• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Mtl Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KeaSH07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Duygulandim, aglamak istiyorum ???? ne arastirirdim Kayfunu, ahh 380 TL iken 3 tane v3 mini almadim ya deli gibi pismanim :D

Valla isin sakasi, her ne kadar Kayfun fani gibi gozuksemde, olay biraz kendimi sınırlandirmak oldu, sınırlandirirkende, bu markanin perspektifi, ozellikle v3 mini ve sonrasi bana uygun geldi. V4 cok merak ederim, alabilirdimde ama hani ucacak, kacacak oldugunu bilsem belki ama surekli temizle filan , su yogun hayatta ugrasilamaz.

Gun gecmiyor, yeni bir atomizer cikmasin, hadi sunuda deneyim demeden bu meret bitmiyor. Insani merak cok bitiriyor, bu nedenle o sirada tam icim karakterim otururken Prime ile basladik ve elimde en az her birinden 2 yedekli tutmaya calisiyorum ( agam duymasin Prime da hedef 5 :D ) . Isin ozu tek marka olsun, gerisine pek bakmayim, isimi gorsun. Yerlilerde yanci olsun, maksat destek olsun ;) ama Kayfun sevdigimiz dogrudur, kirmizi cizgimizdir ????????????????

bizimkisi işin latifesi. biraz gülme biraz bilgi.
maksat foruma bi hareketlilik gelsin.
zaten sağdan say 5, soldan say 10 kişiyiz şunun şurasında. hiç değilse gülelim beyaaaaa :D
herkes zaten sevdiğini bulmuş birbirini dürtüklüyo artık.

içim keyfinde, aromada, nbase-nikte, sıcaklık seviyesinde bile bu kadar farklılıklar varken aynı şeylerden hoşlanmamamız gayet normal zaten
kimse birinin sevdiği atoyu modu istesede değiştirtemez zaten ;)
sıkıyosa gelsin biri bana majör'ü minör'ü milenyum'u era'yı true'yu perseus'u steam'ı (ne saymışım bende) gömsün bakalım ????????

not : senin kırmızı çizgi burdan pembiş görünüyo ????

@murcix @GaziHazar Havanın izlediği yoldan bahsediyorum. ???? 0.8’imsi, ardından geniş alan ve en son 3*1mm. Bu bir tasarım tercihi. İki şeyi sorun olarak görebilecekler çıkabilir ki bu anlaşılır —yani makul— bir durum. İlki en dar hava kanalındaki işçilik: >1mm bir açıklığın içine işlenmiş hava kanalı. Bu tuhaf bence ve olumsuz. Son olarak, havanın izlediği yola bakarak, en dar hava seçeneğinden başka bir manevra alanı yok klasik takılanlar için; dirençsiz bir içim daha da şiddetleniyor. 1mm-boşluk-3*1mm olayından bahsediyorum.

Pek müsait olmadan ilginç bir noktayı da ekleyeyim. Tüm performans alt AFC’ye bağlı. Ekstra hava girişi yok; alt afc tamamen kapatılabiliyor. İşçilik hatası olsaymış yada kullanıcı yıpratıcı bir temizlikle o bölgeye zarar verirse, 3*1mm olayı pek hoş olmazdı. Auguse iyi çalışmış burayı.

Yine hızlıca bir nokta ekleyeyim. Bana göre deck üzerinde değiştirelebilir pin’e %100 ihtiyaç var derdim —yapabilirlermiş.

heh simdi oldu ????

bu hava akis tipine hep olumlu baktim. zira onceki donemlerde de uzerine konustuk.
hava kisitli girip bobine genis hacimle carpinca bana gore daha puruzsuz bir icim olusuyor ve daha aromatik oluyor.
diger turlu olunca yogun hava girip bobin altinda sikisip boguluyor hem de hava kanalinda turbulans olusuyor. haliyle ses yapiyor. tabi bu noktada dar girisin otme yapma ihtimali de var ama iscilik temiz, akis yolu da duzgun calisilmissa sorun olmuyor.

degistirilebilir vida yada pin yapilabilirdi belki ama hem yanlara pin, hem bobin altina pin, hem de yuzuk o_O bence auguse burada konforu secmis yuzuk kullanarak. kullanici tarafinda da anlik ayarlanabilir hava akisi gereksinimi var bence. boylece bobin altinda da maksimum 3x1mm izin verilmis oluyor.

klasik mtl sevenler tarafina cok katilamadim zira geleneksel sabit bobin alti 1.2/1.5mm kullanilip yuzukte de 0.8-1.6mm kaliplari ile bir standart yakalanmis gibi.
hava girdigi gibi ciksin dusuncesi varsa sayet Neeko banko olurdu :LOL: giris/cikis 0.8 yap sonra billurlar yerinden hoplasin ????????

@murcix Müsait olunca daha net yazmak isterdim ama kısaca Era Pro, aslında bana göre, havadar mtl ve rdl kısmına giriyor. Klasik mtl için pek parlak olmayabilir belki dedim. Aromanın, bence, rahatsız etmeyecek şekilde “round” eğilimli olması da bir pozitif belki.

Bu hava akışında da sanırım iki üç kamp var. Ben en uyuz mtl kampındayım, çekim/çekiş direnci önemli diyen kamp. :p

ben senin dusunceni anladim aslinda.
"ful fonksiyon (en kucuk yan pinler ve alt 0.8) kullaniminda siki icimciler memnun kalmaz zira alt hava akisi olmazsa performans alinmiyor" tarafindan bakiyorsun.

sifre cozucu olayini asip niyet okuma tarafina gectim ????

ama yanlari kapatip alt hava akisi ile klasik tip siki icimcilere de hitap edebilir pratikte. fakat nitelik olarak tatmin eder mi? bilemem ????‍♂️
ben artik kanatlandim ucuyorum, 1.5mm civarina cektim neredeyse butun atolari. KA V8 bile 1.7 ile fazla gevsek gelmiyor artik ????

ama yanlari kapatip alt hava akisi ile klasik tip siki icimcilere de hitap edebilir pratikte. fakat nitelik olarak tatmin eder mi? bilemem ????‍♂️
Film burada kopuyor ki yukarıda da dediğim gibi arada bırakabilir kullanıcıyı. Manevra şansı pek yok o tipteki kullanıcılar için denebilir belki. Neyse, en sonunda, tercih meselesi denir ve dosya kapanır. ????‍♂️

Yan hava kanallarında da sanırım değerinde bir sonuç alamıyoruz. Direnç yok? Bu soru için tekrar bakmam lazım galiba, yanlış hatırlıyor olabilirim. Pin tasarımı kaynaklı galiba.

Ben dediğim gibi artık o sıkı taraftan çok uzaklaştım. 0.8/1 aralığında hassasiyet kalmadı. O nedenle teşhis koymam zor.
Fakat çok akıcı ve sessiz olmuş bu sefer pinler. Hatta Pro pinlerini Era üzerine kullanıyoruz ki ihtiyarın keşfi ???? ben yapısal olarak bakıp"uymaz" diyip geçmiştim. ????

Bir de şu geldi aklıma.
Ben epey geniş aralıklı bobin yapıyorum ve sıralı iki yada üç delikli bobin altı olan atolardan çok memnun kalıyorum. Dvarw 3lu pin, Era Pro, Ion V2 gibi.

Fakat bitişik sarım yapan kullanıcılar için yan etkisi olur mu bilemedim.

herkes zaten sevdiğini bulmuş birbirini dürtüklüyo artık.

Yok sen benimkileri sevme zaten, atisacak adam lazim, ben benimkileri seviyom hepimiz için ???? ????

sıkıyosa gelsin biri bana majör'ü minör'ü milenyum'u era'yı true'yu perseus'u steam'ı (ne saymışım bende) gömsün bakalım

Ooo seninki tamamen "ilişki durumu karışık " moduna dönmüş. Ben tek eşlilikten yanayim agam ????

not : senin kırmızı çizgi burdan pembiş görünüyo ????

Ben pembiş kuzucuklarımı seviyorum agam, giremezsin aramiza ????????

Aromanın, bence, rahatsız etmeyecek şekilde “round” eğilimli olması da bir pozitif belki

Şu yorumun asaletine, guzelligine bak, ancak bir kayfunsever den cıkar boyle Aristokrat, felsefik, şairane yorumlar ????????

Fakat bitişik sarım yapan kullanıcılar için yan etkisi olur mu bilemedim.

Ben oldum olasi bitisik sarimdan tad alanlari hic anlayamadim. Bu tabikide kisisel ama bitisik sarim, hem aromayi boguyor, hem pamugun irzina geciyor hem de buhar sicakligini arttiriyor. Sonucta tel yuzeyine değen pamuk miktarini arttirarak daha verimli buhari almak icin teoridede deneyseldede ayrik sarim daha mantikli :)

Ben dediğim gibi artık o sıkı taraftan çok uzaklaştım. 0.8/1 aralığında hassasiyet kalmadı. O nedenle teşhis koymam zor.
Fakat çok akıcı ve sessiz olmuş bu sefer pinler. Hatta Pro pinlerini Era üzerine kullanıyoruz ki ihtiyarın keşfi ???? ben yapısal olarak bakıp"uymaz" diyip geçmiştim. ????
Forumlar aslında kullanıcı profilini pek yansıtmıyor. Takip edebildiğim kadarıyla, mtl kullananların içerisindeki çoğunluk rahat mtl (ki bu bile gerçek sigara içiminin değeriydi diye hatırlıyorum) kullanıcıları. <1.2mm (hatta <1mm) gibi değerlere, cidden, farklı bakmak gerekiyor.

Svoemesto gırgırı çok döndüğü için bahsedeyim mesela. Kimse sormuyor, satış rakamlarına bakarak, kime satıyor bu adamlar, hangi değerlerin bahsi çok sık geçiyor, vs., diye. Forumlarda 0.00000001mm hedefleyen %0000.2’lik kesim dışında ????, takip edebildiğim kadarıyla, havadar veya rahat mtl tipi kullanım yaygın. Cihazlar, bana göre, saçmalayabiliyor çok düşük değerlerde. Aynı şekilde ByKa serisi. Stok hali havadar (veya rahat) mtl. Tasarlayan adam bile —kendi sözüyle yazarsam— “tuhaf” buluyor çok düşük değerleri.

Bize düşen sanırım tercih meselesi deyip geçmek. ????‍♂️

Era Pro’da yan pin’lerin tasarımı ve alt afc’de bahsettiğim durum uyuşuyor aslında. “Keşke” olayı benimkisi biraz ve anlam veremediğim o tuhaf hava boşluğu. Kimse bahsetmeyince ilginç geldi.

Şu yorumun asaletine, guzelligine bak, ancak bir kayfunsever den cıkar boyle Aristokrat, felsefik, şairane yorumlar ????????
Tehlikeli aroma bölgesinde çalışıyor EraPro, dikkat ederek yazmak istedim. :p????

Unutmayalım ki eskiden bitişik sarım popülerdi ve halen kullanıcısı çok olabilir. Ki zaten Clapton kullananlar hala bitişik sarım grubunda.
Beri yandan haklısın çok sıcak ve kullanımı da çok zor.

Ben oldum olasi bitisik sarimdan tad alanlari hic anlayamadim. Bu tabikide kisisel ama bitisik sarim, hem aromayi boguyor, hem pamugun irzina geciyor hem de buhar sicakligini arttiriyor.

Ben girene kadar 4 öm almis kayfun Prime :D gidiklandim az valla ????
Neye olduğunu söylemeden öm diyen tipler de vardı :geek: Stok girmemişler ama toplamda 4 tane görünüyordu fotoğrafta, bitmiş bile olabilir
????
..

Evet olabilir ki bu demek oluyor, seveni ve arayani bir ben degilmisim, bekleyeni cokmus :D kıskaçlara inat ????

Çoktur tabi. Azıcık düşünse tedarikçiler her yer high end mtl ato ile dolardı, ama işte getire getire 3-5 tane, o da 40 yılda 1.
Sıfır olunca ben bile düşündüm prime'ı, sizin son aldığınızdan da uyguna görünce hemen dürteyim dedim. Emcuklenmemiş kayfun fetişinizi de bildiğimden ötürü ????

Ama işte Nduro ekstraları aldım daha yeni, ve parayla satıyorlardı hep ???? Şimdi de mıncıklanmamış pipeline pico pro ile jac vapour series b arasında gidip geliyorum ???? Muhtemelen series b ağır basacak, Allah sonumu hayır etsin..

Geri