Mekanik mod tercihi biraz içim şekliniz ve kullanım şekliniz ile alakalı bir durum,
Önerilerim
1.Eğer DL içim ve performans istiyorsanız Vgod serileri (elite ve pro) , broadside , rig ..vs diye uzar gider 24-25 mm atomizerler tam uyumlu olur, kısa devre olmamasına dikkat eder uygun pil kullanırsanız ( ben vtc5 A ile kullanıyorum) problemsiz kullanırsınız, bu saydıklarımın hiçbirinde tetik kilidi yoktur, canta veya cepte her zaman yanlışlıkla ateşleme riski vardır ( çanta içinde taşırken gözlük kabı kullanıyorum, cepte taşırken de modu koyduğum cepte başka birşey olmamasına dikkat ediyorum, bu şekilde hiç bir problem yaşamadım)
2. Eğer 22 mm ato lar ile dl içim yapacağım diyorsanız seçenekler yerli üretimleri de içerebiliyor , hitit, fakirs, tulpar, vs.. fakirs fx22 ve ion tetik kilidi olduğu için cep, çanta vs taşıma açısından güvenli seçenekler, hitit ve tulpar ı ev veya ofiste kullanıyorum. Ama 22 mm DL için asıl tercihim bakır Pegasus klon (tetik kilidi var, ateşleme muazzam)
3. Geldik Mtl kullanıma, Mtl kullanım için ateşlemesi çok iyi olsun, voltage drop en az olsun, bakır olsun, gümüş olsun gibi kriterlere bence gerek yok, o yüzden burada kriterler boyut ve kullanım yerleri , eğer sabit bir yerde kullanıyorsanız en basit mekanik mod bile işinizi görecektir, Ofis veya ev için fakirs ida, tulpar ve hitit kullanıyorum, yanımda taşıdıklarım ise Fakirs fx22 ler ve yftk stratum zero (mosfetli aç- kapa yapılabiliyor , boyut olarak küçük, ama 0.30 ohm altında mosfet akımı kesiyor o yüzden sadece mtl için kullanıyorum)
Mekanik modlar ; kısa devre olmamasına dikkat eder, düzenli temizlikleri yapılır ( tetik ve kontak yüzeylerin zamanla kararma yapmasıyla zımpara ile temizlenmesi) , uygun pil kullanılır ise yıllarca problemsiz ve güvenle kullanılabilir