• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Mtl Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KeaSH07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hesap çok karışık beynim yandı ???? Ben 29 ga 2,5 klavuz 6 tur 1.3-1.4 ohm arası alıp 8-9 watt çakıyorum. Şimdi çiğ buhar mı içiyorum acaba diye kıllanmaya başladım ufkumu genişletip bu sarım ve ohm için ideal watt hesabını yapıp bu garibanı sevindirecek biri var mı ????
@murcix yazmış zaten 10 w üstünde keyif alacağınız eşik
Benim genel olarak söylemeye çalıştığım; yüzey alanı artınca gücü de artırmak zorunda olduğumuz.
Misal (rakamları sallayacam ????)
Aynı kalınlıktaki tel ile 7 tur yüzey alanı 70 birim olsun, 5 tur yüzey alanı da 50. Sizin söylediğiniz güç arttırma işi sizce hangisinde daha mantıklı olur, daha doğrusu hangi bobinin daha fazla güce ihtiyacı var?
O nedenle ohm sadece varılan sonuçtur.

@CmZ nin koyduğu tablo olayı açılıyor aslında.

Bunun da hissiyatı gayet net üstat, bahsettiğin sarımlardan bitişik sarım ile dediğin gibi sıcaklık iletimi çok hızlı ve birbirini tetikleyen bir biçimde arttığı için çekim yaparken elde ettiğimiz hava akışı bile ayrık sarımdaki gibi etki etmiyor. Özellikle zincir çekimde tüm dengeleri değiştiriyor ve ayrık sarıma göre büyük ölçüde sıcak buhar veriyor.

Watt modu kullanırken Volt'a bakmak da yanlış bence. Bu üzerine örnek verdiğiniz bobin için geçerli olabilir ama kısa bir dönem önce 2.40 ohm bobinler kullanırdım. Kendi sarimimiza göre konuşuyor olsaydık ben de 5 volt altında içilmez, çiğ buhar alırsınız derdim.
Gayet güzel aciklamissin
buna bir örnek te ben ekleyeyim
Majör v2 2mm 6 tur 28 ga
Üç ayrı modda voltu aynı tutsam bile farklı his veriyor(swag1,solo,kizoku)
O yüzden soloda sevdiğimin steamine uydugumda 14.5 fazla gelirken volt 3.6
Burada bı es vermem gerekiyormuş farkına vardım editledim????
Swag ta 3.95 kizoku da 3.75 benim sevdiğim içimi sağlıyor çok ufak nüans farklarına takilmiyorum elbette diyerek ne kadar değişken bir durum olduğunu özetlemiş olayım (modlarin hepsi su an yanımda olmadığından değerlerde farklılık olabilir affedin,ama üç aşağı beş yukarı durum aynen böyle)
:) hangisi icim keyfinize uyuyorsa odur , buralar karisir, valla yazdigima pisman oldum :D

Su anda bana gore cig buhar almazsiniz ama onu diyim :)
Kaçma iyi yaptın etkileşim her zaman iyidir belki de senin sayende yeni kullanıcılar için gayet açıklayıcı bir konunun içinde katkı yapıyoruz hepimiz ????
Edit: düzenleme
Not:Steam engine yeni eski tüm kullanicilar için referans noktasıdır, özellikle tc kullanımı için doğru bir kaynak noktasıdır (bana bakmayın goygoy yapıyorum)

Son düzenleme:
Kaçma iyi yaptın etkileşim her zaman iyidir belki de senin sayende yeni kullanıcılar için gayet açıklayıcı bir konunun içinde katkı yapıyoruz hepimiz ????

Bu kadar muhalefet icinde kendimi oksuz yetim hissettim :D hic destek yok, hep vuruyorlar bana ama :)

Bizde kacmak yok, er meydanindayiz, onlar hepsi ben tek :D

Paylasim guzeldir, bende su anda sorguluyorum, bakalim @murcix ve @CmZ bir seyler gormemi sagladi, bir deneyecegim musait olunca ve aklimdaki olursa paylasacagim ;)

Bu kadar muhalefet icinde kendimi oksuz yetim hissettim :D hic destek yok, hep vuruyorlar bana ama :)

Bizde kacmak yok, er meydanindayiz, onlar hepsi ben tek :D

Paylasim guzeldir, bende su anda sorguluyorum, bakalim @murcix ve @CmZ bir seyler gormemi sagladi, bir deneyecegim musait olunca ve aklimdaki olursa paylasacagim ;)
Sevindim....????
Ama şu volt işini bırak,bı sal uzaklaşsın senden ????????????

Son düzenleme:
@Epek üstad ben elimdeki tel ve modlar ile volt ilede içim yaptım. Bazı sarımlarda (net sarımları hatırlamıyorum) volt ile içim yaptığımda buhar sıcaklığı rahatsız etti. Ondan sonra verdim watt ı verdim watt ı ????????
Bunu en güzel volt ile buharladığınızda anlarsınız bence

tel hacminiz artarken verilen enerjiyi arttirmaniz demek aciga cikan sicakligi arttiacak ve alacaginiz buharinda sicakligi artacaktir.

heh ustat tam da burasi.
o nedenle bu durumda olanlar (tam ornegi @NÖKER ???? ) oncelikle sarimlarindan bir tur dusmeli. ortaya cikan sonuc aroma yonunden eksik fakat sicaklik bakimindan iyiyse bir sure yeni duruma alismak icin beklemeli. daha sonrasinda hersey yoluna girince bir ince tel bile denenebilir.

Hep ato mod zehri mi olacak azcikta bunlari konusalim dimi :)

hemen hepimiz kendi dogrularini ve icim seklini elde etmis kullanicilariz. bu fikir ayriliklari yada kullanim farkliliklarini konusmak hem bize tekrar hem de @MoNoT10 un soyledigi gibi yeni kullanicilara bilgi saglar, klavuz olur.

bir de @Epek ustat bu konuyu soyle ele al. sicaklik kontrol modunu aktif olarak kullaniyorsun. sanmiyorum ki 200-210 dereceden dusuk kullanim yaptigini. hatta eminim bazi aromalarla 230-240 bile deniyorsundur.
bu acidan bakarsan @CmZ nin ilk attigi tablodaki 300 derece olayini daha net anlarsin. tamam watt modu sicaklik kontrolunden uzak ama unutmayalim ki watt modunda limitleme yok, 3.7 volt karsiligi gucu bobine verdigimiz ve zincir cekim yaptigimizda sicaklik gittikce artacaktir. yeterli hava girisi ve likit besleme olmazsa pamuk bile yanar.

@Kanthal
cmz nin bogaz vurumu hissiyatini cok genis aralikli sarimindan, iyi bir likit beslemesinden ve tabi ki yaptigi bobin ile kullandigi guc endeksini maksimuma yakin kullandigi icin sagladigini dusunuyorum. zira ayni sarim aparatini kullaniyoruz ve gercekten cok verimli bir kullanim sagliyor.

@Epek üstad ben elimdeki tel ve modlar ile volt ilede içim yaptım. Bazı sarımlarda (net sarımları hatırlamıyorum) volt ile içim yaptığımda buhar sıcaklığı rahatsız etti. Ondan sonra verdim watt ı verdim watt ı ????????

aslinda volt modu ile de stabil bir kullanim saglaniyor. fakat hep watt modu kullandigimiz icin aklimiz ondan yana.

TC mod keyifli ama watt modundaki duzensizlik, basina buyrukluk da keyifli. cogu zaman tc de zincir cekim yapinca 4-5 firt sonrasi sicakligi 10-15 arttirmayi dusunuyorum cunku watt ile zincir cekimde sicakligi yukari tasiyoruz ve o noktada da yakaladigimiz farkli hissiyatlar/nuanslar oluyor.

Ben bunu elimdeki Ion Mech ile halen yapiyorum, sonucta oda bir nevi volt icimi oluyor. Ne zaman pil % 70 in altina dusse , direk icim keyfi dusuyor, buna istinaden voltta biraz takildim kaldim ;)

Yoksa watt ayri TC ap ayri :D

Ama şu volt işini bırak,bı sal uzaklaşsın senden ????????????

Hic isim olmaz bakmam bile ama 3.6 nin asla altinada dusmem ???? ????

ince tel bile denenebilir.

Bu ise 26 ga 6 tur 20 22 watt ile basladim, su anda 30 ga 6 - 7 tur ile devam ediyorum, aroma esigimi dusurmek icin :)

hemen hepimiz kendi dogrularini ve icim seklini elde etmis kullanicilariz. bu fikir ayriliklari yada kullanim farkliliklarini konusmak hem bize tekrar hem de @@MoNoT10 un soyledigi gibi yeni kullanicilara bilgi saglar, klavuz olur.

Bu konuda zaten hemfikiriz, ben sizin @CmZ nin yazdiklarinizdan sonra , isi kapasitesi olayina bakarken bir kac sey fark ettim aslinda. Ben bu konuda, ozellille volt noktasinda sabit kalmamin en buyuk nedeni, bu işi deneyimleme zamaninda 26 cok nadir 27 ga teller kullanirdim ve 28 29 30 kullananlara kendimce gulerdim. Yav bu tellerden keyif mi alinir, bi watt larda aromami alinir diye derken , gulme komsuna gelir basina olayi cikti. Simdi steam engine de 29 ve 30 ga tel hesaplarina bakinca, evet bazi tellerde 3.6 nin altina dussede istenilen enerji alinabilir teoride gozukuyor ama bunu benim tekrar denemem lazim. Kafa biraz eskide kalmis benim :D yada soyle diyim 26 ga da kalmis benim kafa :D

bir de @@Epek ustat bu konuyu soyle ele al. sicaklik kontrol modunu aktif olarak kullaniyorsun. sanmiyorum ki 200-210 dereceden dusuk kullanim yaptigini. hatta eminim bazi aromalarla 230-240 bile deniyorsundur.

Adam nasil cozmus beni, yoggg artik, benim taktik degismem lazim :) 215 alt limitimdir, 240 a ciktigim dogrudur ????????

Alinti yapmakta cok zormus, simdilik yeter :D

Geri