Dostum evinde suan yazın 2 , kışın 5 (1tanesi hamile),bahcesinde 5ten fazla kedi bakan biri olarak <3 yazacam yazdıklarımı tecrübeye çok sahibim
1.Kediler cok farklı olur hepsi birbirinden farklı (genetikleri ile oynanmış kediler ayrı)
genetikleri ile oynanmış kediler , cogunlukla uysal ve hareketsiz takılırlar çunku doğuştan gelen hastalıklarından dolayı (+mama , veteriner + duzenlı kullandıklaroı ilaçlar vb yeme içe hepsi daha pahalı) ve kesinlikle tavsiye etmem
2.Alacaksan eve bir kedi dostum abim kardeşim al ufaklıgına hayvan barınagına git bak orda kafana yatan bir kedi al gözlemle icabında 2.3 kere git kedi kendini belli eder
3.Oralardan aldıgın kediler gerekli aşı ve kısırlaştırmada yapılmış olabilir eğer kısırlaştırma yapılmamışsa gün al o gün gidersin
(veya belediyeden)
4.Dışardan kedi aldığında %500 1-2 ay hayatta kalmışsa bu havan sokakta Kedilerde Çok önemli olan Bağışıklığı güclü demektir. Ufak bit pire gibi şeyler olabilir korkma onlar 1-2 damla ile 1 güne çözülür, Dışardan kedi almak çok iyi olur senin için veya barınaklardan
eğer kediği alırsan
Kuş olayına gelelim yavru kediler özellikle tekirler oyuncu havanlardır ilk 7-8 ay hareketlidir gözünü korkutmasın büyüğünce eve alışınca çok fazla hareketli olmayacak
Kuş olayı kedi alışır zamanla eğer hareket keserse kedi kuşa kulağına veya burnuna ufak fiske at bilsin hatasına benim kedilerimin en büyüğü annemlere gittiğimde annemlerin kuşuna saldırıyordu artık bakmıyor bile hayvan ona çünkü alıştı , ama senin kedinde bunu yapması zaman alabilir veya bu huyundan kurtulmaz
-kedi alırsan tekir belediyeler kısırlastırmayı bedavaya yapıyor
-Kedilerini klozette alıştır ve elektrik süpürgesi ile tüylerini taramaya bunlar ufakken alışabileceği şeyler
daha yazılacak cok sey varda üşeniyorum
ve evde dişi kedi daha iyi oluyor
ve kedicilerin bir lafı vardır .tekire beslemediysen kedi besledim deme (buradaki tekir su sokaktaki siyah grili olan kediler)
Hayvan pet kedi vs bunlar birer can şimdi kedici arkadaşlar kızarlar bu mesajıma bunlarda benim canlarım evlatlarım burdan bana yürümeyin adamı sinirlendirmeyin o kadar şey varken bu lafıma takmayın lütfen
@pantera