• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Mtl Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KeaSH07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@@CmZ klonlarda öncelikli olarak sxk tercih ediyorum. Ulton ve yftk dan çok kötü klonlar denk geldi ama henüz sxk da öyle bir tecrübem olmadı. Sadece @@Kanthal in Perseus problemli çıktı SXK olarak. Başka da aklıma gelmiyor.
Teşekkürler üstad Sxk alalım o halde
Son gümrük faciasından sonra uzak durayım diyor idim. 1.5 ay ancak dayana bildim. 2 tane filinta gümrükte geri dönmeyi bekliyor. Bide bu edge ye bakalım bakalım çok umudum yok ama

Buldum denedim nihayet, cuk diye ses geldi ????????

@Namca
Abi ato üzerindeki 13x1mm, yedekler arasındaki 12x1mm gibi. Muhtemelen genleşti ato üzerindeki. Alt kısımdaki zarar görmemiştir muhtemelen, onu ölçmeye üşendim ????
Teşekkürler kardeşim. 12x1 aldım bir yerden oda parçalandı ,büyük ihtimal oring kanalının derinliği biraz problemli gibi.1mm biraz kalın kaçıyor oring yuvadan kayıyor gibi bu nedenle elimdeki merlin atonun yedeklerinden bir tane uydurdum şimdilik kullanıyorum ,sanayiye yolum düşerse 8x1 9x1 gibi çeşitleme yapacağım .esneterek kalınlığı aşağıya çekerek deneyeceğim hem de sıkı olacağı için yerinden çıkması zorlaşacak gibime geliyor.

İki tane getirtmiştim biri Servet kardeşime gitmişti ikimiz de pek memnun kalmamıştık .umarım senin işine yarar.:)
genelde duydugum isleyisinin kusurlu olmasiydi. Sizma ya da akitma problemleri gibi. performans acisindan cok olumsuz yorumla karsilasmadim.

olagandisi bir performans beklemiyorum ben ama artik Cin markali kucuk aroma atolarini almamaya karar verdigim icin boyle boylu poslu atolardan deneyecegim. o nddenle bu iyi bir aday gibi gorunuyor ki ciktigindan beri denemek istedigim bir ato. gelince muserref oluruz artik :)

genelde duydugum isleyisinin kusurlu olmasiydi. Sizma ya da akitma problemleri gibi. performans acisindan cok olumsuz yorumla karsilasmadim.

olagandisi bir performans beklemiyorum ben ama artik Cin markali kucuk aroma atolarini almamaya karar verdigim icin boyle boylu poslu atolardan deneyecegim. o nddenle bu iyi bir aday gibi gorunuyor ki ciktigindan beri denemek istedigim bir ato. gelince muserref oluruz artik :)
Umarım iyi işlenmişine denk gelirsin akıtma işi biraz pamuklama ile ilgili olsa da ,esas problemi chimneydeki o kanal sistemi, kazara o bölüme denk gelirse ,en ufak bir darbede cam deckten ayrılıyor ve likit olduğu olduğu gibi dışarı akıyor..hevesini kırmak istemedim sadece dikkat edilmesi gerekeni söylüyorum bir de kesin yedek camı olsun.

2 tane yedek cam atmistim siparise.

o gecme sistemi cok mu hassas tutuyor, saga sola yuklenince cit diye atiyor mu yoksa ???? cift tarafli oldugu icin sorun olmaz diye dusunmustum, toleransinin minimum olmasi lazim o zaman.

bir tane klon videosu izleyeyim, hic bakmadim atonun incelemelerine, sadece sagda solda okudugum var aklimda.

oring kanallari acilmis, oylesine konulmamis.
neyse gelecek zaten, goruruz hep beraber nasil bir iyilestirme oldugunu.
Eyvallah ,ben atlamışım ,coopervape hatayı görmüş ve düzeltmiş gibi gözüküyor decke çift oring koymuş .Ulton da sadece alta yanma odasının ucunda tek oring tutuyordu .,üsteki oring yoktu bu nedenle chimney ve deck arasındaki tolerans farkı fazla ise aradan likit sızması da yapabiliyor bu da akıtmaya neden olabiliyordu ,bu haliyle camın çıkmasının ve sızdırmanın önüne geçmişler kutlamak lazım ,ben dikkat etmemişim özür..:cool::cool::cool:

Son düzenleme:
deck uzerinde cami tutan oring halen tek gorunuyor sanki. Fakat yanma odasini tutan kilit sistemine alt-ust cift oring eslik edince bence de sorun yasanmayacak gibi gorunuyor. benzer sistem Sputnik'te var ama onda deck cift oringli gerci.
gelince inceler yazarim zaten buraya :)
Okey bende yanma odasını kastetmiştim.yazarken cam yazmışım. .cam yine tek oring olsada yanma adasını tutan çift orihg olması camın çıkmasınıda büyük ölçüde engeller ,:)

Abooo integra nasıl havadar dersin ya. Envayi çeşit hava ayarı var. Ama soft içim söyledikkerinde haklısın, zaten soft içimi beni benden aldı. Ama havadar asla demem, diyemem. İstediğin gibi ayarla hava ayar yüzüğünden.

Abi kullandığım dönemden aklımda kalan tek 1mm deliğe mahkum olduğum. 1.2 mm sanırım klondan kaynaklı fazlasıyla havadar geliyordu. Zaten atoda vurum namına hiçbir şey yok. Hal böyle olunca sadece aromaya yönelik kullanım kalıyor. O da tütünde şekerlenme eğiliminde. Görünümünü ve kullanımını sevsem de içim karakteri ile hiç barışamadım. ????????‍♂️

Geri