• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Mekanik Mod Önerisi İstiyorum?

AlphaVaper

Community
Bir süredir mech mod almayı düşünüyordum ama lisede de fizik bilgim çok iyi değildi, ve elektronik bir koruması olmadığından dolayı bilmeyenler için( ben de bu gruptayım) biraz tehlikeli gibi geldi bana, sözün özü nedir bu mech mod? Nasıl kullanılır? Sarımların ohm aralığı ne olmalıdır? Bununla ilgili bilgilendirme amaçlı bir konu açılsa çok güzel olur ve bu sayede benim gibi merak edip de almak isteyenler de yararlanır.

Oyla 0
Vira 'nın pirinç olan kalyon modeli, Fakir's 'in ida modeli ve yine Fakir's 'in ion modeli var... ida kullanımı en kolay olanı, ayar için uğraşmanıza gerek yok, pil sabitlenene kadar sıkıyorsunuz kurulum tamamlanıyor, tetik gayet yumuşak ama içeride olduğundan güven veriyor, maalesef tetik mekanizmasını temizlemek için segman pensesi gerekiyor bu da o pense ile esneterek açtığınız parçanın ömrü hakkında şüpheye düşürüyor, çelik olduğundan voltaj kaybı yüksek...
Kalyon en basit ve yakışıklı olanı kurulum,temizlik çok kolay ve mıknatıslı olduğu için belki de en uzun ömürlü olacak olanı, her pil değişiminde paket içeriğiyle birlikte gelen basit aparata ihtiyacınız var, ayrıca yine her pil değişiminde tetiğin boruya sürtünüp ateşlemeyi sağlayan yerlerini iyice temizlemek zorundasınız, düşük ohm 'larda ısınma yapıyor, pirinç olduğundan voltaj kaybı çok düşük...
ion ise aralarında en teferruatlı olanı, hem bakır hem de çelik borusu var, tercihim bakırdan yana, tetik mekanizması ince saplı bir çay kaşığı ile bile açılıp temizlenebilir, sigorta düşük ohmlara izin vermiyor, ve başlığın takıldığı alanda minik bir çukur var, olur da başlıktan az miktarda likit sızarsa buradaki alan bunu toplayabilir ,zaten likitin pile ya da modun içine akması hemen hemen imkansız, tetik dışarıda ve kilit mekanizmasına sahip, bu hem iyi hem de kötü tarafı, kilitlemek, doğal olarak açmak için de neredeyse altı tur çevirmek gerekiyor, keşke tetik mekanizması içeride olsaydı işin bu kısmı benim için tam bir eziyet...
Bu aralar ise sadece ion kullanıyorum, mekanik mod ile uğraşması keyifli geldiği için... (bakırı ve diğer bileşenleri temizle bakımını yap vs )

Kalyon en basit ve yakışıklı olanı kurulum,temizlik çok kolay ve mıknatıslı olduğu için belki de en uzun ömürlü olacak olanı, her pil değişiminde paket içeriğiyle birlikte gelen basit aparata ihtiyacınız var, ayrıca yine her pil değişiminde tetiğin boruya sürtünüp ateşlemeyi sağlayan yerlerini iyice temizlemek zorundasınız, düşük ohm 'larda ısınma yapıyor, pirinç olduğundan voltaj kaybı çok düşük...
Hocam kalyon un mıknatıslı tetiği hakkında olumsuz yorumlar vardı, sırf bu yüzden çok yakışıklı ol asına rağmen almadım. Sizde de mıknatıslar nedeniyle kendi kendine ateşleme yaptı mı?
Hatta bazı arkadaşlarda mıknatıslarda ark yaptığı söyleniyor..

Hocam kalyon un mıknatıslı tetiği hakkında olumsuz yorumlar vardı, sırf bu yüzden çok yakışıklı ol asına rağmen almadım. Sizde de mıknatıslar nedeniyle kendi kendine ateşleme yaptı mı?
Yaklaşık 1.2 ohm civarı kullanıyorum ve bahsedilen sorunların hiçbirini yaşamadım... Yanlış yönlendirmek de istemem tabii ama hani bazen hissedersin ya !?!?! Ulan takılı mı kalacak ya da kaldı mı diye, işte öyle bir şey dahi olmadı...! Fakat ortam tozlu ise bahsettiğim bölgede bazen bir pil dahi bitmeden kararma oluyor ve ateşleme teklemeye başlıyor,arada kalan toz zerrelerinin kömürleşmesinden ötürü... Servis ve destek kısmında ise sorun yaşamadım.

Vira mech mod ????
Fiyatı 250 lira olan prinç mod
Uzun kullanımda mıknatıs da kararmalar ve atmalar meydana geliyor
İçinden iki mıknatıs çıkıyor
(mıknatıs sıkıntısı birtane mıknatısımda 4. Ayında baya bir kenarları attı kullanılıyor mu evet ama bazen üst üste ateşlemek gereke biliyor)
Fiyatına göre muazzam mtl de kullanılması ön görürüm
Mech modlar kolay kolay performans artışı yaşamaz (çok yüksek mebladakiler de bile çok minimal ateşleme farkları anca profesyonel kullanıcılar anlar mech kullanıcısı olucak oda tetik ve gövde kolay kolay ısınmaz) bu gibi farklar olur ama ben virada ne tetik ısınması nede modda herhangi bir ısınma gördüm herkese öneririm çokda severim kendilerini de yapanlarınıda ????
Önerim bu yönde olur başlangıç için zor bir mech dir kendisi gerçekden boyutu muazzam küçükdür kalitesi fiyatına göre de muazzam yüksekdir.
Ama altını çiziyorum başlangıç ve bilinçsiz kullanıcılar için değildirIMG-20190823-WA0020.jpeg

@Grasies hocam cihazların güvenlik mekanizmaları hakkında biraz bilgi verebilir misiniz. Kısa devre koruması, tetik mekanizması, 510 pin, tetik kilidi, düşük akım koruması, gaz tahliye delikleri v.s.
Demek istediğim ohm yasasına riayet etmek ve kullanıcının dikkatli davranması gerektiği dışında bu cihazlarda ek güvenlik tertibatları var mıdır?
Kusuruma bakmayın lütfen ama konunun açılış amacı görsellik dışındaki güvenllik mekanizmaları ilgili hususlar.
Selamlar.

@Grasies hocam cihazların güvenlik mekanizmaları hakkında biraz bilgi verebilir misiniz. Kısa devre koruması, tetik mekanizması, 510 pin, tetik kilidi, düşük akım koruması, gaz tahliye delikleri v.s.
Demek istediğim ohm yasasına riayet etmek ve kullanıcının dikkatli davranması gerektiği dışında bu cihazlarda ek güvenlik tertibatları var mıdır?
Kusuruma bakmayın lütfen ama konunun açılış amacı görsellik dışındaki güvenllik mekanizmaları ilgili hususlar.
Selamlar.
Kızmanıza gerek yok
Görsellik için değilde öneri için attım ben onları tabiki yardımcı olurum.

Mech modlar da kick (sigorta) olan modelleri vardır ani yüksek akımda kick yanar ve ateşleme yapmaz

Mosfet li mechler bi nevi koruma yoktur 3,7 v sabit ateşlerler (en yaygını 3,7v)

Birde hybrid dümdüz boru

Vira dediğimiz mech mod düz boru aşşası mıknatıs tetik üstü düz 510 dan oluşur.
Tetik kilidi yoktur. Dümdüz bir borcudur hava tahliyesi de tetikde iki küçük noktadır dikkatli okursanız da yeni başlayanlara önermediğimi görürsünüz.
Bilinçsiz kullanıcı tetik koruması da koysan kick de koysan chip de koysan nafile

Mech modlar mech mod olarak kalsın dğz boru olsunlar boyları kısa olsun direkt ateşlesin mantık burda yatıyor ekstra şeyler hep akımı uzatır ateşleme yavaşlar bir mantığı kalmaz.

Daha muazzam konular buluyor açıkcası bende yazıyım.

Piller eski olmaması
Pillerin shrinkleri sağlam olması
Telinizin sağa sola deymemesi kısa devre yapmaması
Cebinizde ateşlememesi (mech yanına bozuk para anahtar koyulmaz)
???????? Mech mod temizliği önemlidir heleki prinç bakır modellerde çok kirlenirse iletkenlik azalır pili yorar
Benim aklıma başka öneriler gelmedi ya geçde oldu ya ????en dikkat edilmesi gereken şeyler bunlar.
Mech modlar da korkmanıza gerekiyor yok durduk yere tepkimeye giren şey hep pil olduğu için pilleriniz sağlamsa atın cebinize devam edin mech candır ????

Kısa devre anında bağlantıyı kolaylıkla kesecek bir mekanizma yok mu?
Yoksa el bombası misali ne kadar uzağa fırlatsam iyidir prensibi mi geçerli hocam.:)
Aynen öyle hocam zaten hep önerilir
Kurulum regüle modda yapılıp sonra mekanikte kullanmalı bir problem yoksa
Hatada el bombası
Ama muazzam ateşler alışınca regüle modu kullanmak istemezsin

@Grasies kızmak haddim değil estağfurullah, sadece tecrübelerinizi aktarmanızı talep etmiştim. Sağolun siz de gecenin bir yarısı katkınızı esirgemediniz. Teşekkürler.

Kısa devre anında bağlantıyı kolaylıkla kesecek bir mekanizma yok mu?
Yoksa el bombası misali ne kadar uzağa fırlatsam iyidir prensibi mi geçerli hocam.:)
???? Atomizeri sök kurtul pil tepkimeye girerse (ki çok zor) o zaman gözden ve gönülden ırak yerlere ata bilirsin
Başıma gelen bir olay anlatıyım.
Satburn 18350 mech modda sarım yapıyorum üstünde tel kutuplardan birine deyiyormuş
Fark etmedim
Tetiğe basmamla parmağımın yanması bir oldu (yüksek ısı elektrik çarpması gibi)
Pil ısınmaya başladı ev müstakil bahçeye attım pili hemen söküp 3 4 saat sonra pili alıp geri dönüşüme attım (ampplus 18350 1150 mah pil)
Böyle durumlarda nolcak yağğğ dan çok kullanmamak en iyi tercihtir.

Virada 510 bağlantısını atomizere takar sıkarsın sonra mech moda takarsın atomizeri sökünce pilde mıknatısın etkisiyle havaya kalkar tetiğe biraz bastırınca pil dışarı fırlar el değmeden kurtulursun

@Grasies kızmak haddim değil estağfurullah, sadece tecrübelerinizi aktarmanızı talep etmiştim. Sağolun siz de gecenin bir yarısı katkınızı esirgemediniz. Teşekkürler.
Her zaman hem görsel hem yazılı uzun uzun anlata bilirim canım feda orda takıldım zaten birazcık sizede ????

Mech modlara düzgün bakarsanız bir ömür kullanırsınız.
Temizleme işinide anlata bilirim ????

Vira Mods'un SS modelini bir kaç gün kullanma fırsatım oldu. Tasarımı beni bayağı cezbetse de, mıknatıs olayı pek güven vermedi.
Mıknatısı suçlamıyorum aslında, her mekanik mod cepte-çantada güvenli değil sonuçta. Bana kullanmam için veren bir arkadaşım mıknatısta ısınma olduğundan bahsetmişti (DL çekimde, ben mtl de yaşamadım bu tarz birşey)
Neodimyum mıknatıslar çok güçlüler fakat sanırım yük altında direnç oluşturup ısınıyorlar. Mıknatısın ısınması manyetik özelliğini zamanla kaybettirir, uzun dönem kullanmadık ama ne olur ne biter bilemem. Fakat olur da mıknatıs özelliğini kaybederse, tam bir fiyasko Allah korusun.

Ben çözümü Atto ile buldum.
-Aslında baya mekanik, sadece tuşu var. İçindeki kik de güven veriyor açıkcası.
-Ateşlemesi zayıf dediler diye özellikle voltmetre ile ölçtüm. 4.07V gösteren pilden 4.06V akım geliyor Atomizera. Bunu bir kayıp olarak görmüyorum.
-Vira dan sanırım 6mm daha uzun, malzemesi gayet kaliteli geldi bana.
-Çip çabuk bozuluyor diyorlardı, 5 aydır kullanıyorum tık demedi.(ölçüm sırasında 1-2 kere kısa devre yaptırmama rağmen)
-"Cepte tuş takılı kalır mı?" konusunu düşünüyordum almadan, fakat tuş o kadar ufak ki, herhangi bir şekilde bunun olması da pek mümkün değil.
-18350 pille gerçekten çok şık ve kullanışlı (ben kullanmıyorum, pil yetmiyor gün içinde)

Özet olarak boru tipi-kibar-güvenli-küçük olarak bulabildiğim en iyi mod bu oldu. Genelde evde box mod kullanıyorum zaten, fakat dışarıda atıyorum cebime atto+spicapro'yu birde 10ml likit alıyorum, bütün günü geçirebiliyorum.

Bahsetmeyi unutmuşum, ben 5 aydır 0.8-1.6ohm aralığında kullandım.
Bir de hani diyorlar ya "atto da çift mosfet var, 3.7v veriyormuş" diye, öyle birşey yok.
Vallahi billahi yok. SXK ile konuştum, Çindeki adamın böyle bir özellikten haberi yok.
Kim bu dedikoduyu piyasaya sürdüyse bilmiyorum.

Bahsetmeyi unutmuşum, ben 5 aydır 0.8-1.6ohm aralığında kullandım.
Bir de hani diyorlar ya "atto da çift mosfet var, 3.7v veriyormuş" diye, öyle birşey yok.
Vallahi billahi yok. SXK ile konuştum, Çindeki adamın böyle bir özellikten haberi yok.
Kim bu dedikoduyu piyasaya sürdüyse bilmiyorum.
Ne işe yarıyor bu mosfet ????

Ne işe yarıyor bu mosfet ????
Hocam bu mosfet dedikleri aslında işi belli birşey değilmiş.
Daha doğrusu bir çok işe yarayan mosfet varmış, sadece mosfeti var diye bir yorum yapmak mümkün değilmiş.

Atto'daki mosfet akım koruyucuymuş. Fazla düşük ohmlarda kullanırsanız akımı kesiyormuş.
Tabi dayanamadım sordum, "ikisi birden mi aynı işi yapıyor" diye elektrik elektronik mühendisi arkadaşıma.
-İkisi birbirinin yedeği olabilir, biri bozulunca diğeri devreye giriyor olabilir, yada paralel çalışıyor olabilirler. Bunu ancak bozarak anlarız sanırım.
Dedi, aldım elinden modu hemen.

Hocam bu mosfet dedikleri aslında işi belli birşey değilmiş.
Daha doğrusu bir çok işe yarayan mosfet varmış, sadece mosfeti var diye bir yorum yapmak mümkün değilmiş.

Atto'daki mosfet akım koruyucuymuş. Fazla düşük ohmlarda kullanırsanız akımı kesiyormuş.
Tabi dayanamadım sordum, "ikisi birden mi aynı işi yapıyor" diye elektrik elektronik mühendisi arkadaşıma.
-İkisi birbirinin yedeği olabilir, biri bozulunca diğeri devreye giriyor olabilir, yada paralel çalışıyor olabilirler. Bunu ancak bozarak anlarız sanırım.
Dedi, aldım elinden modu hemen.
İlk defa duyuyorum attoya bak sen ????????
Ama malesef mosfet akım korumaz ????
Stratum mosfeti var 3 kademe ve açma kapama olarak (orjinal) başka özellikde mosfetlerde vardır ama benim bilgim yok düz boru candır.

Attoda atomizerinin sardığın teli bi kutba deydir ateşle bakalım ne olucak ????
Yeni cip ücreti benden hadi ????????

İlk defa duyuyorum attoya bak sen ????????
Ama malesef mosfet akım korumaz ????
Stratum mosfeti var 3 kademe ve açma kapama olarak (orjinal) başka özellikde mosfetlerde vardır ama benim bilgim yok düz boru candır.

Attoda atomizerinin sardığın teli bi kutba deydir ateşle bakalım ne olucak ????
Yeni cip ücreti benden hadi ????????
Gece gece aklıma böyle şeyler sokma, yaparım ve pişman olurum çünkü eminim ????
Yeni çip ücreti de cebinde kalsın etme eyleme :D

Geri