamuk aşırı olmasa dahi yanıyor ve müthiş bir boğaz ağrısı oluşuyor.

Mtl claptonda 14-15 watt ile buharlıyorum.
27 ga telde aralıklı sarım 6 tur 13 watt ile buharlıyorum.
Çekim sürem yaklaşık 3 saniye ve zincir çekim yapıyorum.

Her 2 modun da bozulmuş ve fazla ateşleme yapıyor olması aklıma geldi ama 2 sininde aynı zamanda bozulması saçma geldi açıkçası.
Modların compensate temp değerleriyle oynuyorum sonuç yine aynı.

Başına gelen bu gibi sorun yaşayan var mıdır ?
Veya görmediğim başka bir hata olmuş olabilir mi ?

Son düzenleme:
Üstadım belki de haklısınız vücutta herhangi bir hassaslık oluşmuş olabilir. Son 10 günde yaşadığım bir şey bu durum açıkçası.

Eklemeyi unuttuğum bir gözlem.
Boğaz yanması yaşamaya başladığımda telleri kontrol ettiğimde tellerin kahverengileşmeye başladığını da görüyorum.

Önceden farklı farklı onlarca hazır likit aldım. Kendi likitimi demledim.
Chem bile dokunmamıştı açıkçası.
Hani bir laf var çöp olsa yerim diye bende de öyle bir durum vardı en çöp likitleri bile içebilirdim.

Sıcaklar sebebiyle nikotinden kaynaklı diye düşünüp en son aldığım likitleri de buzdolabında saklıyorum. Sadece tanka dolduracağım zaman buzdolabından çıkartıp tankı doldurup tekrar yerine kaldırıyorum.
Nikotin oranı fazla geliyor diye düşünülebilir bundan 1 yıl önce gerçekten ateşliden uzaklaştığım ilk zamanlarda mtl clapton tellerle 18 mg 3 m 60/40 nbase kullanıyordum o zaman bile boğaz ağrısı sorunu yaşamıyordum.
Şu an kullandığım oran 9 mg 90/10.
Kimse farketmemiş ben açıkça yazayım teller kahveringe renge dönünce boğazım yaniyir demişsiniz hocam siz farkında olmadan o teller yanmış bundan dolayı da boğazınız yanıyor,sizin asıl sorununuz likit,pamuk değil telin yanmasina sebep olan nedeni bulmak.

Kimse farketmemiş ben açıkça yazayım teller kahveringe renge dönünce boğazım yaniyir demişsiniz hocam siz farkında olmadan o teller yanmış bundan dolayı da boğazınız yanıyor,sizin asıl sorununuz likit,pamuk değil telin yanmasina sebep olan nedeni bulmak.
Aynen hocam ilk yazımda belirtmeyi unutmuşum sonradan ilave ettim tellerin kahverengiye dönmesini. ( Hala teller konusunda hiçbir şüphem yok çünkü uzun zamandır kullanmakta olduğum makara )
Clapton telleri önceden 7 ila 10 gün arasında değiştirirdim.
27ga ve 28 ga telleri günlük değiştiririm.
Ama şu sıra malesef claptonları bile günlük değiştiriyorum.

Dediğim gibi elimde warwolf mod vardı.
Onunla içiyorum sabahtan beri.
Şu an için boğaz ağrısı düne göre daha az oluştu.

Tahminim sorun mod kaynaklı gibi geliyor.
Ama belki benden önce başına gelen birileri vardır ve görmediğim şeyleri gören mutlaka olur diye konuyu açtım.

@yyavuz1907 hocam pamuklamayı az yapıp denediniz mi? Bobin içine pamuk sıkı geliyor olabilir.

Dünden beri aynı şeyi yazmakla yazmamak arasında elim klavyeye gidip geldi. Siz eski aşina olduğum kullanıcılardan olduğunuz için pek ihtimal vermemiştim.Ama bazen elimiz pamuklamaya fazla alışınca , farkında olmadan pamuğu nasıl olsa coil içinden kolay geçiriyoruz diye gözardı ediyoruz. En azından benim ve çevremdeki bazı buharcıların başına birkaç kez geldi.

Dünden beri aynı şeyi yazmakla yazmamak arasında elim klavyeye gidip geldi. Siz eski aşina olduğum kullanıcılardan olduğunuz için pek ihtimal vermemiştim.Ama bazen elimiz pamuklamaya fazla alışınca , farkında olmadan pamuğu nasıl olsa coil içinden kolay geçiriyoruz diye gözardı ediyoruz. En azından benim ve çevremdeki bazı buharcıların başına birkaç kez geldi.
İşte bende bu yüzden konu açtım hocam. Ben de siz gibiyim forumda gözüme eski gelen kişilere tavsiye vermekte çekiniyorum bu gibi konularda. Ama çekinmemek gerekmiş bugün öğrendim bende :)
Bazen en basit şeyler bile insanın aklına gelmiyor ve bu forumdaki değerli insanlardan yardım almak gerekiyor.
Pamuklamayı özenli bir şekilde tekrar deneyeceğim.

İşte bende bu yüzden konu açtım hocam. Ben de siz gibiyim forumda gözüme eski gelen kişilere tavsiye vermekte çekiniyorum bu gibi konularda. Ama çekinmemek gerekmiş bugün öğrendim bende :)
Bazen en basit şeyler bile insanın aklına gelmiyor ve bu forumdaki değerli insanlardan yardım almak gerekiyor.
Pamuklamayı özenli bir şekilde tekrar deneyeceğim.

Aynen hocam öncelikle soru sormaktan çekinmememiz lazım. Kendi adıma bu işten zevk alamadıktan sonra soru sorsam ne olur sormasam. :)
Ben kendime şunu düstur edindim . Acemi şoför kolay kolay kaza yapmaz ama tecrübeli rahatlıktan her an kaza yaşayabilir.

Yakınında deneyecek bir arkadaşınız var mı bir de onun görüşünü alsanız farklı bir likit yani başkasının yapmış olduğu farklı ato mod, benim durumum günde ortalama 4-5 kez pamuk değiştiririm kararma olduğu için aromadan kaynaklı içme keyfim gidiyor, iki günde bir telleri değiştiririm bu yazdığınız sebeplere oranla ilk 1 saat sonunda aynı hissiyatı yaşayıp yaşamadığınız,

Teller mi yanmış :) tel yanabilir bir şeymiymiş :) alimuna olmasın o kahverengi :)

Üstat alimuna konusundan anlamıyorum açıkçası.
İçim keyfim bozulmaya başlayınca yeniliyorum tellerimi mutlaka.

Yakınında deneyecek bir arkadaşınız var mı bir de onun görüşünü alsanız farklı bir likit yani başkasının yapmış olduğu farklı ato mod, benim durumum günde ortalama 4-5 kez pamuk değiştiririm kararma olduğu için aromadan kaynaklı içme keyfim gidiyor, iki günde bir telleri değiştiririm bu yazdığınız sebeplere oranla ilk 1 saat sonunda aynı hissiyatı yaşayıp yaşamadığınız,

Yaşadığım şehirde tanıdığım 2 kişi var onlarla da aylardır yazışırız ama bir türlü yüz yüze görüşemedik :)
Çözüm bulamazsam mecburen @aXXo nun kapısına dayanacağım artık :)

90/10/6 mg ile demlediğim 5 mg nic içerikli likiti 85/15/4 mg ile demlediğim 3,4 mg likitim tankda bitince 5 liği doldurdum boğaz yanmasından boğazımı pert eden içimden soft a geçtim resmen.
Galiba benim sorunum yanlış pamuklama fazla besleme birde bozulan likit gibi geliyor bana.

Tel tadı mı :) hocam ilk kez duyuyorum bunları.

Kullandığımız teller sanayi tipi teller. Erime noktaları çok yüksek olan materyaller. Yanlış isem @Aspirin lütfen düzeltsin, tel konusunda kalite unsuru salınım yapıp yapmaması. Tel nasıl yanar, erimesi gerekmez mi ve tel tadı nasıldır inanın bilmiyorum.
Ampül içindeki tel koptuğu zaman "ampül yanmış" deriz ya, onun gibi bir tabir olmuş. Kanthal A1 teller 1600 dereceye kadar bütünlüğünü koruyabilir, sonra erir.

Konu dışına çıkmak istemiyorum, o sebepten birkaç cümleyle bitireceğim... Dry burn yaptığımız zaman tel üzerinde alümina tabakası oluşur, bu oluşum bir nevi koruma görevi görür. Zamanla bu tabaka kalınlaşır. Tahminen de; aroma, nikotin, vg, pg, pamuk yanığı (illaki bir miktar yanma olur) ve diğer kalıntılar (havadan geçen her türlü şey; toz, nem vs) tel üzerinde birikir, farklı bir katman daha oluşur. Bunu dry burn yaparak temizliyoruz ama iki katman arasında bir etkileşim oluyor mu onu tam olarak bilmiyoruz.

Kullandığımız teller sanayi tipi teller. Erime noktaları çok yüksek olan materyaller. Yanlış isem @Aspirin lütfen düzeltsin, tel konusunda kalite unsuru salınım yapıp yapmaması. Tel nasıl yanar, erimesi gerekmez mi ve tel tadı nasıldır inanın bilmiyorum.
Hocam daha önceden başıma geldiği için biliyorum,şaşırılacak bir mevzu değil.

Ampül içindeki tel koptuğu zaman "ampül yanmış" deriz ya, onun gibi bir tabir olmuş. Kanthal A1 teller 1600 dereceye kadar bütünlüğünü koruyabilir, sonra erir.

Konu dışına çıkmak istemiyorum, o sebepten birkaç cümleyle bitireceğim... Dry burn yaptığımız zaman tel üzerinde alümina tabakası oluşur, bu oluşum bir nevi koruma görevi görür. Zamanla bu tabaka kalınlaşır. Tahminen de; aroma, nikotin, vg, pg, pamuk yanığı (illaki bir miktar yanma olur) ve diğer kalıntılar (havadan geçen her türlü şey; toz, nem vs) tel üzerinde birikir, farklı bir katman daha oluşur. Bunu dry burn yaparak temizliyoruz ama iki katman arasında bir etkileşim oluyor mu onu tam olarak bilmiyoruz.
Bahsettiğim buydu hocam.

Tel tadı diye bir tabir de var hocam. Özellikle Asya kökenli tel kullanan müşterilerden duyduğumuz bir tanımlama olarak karşımıza çıkıyor. Sanırım sıcaklıkla birlikte farklı gazların açığa çıkmasıyla oluşan kokuya verilen tanımlama bu.

Tel tadı diye bir tabir de var hocam. Özellikle Asya kökenli tel kullanan müşterilerden duyduğumuz bir tanımlama olarak karşımıza çıkıyor. Sanırım sıcaklıkla birlikte farklı gazların açığa çıkmasıyla oluşan kokuya verilen tanımlama bu.
Yani yine tel kalitesi, salınım ile kıyaslanıyor. Salınım esnasında çıkan gazların tadı bu bahsi geçen tat.

Hocam daha önceden başıma geldiği için biliyorum,şaşırılacak bir mevzu değil.
Yukarıda @Aspirin hocamın bahsettiğinden anladığım alimuna tabakasına yapışan maddelerin ısıya müteakip yanması durumu.
Yine yanan tel değil, yine kokan tel değil. Haksızsınız demiyorum ama tabir hatası var hocam.
Kaldı ki yukarıda ki söylenen sorunun bununla alakalı olduğunu sanmıyorum, bu durumun yaşanması için bence en az 4 5 gün aynı telin yoğun ve partiküllü aromalar ile kullanılması gerekir.

Yani yine tel kalitesi, salınım ile kıyaslanıyor. Salınım esnasında çıkan gazların tadı bu bahsi geçen tat.

Yukarıda @Aspirin hocamın bahsettiğinden anladığım alimuna tabakasına yapışan maddelerin ısıya müteakip yanması durumu.
Yine yanan tel değil, yine kokan tel değil. Haksızsınız demiyorum ama tabir hatası var hocam.
Kaldı ki yukarıda ki söylenen sorunun bununla alakalı olduğunu sanmıyorum, bu durumun yaşanması için bence en az 4 5 gün aynı telin yoğun ve partiküllü aromalar ile kullanılması gerekir.
4-5 gün kullanmadan da yaşanabilir hocam örneğin x marka tel ilk ateslemede kopmada yapabilir.

Konuyla ilgili veya alternatif arkadaş belki gözden kaçırmıştır hatırlatmak istedim.

Geri