• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Mtl Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KeaSH07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bende öyle abarttıkları kadae ahım şahım bir boğaz vurumu alamadım.Golden kimyanın 12mg diye bize sattığı ne olduğu belli olamayan nbaselerindendir belki.haftaya sürekli aldığım ilke den alıp deneyeceğim boğaz vurumu tatmin etmez ise satıp bishopla expro 2.1 ile devam edecem(exproyu 2 yıl kullandım ondan aldığım zevki başka atodan alamadım)
Vurum var da zamanla azalıyor hocam. 3-4 gün ara verdim, yine vurum aldım ama azalıyor kullandıkça. Golden'ı bir kere tercih ettim acemilikle, sonra da sitelerine dahi girmedim. Nbase alınacak bir yer değil. Nikotinin yazanla alakası yok.

Bu işlerin içerisine çok fazla girmek istemiyor olsam da podların çok nazlı olmasından kaynaklı sağı solu kurcalıyorum. Geçenlerde paylaşılan videoda buharı çekerken gaza gelip drip tipi çiğneyen adamda canımı çektirdi, insan merak ediyor modları. Sanırım genel olarak tercih edilen Pico, bu yüzden 4 model listeledim. Ayrıca Mod ve Atomizer sayfasında gözünüze çarpan neler var. Görsel olarak muazzam cihazlar gözüme çarptı ama pratikte çöp de olabilirler. Bu sayfalar sayfanın altından ilerlenebiliyor, daha çok çeşit bakılabiliyor. Bazı ürünler stok değil elbette ama yine de fikir vermeye yeter. Site güvenilir mi yada orada böyle dertler var mı bilmiyorum yakın gelecekte oradan gelecekler var belki fırsat değerlendiririm belki de değerlendirmem emin değilim. Size de beyin fırtınası yapacak belki de görmediğiniz bir şeyleri görme fırsatı çıkar. MTL için tel sarılıp içinden pamuk geçirilen tanklı olanlar RTA oluyor sanırım. En kolay zahmetsiz olanı anladığım kadarıyla bu, belki ilerleyen günlerde ihtiyaç olur elimin altında birkaç fikir olsun. Pico ile Swap 2 mukayese edenler var mesela yorumunuz ne?

Eleaf iStick Pico LE
Eleaf iStick Pico Plus
Eleaf iStick Pico 2
Eleaf iStick Pico X 75W TC Box

Mod

Atomizer
Pico herşeye güzel gidiyor fiyat performans için sevdiğim mod

Yaklaşık 5 yıldır hastur mini mtl +pico kullanıyorum. Pico 3. galiba bozuldukça pico aldım yine. Artık bununda ekran silinmeye başladı. Yeni bir set yapmak istiyorum. Pico yerine ona benzer smok scar mini gördüm. Bu mod nasıldır. Hastur mini yerine yine MTL ne önerirsiniz. Başka Mtl ato denemdiğim için bana ne katar yeni ato ondan da emin değilim. Elimde smok nord 5, g4 pro koko, kangertech Nebox (eskiler bilir) subtank ve melo atolar var.

Son düzenleme:
Yaklaşık 5 yıldır hastur mini mtl +pico kullanıyorum. Pico 3. galiba bozuldukça pico aldım yine. Artık bununda ekran silinmeye başladı. Yeni bir set yapmak istiyorum. Pico yerine ona benzer smok scar mini gördüm. Bu mod nasıldır. Hastur mini yerine yine MTL ne önerirsiniz. Başka Mtl ato denemdiğim için bana ne katar yeni ato ondan da emin değilim. Elimde smok nord 5, g4 pro koko, kangertech Nebox (eskiler bilir) subtank ve melo atolar var.
Buralar artık baya sessizlesti, atonuzda bir sorun yoksa ve sizi zaten tatmin ediyorsa hiç kurcalamayin bir kere o topa girilince işler çığırından çıkıyor. Cihaz içinde Mtl tarafında harici pillli ismi cismi bilinen her cihaz işinizi her türlü çözer. Taşıma kolaylığı, kişisel zevklere vs vs göre bakılabilir. Güncelleri takip etmedigimden isim vermek zor. SBS modlar kolaylık oluyor ama, onceliginiz fiyat olsun bosverin gerisini hepsi aynı işi yapıyor.

Buralar artık baya sessizlesti, atonuzda bir sorun yoksa ve sizi zaten tatmin ediyorsa hiç kurcalamayin bir kere o topa girilince işler çığırından çıkıyor. Cihaz içinde Mtl tarafında harici pillli ismi cismi bilinen her cihaz işinizi her türlü çözer. Taşıma kolaylığı, kişisel zevklere vs vs göre bakılabilir. Güncelleri takip etmedigimden isim vermek zor. SBS modlar kolaylık oluyor ama, onceliginiz fiyat olsun bosverin gerisini hepsi aynı işi yapıyor.
Ankara da nerede bulabiliriz hocam maliyeti ne oluyor bende araştırmamı yaptım nbase likit haftada 150 200 n base puff ile başlamayı düşünüyorum maliyeti az tutmak az likit damlatabilecegimden rahatlık olsun diye mod alayım dedim kanthal a1 28 Awg 0.32 mm uyuyor sanırım benim aradığım içim profiline sıcak buhar da olsun istemiyorum nereden cihaz bulurum ankara Diyarbakır Balıkesir bu illerde pil azalsa da akimi tutarlı veren alman teknolojileri varmış pürüzsüz stabil bi akim i hangi cihaz verir tr ye yeni modeller geliyor mu kimler satıcı diğer forumda onay bekliyorum satıcılara ulaşmak çok zor

rahatlık olsun diye mod alayım
Tam tersine mod+rba size rahatlık değil meşgale verir. Eskiden olsa işler değişirdi ama artık dert tasa içermeyen güzel hazır bobinli POD sistemler mevcut.
sıcak buhar da olsun istemiyorum
Burası çok göreceli. Çoğu kişi için soğuk gelen buhar bana sıcak geliyor mesela.
Sıcak buhara karşı ileri seviye hassasiyetiniz varsa sizi ancak FEV v4.5 + ince tel paklayacaktır. Ama en başta da dediğim gibi yeniyseniz ve rahatsızlığınız yoksa hazır sistem alın geçin hiç uğraşmayın.

Ankara da nerede bulabiliriz hocam maliyeti ne oluyor bende araştırmamı yaptım nbase likit haftada 150 200 n base puff ile başlamayı düşünüyorum maliyeti az tutmak az likit damlatabilecegimden rahatlık olsun diye mod alayım dedim kanthal a1 28 Awg 0.32 mm uyuyor sanırım benim aradığım içim profiline sıcak buhar da olsun istemiyorum nereden cihaz bulurum ankara Diyarbakır Balıkesir bu illerde pil azalsa da akimi tutarlı veren alman teknolojileri varmış pürüzsüz stabil bi akim i hangi cihaz verir tr ye yeni modeller geliyor mu kimler satıcı diğer forumda onay bekliyorum satıcılara ulaşmak çok zor
Hocam herkese yaptığımız standart tavsiyedir, eğer sigara içmiyorsanız ve bu işe de keyif için başlıyorsanız yapmayın, hiç burada zaman kaybetmeyin, bu işe kafa yormayın hayatınıza devam edin.. Kendinize hem maddi yük hem de sağlığınızı riske etmenize değecek bir keyif vermiyor. Ama sigara bırakmak amaçlı alternatif arayışıysa çabanız yortum yapamayız elbet.

Uzun zamandır neler çıkmış, neler oluyormuş diye araştırmayı bıraktığım için ne mod+atomizer nede Pod Mod tarafında neler var bilemiyorum. Konulara çok uzak kaldığım için de tavsiye yada fikir verme konusunda içim çok rahat olmuyor.

MTL yani sigara içim için, ismi cismi bilinen güvenilirliğini kanıtlamış her hangi bir mod işi çözer. Atomizer tarafında piyasada neler bulunuyor hiçbir fikrim yok. Ben Kuma ve Bishop kullanıyorum ikisinden de bir şikayetim yok genel olarak. Bİshop cam konusunda biraz yordu ama önemli değil.

Forum tedarikçilerini kabaca gezdim Rekavape/ Kuma: 2.300₺ ve zamanında herkesin birbirine tavsiye ettiği Pico Plus : 2800₺ daha birkaç sene önce 500 TL olan fiyatını hatırlayınca insan kızsın mı gülsün mü bilemiyor. Listeler güncel mi emin değilim fakat daha bunun sarım malzemesi, pil, tel ve pamuğu var.
Pod Mod tarafından hiç haberim yok şimdi yine kabaca baktım baya yenilikler var. 2000-2800 TL civarı gibi görünüyor. Yedek coil de 1000 TL olsa, bu sistemin sizi ne kadar süre götüreceği, coilleri ne kadar doğru kullandığınıza, çekim sıklığınıza bağlı olarak değişir.

Ülkede ki ekonomi malum, bir şeyi başka bir şeyle kıyaslayıp çıkarım yapmak mümkün değil. Dediğim gibi, hiç bu işlere bulaşmadan sigarasız bir yol seçmeniz, bu seçenekler arasında en doğru tercih.

Hocam herkese yaptığımız standart tavsiyedir, eğer sigara içmiyorsanız ve bu işe de keyif için başlıyorsanız yapmayın, hiç burada zaman kaybetmeyin, bu işe kafa yormayın hayatınıza devam edin.. Kendinize hem maddi yük hem de sağlığınızı riske etmenize değecek bir keyif vermiyor. Ama sigara bırakmak amaçlı alternatif arayışıysa çabanız yortum yapamayız elbet.

Uzun zamandır neler çıkmış, neler oluyormuş diye araştırmayı bıraktığım için ne mod+atomizer nede Pod Mod tarafında neler var bilemiyorum. Konulara çok uzak kaldığım için de tavsiye yada fikir verme konusunda içim çok rahat olmuyor.

MTL yani sigara içim için, ismi cismi bilinen güvenilirliğini kanıtlamış her hangi bir mod işi çözer. Atomizer tarafında piyasada neler bulunuyor hiçbir fikrim yok. Ben Kuma ve Bishop kullanıyorum ikisinden de bir şikayetim yok genel olarak. Bİshop cam konusunda biraz yordu ama önemli değil.

Forum tedarikçilerini kabaca gezdim Rekavape/ Kuma: 2.300₺ ve zamanında herkesin birbirine tavsiye ettiği Pico Plus : 2800₺ daha birkaç sene önce 500 TL olan fiyatını hatırlayınca insan kızsın mı gülsün mü bilemiyor. Listeler güncel mi emin değilim fakat daha bunun sarım malzemesi, pil, tel ve pamuğu var.
Pod Mod tarafından hiç haberim yok şimdi yine kabaca baktım baya yenilikler var. 2000-2800 TL civarı gibi görünüyor. Yedek coil de 1000 TL olsa, bu sistemin sizi ne kadar süre götüreceği, coilleri ne kadar doğru kullandığınıza, çekim sıklığınıza bağlı olarak değişir.

Ülkede ki ekonomi malum, bir şeyi başka bir şeyle kıyaslayıp çıkarım yapmak mümkün değil. Dediğim gibi, hiç bu işlere bulaşmadan sigarasız bir yol seçmeniz, bu seçenekler arasında en doğru tercih.
Hocam bir sorum olacak. Vaporesso x pro için mtl n base içimi nasil sağlarım Rba coil aradım bulamadım bos kartuş arıyorum onu da bulamıyorum 1.2 kartuş satılıyor mu coklu sekilde bilmiyorum ama o pahalı bir yol bos kartuş alıp coil takmak daha mantıklı geliyor onu da bulamıyorum ne yazıkki Ankara'dayım bi tavsiyeniz olur mu nbase likit olsun Rba coil olsun bos kartuş dolu kartuş üzerinden olsun ne yapabilirim kimler sağlıyor bunların parçalarını. Diğer forumda onay alamadım burada da pek ilan yok soruyorum pek dönüş yapan da olmuyor

Tam tersine mod+rba size rahatlık değil meşgale verir. Eskiden olsa işler değişirdi ama artık dert tasa içermeyen güzel hazır bobinli POD sistemler mevcut.

Burası çok göreceli. Çoğu kişi için soğuk gelen buhar bana sıcak geliyor mesela.
Sıcak buhara karşı ileri seviye hassasiyetiniz varsa sizi ancak FEV v4.5 + ince tel paklayacaktır. Ama en başta da dediğim gibi yeniyseniz ve rahatsızlığınız yoksa hazır sistem alın geçin hiç uğraşmayın.
Hocam yeni başlamış arkadaş. Fev ince tel falan bilecek durumda değil sanırım. Başka şekilde yardımcı olalım.

Hocam bir sorum olacak. Vaporesso x pro için mtl n base içimi nasil sağlarım Rba coil aradım bulamadım bos kartuş arıyorum onu da bulamıyorum 1.2 kartuş satılıyor mu coklu sekilde bilmiyorum ama o pahalı bir yol bos kartuş alıp coil takmak daha mantıklı geliyor onu da bulamıyorum ne yazıkki Ankara'dayım bi tavsiyeniz olur mu nbase likit olsun Rba coil olsun bos kartuş dolu kartuş üzerinden olsun ne yapabilirim kimler sağlıyor bunların parçalarını. Diğer forumda onay alamadım burada da pek ilan yok soruyorum pek dönüş yapan da olmuyor
Vaporesso Luxe X Pro mu yoksa Vaporesso Xros Pro mu dediğiniz isimde ürün görmedim.

Eğer Luxe X Pro dan bahsediyorsanız. Sitesinden alıp eklediğim görsele göre dediğiniz gibi iki farklı yol izlenebiliyor.
Luxe X Pod olarak tarif edilen kartuş ve coil bütünleşik olan model, en yüksek Ohm değeri 0.8 olarak belirtilmiş.

Luxe Xr Pod kısmında ise kartuş ve coil ayrı temin ediliyor ve 1.2 ohm temin etmek mümkün. Coiller yanlış çıkarım yapmıyorsam GTX coil olarak belirtilmiş. Fakat kartuş için MTL ve DL ayrımı var alırken dikkat etmek gerekir.

Forum tedarikçisi DarkVape de boş kartuş (MTL olduğunu teyit etmek gerekecek) ve GTX coil mevcut görünüyor. Muhtemelen Boş kartuş kutu içeriği 2 adet, coil kutu içeriği 5 adettir diye tahmin ediyorum. Cihaz isminizi tam verip ve tercihinizi ohm değerinizi belirterek kendisinden daha doğru bilgi almak gerekir.

Birde farklı markaların ürettiği sarılabilir coil modelleri var, bu kısım biraz kafa karıştırıcı olabiliyor. Sarılabilir coili bir kez aldıktan sonra pamuk ve telini tekrar bulup bulamamak gibi detayları var. Kendi araştırmanızı yapmanız için ben yine de birkaç detay ekleyim.

QUICKCOIL MTL MESH PNP RBA

Örnek Sarım Klavuzu

Ürünün linkinden emin değil GTX ve Ohm değerlerine bakarak bu olabileceğini düşündüm. Bu ürün bir kere alınıyor içindeki tel ve pamuk bitince içerisinde coil olmayan, 10 sarım yapmaya yetecek tel ve pamuğu olan setler almaya devam ediyorsunuz.

Her iki durumda da satıcı arkadaşlarla iyi iletişim kurup doğru ürünleri aldığınızdan emin olmak gerekiyor.

Likit tarafında birçok yeri muhtemelen deneyeceksinizdir. Fakat uygun fiyat ve hepimizin güvenini kazanmış Likit Merkezini bir deneyin. aynı zamanda forum tedarikçisidir. İleride kendim demlemek istiyorum derseniz Aroma Burada da aynı kişiye ait.

Nbase = VG + PG + Nic
Likit = Nbase + Aroma
Bu bilgiyi bilmediğinizi varsayarak en kolay anlatımıyla belirlelim.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2026-07-24 205614.webp
    Ekran görüntüsü 2026-07-24 205614.webp
    18.7 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
Eğer Luxe X Pro dan bahsediyorsanız. Sitesinden alıp eklediğim görsele göre dediğiniz gibi iki farklı yol izlenebiliyor.
Luxe X Pod olarak tarif edilen kartuş ve coil bütünleşik olan model, en yüksek Ohm değeri 0.8 olarak belirtilmiş.

Luxe Xr Pod kısmında ise kartuş ve coil ayrı temin ediliyor ve 1.2 ohm temin etmek mümkün. Coiller yanlış çıkarım yapmıyorsam GTX coil olarak belirtilmiş. Fakat kartuş için MTL ve DL ayrımı var alırken dikkat etmek gerekir.

Forum tedarikçisi DarkVape de boş kartuş (MTL olduğunu teyit etmek gerekecek) ve GTX coil mevcut görünüyor. Muhtemelen Boş kartuş kutu içeriği 2 adet, coil kutu içeriği 5 adettir diye tahmin ediyorum. Cihaz isminizi tam verip ve tercihinizi ohm değerinizi belirterek kendisinden daha doğru bilgi almak gerekir.

Birde farklı markaların ürettiği sarılabilir coil modelleri var, bu kısım biraz kafa karıştırıcı olabiliyor. Sarılabilir coili bir kez aldıktan sonra pamuk ve telini tekrar bulup bulamamak gibi detayları var. Kendi araştırmanızı yapmanız için ben yine de birkaç detay ekleyim.

QUICKCOIL MTL MESH PNP RBA

Örnek Sarım Klavuzu

Ürünün linkinden emin değil GTX ve Ohm değerlerine bakarak bu olabileceğini düşündüm. Bu ürün bir kere alınıyor içindeki tel ve pamuk bitince içerisinde coil olmayan, 10 sarım yapmaya yetecek tel ve pamuğu olan setler almaya devam ediyorsunuz.

Her iki durumda da satıcı arkadaşlarla iyi iletişim kurup doğru ürünleri aldığınızdan emin olmak gerekiyor.

Likit tarafında birçok yeri muhtemelen deneyeceksinizdir. Fakat uygun fiyat ve hepimizin güvenini kazanmış Likit Merkezini bir deneyin. aynı zamanda forum tedarikçisidir. İleride kendim demlemek istiyorum derseniz Aroma Burada da aynı kişiye ait.

Nbase = VG + PG + Nic
Likit = Nbase + Aroma
Bu bilgiyi bilmediğinizi varsayarak en kolay anlatımıyla belirlelim.
Evet, Luxe X Pro'dan bahsettim, kusura bakmayın. Yalnız boş kartuşta MTL tipi olanı pek önermemişler, RBA'nın DTL olan kartuşa daha iyi oturduğunu söylüyorlar. (Reddit'te bayağı yazmışlar; MTL boş kartuşa RBA'nın uyumsuz olduğunu, takarken çatlatan, sızdıran ve kullanamayanlar varmış. "DTL alın" demişler. Sizce MTL içim için DTL ağızlık kullanmak sorun oluşturur mu?)

5'erli satılıyor dediğiniz kısım RBA'lar için mi yoksa 1.2 ohm hazır coiller için miydi, orayı tam anlayamadım ama tek bir RBA ile idare etmenin riskli olacağına eminim. Attığınız linkteki RBA coil uyumluysa piyasada kolay bulunabiliyor mu? İnternetteki o kırmızı contalı Vaporesso GTX RBA'ya göre biraz farklı görünüyor gerçi, sanırım onlardan bulmak da zor.

Boş kartuşlar 6 ay dayanır demişler, doğru mu bilmiyorum. RBA'lar için de süre belirtilmemiş, "conta eskimedikçe sorun yok" diyorlar. Peki bu contalar piyasada bulunabiliyor mu? Aslında belki hazneyi tamamen doldurmakla hiç uğraşmam, coile 4-5 damla damlatır o gün içerim diye düşünmüştüm. İki gün arayla aromasız %7 (7 mg) nikotinli nbase ile 50 puff falan kullanırım diyordum. Söylediğiniz sitelerde nbase göremedim ama benim üstünkörü bakmamdan da kaynaklanıyor olabilir. Yine de küçük boyutlu bir nbase almayı düşünüyorum. Bakalım, 1000 TL'ye coilsiz bir Luxe X Pro aldım, şimdi onu tamamlamaya uğraşıyorum. Cihazın kendi üstünde gelen gömülü coiller sökülüyordur herhalde.

Cihazda şöyle bir sorun da yaşıyorum; belli watt değerlerinde cihazdan bir ses çıkıyor, ilk fırttan sonrakilerde boğazımda acıma gibi şeyler oluyor. Nefes sensörü iyi ama nefesle çekmek insanı yoruyor, tuşa basarak içmek daha rahat geldi. 0.4 ve 0.6 coillerde 20 watt civarında denedim. Nefes sensörüyle çekerken başlarda buz gibi veriyor, uzun süreli kullanımım olmadı henüz. Tuşa basınca buhar daha sıcak geliyor tabii ama nefesle çekerken cihaz az buharlaştırdığı için mi soğuk geliyor tam anlayamadım.

Bir de kartuş takılı değilken cihaz uyarı vermiyor ama taktığımda ekran geliyor ve ekranda hangi kartuşu taktığım yazmıyor. 0.4'ü de 0.6'yı da taksam "24 Best" diyor, sonra benim ayarladığım watt'a geçiyor. İki farklı direnç için cihaz neden aynı değeri verdi onu da anlamadım.

Toplamda 25-30 puff falan almışımdır, onları da öyle derin çekmedim ama içiminden pek bir şey anlamadım doğrusu. Aroma beni çok rahatsız ediyor ve tribe sokuyor. "Acaba likit ağzımın içine mi aktı, ben mi buharı ağzımda çok tutuyorum, ciğer çekimini mi beceremiyorum?" diyorum ve sürekli tüküresim geliyor. Bir ara birkaç puff Vozol içmiştim, onda hiç böyle olmamıştı. Kavun-limon falandı sanırım; boğaz vurumu vardı evet ama ağzıma limonata sıkmışlar gibi genzimde birikme ve ıslaklık hissi yoktu. Belki de bu cihazların doğası böyledir, daha önce hiç e-sigara veya nargile falan kullanmadığım için bilmiyorum.

Ama açıkçası bu hissiyatı hiç beğenmedim. 5-6 puff alıyorum, sanki likit ağzımın içine akmış gibi hissediyorum, belki de gerçekten akıyordur. Hava ayarı switch'ini de en altta (kısıkta) kullanıyorum. "Likit bu, bir zahmet aroma versin" diyebilirsiniz belki ama ben tamamen kuru, duman gibi bir hissiyat bekliyordum. Aromasız, bildiğimiz sigara gibi.

Kullanım senaryom 2 günde bir, 2'şer saat arayla toplam 50 puff olur diye düşünmüştüm. Cihaz puff sayıyor mu, tuşlar tam olarak nasıl kontrol ediliyor onu da tam kavrayamadım. Tuşa 3 kez basıyorum cihaz kilitleniyor. Cihazı tamamen kapatmak varken neden kilitliyoruz ki? Cihazı aldığım adam da hep kilitleyerek kullanıyormuş. O şekilde beklemede kalınca şarj yemiyor mu? Tuş kilitliyken basınca ateşlemiyor ama o moddayken nefes çekince sensör direkt çalışmaya mı başlıyor, o sistem nasıl işliyor?

Son olarak, "Hazneyi likitle tam doldurmazsan içeride hava kilidi (vakum) oluşmaz" diyorlar. Ben hesapladım, 50 puff'ta sanırım sadece 0.17 ml (5-6 damla) likit tüketiliyor. "Coil tam ıslansın diye ilk seferde 8-9 damla damlatın, o fazladan 2-3 damla içinde kalsın" diyorlar ama o iş sadece damlatmayla yürümüyor sanırım. Ben sigara yerine çok çok az içeceğim. İnternette "Likit haznede çok beklerse içindeki nikotin zehirlenir/bozulur" yazmışlar. Ben doldurduğum tankı 1-2 günde nasıl bitireyim? İçini sürekli döküp temizlesek bu sefer hem para boşa gidecek hem de kartuşun contası falan çabuk bozulacak. Bu durumu nasıl çözeceğim?"

Son düzenleme:
İçinde bulunduğunuz durumu tariflerinizden anlamlandıramadığım için neye nasıl yardımcı olayım emin olamadım. Mesela cihazı ikinci el aldınız ve içinde kullanılmış 0.4 ve 0.6 kartuş mu var. Bu işler çok detaylı ve hemen hemen her şeyin birçok sebebi olabileceği için nerden yakalayıp bir çözüm üreteyim bilemedim.

İlk sorunun açıklaması aslında şu, 0,4 ohm olan coil diğer 0,6 - 0,8 - 1,2 coillerden ebat olarak farklı olduğu için ona uygun ayrı bir kartuş üretmişler muhtemelen. RBA coil, hangi kartuşa ebat olarak daha uygun bilemiyorum. Fakat, Rba diye bahsettiğiniz, aşağıda resmini eklediğim kırmızı ise onu denklemden çıkarın, tahmin ediyorum ki hem bulmanız zor hatta belki de imkansız, hem de o kadar küçük bir yapıda atomizer sarımı yapmaya çalışmak adamı çileden çıkarır. Bu denklemden çıkınca kafanızdaki bir çok soru otomatik olarak yok olacak.

Öncelikle bilmeniz gereken, bu iş büyük çoğunluğu deneme yanılma, kendinize uygun olan neyse onu bulma üzerine kurulu olduğu için ilk etapta çöpe giden bir miktar para olacağı gerçeğini kabul etmek.

5 erli diye bahsettiğim, orjinal hazır sarım coiller, yani gtx coiller, boş kartuşlar genelde 2 li, coiller 5 li olarak satılır, yine de emin olmak için alırken teyit edin. Doğru kullanım yaptığınız sürece, arka arkaya uzun çekimler yani zincir çekim yapmadığınız sürece coiller sizin kullanımınıza çok uzun süre dayanacağı için şimdilik alternatifleri boş verin.

Coillerin üzerinde ortalama hangi w değeriyle kullanılması gerektiği yazar, bulduğum değerler
GTX 0.4Ω Mesh: 26W - 32W Önerilen : 30W
GTX 0.6Ω Mesh: 20W - 26W Önerilen 24W
GTX 0.8Ω Mesh: 12W - 16W Önerilen 16W
GTX 1.2Ω Mesh / Regular: 8W - 12W Önerilen 11W

Gerekli W değerinden düşük kullanmak çiğ buhar atmasına sebep olabilir, ağızda hissedilenin sebebi de bu olabilir. Taktığınız iki kartuşunda aynı değeri tavsiye etme sebebi ortalama değeri baz alması olabilir. Cihazın bozuk olma ihtimalini bilmiyorum. Yada sizdekiler coil ve kartuşun bütünleşik olduğu kartuşlardansa belki ortalama ve önerilen W değerleri farklı olabilir yine emin değilim. Ağızda hissedilen rahatsızlık belki de aslında sizin soğuk buhar sevmediğinize sadece birileri sıcak buharın kötü olduğunu söylemesinden bile kaynaklı olabilir.

Cihazda hem akıllı mod hemde manul mod olarak kullanım mümkünmüş sanırım. Akıllı modda taktığınız kartuşa uygun watt değerini kendi belirliyormuş, manuel de kendiniz ayarlıyorsunuz. Yanlış anlamadıysam Artı tuşu ve power tuşuna birlikte basınca bu ayarı değiştiriyorsunuz.
Eksi tuşa ve power tuşuna aynı anda basınca da puff sayacını görebiliyorsunuz, artı ve eksi aynı anda basılınca sayaç sıfırlanıyor olabilir. 5 kez power tuşuna basmak cihazı kapatıyor olabilir. İngilizce olmayan videolardan net çıkarım yapmak zor.

Tuş kilidi, cebinizde her hangi bir tuşa basılmaması için, ayarlarınızın değişmemesi yada ateşleme tuşuna yanlışlıkla ve uzun süre basarak coili farkında olmadan yakmamanız için, fakat nefes sensörü tuşla çalışmadığı için bu kilide dahil değildir. Burada bir sıkıntı yok.

Yeni kullanıcıların kafasında bir sürü soru olur, ve bulduğu her cevap yeni soruları beraberinde getirir. Ne kadar ıncık cıncık ararsanız o kadar fazlasına maruz kalacaksınız. Kimin ne dediğini boş verin. Şu an elinizdeki coiller yanmış mı değil mi bilemiyorum yaşadığınız bir çok soruna sebep öncelikle bu olabilir. Elinizdeki coiller muhtemelen bütünleşik yani coilin değiştirilemediği versiyon ondan da emin değilim. İlk etapta yukarıdaki yazdıklarımla sorunların bir kısmını çözebiliyor musunuz ona bir bakın. Çok karışık ve benim buradan neyin ne olduğunu anlamamın imkanı olmayan bir sorunun içindeyiz. Neleri yulardaki bilgilerle çözebildiğinize bir bakın sonrasına çözüm üretmeye çalışılır.

Bu arada kartuşu doldurmayıp coil ıslatarak kullanımda soruna sebep olabilir.

Özel mesajda aldığınız bir likitten bahsetmişsiniz, nikotin salt ve free olmak üzere iki çeşittir kalp çarpıntı sebebi muhtemelen aldığınız nikotinin türü yada mg değeri olabilir. Kimseyi zan altında bırakmayalım ama bilinmeyen insanlardan bu tarz alışverişler yapmayın. İçeriği ne olduğu bilinmeyen yada sizin kullanımınıza uygun olmayan şeyler konusunda dikkat etmek gerekir.

Aromasız sek Nbase içimi keyifsizdir, fakat ciğerimize çektiğimiz kimyasal sayısını ne kadar azaltırsak o kadar da iyidir elbet, hepimiz sek Nbase içmeyi başaramıyoruz. Sigarı birebir simule edecek bir yol yok. Nikotin ihtiyacını ve dudak tiryakiliğini giderdiğiniz ve ağzınızın içine sıvı gelme hissi olmadığı sürece zaten size sigara içirtmeyecek amacınıza ulaştırmış olacak.

Duruma göre boş kartuş, orjinal coil ve Sek Nbase alışverişine bakarız ama önce şu bilgi kirliğini çözmek için yukarıdakileri bir deneyin.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2026-07-25 200303.webp
    Ekran görüntüsü 2026-07-25 200303.webp
    10.1 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
Lux X Kartuş resimde sağdaki altı kapalı olan yani coilin değiştirilemediği versiyon muhtemelen sizdeki bu.
Luxe XR Kartuş ise soldaki coili görebildiğiniz ve değiştirebildiğiniz. 1.2 ohm için MTL olanını almak gerekeceğini tekrar hatırlatayım.
Ayrıca kartuşu cihaza ilk taktığınız anda, resimde yeşil ile çizdiğim yerde hangi ohm değerini taktığınızı gösteriyor. 0,4 ohm taktığınızda 24W göstermesinde bir hata var gibi görünüyor, ya 0.4 sanıp 0.6 olanı takıyorsunuz yada akıllı modda değil manuel ayarladığınız 24W değerini görüyorsunuz test etmeniz gerekecek. Çünkü resimdeki 0.4 ohm takılmış 30W gösteren aynı cihaz.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2026-07-26 030117.webp
    Ekran görüntüsü 2026-07-26 030117.webp
    78.7 KB · Görüntüleme: 3
  • Ohm.webp
    Ohm.webp
    34.2 KB · Görüntüleme: 2
Lux X Kartuş resimde sağdaki altı kapalı olan yani coilin değiştirilemediği versiyon muhtemelen sizdeki bu.
Luxe XR Kartuş ise soldaki coili görebildiğiniz ve değiştirebildiğiniz. 1.2 ohm için MTL olanını almak gerekeceğini tekrar hatırlatayım.
Ayrıca kartuşu cihaza ilk taktığınız anda, resimde yeşil ile çizdiğim yerde hangi ohm değerini taktığınızı gösteriyor. 0,4 ohm taktığınızda 24W göstermesinde bir hata var gibi görünüyor, ya 0.4 sanıp 0.6 olanı takıyorsunuz yada akıllı modda değil manuel ayarladığınız 24W değerini görüyorsunuz test etmeniz gerekecek. Çünkü resimdeki 0.4 ohm takılmış 30W gösteren aynı cihaz.
Mtl kartuş alsam da genelde DTL kullanmak zorunda kalacağım sanırım rba uyumlu değilmiş mtl si birsürü eleştiri okudum hocam. Son likit salaklatti beni diye kaldırdım aleti nbase içine hazır hale getirene kadar kullanmam 30 w yazıyor mu bakacağım akilli modda kullanılmıyor sanırım şuan cihaz kendi ayarlanıyor best x watt yazıyor sonra benim ayara geçiyor akilli moda alırım bakarım sag olun. can sıkıntısında sigaraya para vermeyeyim basımı döndürmeye bağımlılık yapmadan kullanmaya yarasın diye almak istemiştim bağımlılık oluşacaktır illaki ama sıkıcı bir hayatim var. Yüzde kaç nikotinli salt likit almalıyım bilemedim her puffda ne kadar nikotin alıyorum vs onu da hesaplamak istiyorum ai yardımcı olmuyor beynimi bu nikotine alıştırıp daha az keyifle içip aylarca nikotin orucu tutmamı gerektirecek derecede vücudu degisime uğratmak istemiyorum ama bu hesabi ai a yaptırmak çok zor yapmıyor meret bu kısımlar anlaşıldıktan sonra n base limiti nereden alabilirim yüzde kaç olmalı bunu tartışabilir miyiz aroma kullanmayacağım çok canım sıkılırsa belki denerim tester aroma liniyirsa onda ne önerirsiniz hocam. Rba için satıcı buldum o konuyla da ilgileneceğim bir sorun çıkmaz umarım o sebepten o kısım halloldu diyebiliriz. 119154.webp

Tekrar söylüyorum sigara kullanmıyorsanız yada bu tarif ettiğiniz nadirlikte kullanım yapacak kadar nefsinize hakimseniz ikisini de hayatınızdan çıkarın. Sıkıcı hayata çözüm, ciğerlerinize sağlığa zararlı maddeler solumak değil. Başlangıç seviyesinden bir tık iyi bir bilgisayar alıp oyun oynamakta çözüm, yada bir gitar alıp onu öğrenmeye çalışmak, güzel kitaplar okuyup kendi hayal gücünüzle o kitabı kafanızda canlandırmak ama bu dediğiniz değil.

Geri