Östenitik paslanmaz çeliklerin büyük bir kısmı mıknatısa tepki vermez. 316L bu gruptadır.Arkadaşlar bu konuda hiç bilgim yok. Ne zaman hatırlamıyorum, ama bir arkadaştan karışık teller aldım. Bu tellerin içinde bir makarada ss316L 24Ga (26 diye almıştık ama) tel vardı, bu teller çelik değil mi? Mıknatıs bu telleri çekmesi gerekmiyor mu?
Teşekkür ederim hocam sizin gibi bu konuda bilgili bir şahıstan bunu duymak yeterli geldi.Östenitik paslanmaz çeliklerin büyük bir kısmı mıknatısa tepki vermez. 316L bu gruptadır.
konunun uzmanı olsam yardımcı olmaya çalışayım da alakam yok temco 28ga SS316 tel 6 tur hafif aralıklı(aslında yamuk) sarım watt modunda 11watt'da 0.5-06 ohm arası kullanacaksın dedi @Gabamarul ,saygımdan neden diye soramadımbi kere artistlik yapıp 17 watta çıktım yandı hemenHerkese merhaba,
Bir sorum olacak izninizle. Elimde 26Ga Temco Ss316 L tel var. Tc denemek için almıştım çok önceleri ama beceremeyince bir köşede unutulup gitmiş. Denk geldim 2-3 defa, watt modunda kullanılıyor demiş arkadaşlar. Nedir püff noktası acaba ? Kanthal kadar yüksek wattlar basmak tehlikeli olabilir diye düşünüyorum. Misal aralıklı bir sarım yaptım ve 0,35 ohm okudu mod. Buna 25-30 watt arası güç vermek tehlikeli olur herhalde ?
10-15 watt arası daha mı uygundur ?
Bilgi yetersizliğimi mazur görün lütfen, okudum ama pek anlayamadım maalesef
sabah gordum ama konu kilitliydi niyeyse.Herkese merhaba,
Bir sorum olacak izninizle. Elimde 26Ga Temco Ss316 L tel var. Tc denemek için almıştım çok önceleri ama beceremeyince bir köşede unutulup gitmiş. Denk geldim 2-3 defa, watt modunda kullanılıyor demiş arkadaşlar. Nedir püff noktası acaba ? Kanthal kadar yüksek wattlar basmak tehlikeli olabilir diye düşünüyorum. Misal aralıklı bir sarım yaptım ve 0,35 ohm okudu mod. Buna 25-30 watt arası güç vermek tehlikeli olur herhalde ?
10-15 watt arası daha mı uygundur ?
Bilgi yetersizliğimi mazur görün lütfen, okudum ama pek anlayamadım maalesef
Gayet anlaşılır bir şekilde olayı anlatmışsın. SS ve diğer ısı kontrollü teller de tepkime süresi hızlı olduğu için coil e gelen ani güç ve mtl atomizerlerin dl ye göre besleme azlığı pamuk yakmaya sebep olur.sabah gordum ama konu kilitliydi niyeyse.
kanthala yuksek watt basilir olayi da yanlis. her sardiginiz bobine uygun guc araligi vardir. bunu steam engine kullanarak tecrube edebilirsiniz, bu site ile ilgili konulari dikkatle okuyarak cozebilirsiniz. alistiktan sonra pratiktir.
SS316L watt modunda kullanima uygun bir tel. bahsettiginiz sarimla ilgili 15-18 watt uygun olur.
az once @sotw ustadin bahsettigi olay ile yanmistir. 17 watt ile iyi bir besleme ile ortalama bir cekim suresince pamuk yanmayabilirdi ama benim dilim damagim yanardi 7 sn cekime dayanmaz tabi ????konunun uzmanı olsam yardımcı olmaya çalışayım da alakam yok temco 28ga SS316 tel 6 tur hafif aralıklı(aslında yamuk) sarım watt modunda 11watt'da 0.5-06 ohm arası kullanacaksın dedi @Gabamarul ,saygımdan neden diye soramadımbi kere artistlik yapıp 17 watta çıktım yandı hemen
abi senin üst damakta kompresör var kesin,7 saniye değil 4 saniyeyi bile geçemiyorum benaz once @sotw ustadin bahsettigi olay ile yanmistir. 17 watt ile iyi bir besleme ile ortalama bir cekim suresince pamuk yanmayabilirdi ama benim dilim damagim yanardi 7 sn cekime dayanmaz tabi ????
Steam-engine.org diye bir site var. Oradan sarımı girip heat fluxu 180 200 arası bir değere ayarlayıp kaç watt istiyorsa denemek lazım. Diğer arkadaşın sarımı 15w civarında çalışır sanırım.konunun uzmanı olsam yardımcı olmaya çalışayım da alakam yok temco 28ga SS316 tel 6 tur hafif aralıklı(aslında yamuk) sarım watt modunda 11watt'da 0.5-06 ohm arası kullanacaksın dedi @Gabamarul ,saygımdan neden diye soramadımbi kere artistlik yapıp 17 watta çıktım yandı hemen
aynen hocam ekran resmini de hatıra olarak saklıyorumSteam-engine.org diye bir site var. Oradan sarımı girip heat fluxu 180 200 arası bir değere ayarlayıp kaç watt istiyorsa denemek lazım. Diğer arkadaşın sarımı 15w civarında çalışır sanırım.Ekli dosyayı görüntüle 39260