• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Şu anda ne "buharlıyorsun?"

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fuad
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Nic burada en onemli etken.
ben farkli bir base alinca koku ve tat testi yapiyorum. Simdiye kadar acimsi bir base e rastlamadim ama tuhaf kokulu, fazla tatli olanlara denk geldim. Tadi bana uygun notr ise nik ekliyorum. :giggle: nik secimi icin de bir ara epey denemeler yapmistim ????‍♂️
işte bunlar hep coğrafyadan ???? ... bir de ben karışımdan anlamayorum ????... karıştırıp tutturuyolar bana misss

Zevkler ve renkler tartışılmazdır derler:)
Bu yüzden yorum yapamam ,benimde çoğu kişinin allayıp pulladığı likitleri ağzıma süremediğim olmuştur .bu nedenledirki paylaşımımda marka ve içerik bilgilerini açık açık yazdım ,.demem o ki olur ya bu likitleri beğenen içmek isteyen varsa boşa gitmesin ,beğenmeyen zaten talep etmez ben hiç bir kimseye sizin beğenmediğiniz ürünleri alın diye zorlama içine girmedim beğeneni de niye beğeniyorsun diye sorgulamam ,bende beğenmedim ama sizin içtiğiniz likitleri de hiç beğenmedim mesela ,siz yanlış anladınız herhalde ,bu tür yorumlarınızı benim paylaşımımı alıntı yaparak dile getirmeniz hiç şık olmadı.:mad:
Üstadım bir yanlış anlaşılma olmuş sanki, üzüldüm şimdi :(
Benim kötü bir niyetim de amacım da olamaz, kendi halinde buharlayan bir insanım. Sizin postunuzu da alıntılamamın tek nedeni o markayı görmek o post içinde.
Bu şekilde bir tepkiyle karşılaşacağımı hiç düşünmemiştim, hemen editliyorum.
Kusura bakmayın tekrardan...

abi senin damak genis, her telden likiti icebiliyorsun. meyve/sebze, tatli/tuzlu, sutlu/buzlu :p ne varsa kullaniyorsun. :ROFLMAO: fakat durup bakinca gelir gecer seyler oldugu ve yordugu goruluyor. yani baktigimda gordugum "keyif" tamam, fakat "ihtiyac" ? iste orayi doldur.

2 yili gecti her gun 2 setup tasiyorum. birinde ihtiyacim, digerinde keyfim var. Bakma keyfim dedigime, elimde 30-35 farkli kullanima hazir likit var, 5-6 tanesinin iceriginde tutun tutun yoktur. gerisi tutunun 50 tonu ???? benim icin ihtiyac ve keyif bir arada - tutun ve aromatik tutun.

(bana gore) bu noktada su da var; benim gibi tutun grubunda olanlarin atesliye bagimlilik ve geri donus riskini yuksek goruyorum. Her ne kadar farkli formda yurusekte aslinda bagimliligimizi idame ettiriyoruz. Bir baska konuda konusmustuk. buhar varken dumana donmem ama buharda tatmin oldugum noktayi kacirmamam lazim. Damagima uymayan tatlarda likitler denedigimde sogudugum nokta sadece o likit olmuyor, genel olarak buhari bile sorguluyorum.

O yuzden de guvenli liman sart (ateslim diyecegin likitler) ve hatta guvenli sular (damagina uygun likit grubu)
Naptın sen beya,???? herşey içmiyorum, içemem. Mentollü asla içemem, meyveli likit asla MTL'de içemem. Mesela Heisnberg likitin hayranları var. Ben asla içemem, nedir o mentol öyle. Craker mraker falan likitler tamamdır.
Tütünde black note kentucky seviyorum mesla oma onun fiyatı'da boru gibi bre????

Pastane türü ve damağıma yatan tütün aroması olursa içerim.

Biraz erken açtım şişeyi ama şu anda bu reçeteyle yaptığım likiti içiyorum, flue cured (tatlı, hafif ceviz notası, Virginia tütünü ile Soho karışımını anımsatan) alttan kendini hissettiriyor, tarçın, kek, vanilya ve caramel tadını alıyorum ama kesinlikle hiç biri baskın değil, belki tarçını biraz daha baskın yapmak için cinnamon danish swirl %2 artırılabilir ama likitte baskın tat sevmeyenler için bu oran ideal, 15-20 gün sonra tütün bir tık daha öne çıkabilir.

IMG_20210617_155459.jpg

Demleyip demleyip kilolarca likiti çöpe atmışlığım var @murcix yani herşey asla içemem. Hatta hazır likitler alıp hoşuma gitmeyen tonla likit çöpe attım. Ben daha damağıma cuk oturdu diyebileceğim bir likit bulamadım. Ripe Vapes monkey snack beğendim mesela.

@qersnc abicim bende bir likit var, (bence) ateşliye tövbe ettiriyor, bir kısmını @comandante amcama söz verdim, istersen sana da bir miktar göndereyim elindeki setuplardan birine doldur canın ateşli istedikçe iki fırt çekersin, Ramazan'da iftardan sonra nefsimi köreltmek için 4 fırt zincir çektim sandalyeye çökmek zorunda kaldım :ROFLMAO: acaba sorun bende mi diye @Cemetery ye denettim "sert likit" dedi o_O

@qersnc abicim bende bir likit var, (bence) ateşliye tövbe ettiriyor, bir kısmını @comandante amcama söz verdim, istersen sana da bir miktar göndereyim elindeki setuplardan birine doldur canın ateşli istedikçe iki fırt çekersin, Ramazan'da iftardan sonra nefsimi köreltmek için 4 fırt zincir çektim sandalyeye çökmek zorunda kaldım :ROFLMAO: acaba sorun bende mi diye @Cemetery ye denettim "sert likit" dedi o_O
Valla çok makbule geçer. Hayır demem yani????
Sana zahmet olmayacaksa bu güzel hediyeni kabul ederim.
Ayrıca güzel düşüncen içinde teşekkür ederim abicim☺️

üstad demlemeyse önemli değil de hazır aldıysan marka model ver de ben de es kaza almıyım ???? ???? ????... durduk yere 112 miydi 911 miydi düşünmeyelim sonra
Valla @Kıvanç hocamın icemedigi Latakia vardı ben talip olmuştum sağolsun bana gönderdi ben de icemedim likiti :LOL: , onun üzerinde biraz çalışıp içilebilir hale getirmiştim ama gerçekten bana göre de sert bir likit oldu. Bu vesileyle @Kıvanç hocama da teşekkür ediyorum, çok kişiye nasip oldu likit :ROFLMAO:

Hocam tarifi varsa tarifini, hazır likitse alabileceğimiz yeri paylaşırsanız çok ikrama geçer

Hocam tarifi varsa tarifini, hazır likitse alabileceğimiz yeri paylaşırsanız çok ikrama geçer
Tarif belli hocam ne demek paylaşırım tabi ki,
black note Latakia %10
CDD hongtashan %1.5
Ama bana sadece Latakia geldi salt nbase ile demlenmisti, ben yukarıda verdiğim reçeteyi uyguladım sadece. Salt nik'i düşürmek için vg ekledim aromayı yumuşatmak içinde CDD hongtashan ekledim

Geri