• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Mekanik Mod Önerisi İstiyorum?

AlphaVaper

Community
Bir süredir mech mod almayı düşünüyordum ama lisede de fizik bilgim çok iyi değildi, ve elektronik bir koruması olmadığından dolayı bilmeyenler için( ben de bu gruptayım) biraz tehlikeli gibi geldi bana, sözün özü nedir bu mech mod? Nasıl kullanılır? Sarımların ohm aralığı ne olmalıdır? Bununla ilgili bilgilendirme amaçlı bir konu açılsa çok güzel olur ve bu sayede benim gibi merak edip de almak isteyenler de yararlanır.

Oyla 0
Mekanik olarak çok bi model denemedim Vapor Giant'ı bi abimde denemiştim hoşuma gitti aldım.
-Ateşlemesi mtl için yeterli (Dl drnemedim),
-Ateşlemesini kilit yüzüğü ile kilitleyebiliyosun,
-Pil tüketimi çok fazla değil.
IMG_20190912_112738.jpg

Mekanik modlarla tanışalı 4 yıla yakın oldu sanırım. Box modu sadece kurulum yaparken kullanırım. Kullandığım modların hiçbir güvenlik önlemi yok. Box modlarımın bozulmasından, sıkıntılarından bıktığım için mekaniğe geçmiştim halada mekanikten devam. Mekanik mod ayrı bir dünya bana göre. Sony VTC 5A pil kullanıyorum sadece. Genelde düşük ohm içim yaparım. 0.10-0.15 arası oluyor genellikle kurulumlarım. Bu zamana kadar hiçbir sorun yaşamadım bayağı yüklendiğim halde. Aslında korkulacak bir durum yok sadece biraz dikkat gerektiriyor o kadar. Bakır mod alırsanız çabuk kararır bakımı ıvırı zıvırı bezdirir. Pirinç biraz daha dayanıklı bakıra göre oksitlenme kararma konusunda. Kullandığım mekanik modlarımın ateşleme butonları sert olduğu için cepte çantada ateşleme imkanı yok gibi ve güvenlik önlemi yok. Genelde pillerimi %50 doluluk durumuna gelince değiştiririm. Düşük dolulukta kullanmıyorum. Pil kaplamalarına biraz dikkat etmek lazım. Bazı modellerin içerisinde plastik bir katman oluyor pillerin kaplamasının yırtılıp kısa devre yapmasına karşın.
88d4bfd0-5ca2-40f8-91d4-2892118f20ea.jpg
5c3e4d6c-d4e3-4aad-84c0-f6598f7a9eaa.jpg
0ac8c0c7-41f2-4f79-8a1f-ac6a5e80db98.jpg

Son düzenleme:
Ben çözümü Atto ile buldum.
-Aslında baya mekanik, sadece tuşu var. İçindeki kik de güven veriyor açıkcası.
-Ateşlemesi zayıf dediler diye özellikle voltmetre ile ölçtüm. 4.07V gösteren pilden 4.06V akım geliyor Atomizera. Bunu bir kayıp olarak görmüyorum.
-Vira dan sanırım 6mm daha uzun, malzemesi gayet kaliteli geldi bana.
-Çip çabuk bozuluyor diyorlardı, 5 aydır kullanıyorum tık demedi.(ölçüm sırasında 1-2 kere kısa devre yaptırmama rağmen)
-"Cepte tuş takılı kalır mı?" konusunu düşünüyordum almadan, fakat tuş o kadar ufak ki, herhangi bir şekilde bunun olması da pek mümkün değil.
-18350 pille gerçekten çok şık ve kullanışlı (ben kullanmıyorum, pil yetmiyor gün içinde)

Özet olarak boru tipi-kibar-güvenli-küçük olarak bulabildiğim en iyi mod bu oldu. Genelde evde box mod kullanıyorum zaten, fakat dışarıda atıyorum cebime atto+spicapro'yu birde 10ml likit alıyorum, bütün günü geçirebiliyorum.
Hocam resimlerden, videolardan gõrdüğüm kadarıyla atto modun pozitif kutup kapağnda içe gõmülü eski radyoların frekans ayarlama ibresine benzer bir çevirme düğmesi var. Ne işe yarıyor, pil bağlantısını kesmeye mi, başka bir işlevi mi var.

Şouraya kral ın resmini bırakıyorum

6587EFD1-0440-4773-860D-50CD3C879BB4.jpeg

kendisi wismec noisy cricket v2
Çift pil, paralel veya seri kullanım seçeneği, güç ayar düğmesi , efsane performans
Nasıl anlatsam dumanı çekmenize gerek kalmadan alirn gibi o içinize giriyor

A80B737E-70B5-47EC-B20E-E55D33CFAB6E.jpeg 4E8AD7B9-5169-4511-A62A-D26C37CD6264.png
Kıhh kıhhh kıaha

Ekli dosyalar

• 87B29E0E-91A6-4303-B90B-90B7D15E5159.png
    87B29E0E-91A6-4303-B90B-90B7D15E5159.png
    72.9 KB · Görüntüleme: 9
Şouraya kral ın resmini bırakıyorum

Ekli dosyayı görüntüle 15448

kendisi wismec noisy cricket v2
Çift pil, paralel veya seri kullanım seçeneği, güç ayar düğmesi , efsane performans
Nasıl anlatsam dumanı çekmenize gerek kalmadan alirn gibi o içinize giriyor

Ekli dosyayı görüntüle 15449 Ekli dosyayı görüntüle 15451
Kıhh kıhhh kıaha
O kadar çok aradım ki şu modu, Türkiye de satan bulamadım 2. El piyasasına da düşmüyor, Ali exp den satıcısıyla konuştum Gümrüğe takılırsa ödeme yapmam zor dedi...
Bulmam lazımm..

Boru tıp tercihiniz olabiliyorsa, Fakir mod ion mech öneririm. Hem tetik kilitli hemde sigorta korumalı, hem yakışıklı hem milli ????????????????????????????

Mekanik mod tercihi biraz içim şekliniz ve kullanım şekliniz ile alakalı bir durum,
Önerilerim
1.Eğer DL içim ve performans istiyorsanız Vgod serileri (elite ve pro) , broadside , rig ..vs diye uzar gider 24-25 mm atomizerler tam uyumlu olur, kısa devre olmamasına dikkat eder uygun pil kullanırsanız ( ben vtc5 A ile kullanıyorum) problemsiz kullanırsınız, bu saydıklarımın hiçbirinde tetik kilidi yoktur, canta veya cepte her zaman yanlışlıkla ateşleme riski vardır ( çanta içinde taşırken gözlük kabı kullanıyorum, cepte taşırken de modu koyduğum cepte başka birşey olmamasına dikkat ediyorum, bu şekilde hiç bir problem yaşamadım)
2. Eğer 22 mm ato lar ile dl içim yapacağım diyorsanız seçenekler yerli üretimleri de içerebiliyor , hitit, fakirs, tulpar, vs.. fakirs fx22 ve ion tetik kilidi olduğu için cep, çanta vs taşıma açısından güvenli seçenekler, hitit ve tulpar ı ev veya ofiste kullanıyorum. Ama 22 mm DL için asıl tercihim bakır Pegasus klon (tetik kilidi var, ateşleme muazzam)
3. Geldik Mtl kullanıma, Mtl kullanım için ateşlemesi çok iyi olsun, voltage drop en az olsun, bakır olsun, gümüş olsun gibi kriterlere bence gerek yok, o yüzden burada kriterler boyut ve kullanım yerleri , eğer sabit bir yerde kullanıyorsanız en basit mekanik mod bile işinizi görecektir, Ofis veya ev için fakirs ida, tulpar ve hitit kullanıyorum, yanımda taşıdıklarım ise Fakirs fx22 ler ve yftk stratum zero (mosfetli aç- kapa yapılabiliyor , boyut olarak küçük, ama 0.30 ohm altında mosfet akımı kesiyor o yüzden sadece mtl için kullanıyorum)

Mekanik modlar ; kısa devre olmamasına dikkat eder, düzenli temizlikleri yapılır ( tetik ve kontak yüzeylerin zamanla kararma yapmasıyla zımpara ile temizlenmesi) , uygun pil kullanılır ise yıllarca problemsiz ve güvenle kullanılabilir

Hocam resimlerden, videolardan gõrdüğüm kadarıyla atto modun pozitif kutup kapağnda içe gõmülü eski radyoların frekans ayarlama ibresine benzer bir çevirme düğmesi var. Ne işe yarıyor, pil bağlantısını kesmeye mi, başka bir işlevi mi var.
Pili sabitlemeye yarıyor diyebiliriz.
Her atomizerın 510 pini aynı uzunlukta değil sonuçta, atto'nun içinde de yaylı bir sistem olmadığı için kapaktan ayarlıyorsunuz.
Aynı zamanda kullanmadığınız zaman pil bağlantısını kesmeye de yarıyor tabi dediğiniz gibi.

Geri