???? Mekanik Mod????
DİKKAT: İlk olarak arkadaşlar tam olarak sarım yapmasını bilmeyene önermem.
Gelelim neden mtlde mekanik mod, dalgalanma olmadan sabit voltaj verir mekanik mod. Bundan dolayı daha kusursuz buhar elde ederiz buda bize daha yumuşak buhar ve daha güzel aroma verir. Yihi, dna... Chip setli regule modlarda kullanmama rağmen 1 seneden fazla mekanik mod kullandığım için aynı hissiyatı alamiyorum asla. En iyi regule mod dahi olsa dalgalanma yapmaktadır. Diğer güzel yani piliniz daha uzun süre gider benim mekanikte 2 gün giderken regüle modlarda 1 ile 1.5 gün arasında gitmektedir. Özellikle yazın mekanik mod taşımak büyük avantajtir. Son avantajı yazın deniz kenarinda çok fazla zaman geciriyorsaniz tuzlu su regüle modlara zarar verip bozmaktadır. Mekanik mod ömürlüktür.
Mekanik modun özelliklerine değinecek olursak pil tam dolu iken 4.2voltan başlar yavaş yavaş düşer sarım yaparken 3.7volta göre hesap yapıp sarım yapmalıyız en uzun süre 3.7 volta gider benim iki günlük kullanımda yarim gün 4.2volt 1.5gün 3.7 volt şeklinde devam eder. Önemli uyarı 3.7 voltun aşağısına düşünce pilinizi değiştirin piliniz tam biterse tecrübe ile sabit piliniz çöp olur ????
Mekanik modlar atomizerin bağlandığı kısımları 2 gruba ayrılır.
1-510 Konnektörlü daha güvenlidir. Kisa devreyi engeler çok az voltaj kaybına neden olur modun boyunu uzatır
2-Hybrid mod direk pile temas eder. Voltaj kaybı olmaz. Çok uzun süre kullanımda 510 Konnektörlü modla arasındaki farkı anlarsınız. Eksi yönüne gelince çok sıkarsanız pili zamanla göçertir atomizerin pozitif ve negatif kutubu değecek şekilde pilde aşınma olursa kesinlikle KULLANMAYIN. Piliniz bu durumda çöp olmaz 510 Konnektörlü moda veya regule moda kullanabilirsiniz. Son özeliği olarak Modun boyunu kısaltır işin kılıcı taşımanızı engeller ????
Mekanik modda en önemli kısım tetiktir. Mıknatıslı ve yaylı olarak ikiye ayrılır. Mıknatıslı mekanik modlara ben alışamadım bir türlü sevemedim ????. Yaylı tetikler daha iyidir yay bulabilrseniz istediğiniz gibi sertliğini ayarlayabilirsiniz. Mekanik modlarda tetigin en önemli özeliği iletkenliği iyi olmasi lazim genelde bakir ve pirinç tercih edilir. Tetikte bana göre en önemli özelik tetiğin gömülü olmasıdır. Dışarıda kalan tetikler her ne kadar kilitidi olsada kapatmayi unuttuğunuz zaman cepte ateşleme yapmasina sebebiyet veriyor buda tecrübe ile sabit
???? Bonus: gus mekanik mod ???? tetiğinde sigorta vardir 12amper üstüne çıkarsa çalışmaz kisa devre ihtimaline karşı korumalidir. Tetik dışarıda olmasina rağmen kiliti kapatmayi unutup cepe atarsak tetiğin kendi kendine ateşlemesi zordur iyi mühendislik yapmışlar adamlar ????
Son olarak tetikte kitleme olayina çok önem vermeyin dediğim gibi cebe atiniz unutunuz kitlemeyi iş işten geçer gömülü tetik olmasına özen gösterin.
Mekanik mod kolay kolay patlamaz haberleri izleyin son zamanlarda patlayan modlara bakın çoğu regüle modur. Bana sorarsanız mekanik mod daha güvenli dahi diyebilirim ????
Mekanik modda neye dikat etmeliyiz.
1 sarim yapmasını bilmeliyiz kisa devre yaptırmamalıyız. Kisa devre sarim yaparken telim bacaya değmesi ile oluşur. Bu konuda kendinize güvenmiyorsanız regule modun üstünde sarim yapin ohm oynamiyorsa gönül rahatlığı ile takin mekanik modunuza.
2. Atomizerin 510 pini dışarıda olmalıdır. Masanın üzerine koyun atomizerinizi dik bir şekilde nekatif kutupu yani kenarlari değmiyorsa arada boşluk varsa sorun yok ????
3. Pilinizin imr olsun kessinlikle. Pilinizin kaplamasına dikkat edin benim önerim pilinizi direk üstündeki kaplamasının üstüne kaplayin aşınmasını beklemeyin her zaman çift dikiş iyidir ????
4- piliniz mekanik modun içinde sallanmasin ama iyicede sıkıp pilede zarar vermeyin ????
Son olarak pili istediğiniz gibi takabilirsiniz ben mekanik modlarin tetigine ve pilin durumuna göre karar veriyorum ????
Son söylediğim 4 kuralla dikkat ederseniz keyifle buharlamaya devam edersiniz.
DIKKAT SON UYARI MEKANIK MOD ÇALIŞMIYORSA DURMADAN ATEŞLEMEYE BASMAYIN BELIKI SORUN VAR VE SORUN İÇİN SENİ UYARIYOR. YULARIDAKI 4 KURALA DİKATLİ BİR ŞEKİLDE BAKIN TEKRAR.
Aklıma gelen bunlar arkadaşlar keyifle buharlamanız dileği ile sevgi ve saygı ile kalin
Oopslikit