• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Mtl Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KeaSH07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
çizik giderme iki türlüdür üstat
a- çiziğin çevresini aşındırarak bölgede homojen bir görüntü oluşturma
b- çiziği aynı renkte-yapıda (şeffaf da olur bazen) malzeme ile doldurarak homojen bir görüntü oluşturma
elinizdeki malzeme yani atomizerde ikinci yöntem imkansız zira üzerinde boyası (görece kalın yapıda tabi) yok, boyası olsa yapılır zor değil
siz ilk yöntemi uygulayın desem, atomizer birazcık incelmeli, incelen bölgelerin de çizilmeme garantisi yok haliyle her çizikte aşındırma lüksünüz de minicik atomizerde yok
siz gelin bu sevdadan vazgeçin derim ben

ustasını yakalamışken sorayım :)
arabalarda kullanılan cila veya don yağı bir bez veya süngerle hafifçe sürülerek parlatılsa, çiziklerin daha az görünmesi sağlanabilirmi üstadım. hafif polisaj gibi
aklımda bu vardı benim.

çizik giderme iki türlüdür üstat
a- çiziğin çevresini aşındırarak bölgede homojen bir görüntü oluşturma
b- çiziği aynı renkte-yapıda (şeffaf da olur bazen) malzeme ile doldurarak homojen bir görüntü oluşturma
elinizdeki malzeme yani atomizerde ikinci yöntem imkansız zira üzerinde boyası (görece kalın yapıda tabi) yok, boyası olsa yapılır zor değil
siz ilk yöntemi uygulayın desem, atomizer birazcık incelmeli, incelen bölgelerin de çizilmeme garantisi yok haliyle her çizikte aşındırma lüksünüz de minicik atomizerde yok
siz gelin bu sevdadan vazgeçin derim ben

Tesekkur ederim, guzel bilgi oldu, ben mevcut haliyle devam edim. Kullanimla ilgili sorun yok ama iste en sevdiginiz olunca ve sifiri getirmek sorun olunca boyle yollar dusunuyorsunuz. Neyse bu sekilde devamke o zaman, tesekkurler bilgilendirme icin :)

iyi bir pasta cila ile bir nebze kaybolur diye düşünüyorum. sanayideki kaporta/boyacılarda bi şansını dene istersen. :)
Dremel yada şarjlı tornavida benzeri bir aletiniz varsa buna uygun olabilecek sünger aparatları var.
pasta cila alıp kendinizde yapabilirsiniz ;)
Ekli dosyayı görüntüle 56780

Atomizerimi hemde Prime mimi sanayici eline vermek, aman Allahim kabus gibi, dusunmesi bile icimi urpertti ... :)

ustasını yakalamışken sorayım :)
arabalarda kullanılan cila veya don yağı bir bez veya süngerle hafifçe sürülerek parlatılsa, çiziklerin daha az görünmesi sağlanabilirmi üstadım. hafif polisaj gibi
aklımda bu vardı benim.
yok hocam ustası değilim maalesef
çok pahalı camlarda eskiden çizik giderme yapardık aklımda bu kalmış
çiziklerin daha az görünmesi için maddeler var ama (mesela çizik kalemi var beyaz arabada veya parlak olmayan siyah arabada çok belli değilken misal kırmızı arabada işe yaramayabiliyor)
boyaya işlememiş çizikleri üstteki katmanı doldurup bölgeyi homojen hale getiriyor
carnauba diye aratırsanız bulursunuz
cila haricinde diğer yöntemler (pasta sonrası cila gibi) önce boya üzeri katmanı alıp sonra bölgeyi komple kapatma üzerinedir
ben temel yapısını biliyorum, mekaniğini bilince gerisi gelir
dediğim gibi boyayı kaldırmamış çizikler kolay halledilir siz carnauba vb wax araştırın, birde makine kullanacaksanız malzemeniz kaliteli olsun, çizik gidereyim derken yeni çizikler yaratmayın
Tesekkur ederim, guzel bilgi oldu, ben mevcut haliyle devam edim. Kullanimla ilgili sorun yok ama iste en sevdiginiz olunca ve sifiri getirmek sorun olunca boyle yollar dusunuyorsunuz. Neyse bu sekilde devamke o zaman, tesekkurler bilgilendirme icin :)
rica ederim üstat, narin yapıdaki malzemeyi çok kurcalamamak lazım maalesef

Himm tamam , birden usta sanayi duyunca elim ayagim titredi :D

Cok yapmak istedigim bir durum degil ama iste umut. Elimde fazladan bir upper tank var. Olmazsa onda bir deneyim sonra bakarim :)
Üstad bir kuyumcuda üst yüzüğün tamamını satinaj(brushed) yaptırabilirsiniz. Malzemeden çok fazla kayıp olmaz zira tahmini 400-600 kum arasında uygulayacak işlemi.

Şöyle bir video ile konuyu pekiştireyim;
Dk 1.45’ten sonraki işleme benzer bir işlem olacak

Son düzenleme:
Selam! Yine ben :) Buradaki ortam çok daha samimi geldi bana o yüzden biraz daha kafanızı şişirmeye karar verdim. Expromizer 1.4 hakkında düşünceleriniz nedir? 4 ml versiyon ile buhar da soğutulabilir diye düşünüyorum ya da 6 ml. Şekli de pek hoşuma gidiyor. Ne dersiniz benim soğuk buhar derdimi çözer mi sizce?

Buradaki ortam çok daha samimi geldi bana o yüzden biraz daha kafanızı şişirmeye karar verdim

Sisir hocam sikinti yok.

daha once bu konuda @Vape Mania fikirlerini dile getirmisti. onu buldum ekliyorum. @otgunz ustadin da yorumlari vardi fakat onlari hizlica ararken bulamadim

1.4 e sahip degilim ama fikir vermek icin ekleme yapayim.
buhar sicakligi hissiyati kisiden degisiyor. bazi atolarda ben 31 ga 5 tur kullanip yine de sicaga yakin olarak yorumlarken, bir baska kullanici clapton takip ilik diyebiliyor.
elbet ki baca boyu uzadikca buhar soguyor. yalniz sadece buna guvenmek olmaz. tel seceneklerinizi de gozden gecirmeniz gerekir.

Selam! Yine ben :) Buradaki ortam çok daha samimi geldi bana o yüzden biraz daha kafanızı şişirmeye karar verdim. Expromizer 1.4 hakkında düşünceleriniz nedir? 4 ml versiyon ile buhar da soğutulabilir diye düşünüyorum ya da 6 ml. Şekli de pek hoşuma gidiyor. Ne dersiniz benim soğuk buhar derdimi çözer mi sizce?

Ustad benim sorduklarimi bi gorsen [emoji85] muhabbetimiz her daim şen olsun

Yapisindan dolayi benim radarimda olan ama ic pazar fiyatindan dolayi almadigim bir atomizer. Baska bir ismi gecen buhardaslardan baska kullanan bir buhardas vurum sicaklik ve aromada 4 ml halini begenmisti. 6 ml de aroma baya dusuyor ama buhar soguyor demisti. Kendisi flashi bayila bayila kullaniyor. Ancak benim aktardigim cook misli muslu bir durum. Bilfiil denemedigim icin net bir sey demem dogru degil. Hatta yazmam da degildi ama bos durunca kasiniyorum

Sisir hocam sikinti yok.

daha once bu konuda @Vape Mania fikirlerini dile getirmisti. onu buldum ekliyorum. @otgunz ustadin da yorumlari vardi fakat onlari hizlica ararken bulamadim

1.4 e sahip degilim ama fikir vermek icin ekleme yapayim.
buhar sicakligi hissiyati kisiden degisiyor. bazi atolarda ben 31 ga 5 tur kullanip yine de sicaga yakin olarak yorumlarken, bir baska kullanici clapton takip ilik diyebiliyor.
elbet ki baca boyu uzadikca buhar soguyor. yalniz sadece buna guvenmek olmaz. tel seceneklerinizi de gozden gecirmeniz gerekir.
Hocam eksik olmayın çok teşekkürler. 30 ga tel kullanıyorum 1.4 civarı 7-8 watt. Ama pod kullandığım için yapısı gereği soğumuyor istediğim gibi. O yüzden bir mod ato takımı arayışındayım. Hedefim kanguru bir mod çok uzun olmayan bir ato. Expro 1.4 de tam istediğim gibi gözüküyor. Paylaştığınız bilgi karar vermem açısından çok iyi oldu sanki 1.4 her anlamda yetecek bana.

Yapisindan dolayi benim radarimda olan ama ic pazar fiyatindan dolayi almadigim bir atomizer. Baska bir ismi gecen buhardaslardan baska kullanan bir buhardas vurum sicaklik ve aromada 4 ml halini begenmisti. 6 ml de aroma baya dusuyor ama buhar soguyor demisti. Kendisi flashi bayila bayila kullaniyor. Ancak benim aktardigim cook misli muslu bir durum. Bilfiil denemedigim icin net bir sey demem dogru degil. Hatta yazmam da degildi ama bos durunca kasiniyorum
Fiyat beni de üzüyor biraz. Almanyadan bir arkadaşım aracılığıyla getirmeye çalışacağım bir aksilik olmazsa. Ben aslında sıcak buhar seviyorum ama maalesef diş eti problemimden dolayı kullanamıyorum. Sanki flashtan sonra gelebilecek kıvamda bir atomizer olmuş expro 1.4

rica ederim
tamamdir o zaman bence buhar sicakligi konusunda sikinti yasamadan kullabilirsiniz gibi dusundum. zira cesitli tank opsiyonlari ile kendi optimum noktanizi bulabilirsiniz. yapisi hakkinda video incelemeler de izlemenizi tavsiye ederim. dogru karar almanizi destekler.
Hemen hemen tüm videoları izledim diyebilirim. Kısıtlı ingilizcemle anladığım kadarıyla olumsuz yorum pek görüp duymadım ama bakalım. Yurt dışından getirtemezsem 1200-1300 lira verir miyim onu düşünüyorum şu an :(

isin bir de o boyutu var tabi :confused:

bende ato secerken yapisini inceleyip kendi beklentim ile uyumunu hedefliyorum. cok ikna oldugum bir ato ise ozellikle oznel konulardaki olumsuz yorumlari bile gozardi edip denemeyi tercih ediyorum. zira genel olarak youtuberlar incelemeleri pazarlar gibi yapiyorlar. ????

isin bir de o boyutu var tabi :confused:

bende ato secerken yapisini inceleyip kendi beklentim ile uyumunu hedefliyorum. cok ikna oldugum bir ato ise ozellikle oznel konulardaki olumsuz yorumlari bile gozardi edip denemeyi tercih ediyorum. zira genel olarak youtuberlar incelemeleri pazarlar gibi yapiyorlar. ????
Kesinlikle öyle maalesef. Benim çok fazla mtl atomizer deneyimim olmadı o yüzden beklentim çok yüksek değil. Aroma konusunda da tanka 1-2 damla yetiyor çoğu zaman da sek tüketiyorum. Tek kriterim soğuk buhar ve boğaz vurumu. O yüzden her halükarda yetecek bana sanki.

Geri