• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Tellerin Kısa Sürede Boğaz Yakması?

yyavuz1907

Community
Merhabalar ;
Yaklaşık 2,5 yıllık kullanıcıyım.Bu süre içerisinde kendime uygun mod ve atomizer seçeneklerimi bularak 10 gün öncesine kadar keyifle buharlamaya devam ediyordum.

Kullandığım tellerin ve pamuğun orjinalliğinden şüphem yok aynı şehirde yaşadığım için aspirin hocamdan aldım.
27 ga -28 ga kanthal ve mtl clapton tellerim var.
Pamuk olarak cotton bacon prime kullanıyorum.
Kullandığım modlar mx class ve g class.
Atomizerler troy - tilemahos - penodat - major
Likit olarak düzgün demlenmiş sigma merck merck ve avoria nbase ile fe ve cdd tütün aromaları kullanıyorum.
Ayrıca buhar camiasında genel kabül görmüş bir tedarikçiden 2-3 çeşit likit aldım.

Bu kadar uzun girişten sonra sorunum şu ;
Hangi teli ve atomizeri kullanırsam kullanayım kullandığım teller ve pamuk çok kısa sürede kapkara oluyor. ( 1 saat içerisinde )
Pamuk aşırı olmasa dahi yanıyor ve müthiş bir boğaz ağrısı oluşuyor.

Mtl claptonda 14-15 watt ile buharlıyorum.
27 ga telde aralıklı sarım 6 tur 13 watt ile buharlıyorum.
Çekim sürem yaklaşık 3 saniye ve zincir çekim yapıyorum.

Her 2 modun da bozulmuş ve fazla ateşleme yapıyor olması aklıma geldi ama 2 sininde aynı zamanda bozulması saçma geldi açıkçası.
Modların compensate temp değerleriyle oynuyorum sonuç yine aynı.

Başına gelen bu gibi sorun yaşayan var mıdır ?
Veya görmediğim başka bir hata olmuş olabilir mi ?

Son düzenleme:
Bendede coppervape spica pro da yaşıyorum bunu ikinci tankta boğazım pert. Her tankta pamuk değişmem gerekiyor üşeniyorum.
Likitim benim 85/15 ile demlemiştim ben buna bağlıyorum.

26 ga 0,8-0,9 ohm larda 13,5 15 arası kullanıyorum bende cp spica yı ama şimdi mage v2 yi kullanıyorum likit kanzi çift koil içemeyecek kadar boğaz yaktı tek koil sardım zorlaya zorlaya içiyorum 0,3 ohm 35-37 watt da likitlerim bozulmuş olabilir mi?

Valla hayretle okudum :)
Hiçbir şeyde bir sorun yok gibi görünüyor. Pamuk bu kararır, onu sorun olarak görmüyorum aromalı likit kullandığınız için. Nbase ile bu kararma olsa ciddi problem olurdu.

Bir de işe şu taraftan bakın, psikolojik kuruntu yada bu ürünlerden biri veya birden fazlasına karşı vücudunuzun hassas olması?

Havalar sıcak, e nikotin de sıcağa gelemiyor malum... Boğaz yanması bundan olabilir... Kararmaya gelince maalesef aroma yanıyor... Ben de 4 ml 'lik tanka 1 ml 'den az aromalı likit üzerine de nbase koyuyorum, 12 ml civarı tüketiyorum, günde en az 3 defa pamuk değiştiriyorum... Haliyle iki adet Penodat 'ım var üçüncü yolda, bir de anlaşabilirsek fev 17 mm eklenecek bunlara.... Toplamda 4 başlıkla sadece akşamları pamuklama yaparak devam edebilmeyi umuyorum... Saygılar...

Havalar sıcak, e nikotin de sıcağa gelemiyor malum... Boğaz yanması bundan olabilir... Kararmaya gelince maalesef aroma yanıyor... Ben de 4 ml 'lik tanka 1 ml 'den az aromalı likit üzerine de nbase koyuyorum, 12 ml civarı tüketiyorum, günde en az 3 defa pamuk değiştiriyorum... Haliyle iki adet Penodat 'ım var üçüncü yolda, bir de anlaşabilirsek fev 17 mm eklenecek bunlara.... Toplamda 4 başlıkla sadece akşamları pamuklama yaparak devam edebilmeyi umuyorum... Saygılar...

Hocam kaç mg nikotin ?
Çok fazla değilmi fev 17 kullanıyorum günde 1.5 tank tüketiyorum 2 tankta bir pamuk tel değişip devam ediyorum.
9mg nikotin kullanıyorum 6 mg kullandığımda 2 tank tüketiyorum.
Bence nikotini arttırıp likit tüketimini azaltmalısınız

3 mg dl de 12ml likit tüketiyor idim daha az likit tüketip vücuduma daha az kimyasal girsin diye 9mg mtl geçtim.
Acilen bir müdahalede bulunmanızı öneririm.

Hocam kaç mg nikotin ?
Çok fazla değilmi fev 17 kullanıyorum günde 1.5 tank tüketiyorum 2 tankta bir pamuk tel değişip devam ediyorum.
9mg nikotin kullanıyorum 6 mg kullandığımda 2 tank tüketiyorum.
Bence nikotini arttırıp likit tüketimini azaltmalısınız

3 mg dl de 12ml likit tüketiyor idim daha az likit tüketip vücuduma daha az kimyasal girsin diye 9mg mtl geçtim.
Acilen bir müdahalede bulunmanızı öneririm.
Nikotin 9 mg... Arttırırsam nikotinin I dil üzerinde bıraktığı tat /his rahatsız etmeye başlıyor...

Merhabalar ;
Yaklaşık 2,5 yıllık kullanıcıyım.Bu süre içerisinde kendime uygun mod ve atomizer seçeneklerimi bularak 10 gün öncesine kadar keyifle buharlamaya devam ediyordum.

Kullandığım tellerin ve pamuğun orjinalliğinden şüphem yok aynı şehirde yaşadığım için aspirin hocamdan aldım.
27 ga -28 ga kanthal ve mtl clapton tellerim var.
Pamuk olarak cotton bacon prime kullanıyorum.
Kullandığım modlar mx class ve g class.
Atomizerler troy - tilemahos - penodat - major
Likit olarak düzgün demlenmiş sigma merck merck ve avoria nbase ile fe ve cdd tütün aromaları kullanıyorum.
Ayrıca buhar camiasında genel kabül görmüş bir tedarikçiden 2-3 çeşit likit aldım.

Bu kadar uzun girişten sonra sorunum şu ;
Hangi teli ve atomizeri kullanırsam kullanayım kullandığım teller ve pamuk çok kısa sürede kapkara oluyor. ( 1 saat içerisinde )
Pamuk aşırı olmasa dahi yanıyor ve müthiş bir boğaz ağrısı oluşuyor.

Mtl claptonda 14-15 watt ile buharlıyorum.
27 ga telde aralıklı sarım 6 tur 13 watt ile buharlıyorum.
Çekim sürem yaklaşık 3 saniye ve zincir çekim yapıyorum.

Her 2 modun da bozulmuş ve fazla ateşleme yapıyor olması aklıma geldi ama 2 sininde aynı zamanda bozulması saçma geldi açıkçası.
Modların compensate temp değerleriyle oynuyorum sonuç yine aynı.

Başına gelen bu gibi sorun yaşayan var mıdır ?
Veya görmediğim başka bir hata olmuş olabilir mi ?
Öncelikle günaydın tuhaf neredeyse aynı değerlerde tel ve watta bende kullanıyorum ve gene bende zincir çekim yapıyorum böyle bir şey yaşamadım .Bunda bir terslik var ama anlamadım.

Valla hayretle okudum :)
Hiçbir şeyde bir sorun yok gibi görünüyor. Pamuk bu kararır, onu sorun olarak görmüyorum aromalı likit kullandığınız için. Nbase ile bu kararma olsa ciddi problem olurdu.

Bir de işe şu taraftan bakın, psikolojik kuruntu yada bu ürünlerden biri veya birden fazlasına karşı vücudunuzun hassas olması?

Üstadım belki de haklısınız vücutta herhangi bir hassaslık oluşmuş olabilir. Son 10 günde yaşadığım bir şey bu durum açıkçası.

Eklemeyi unuttuğum bir gözlem.
Boğaz yanması yaşamaya başladığımda telleri kontrol ettiğimde tellerin kahverengileşmeye başladığını da görüyorum.

Önceden farklı farklı onlarca hazır likit aldım. Kendi likitimi demledim.
Chem bile dokunmamıştı açıkçası.
Hani bir laf var çöp olsa yerim diye bende de öyle bir durum vardı en çöp likitleri bile içebilirdim.

Sıcaklar sebebiyle nikotinden kaynaklı diye düşünüp en son aldığım likitleri de buzdolabında saklıyorum. Sadece tanka dolduracağım zaman buzdolabından çıkartıp tankı doldurup tekrar yerine kaldırıyorum.
Nikotin oranı fazla geliyor diye düşünülebilir bundan 1 yıl önce gerçekten ateşliden uzaklaştığım ilk zamanlarda mtl clapton tellerle 18 mg 3 m 60/40 nbase kullanıyordum o zaman bile boğaz ağrısı sorunu yaşamıyordum.
Şu an kullandığım oran 9 mg 90/10.

Üstadım belki de haklısınız vücutta herhangi bir hassaslık oluşmuş olabilir. Son 10 günde yaşadığım bir şey bu durum açıkçası.

Eklemeyi unuttuğum bir gözlem.
Boğaz yanması yaşamaya başladığımda telleri kontrol ettiğimde tellerin kahverengileşmeye başladığını da görüyorum.

Önceden farklı farklı onlarca hazır likit aldım. Kendi likitimi demledim.
Chem bile dokunmamıştı açıkçası.
Hani bir laf var çöp olsa yerim diye bende de öyle bir durum vardı en çöp likitleri bile içebilirdim.

Sıcaklar sebebiyle nikotinden kaynaklı diye düşünüp en son aldığım likitleri de buzdolabında saklıyorum. Sadece tanka dolduracağım zaman buzdolabından çıkartıp tankı doldurup tekrar yerine kaldırıyorum.
Nikotin oranı fazla geliyor diye düşünülebilir bundan 1 yıl önce gerçekten ateşliden uzaklaştığım ilk zamanlarda mtl clapton tellerle 18 mg 3 m 60/40 nbase kullanıyordum o zaman bile boğaz ağrısı sorunu yaşamıyordum.
Şu an kullandığım oran 9 mg 90/10.
Ateyizlere iş çıktı o zaman... Başka tedarikçiden nbase ya da likit edinip demediniz mi...?

@yyavuz1907 hocam merhaba.

Telefonda görüşmüştük sanırım sizinle.

Farklı dönemlerde alışveriş yapan birkaç kişiden tellerle ilgili deneyimlerini paylaşmalarını rica edeceğim, çünkü açıklamalarınıza bakılırsa her şeyin yolunda olması gerekiyor...

Hatırladığım kadarıyla @Turk arkadaşımızla da bir alışverişimiz olmuştu.

Farklı dönemlerde alışveriş yapan birkaç kişiden tellerle ilgili deneyimlerini paylaşmalarını rica edeceğim, çünkü açıklamalarınıza bakılırsa her şeyin yolunda olması gerekiyor...

Evet hocam 4 5 parça tel almıştım, akşam eve geçince yazarım birşeyler :)

Hocam zaten ben sizden yaklaşık 2 yıldır tel alıyorum.
Yukarıda ilk yazımda belirttiğim gibi tellerin kalitesinden hiçbir şüphem yok.
Öyle anlaşılabilecek bir yazı paylaştıysam veya o şekilde anlaşıldıysam kusuruma bakmayın.
Yazarken kelimelerimi dikkatli seçmeye çalışıyorum genelde.

@Aspirin hocamdan aldığım tellerde ben herhangi bir sorun yaşamadım boğaz yanması telden ziyade bence nikotinden kaynaklanıyor gibi düşürmeniz de fayda var gibi duruyor. Pamuk kararma sorunu ile alakalı bir kaç markanın aroma oranları çok fazla bende onları kullandığımda kapkara oluyor. %100 Vg 6 mg nicli sek nbase bir denerseniz bence sorun çözülür.

Ateyizlere iş çıktı o zaman... Başka tedarikçiden nbase ya da likit edinip demediniz mi...?
Hocam yakın zamanda farklı bir tedarikçiden nbase alışverişim olmadı açıkçası.
Fakat dediğim gibi daha öncede alıp kullandığım genel kabül görmüş bir tedarikçinin likitlerini aldım. Aynı sorunu o likitlerde de yaşamaktayım.
Sanırım @ahmet hocamın dediği gibi son çare %100 Vg 6 mg sek nbase deneyeceğim.
Hatta bugün deneme amacıyla eskiden kalma warwolf vardı.
Sorun modda olabilir diye onunla içim yapıyorum sabahtan beri.
Boğaz ağrım daha az gibi geldi.

Hocam zaten ben sizden yaklaşık 2 yıldır tel alıyorum.
Yukarıda ilk yazımda belirttiğim gibi tellerin kalitesinden hiçbir şüphem yok.
Öyle anlaşılabilecek bir yazı paylaştıysam veya o şekilde anlaşıldıysam kusuruma bakmayın.
Yazarken kelimelerimi dikkatli seçmeye çalışıyorum genelde.
Biliyorum üstadım,

Adım geçtiği için dahil oldum konuya. Yoksa az çok tanıyoruz birbirimizi :)

Sorunun tespitini ve çözüm önerilerini ben sizden çok merak ediyorum.

Nikotin oranı kaç?
Mtl de 6 mg kendi demlemem.
Bir adet gastly 9 mg zıkkım var.
Dl de ise 4 mg ile demlediğim 3,4 mg nik li likitlerim.
Şimdi dl de 6 mg kullanacağım bugün bi single koil deneyeceğim. 3 mg likitim bitti memlekette likitlerim ben kayserideyim. :)
İlk başlarken 6 mg ile dl de günde 8 ml felan içiyordum sonradan düşürdüm nik oranı düştükçe sıkıntılar yaşadım boğaz yakan likitler felan felan. O ilk zamanlar krallar gibi içerdim yamuk yumuk sarımlarla.

Geri