• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Mtl Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KeaSH07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ekli dosyayı görüntüle 59284

konusu gecmis ve aklimda tam uyumlu oldugu kalmisti. fakat gozle gorulur farkliliklar var.
bunlardan aralarinda kombinasyon yapildiginda tek uyumlu parca SE bacasinin V8e uymasi. gerisi uyumsuz.
SE siparis ederken aklimdan SS V8 full set almak gecmisti (Bendeki siyah cunku) farkli kombinasyonlar yapabilmek icin ama sonra da dedim gelsin kontrol edeyim de sonra alirim. gormus oldum.

ayni likit, ayni sarim ile aralarindaki icim farki fark cok minimal. Gozumu kapatsam hangisi hangisi anlamam, fakat kulagim aciksa sesten oturu V8i tanirim :ROFLMAO: V8'in sesi 10/10 dersek, SE 4/10 ancak. tabi yaninda pin setini aldigim da unutulmasin.

Ayrica
510 vidalarinin orta kismindaki oringi koymamis SXK. ilk gun kullanim sonrasi baktim 510 altinda islaklik var. cikarip bakinca epey bir sizma oldugunu gordum. asagida mavi cizgilerle belirttigim yere elimdeki uygun ebattaki oringlerden taktim ve sorun cozuldu. 3-4 tank kullanim sonrasi halen sizma olmadigini soyleyebilirim.
sonraki gunlerde yeni tank falan cikmis mi diye gezinirken orijinal sitesinde tesadufen gozume carpti oring kullanildigi. neyse ki macGyver ozelliklerim sayesinde zaten sorunu halletmistim :p
Ekli dosyayı görüntüle 59293
@CmZ ilk senin ihtiyacin olacak bu bilgiye. pakette yedek varmiydi bakmadim ama en kotu kullanmadigin bir pinin oringi cikartip gosterdigim yuvaya takabilirsin.

ayrica enteresan bir bulus yaptim ????
@Kanthal hatirlarsin belki V8 icin brunhilde hava vidalarinin uyumlu oldugu soyleniyordu fakat cok aramama ragmen Cin tarafinda bulamamistim. gecen ay FT de gezinirken EVL wraith vidalarini gordum. hislerime guvenip dedim "alayim bunlari, uyar bence" ve en kotu uymazsa atoyu da alirim diye dusundum ???? lakin cuk diye oturdu ????????????
sesin azalacagini umuyordum fakat cok bir etkisi olmadi. fakat 1.7 pinden 1.2 ye inince MTL cizgisine oturdu.
Wraith vida seti soyle: 0.8mm/1.2mm/1.5mm/2mm/3mm

Era pro gayfesi icmedik ama halen @Kanthal bey????

Üstad her zaman ki gibi mükemmel yorumlar ile açıklık getirdiğin için teşekkür ederim.
Se nin ve v8 in dıştan gördüğüm kadarı ile (bacada ) yapı olarak farklılıklar var acaba aroma yorumu olarak Fark yok mu sanki v8 vurumu bir tık daha belirgindir gibi geldi ????

Son düzenleme:
Ek olarak ft de kuma rta yı bir bakımdan feve benzeten bir yorum görünce sepete eklediğim bir diger üründe kuma rta
Sizinde kuma, se, fev kullandığınızı bildiğimden eğer zahmet vermez isem 3 lü bir karşılaştırma yazınızı okumak isterim üstad @murcix
Pratiklik (çokemelli çok önemli )
Buhar doygunluğu(benim için önemli)
Vurum (benim için önemli)
Aroma performansı( tütün ve pastane tütün)
Serinlik( Gerçi fev 9 rahat alırda ekliyelim yinede ????)
Benzer türevde likit kullandığımızı düşünerek sizden istiyorum. Zahmet veriyor isem veya sizi bunaltıyor isem lütfen kusuruma bakmayınız hocam.
Hem biraz zehir de vermiş oluruz bu aralar pek zehir yok gibi gibi

Se nin ve v8 in dıştan gördüğüm kadarı ile (bacada ) yapı olarak farklılıklar var acaba aroma yorumu olarak Fark yok mu sanki v8 vurumu bir tık daha belirgindir gibi geldi

Ben gerçekten çok bariz bir fark bulamadım içim konusunda.
Çok zorlarsam
V8 bir miktar daha serin diyebilirim belki. Vurum aynı sayılır, ki üstünlük verirsek yine V8 alır gibi ama hayalet farkla ????????‍♂️
Neticede her ikisi de aynı çizgide ve en bariz fark hava akışı. SE daha sessiz ve stabil bir akış sağlıyor.
Her iki ato da bence tütün uzmanı. Özellikle Virginia ve burley tarafında çok çok iyiler.

SE, Fev, kuma üçlüsünden favorim elbet ki SE olur.
Her üç ato da benim için pratik. Hiç birinde kullanıcıyı zora sokacak gariplikler meydana gelmez.
Fev bana Clapton ile keyif veriyor, düz teller ile kullanamıyorum artık. Yani kullandığım diğer atolar ile aynı kıvama gelmesi için bu gerekli. Yoksa tabi ki aynı bobin ile açık ara en serin Fev. Fakat performans olarak vasat kalmakta.
Kuma 3 farklı yanma odası ile çekici gelebilir tabi ki ama ben derin farklar göremedim birbirleri arasında. Çarpıcı bir performans yok genel olarak. benim rotasyon takımında teknik direktörlerin sürekli hazır tuttuğu ama arasıra forma verdiği oyuncu gibi oldu. Benim için Fev killer halen Era'dır.

Ez cümle eğer ki devam bir arayış varsa kuma değil hala millennium tavsiye ederim.

Ben gerçekten çok bariz bir fark bulamadım içim konusunda.
Çok zorlarsam
V8 bir miktar daha serin diyebilirim belki. Vurum aynı sayılır, ki üstünlük verirsek yine V8 alır gibi ama hayalet farkla ????????‍♂️
Neticede her ikisi de aynı çizgide ve en bariz fark hava akışı. SE daha sessiz ve stabil bir akış sağlıyor.
Her iki ato da bence tütün uzmanı. Özellikle Virginia ve burley tarafında çok çok iyiler.

SE, Fev, kuma üçlüsünden favorim elbet ki SE olur.
Her üç ato da benim için pratik. Hiç birinde kullanıcıyı zora sokacak gariplikler meydana gelmez.
Fev bana Clapton ile keyif veriyor, düz teller ile kullanamıyorum artık. Yani kullandığım diğer atolar ile aynı kıvama gelmesi için bu gerekli. Yoksa tabi ki aynı bobin ile açık ara en serin Fev. Fakat performans olarak vasat kalmakta.
Kuma 3 farklı yanma odası ile çekici gelebilir tabi ki ama ben derin farklar göremedim birbirleri arasında. Çarpıcı bir performans yok genel olarak. benim rotasyon takımında teknik direktörlerin sürekli hazır tuttuğu ama arasıra forma verdiği oyuncu gibi oldu. Benim için Fev killer halen Era'dır.

Ez cümle eğer ki devam bir arayış varsa kuma değil hala millennium tavsiye ederim.
Üstad kırmayıp yorumladığın için çok teşekkür ederimm valla çok mutlu oldum

image.jpg
Buyurun kayfeyee @Kanthal , @murcix
Öncelikle ürünün clon olduğunu belirteyim.
Sxk By-ka SE
Ürünün malzeme kalitesi, yivleri, toleransı bence çok iyi ağırlıklı orjinal kullanmaya çalışan bir buhardaşınızım.
Çelikteki malzeme kalitesi benim için önemlidir tenekede emcüklemek istemem ????????
Ürünün baca kısmındaki logo ve se işlemesi dahi çok iyi yapılmış clon gibi baştan savma , dandik bir işleme kesinlikle degil.
Topcap cap saat yönüne çevirerek açılıyor. Tersine sıkılıyor. Ya bu ruslar ters ya bu çinliler ???????? @murcix üstadım uyarmasa sıkıştırır idim.
Gelelim içim,aroma,sıkılık,doygunluk,vurum konularına
Bu kısım bana göre çok kişisel olsada bir kaç yorum yapmak isterim.
Aroma performansı tütünlü likit için;
Majör v2 den bir gömlek üstün.
Sıkılık olarak üzerinde 1.4mm takılı fakat sanki 1.2mm mtl pin gibi 1mm mtl pinde mevcut ama benim yanaklarım ağrır. Ek olarak 4 mtl pin satın aldım.
Çok sessiz bir ato diyemem ama kesinlikle bu ses rahatsız etmez sessiz bir ortamda ancak duyulacak bir sese sahip. Hışırtı homurtu degil ama bir hava sesi mevcut çok az olsada.
Boğaz vurumu hiç az degil gayet vuruyor ve hissediyorsunuz. 6mg merck nikotin kullanıyorum. Chem ile çok daha yüksek vurum alınır.
Buhar sıcaklığı soğuk/ılık tarafından soguga yakın demek yanlış olmaz. 1.1ohm 28ga k1 14watt ile
Doyurucu buhar alıyorum gayet tatminkar.
Az buhar olan atoları sevmiyorum.
Kadifemsi bir içime sahip diyemem ama içimi keyif veriyor.
Akıtması kolay bir atomizer degil gibi çok az pamuk kullandım pamuk havuzunun 3/1 ini ancak doldurdum sadece likit besleme deliklerine konumlandırdım. Bir akıtma yaşamadım.
Son söz :) Tamamıyla kişisel görüştür. Zaman içerisinde değişiklik göstere bilicek nitelikler barındırıyor.
Bugün çok kötü gelen yarın çok güzel. Bugün mükemmel gelen yarın vasat olabiliyor.
Sürç-i lisan ettiysek affola.

Tütün için Lezzet-vurum-serinlik çerçevesinde bulunabilecek nadir atolardan. Nadir diyorum çünkü bu kulvarda koşacak ato yapılmıyor artık neredeyse. Güncel atolarin hüneri genelde soft içim, tatlı/meyve aroma ve ılık/sıcak buhar üzerine. O nedenle by Ka tütün severler için değerli bence.

Genel yapı itibariyle zor bir ato da değil. Zaten majör kullanıcıları çok yadırganacak bir yön bulamaz.

Topcap cap saat yönüne çevirerek açılıyor. Tersine sıkılıyor. Ya bu ruslar ters ya bu çinliler

Aslında yapılan mantıklı. Yalıtım ve basınç baca üzerindeki o-ringin top cape sıkışması ile elde ediliyor. Eğer baca ile aynı tarafa dönüyor olsa kapağı çıkartırken birlikte hareket edip likit beslemeyi açabilirdi. Hele ki o-ringin iyice sıkışmış olduğunu bir durumu düşünürsen kapak çıkana kadar bacayla birlikte dönerdi. Ters işlenmiş olması daha güvenli o yüzden. Zaten v8 e göre çok az yiv kullanarak o tarafı da pratik hale getirmişler.

Bence uzun süre keyifle kullanabileceğin bir ato aldın ama yine de senin ruh haline güven olmaz ????

Geri