Goygoy Sihirli Goygoycular-2020

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KeaSH07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dostlar bu işlerden anlayam var mı? Nette biraz araştırma yaptım. Ne gerekiyorsa yapıyorum ama bu ofisteki bitkilerim özellikle soldaki 1. ve 2. yaprak döküyor ve kuruyor sanki. Yardım edin banaaaa

Ekli dosyayı görüntüle 29539

Soldaki Bonzai hangi ağaç türünden çevrilmiş ise ona göre bakım yapılmalı. Bonzai aslında bir bitki yada ağaç türü değil Üstad, mutlaka bilenler olacaktır. büyüyen bitkilerin geni ile oynanmadıysa, terminal sürgünlerin düzenli kesilmesi yoluyla büyümesi engellenerek uzun yıllar süren bir yetiştirme şekli, sanatı da denebilir.. Yani limon u minyatür yaparsan ona göre, ladin ağacını yaparsan ona göre bakımı olacaktır..

Ek olarak yaprak dökmesi doğal süreç te olabilir.. Bilirsiniz, Kışın soğuktan donmamak ve su tutmak için ağaçlar yaprak döker.. Eviniz daha tatlı bir bakım yeri olabilir zannımca .. Selamlar olsun..

Dostlar bu işlerden anlayam var mı? Nette biraz araştırma yaptım. Ne gerekiyorsa yapıyorum ama bu ofisteki bitkilerim özellikle soldaki 1. ve 2. yaprak döküyor ve kuruyor sanki. Yardım edin banaaaa

Ekli dosyayı görüntüle 29539

Bonsai sanirim IKEA'da satilanlardan. cok net degil ama yapraklar ve saksiyi benzettim.
bu cinsten bende de vardi 5-6 yil once, yanlis hatirlamiyorsam mart ayinda budama vakti geliyor. agaclar.net iyi bir kaynak, oradan derinlemesine bilgi sahibi olabilirsiniz. Ben epey ugrasmis guzel bir sekle sokmus ve vitaminlerle yapraklarini kucultebilmistim.
Sonrasin islerimin cok yogun oldugu donemde de esim yeterince ilgilenememis ve kurumustu. Atmak yerine zemine alci dokup, agaci da kirecle boyayip dilek agacina cevirmistim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri