• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara SİTEMİZE SAHİP ÇIKALIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Namca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Namca

Community
Arkadaşlar sitede bir müddettir işler yolunda gitmiyormuş gibi bir izlenim edindim ,üyeler yeterli ilgiyi göstermiyor. ,yeni arkadaşlarımızın sitemizi ayakta tutmak için biraz fazla ilgi göstermeleri gerekiyor bana kalırsa biz eskiler biraz yorulduk.????
Kendi kendime mi halleniyorum dersiniz:)

Son düzenleme:
işin doğrusu nerede hareket orada bereket,evet buranın üyeleri al sat işini bırakmış ve tedarikçi sayısı çok az.Bu yüzden üye sayısı artamıyor,yeni başlayanlarında haberi yok.Bu bir gerçek,yan mahalle demiyeceğim çünkü buradakiler orayada üye esf de 2. el ,sıfır ürün,likit pazarı var.Burasında bu hızlı ticari hareket yok,malesef bununla alakalı,üstelik esf de buradan bahsederseniz,yaw şöyle bir sitede var arkadaşlar diyin,hani sadece buharcılara hizmet,dayanışma falan filan laflarının hikaye olduğunu ban yiyince anlarsınız.Burası ne zaman patlar,Majör 3 çıksın,diğer taraftada duyulsun,o zaman buraya kod filan var ise hücum olur.Benden tavsiye madem Majör 3 te bize pozitif ayrımcılık sağlanacak,site desinki sadece mavi tık olan üyelere whatsup an özel kod göndereceğiz,onunla indirim alacaksınız diye,üye sayısı roket olur :)
Diğer taraf paranın esiri olmuş..sudan sebeplerle kimi banlayacaklarını düşünüyorlar sadece.her admini aynı olmayabilir.saçma bir sebepten ban yiyenlerdenim.benim için iyi oldu.burası çok aktif değil ama daha seviyeli buluyorum.

İki adet teknoloji forumunda, forum adminliği yaptığım dönemde (uzun zaman oldu) belirli üyelere açık olan anlık chat eklentisinden üyelerle sohbet edebiliyorduk. Tabi teknoloji neler getirdi ya da neler götürdü şuan için güncel bilgim yok. Öyle bir eklentiyi belki de şuan yönetimdeki üstadlar kullanıyordur :D Belirli bir rank veya düzenleme sonrası üyelere anlık sohbet ekranı açılabilir. (Sesli düşünüyorum da)

Ben bir özet geçeyim;

1-Üye sayısı konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Esigara'nın resmen içinden geçildiği bir dönemde kurulduk, yok 30 bin,yok 50 bin üyeli facebook gruplarının kapatıldıktan sonra 300-500 kişiyi toparlayamadığına hep birlikte şahit olduk. Üstüne karartmalar, gizlemeler derken 5000'e 100-200 kişi kaldı. Yanisi, zombilerin mekanı olmazsanız bu Türkiye'de ciddi bir üye sayısıdır. Artacak mı,nitelik prensibimiz olduğu sürece az artacak ama öz artacak.

2-Maalesef Türkiye'de tek esigara forumuyuz. Forumsu yapılarla, zombi forumlarla hiçbir benzerliğimiz yok. Bazı mecraların hasbel kader üzerine yapışmış esigara forumu tanımlamasını da zamanla kaldırmış olacağız.

3- Forumsu yapıların en önemli hedefleri yeni kullanıcılar. Ancak bu hedefin amacı bilgi verelim vs. tabii ki değil. Hepimiz yeni kullanıcı olduk. O an ne kadar savunmasız olduğumuzu hatırlayın.

4-Tedarikçilerin çoğalması da buradaki yönetim mantığıyla eş zamanlı olabilir. Yani eğer tedarikçi ve yönetim birlikte kullanıcıların karşısına çıkarsak burası tedarikçi dolar. Bırakın insanları bu forumu dahi dolandıranların burada tedarikçi olmasını sanırım istemezsiniz.

5-Doğrulanmış kullanıcı sistemi askıya alınmadı. Ancak bir kaç yerde daha belirttim, ilan sistemini bambaşka bir hale getireceğiz. Planımızın dışında bir gecikme yaşıyoruz. Proje ortaya çıktığında hak vereceksiniz.

Hasılı,üyesinin cebinde gözü olmayan, bu hobiye gönül vermiş herkesi şarta,şurta boğmadan kucaklayan, en önemlisi tekelleşmiş bir zihniyetin keyfi uygulamalarına mahkum bırakmayan bir platformuz. Nicelikten ziyade nitelik hesabını yapan her buharcının açık ara gönlündeyiz. Zamanımız var, acelemiz hiç yok, her şeyin aslına döneceğini hep birlikte göreceğiz.

İki adet teknoloji forumunda, forum adminliği yaptığım dönemde (uzun zaman oldu) belirli üyelere açık olan anlık chat eklentisinden üyelerle sohbet edebiliyorduk. Tabi teknoloji neler getirdi ya da neler götürdü şuan için güncel bilgim yok. Öyle bir eklentiyi belki de şuan yönetimdeki üstadlar kullanıyordur :D Belirli bir rank veya düzenleme sonrası üyelere anlık sohbet ekranı açılabilir. (Sesli düşünüyorum da)

Var bu özellik, aktif değil şu an (y)

Beni hatırlayan belki vardır selamlar herkese geçen Ağustos ayında bütğn aleti edevatı sattım burada bıraktım hepsini o günden beri dumansız hava sahasındayım umarım herkes bir gün kolayca bırakır herkese sağlıklı günler diliyorum saygılar sevgiler beni unutmayın arada giriyorum ????

Arkadaşlar daha öncede ifade ettim,mavi tık olayı askıya alındı. Bunun nedeni ise üye ilanları bölümünde güncelleme beklememiz. Maalesef bizden kaynaklanmayan bir gecikme yaşıyoruz. Ancak bir hafta, 10 güne yeni ilan sistemi beğenilerinize sunulacak.

Son düzenleme:
Geri