Goygoy Sihirli Goygoycular-2020

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KeaSH07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Biraz uzak kaldık canlar merhaba,
haliniz keyfiniz iyicedir umarım.

Az önce şöyle bir yazı okudum; " Çocuklarınızı Netflixten uzak tutun eşcinsellik özendirici yayınları var subliminal mesajlar içeriyor Türkiyeyi sardı bu virus " (sağına soluna ayetler hadisler)

Gerçekten biz bu kadar mı bağnaz bir toplum olduk. Ben kafamı iş hayatına gömdükten sonra sosyal çevremin dışında pek insan tezahürü incelemek zorunda kalmamıştım. Çocuğunun eşcinsel eğilim göstermemesinin çaresi netflixi kapatmak mı. Yani bunun sebebi netflix mi? Sen Türk Görsel sanatlarını da izleme hatta hiç bir sanat dalına bulaşma bu bakış açısıyla neye yarar.

Çocuğunun anatomisinde rastlayacağın bir anomalinin sonucu da verilen subliminal mesajlarla mı alakalı? Yahu bu bir suç mu?:D:D nasıl bir yaklaşım gösteriyor insanlar... Sevgiden hoşgörüden tevazudan bilgiden yoksun bir nesil ve güruh...

PS: Eleştirdiğim nokta yaklaşımın ve sözde çözümün tarzı ve geçersizliği. Ben şahsen Eşcinselliği bir sorun olarak görmem. Ama her hadise ve olaya bilinçili mantıklı ve detaycı düşünerek yaklaşmak gerekir.

Kimsenin diniyle ahlaki ve örfi değerleriyle bir alıp veremediğim yok:)
;)
404.png

Biraz uzak kaldık canlar merhaba,
haliniz keyfiniz iyicedir umarım.

Az önce şöyle bir yazı okudum; " Çocuklarınızı Netflixten uzak tutun eşcinsellik özendirici yayınları var subliminal mesajlar içeriyor Türkiyeyi sardı bu virus " (sağına soluna ayetler hadisler)

Gerçekten biz bu kadar mı bağnaz bir toplum olduk. Ben kafamı iş hayatına gömdükten sonra sosyal çevremin dışında pek insan tezahürü incelemek zorunda kalmamıştım. Çocuğunun eşcinsel eğilim göstermemesinin çaresi netflixi kapatmak mı. Yani bunun sebebi netflix mi? Sen Türk Görsel sanatlarını da izleme hatta hiç bir sanat dalına bulaşma bu bakış açısıyla neye yarar.

Çocuğunun anatomisinde rastlayacağın bir anomalinin sonucu da verilen subliminal mesajlarla mı alakalı? Yahu bu bir suç mu?:D:D nasıl bir yaklaşım gösteriyor insanlar... Sevgiden hoşgörüden tevazudan bilgiden yoksun bir nesil ve güruh...

PS: Eleştirdiğim nokta yaklaşımın ve sözde çözümün tarzı ve geçersizliği. Ben şahsen Eşcinselliği bir sorun olarak görmem. Ama her hadise ve olaya bilinçili mantıklı ve detaycı düşünerek yaklaşmak gerekir.

Kimsenin diniyle ahlaki ve örfi değerleriyle bir alıp veremediğim yok:)
Seni cok iyi anlıyorum @Karagezgin kardesim ????
Ben dini degerlerine bagli bir bireyim yanliz modern dunya yasamini da yakindan takip ederim.En az bu doğrultuda da ailemi yonlendirmeye ve ufuklarinin genis olmasina cabalarim,bu benim gorevim.
Diger yandan milliyetçi biriyim,vatan millet soz konusu ise oyle elimde mizrak g.tumde yaprak ilkel kafayla bir yere koşmadan oturur etraflica dusunur arastirir milli menfaat gerektiren en küçük seyleri degerlendirerek yol alirim.
Diger taraftan siyasi konularla alakalı herkesin düştüğü hataya elimden geldigince dusmemek dusturumdur
Su hicbir zaman unutulmamalidir ki
Gorusler sahibini bağlar,bireyler kendi mizacina,degerlerine uygun yonlerle ancak gelistirilebilir.
Her zaman savundugum bir soz vardir
“İnsalara birseyleri empoze ederek onlari kazanamazsiniz,çünkü insan tabiati geregi bunu bir saldırı olarak gorecek ve savunmaya gececektir,en dogru yol;kisinin kalbine giden konulara deginerek iletisimi acik tutarak akabinde onermeler yapmaktir.Zira mantiga uygun hersey bir iz birakacaktir”.
Bence cozum ancak boyle baslayabilir.

Seni cok iyi anlıyorum @Karagezgin kardesim ????
Ben dini degerlerine bagli bir bireyim yanliz modern dunya yasamini da yakindan takip ederim.En az bu doğrultuda da ailemi yonlendirmeye ve ufuklarinin genis olmasina cabalarim,bu benim gorevim.
Diger yandan milliyetçi biriyim,vatan millet soz konusu ise oyle elimde mizrak g.tumde yaprak ilkel kafayla bir yere koşmadan oturur etraflica dusunur arastirir milli menfaat gerektiren en küçük seyleri degerlendirerek yol alirim.
Diger taraftan siyasi konularla alakalı herkesin düştüğü hataya elimden geldigince dusmemek dusturumdur
Su hicbir zaman unutulmamalidir ki
Gorusler sahibini bağlar,bireyler kendi mizacina,degerlerine uygun yonlerle ancak gelistirilebilir.
Her zaman savundugum bir soz vardir
“İnsalara birseyleri empoze ederek onlari kazanamazsiniz,çünkü insan tabiati geregi bunu bir saldırı olarak gorecek ve savunmaya gececektir,en dogru yol;kisinin kalbine giden konulara deginerek iletisimi acik tutarak akabinde onermeler yapmaktir.Zira mantiga uygun hersey bir iz birakacaktir”.
Bence cozum ancak boyle baslayabilir.
Üstad sen iyiles tamamen en kısa sürede.
Senin ve @Karagezgin gibi güzel düşünen ve ifade eden Ustadlara forumun her zaman, her konuda ihtiyacı var.
Tekrar geçmiş olsun.

Üstad sen iyiles tamamen en kısa sürede.
Senin ve @Karagezgin gibi güzel düşünen ve ifade eden Ustadlara forumun her zaman, her konuda ihtiyacı var.
Tekrar geçmiş olsun.
Ayrica @Karagezgin kardesimin ele aldigi konuya bir ilave yapmak isterim.
Durum cidden vahim bir halde...bugun bakiyorsunuz bircok noktada bu ve buna benzer konularda ritüeller kullanılmadan ;hicbir konunun aydinlanamayacagini zanneden ve/veya ancak boyle cozumlenecegine artik inanmış kimselerle karsilasmak normal bir hale geldi neredeyse
İsin en garip tarafi da yine gezgin kardesimin dedigi gibi;
Bunu dile getiren sozum ona “Prof.” alaninda belki derece almis “Universite mezunu” şahısların aciklamalarina tepkisiz kalan bir toplum...
Bu böylesi basit olamaz,iste bilincli kimsenin sindiremedigi yanı da bu...
Yine cesitli kaynaklardan bildiğimiz
Fatih Sultan Mehmet Han
-insanlara dinin nedir?namaz kılıyor musun?oruc tutuyor musun?seklinde
Allah’in soracagi sorular sormayın...
Onlara iyi misin?bir sıkıntın var mi?birseye ihtiyacın var mi?seklinde kulun soracagi sorular sorunuz
Diyerek bundan 600 yil önce bize rehber olmuş,ancak gel gor ki kim bundan payini almis?
Yine Ulu onder Atatürk
Bizi yanlış yola sevk eden soysuzlar bilirsiniz ki, çok kere din perdesine bürünmüşler, saf ve temiz halkımızı hep din kuralları sözleriyle aldata gelmişlerdir. Tarihimizi okuyunuz, dinleyiniz... Görürsünüz ki milleti mahveden, esir eden, harabeden fenalıklar hep din örtüsü altındaki küfür ve kötülükten gelmiştir...

Büyük dinimiz çalışmayanın insanlıkla hiç ilgisi olmadığını bildiriyor. Bazı kimseler çağdaş olmayı kafir olmak sayıyorlar. Asıl küfür onların bu zannıdır. Bu yanlış tefsiri yapanların maksadı İslam'ın kafirlere esir olmasını istemek değil de nedir? Her sarıklıyı hoca sanmayın, hoca olmak sarıkla değil, dimağladır..
Diyerek 100 yil oncesinden bugunun Turkiyesini ve milletini uyarmıştır
Hani uyanik millet?

Yine Peygamberimiz(sav)
Bir konuda ashabtan birine aciklama yaparken meclise her yeni girenle aciklamasini değiştirmiş 1,2,3,4,5 kac kisi geldiyse aciklama sekli degismistir.
Sonunda neden böyle yaptigi sorulduğunda
-herkesin anlayabilecegi sekilde anlatilmaz ise fitne olur buyurmuştur
Simdi fitne diyince bile insanlar öcü bir kelime imiş gibi oluyorlar insanlar bu hale geldi çünkü
Fitne huzursuzluk demektir

Ez cümle dimağimizi(bilincimizi) şuurumuzu (aklimizi) kiraya mi verdik ki?
Dogrulari ogrenmekten imtina ediyoruz.
Fazlada uzatmayayım
Allah herkese akıl fikir ihsan eylesin.
Edit:ekleme
Not:Şuur sozcuk anlami olarak yine bilinc sonucunu verir ancak
Kelime kökü anlami ise
-ince anlayış,bilgi demektir
Yani aklı ifade eder
Kullanis bakımından anlam yüklü iken hem akil hem bilinc olarak ele alinabilmektedir

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri