Sihirli Grup Sihirli Pet Paylaşım Alanıdır ;)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan y€a
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
burayı danışma olarak kullanıcam azcıcık
evde iki muhabbet var, kız seviyo ama tek alcakmışız ele gelmiyo keratalar yaptık bi hata ama ele gelmeseler de kuşlarımız onlar????
ufaklık da inatla aşkla şevkle kedi istiyor, büyümesini bekledik sanırsam kedi sorumluluğu alacak kadar olduk
kuşa saldırmayı da geçtim hiçbişeye saldırmayacak bir tür arıyorum, yada eğitim yöntemi de olur
napayım ne edeyim hacılar, kediyi 28 nisanda eve almam lazım
hanım istemiyor ama 1aya kalmaz hepimizden çok ister, sağı solu tırmalayacak ısıracak korkusu var sadece
kedi bulmak da ayrı mesele; ilandaki kedi sahiplerinin alayı manyak (12 adalar, eflak boğdanı istiyor, salon silahsızlandırılacak ve evde küçük çocuk olmayacakmış, 40yaş üstü aile olacakmış felan filan, birde hasta veya engelli kedileri başından atmaya çalışanlar var birini çağırıp kavga edicem de dayak yerim diye korkuyom)
napalım sizce? 5yaş erken midir kedi için, yoksa tam zamanı deyip ev sakini sayısını arttırmak mı lazım?

1. evde pet beslemek özürlü bir çocuğun olması gibi. hayatının 10-15 yılını ona bakmak için yaşamayacaksan hiç alma.
eve alınıp sonra dışarı bırakılan evcil dostlar ağır bunalım geçiriyorlar.
2. barınaktan veya sahiplendirilen bir dost alman konusunda @PcKoPaT kardeşime katılıyorum. bedel ödeyerek alınmasına karşıyım.
hiç olmadı sokaklarda bir sürü yeni doğmuş veya terkedilmiş kedi var.
3. evde evcil bir hayvanla büyüyen çocukların daha mutlu bir çocukluk geçirdiği konusunda bir sürü makale var. tam zamanı bence ;)

1. evde pet beslemek özürlü bir çocuğun olması gibi. hayatının 10-15 yılını ona bakmak için yaşamayacaksan hiç alma.
eve alınıp sonra dışarı bırakılan evcil dostlar ağır bunalım geçiriyorlar.
2. barınaktan veya sahiplendirilen bir dost alman konusunda @PcKoPaT kardeşime katılıyorum. bedel ödeyerek alınmasına karşıyım.
hiç olmadı sokaklarda bir sürü yeni doğmuş veya terkedilmiş kedi var.
3. evde evcil bir hayvanla büyüyen çocukların daha mutlu bir çocukluk geçirdiği konusunda bir sürü makale var. tam zamanı bence ;)
üstat asla para ödemem ancak bazı kişiler bedava verilince hevesle alıp atanlar yüzünden cüzi bir ücret istiyorlar ona itiraz etmiyorum sonuçta instagrama atmalık kedi arayanları engellemenin yolu olmalı
kedi beni emekli edecek gözüyle bakıyorum olaya???? büyük bir kedi almam yavru alıcam
ilk 2 ay anne sütü emmeli. ondan sonra sıkıntı yok.
onu nası anlicam bi google ile bakayım, yukardaki ormanda yavru görüyoruz hep
yani yavru kedi 3aylık diyelim, alıp gidince yavru veya anne üzülmez mi? koca ormanı aratmayalım anneye...

üstat asla para ödemem ancak bazı kişiler bedava verilince hevesle alıp atanlar yüzünden cüzi bir ücret istiyorlar ona itiraz etmiyorum sonuçta instagrama atmalık kedi arayanları engellemenin yolu olmalı
kedi beni emekli edecek gözüyle bakıyorum olaya???? büyük bir kedi almam yavru alıcam

onu nası anlicam bi google ile bakayım, yukardaki ormanda yavru görüyoruz hep
yani yavru kedi 3aylık diyelim, alıp gidince yavru veya anne üzülmez mi? koca ormanı aratmayalım anneye...
kedilerde aile olgusu çok gelişmiş değil. 4-6 ay arasında ya anne yada yavru ortamı terkediyo genelde. sadece üremeye programlılar ;)

kedilerde aile olgusu çok gelişmiş değil. 4-6 ay arasında ya anne yada yavru ortamı terkediyo genelde. sadece üremeye programlılar ;)
o zaman işim kolay
nisanın sonunda ava çıkıcam????
kediyi ikna edicem, miv miv diyeni kaptığım gibi veterinere götürücem, evde yavru kedi maması var sokak kedileri için aldığım, o olur mu ki?
resim atayım az açılmamış paket olcaktı

Ekli dosyalar

• IMG_2023-03-04-16-38-59-510.jpg
    IMG_2023-03-04-16-38-59-510.jpg
    26.6 KB · Görüntüleme: 2
o zaman işim kolay
nisanın sonunda ava çıkıcam????
kediyi ikna edicem, miv miv diyeni kaptığım gibi veterinere götürücem, evde yavru kedi maması var sokak kedileri için aldığım, o olur mu ki?
resim atayım az açılmamış paket olcaktı
olur sorun değil
Temizmama'dan alısverıs yapıyorum ucuz ve kalıtelı kedi cok oldugu için ama çoğu zamanda evdeki kedilere proplan alıyorum

@comandante aslında tavsiye deyil uyumluluk için gerekli bir şey küçük yaşta ne kadar hızlı öğrenirse ve kabullenirse mamayı daha iyi olur et tavuk vs versen yemiyorlar mamadan başka birşey kum konusunda çok çabuk adepte oluyorlar

olur sorun değil
Temizmama'dan alısverıs yapıyorum ucuz ve kalıtelı kedi cok oldugu için ama çoğu zamanda evdeki kedilere proplan alıyorum
hocam ben marka takıntılıyım maalesef, sokaktaki kediye kuşa markasına baka baka malzeme seçiyorum evdeki kedi firavun gibi gezmeli
çok masraflı olacak sıpa, ancak iç işleri bakanı masayı dağıtmak üzere bilemiyorum????
@pantera
mama ve kum da tavsiye ederim. sanada yakın fabrikası. ;)
bi inceliyeyim, belki ormana götürmelik bakabilirim ama markası yok diye almam kesin
gıcık bi huyum var ama tedavisi daha pahalı diye elleşmiyorum????

Geri