MoNoT10
Council
@murcix yazmış zaten 10 w üstünde keyif alacağınız eşikHesap çok karışık beynim yandı ???? Ben 29 ga 2,5 klavuz 6 tur 1.3-1.4 ohm arası alıp 8-9 watt çakıyorum. Şimdi çiğ buhar mı içiyorum acaba diye kıllanmaya başladım ufkumu genişletip bu sarım ve ohm için ideal watt hesabını yapıp bu garibanı sevindirecek biri var mı ????
Gayet güzel aciklamissinBenim genel olarak söylemeye çalıştığım; yüzey alanı artınca gücü de artırmak zorunda olduğumuz.
Misal (rakamları sallayacam ????)
Aynı kalınlıktaki tel ile 7 tur yüzey alanı 70 birim olsun, 5 tur yüzey alanı da 50. Sizin söylediğiniz güç arttırma işi sizce hangisinde daha mantıklı olur, daha doğrusu hangi bobinin daha fazla güce ihtiyacı var?
O nedenle ohm sadece varılan sonuçtur.
@CmZ nin koyduğu tablo olayı açılıyor aslında.
Bunun da hissiyatı gayet net üstat, bahsettiğin sarımlardan bitişik sarım ile dediğin gibi sıcaklık iletimi çok hızlı ve birbirini tetikleyen bir biçimde arttığı için çekim yaparken elde ettiğimiz hava akışı bile ayrık sarımdaki gibi etki etmiyor. Özellikle zincir çekimde tüm dengeleri değiştiriyor ve ayrık sarıma göre büyük ölçüde sıcak buhar veriyor.
Watt modu kullanırken Volt'a bakmak da yanlış bence. Bu üzerine örnek verdiğiniz bobin için geçerli olabilir ama kısa bir dönem önce 2.40 ohm bobinler kullanırdım. Kendi sarimimiza göre konuşuyor olsaydık ben de 5 volt altında içilmez, çiğ buhar alırsınız derdim.
buna bir örnek te ben ekleyeyim
Majör v2 2mm 6 tur 28 ga
Üç ayrı modda voltu aynı tutsam bile farklı his veriyor(swag1,solo,kizoku)
O yüzden soloda sevdiğimin steamine uydugumda 14.5 fazla gelirken volt 3.6
Burada bı es vermem gerekiyormuş farkına vardım editledim????
Swag ta 3.95 kizoku da 3.75 benim sevdiğim içimi sağlıyor çok ufak nüans farklarına takilmiyorum elbette diyerek ne kadar değişken bir durum olduğunu özetlemiş olayım (modlarin hepsi su an yanımda olmadığından değerlerde farklılık olabilir affedin,ama üç aşağı beş yukarı durum aynen böyle)
Kaçma iyi yaptın etkileşim her zaman iyidir belki de senin sayende yeni kullanıcılar için gayet açıklayıcı bir konunun içinde katkı yapıyoruz hepimiz ????hangisi icim keyfinize uyuyorsa odur , buralar karisir, valla yazdigima pisman oldum
Su anda bana gore cig buhar almazsiniz ama onu diyim![]()
Edit: düzenleme
Not:Steam engine yeni eski tüm kullanicilar için referans noktasıdır, özellikle tc kullanımı için doğru bir kaynak noktasıdır (bana bakmayın goygoy yapıyorum)
Son düzenleme: