• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Mtl Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KeaSH07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Cem Yılmaz'ın meşhur repliği geldi aklıma
-Navigasyona mi inanıyorsun bana mı?
???????????? Gibi oldu...
Steamin steami bize teknik verileri verilen kodlamayla açıklıyor hadi bu hissi de açıklasın ????????????????
Edit: düzenleme
Not:Steam engine yeni eski tüm kullanicilar için referans noktasıdır, özellikle tc kullanımı için doğru bir kaynak noktasıdır (bana bakmayın goygoy yapıyorum)

Son düzenleme:
Ekli dosyayı görüntüle 57711S
St 11w ver diyur ☺
Hatta 15watt (3.7volt) verirsen buhar sıcaklığı azını kavurur diyor :)
Her iki resim farklıdır.
Ekli dosyayı görüntüle 57712

Kavrulmaz , kavrulmaz ama dun yazdiktan sonra tekrar denedim, kesinlikle aroma çiğleşiyor 3.6 altina inince, notalar tamamen kayboluyor. Ben asla 3,2 volt kullanilmaz demiyorum yanlis anlasilmasin, herkesin icim keyfi ama bu benim on gorum. Yabanci forumlardada bu net degil. Misal 0.16 ohm luk sarima 25 ila 50 watt aralik vermis , ben DL icerken bunu minimum 85 watta icerdim ki 100 watt lara cikmisligim cok olmustur :)

Ayni sekilde baska bir forumda 1 ohm luk mtl sarima 14 - 22 watt araliginda olabilir demiski, 22 watt nedir yav :)

3.7 volt kuralcisi degilimdir, hangi watt hosuma giderse ondan devam ederim ki her atomizerin ayni sarimda olsa dahi icim keyfinden dolayi watt ayari farklidir. Misal skyline' in chimney genis oldugu icin buhar yogunlugunu arttirmak icin 15 watt ile ictigim coili, lite 19 da 11- 12 watt da icerim. Bu yuzden TC en iyisidir derim, isin icinden cikarim :D

Cem Yılmaz'ın meşhur repliği geldi aklıma
-Navigasyona mi inanıyorsun bana mı?
???????????? Gibi oldu...
Steamin steami bize teknik verileri verilen kodlamayla açıklıyor hadi bu hissi de açıklasın ????????????????
Edit: düzenleme

+100000....
Steam engineden hangi aroma karisiminda, hangi sarimda, hangi voltta , hangi notalari vermesi gibi bir bilgi beklerim :D

1 ohm icin 13 watt enerji verdiginizde tel gerilimi 3.6 volttur. 0.9 ohm icin 13 wart enerji verdiginizde, tel gerilimi yaklasik 3.40 volttur. Yada soyle anlatim, 3.7 voltu sabit aldigimizi dusunursek;

Benim genel olarak söylemeye çalıştığım; yüzey alanı artınca gücü de artırmak zorunda olduğumuz.
Misal (rakamları sallayacam ????)
Aynı kalınlıktaki tel ile 7 tur yüzey alanı 70 birim olsun, 5 tur yüzey alanı da 50. Sizin söylediğiniz güç arttırma işi sizce hangisinde daha mantıklı olur, daha doğrusu hangi bobinin daha fazla güce ihtiyacı var?
O nedenle ohm sadece varılan sonuçtur.

@CmZ nin koyduğu tablo olayı açılıyor aslında.

Bitişik 7 sarım ayrık 6 sarimdan daha etkili bir his verir sebebi nizami bitişik sarimlarin sıcaklık iletimi ayrık sarimdan hızlı gerçekleşmesidir tabi bu olay milisaniyelerle gerçekleşeceği için ikisi arasındaki farkı ayırt etmekte bu sebeple zor olacaktir

Bunun da hissiyatı gayet net üstat, bahsettiğin sarımlardan bitişik sarım ile dediğin gibi sıcaklık iletimi çok hızlı ve birbirini tetikleyen bir biçimde arttığı için çekim yaparken elde ettiğimiz hava akışı bile ayrık sarımdaki gibi etki etmiyor. Özellikle zincir çekimde tüm dengeleri değiştiriyor ve ayrık sarıma göre büyük ölçüde sıcak buhar veriyor.

kesinlikle aroma çiğleşiyor 3.6 altina inince, notalar tamamen kayboluyor.

Watt modu kullanırken Volt'a bakmak da yanlış bence. Bu üzerine örnek verdiğiniz bobin için geçerli olabilir ama kısa bir dönem önce 2.40 ohm bobinler kullanırdım. Kendi sarimimiza göre konuşuyor olsaydık ben de 5 volt altında içilmez, çiğ buhar alırsınız derdim.

Hesap çok karışık beynim yandı ???? Ben 29 ga 2,5 klavuz 6 tur 1.3-1.4 ohm arası alıp 8-9 watt çakıyorum. Şimdi çiğ buhar mı içiyorum acaba diye kıllanmaya başladım ufkumu genişletip bu sarım ve ohm için ideal watt hesabını yapıp bu garibanı sevindirecek biri var mı ????
Yaptığınız bobin için ben 10.5/12 watt derdim.
8 watt ile muhtemelen ilk birkaç fırt istediğiniz kalitede buhar alamıyorsunuz. Zincir çekim ile ancak tatmin oluyorsunuz sanki ????????‍♂️

Hesap çok karışık beynim yandı ???? Ben 29 ga 2,5 klavuz 6 tur 1.3-1.4 ohm arası alıp 8-9 watt çakıyorum. Şimdi çiğ buhar mı içiyorum acaba diye kıllanmaya başladım ufkumu genişletip bu sarım ve ohm için ideal watt hesabını yapıp bu garibanı sevindirecek biri var mı ????

:) hangisi icim keyfinize uyuyorsa odur , buralar karisir, valla yazdigima pisman oldum :D

Su anda bana gore cig buhar almazsiniz ama onu diyim :)

Yaptığınız bobin için ben 10.5/12 watt derdim.
8 watt ile muhtemelen ilk birkaç fırt istediğiniz kalitede buhar alamıyorsunuz. Zincir çekim ile ancak tatmin oluyorsunuz sanki ????????‍♂️
Tam olarak öyle oluyor. İlk 2 çekim boşa gidiyor sonrasında normale dönüyoruz. Soğuk buhar sevdasından dolayı olabildiğince düşük watt kullanmaya çalışıyorum şu an yine minimumdan gidip 10,5 yaptım sıcaklıkta ahım şahım fark olmadı böyle devam edeyim :)

Watt modu kullanırken Volt'a bakmak da yanlış bence. Bu üzerine örnek verdiğiniz bobin için geçerli olabilir ama kısa bir dönem önce 2.40 ohm bobinler kullanırdım. Kendi sarimimiza göre konuşuyor olsaydık ben de

Ben voltu burada degisken degilde sabit almak anlaminda bakmamiz gerektigi gorusundeyim. Evet kesinlikle , yuzey alani buyudukce , verilen enerjinin artmasi gerektigi gercegini kabul ediyorum. Zaten bunu yaptigniz sarimda, ayni watt da teldeki kizarmadan anlayabiliriz, amma velakin soyle bir durum var, tel hacminiz artarken verilen enerjiyi arttirmaniz demek aciga cikan sicakligi arttiacak ve alacaginiz buharinda sicakligi artacaktir. Bu nedenle ben volt u onemsiyorum :)

Çiğ buhar ner’den çıktı şimdi? ???? :p

Hep ato mod zehri mi olacak azcikta bunlari konusalim dimi :)

Son düzenleme:
işte tam bişmemiş.

bele tatsız tuzsuz bişi ????

Yok o ole degil :D

Hani lemon tart iccen, limon onden , tart ortadan, arkadan bööleee terağ dadi alin ya normal sartlarda ( bu lezzet Kayfun Prime ile alinmistir @comandante :P ) hahh iste o ondeki limon gidiyor, tarta sanki hic seker katilamamis yada cimrilik yapilip 1 seker kasigi konmus, terayag hakgetire zaten , onun yerine yanmis merdiven alti yagi belki gelir belki gelmez hahh iste böyle bisi :D

@Kanthal

Yok o ole degil :D

Hani lemon tart iccen, limon onden , tart ortadan, arkadan bööleee terağ dadi alin ya normal sartlarda ( bu lezzet Kayfun Prime ile alinmistir @comandante :P ) hahh iste o ondeki limon gidiyor, tarta sanki hic seker katilamamis yada cimrilik yapilip 1 seker kasigi konmus, terayag hakgetire zaten , onun yerine yanmis merdiven alti yagi belki gelir belki gelmez hahh iste böyle bisi :D

@Kanthal
Bende ağız, dolayısıyla damak yokmuş. Anladığım budur. ????????

Geri