• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Mekanik Mod Önerisi İstiyorum?

AlphaVaper

Community
Bir süredir mech mod almayı düşünüyordum ama lisede de fizik bilgim çok iyi değildi, ve elektronik bir koruması olmadığından dolayı bilmeyenler için( ben de bu gruptayım) biraz tehlikeli gibi geldi bana, sözün özü nedir bu mech mod? Nasıl kullanılır? Sarımların ohm aralığı ne olmalıdır? Bununla ilgili bilgilendirme amaçlı bir konu açılsa çok güzel olur ve bu sayede benim gibi merak edip de almak isteyenler de yararlanır.

Oyla 0
Bir süredir mech mod almayı düşünüyordum ama lisede de fizik bilgim çok iyi değildi, ve elektronik bir koruması olmadığından dolayı bilmeyenler için( ben de bu gruptayım) biraz tehlikeli gibi geldi bana, sözün özü nedir bu mech mod? Nasıl kullanılır? Sarımların ohm aralığı ne olmalıdır? Bununla ilgili bilgilendirme amaçlı bir konu açılsa çok güzel olur ve bu sayede benim gibi merak edip de almak isteyenler de yararlanır.
Selam
ilk önce öğrenmeniz yada dikkat etmeniz gereken pil ve pil güvenliğidir.
https://www.sihirlibuhartv1.com/konu/pil-guvenligi-ipuclari.550/ Bu linkten okumaya başlaynız kafanıza takılan yada anlamadığınız konu içeriği olursa tekrar belirtin yardımcı oluruz hocam.
Yukarıdaki kısayola ek olarak şu
Dış Bağlantı
tıklayarak genel bilgide alabilirsiniz.

Bu esasen çok detaylı bir konu. Bu konunun açılabilmesi için referans gösterilmesi gereken bir çok alt konu daha var, örneğin pil, volt-watt-ohm ilişkisi, mekanik modların yapımında kullanılan malzemenin etki-tepki mevzuu gibi.
Bu konuda gayet bilgili bir kaç kişi biliyorum ama onlar makale yazmaya vakit ayıramazlar :) Yazsa yazsa ya @Denklem2a yada @url hocalarım bu özveride bulunurlar :)

Bu esasen çok detaylı bir konu. Bu konunun açılabilmesi için referans gösterilmesi gereken bir çok alt konu daha var, örneğin pil, volt-watt-ohm ilişkisi, mekanik modların yapımında kullanılan malzemenin etki-tepki mevzuu gibi.
Bu konuda gayet bilgili bir kaç kişi biliyorum ama onlar makale yazmaya vakit ayıramazlar :) Yazsa yazsa ya @Denklem2a yada @url hocalarım bu özveride bulunurlar :)

Aslında böyle bir konu yazmayı çok istiyorum ancak mekanik mod hiç kullanmadım ve kullanmayı da düşünmüyorum. Haliyle pratik tecrübem olmadığı, sadece teorik bilgimin olduğu bir konuda da yazı yazmak biraz ahkam kesmek gibi anlaşılıyor. O yüzden yazmaktan kaçıyorum. :)

Aslında böyle bir konu yazmayı çok istiyorum ancak mekanik mod hiç kullanmadım ve kullanmayı da düşünmüyorum. Haliyle pratik tecrübem olmadığı, sadece teorik bilgimin olduğu bir konuda da yazı yazmak biraz ahkam kesmek gibi anlaşılıyor. O yüzden yazmaktan kaçıyorum. :)
Hocam dhaa ziyade böyle konular açılabilmesi için referans gösterilecek başlıklara ihtiyaç var.
Mesela mek mod başlığında konu piller gelince bkz. Link şeklinde örnek gösterilmesi için. Telefondan yazıyorum kusura bakmayın :)

• Beğendim
Tepkiler: url
Pil güvenliği ve pilleri sonuna kadar kullanmama ( yaklaşık 2.7 v )konularını araştırıp okuduğunuzu varsayarak, aslında teorik kısmı basit olan bir konu,
V = I x R ( voltaj = akım x omaj)
18650 pil için konusursak
Pilde en uzun süre kullanım 3.7 voltlar civarında olsa da yaptığımız hesaplarda güvenliği ön plana alarak pilin Max voltajı üzerinden hesap yapacağız yani 4.2 volt .
Burada önemli olan konu pilin çekebilecegi sürekli akım kapasitesi ( stable current) , Piller üzerinde yazan 25 A , 30 A değerleri sizi yanıltmasın bunlar anlık olarak çekebilecegi Max akım miktarıdır,
Sony vtc 6 üzerinden hesap yaparsak, aşağıdaki tabloda görülen stable current 19 A , güvenlik sınırları içinde kullanabileceginiz min omaj ise 0.22 ohm dur,( 4.2 / 19) yani 0.25 0.30 ohm civarı sarimlarla rahatlıkla kullanabilirsiniz.
3423

Ayrıca atomizer üzerinde kısa devre olmamasına azami dikkat edilmesi gerekmektedir, regule modunuz varsa coil sarimini yapıp atomizere taktiktan sonra ateşleme yapıp ohm un sabit değerde olduğunu ve oynama yapmadığını görmeniz gerekir ( kanthal tel için söylüyorum)

Değerli dostlar mech mod kullanımı hakkında genel bilgi "bildiğimiz kadar"
Eksik varsa Affola
Mech modlar bir metal boru"tüp"ün içinde 18650 18350 gibi piller vasıtası ile çalışan chip sistemi ve devre bulunmayan mauel çalışan modlardir
Özelliği devre volt ayarı olmaksızın pilden aldığı direnci direk atomizere vermesidir
İçimi bu yüzden daha keyiflidir
Lakin bilgi ve tecübe gerektirir
Gerek tel sariminda gerek mod kullaniminda bilgi birikimi olmak şarttır
Mech modlar da olmassa olmaz pildir kesinlikle hatayı asla kabul etmez pilde en ufak soyuk sizi büyük riske sokar çünkü devre olmadığı için tüpün icine pilin soyuk olmasi ve metale temas etmesi kısa devre yaparak pilde sanilim yapmaya başlar ve sanilim esnasında pilin aşırı ısınması sonucu patlama olur ve istemedgimiz yaralanmalar meydana gelir bu yüzdendir ki mech mod herkese farklı ve şık gelebilir lakin dikkat ve beceri ister.......

ucuzundan pahalısına birçok sigorta satılıyor mekanik modlar için. kısa devre vb. korkunuz varsa bunları kullanabilirsiniz. elbette bu durumda pil + sigortanın modunuzun boyuyla uyumlu olması gerekecek. basit elektronik devreler için bir örnek burada

???? Mekanik Mod????

DİKKAT: İlk olarak arkadaşlar tam olarak sarım yapmasını bilmeyene önermem.
Gelelim neden mtlde mekanik mod, dalgalanma olmadan sabit voltaj verir mekanik mod. Bundan dolayı daha kusursuz buhar elde ederiz buda bize daha yumuşak buhar ve daha güzel aroma verir. Yihi, dna... Chip setli regule modlarda kullanmama rağmen 1 seneden fazla mekanik mod kullandığım için aynı hissiyatı alamiyorum asla. En iyi regule mod dahi olsa dalgalanma yapmaktadır. Diğer güzel yani piliniz daha uzun süre gider benim mekanikte 2 gün giderken regüle modlarda 1 ile 1.5 gün arasında gitmektedir. Özellikle yazın mekanik mod taşımak büyük avantajtir. Son avantajı yazın deniz kenarinda çok fazla zaman geciriyorsaniz tuzlu su regüle modlara zarar verip bozmaktadır. Mekanik mod ömürlüktür.
Mekanik modun özelliklerine değinecek olursak pil tam dolu iken 4.2voltan başlar yavaş yavaş düşer sarım yaparken 3.7volta göre hesap yapıp sarım yapmalıyız en uzun süre 3.7 volta gider benim iki günlük kullanımda yarim gün 4.2volt 1.5gün 3.7 volt şeklinde devam eder. Önemli uyarı 3.7 voltun aşağısına düşünce pilinizi değiştirin piliniz tam biterse tecrübe ile sabit piliniz çöp olur ????
Mekanik modlar atomizerin bağlandığı kısımları 2 gruba ayrılır.

1-510 Konnektörlü daha güvenlidir. Kisa devreyi engeler çok az voltaj kaybına neden olur modun boyunu uzatır:)

2-Hybrid mod direk pile temas eder. Voltaj kaybı olmaz. Çok uzun süre kullanımda 510 Konnektörlü modla arasındaki farkı anlarsınız. Eksi yönüne gelince çok sıkarsanız pili zamanla göçertir atomizerin pozitif ve negatif kutubu değecek şekilde pilde aşınma olursa kesinlikle KULLANMAYIN. Piliniz bu durumda çöp olmaz 510 Konnektörlü moda veya regule moda kullanabilirsiniz. Son özeliği olarak Modun boyunu kısaltır işin kılıcı taşımanızı engeller ????

Mekanik modda en önemli kısım tetiktir. Mıknatıslı ve yaylı olarak ikiye ayrılır. Mıknatıslı mekanik modlara ben alışamadım bir türlü sevemedim ????. Yaylı tetikler daha iyidir yay bulabilrseniz istediğiniz gibi sertliğini ayarlayabilirsiniz. Mekanik modlarda tetigin en önemli özeliği iletkenliği iyi olmasi lazim genelde bakir ve pirinç tercih edilir. Tetikte bana göre en önemli özelik tetiğin gömülü olmasıdır. Dışarıda kalan tetikler her ne kadar kilitidi olsada kapatmayi unuttuğunuz zaman cepte ateşleme yapmasina sebebiyet veriyor buda tecrübe ile sabit

???? Bonus: gus mekanik mod ???? tetiğinde sigorta vardir 12amper üstüne çıkarsa çalışmaz kisa devre ihtimaline karşı korumalidir. Tetik dışarıda olmasina rağmen kiliti kapatmayi unutup cepe atarsak tetiğin kendi kendine ateşlemesi zordur iyi mühendislik yapmışlar adamlar ????
Son olarak tetikte kitleme olayina çok önem vermeyin dediğim gibi cebe atiniz unutunuz kitlemeyi iş işten geçer gömülü tetik olmasına özen gösterin.
Mekanik mod kolay kolay patlamaz haberleri izleyin son zamanlarda patlayan modlara bakın çoğu regüle modur. Bana sorarsanız mekanik mod daha güvenli dahi diyebilirim ????
Mekanik modda neye dikat etmeliyiz.

1 sarim yapmasını bilmeliyiz kisa devre yaptırmamalıyız. Kisa devre sarim yaparken telim bacaya değmesi ile oluşur. Bu konuda kendinize güvenmiyorsanız regule modun üstünde sarim yapin ohm oynamiyorsa gönül rahatlığı ile takin mekanik modunuza.

2. Atomizerin 510 pini dışarıda olmalıdır. Masanın üzerine koyun atomizerinizi dik bir şekilde nekatif kutupu yani kenarlari değmiyorsa arada boşluk varsa sorun yok ????

3. Pilinizin imr olsun kessinlikle. Pilinizin kaplamasına dikkat edin benim önerim pilinizi direk üstündeki kaplamasının üstüne kaplayin aşınmasını beklemeyin her zaman çift dikiş iyidir ????

4- piliniz mekanik modun içinde sallanmasin ama iyicede sıkıp pilede zarar vermeyin ????
Son olarak pili istediğiniz gibi takabilirsiniz ben mekanik modlarin tetigine ve pilin durumuna göre karar veriyorum ????
Son söylediğim 4 kuralla dikkat ederseniz keyifle buharlamaya devam edersiniz.

DIKKAT SON UYARI MEKANIK MOD ÇALIŞMIYORSA DURMADAN ATEŞLEMEYE BASMAYIN BELIKI SORUN VAR VE SORUN İÇİN SENİ UYARIYOR. YULARIDAKI 4 KURALA DİKATLİ BİR ŞEKİLDE BAKIN TEKRAR.

Aklıma gelen bunlar arkadaşlar keyifle buharlamanız dileği ile sevgi ve saygı ile kalin

Oopslikit

Bir diğer usus ise hangi pil almalıyım kaç amper kaç mah bu kullanım şeklinize göre değişir dl kullanıyorsanız pilde ampere önem vereceksini mtl kullanıyorsanız maha önem vereceksiniz çğnkü mtl yüksek ohm sarım yaptığımız için 5.7 amper fazlasıyla yetecektir mah ise bize daha uzun bir şarjlı dolu halde tutacaktır yani daha uzun kullanım şekli sunacaktır dl de ise tam tersi amperi yüksek olan pilleri tercih edin

bende kullanım olarak şuan illusia mech-tulpar mech-ion mech ve son olarak vira mech alıp kullanmaya başladım açıkçası regüleye göre biraz fark ediyor bu arkadaşlar, daha doygun buhar aldığımı düşünüyorum ya da psikolojim buna zorluyor :)
benim tercihim mtl ama arada sırada full doluysa vtc 5a takar bir 20-25 puff çekerim ama genel olarak mech kullanım pilim mtl ağırlık kullandığım için vtc 6 dır
ha lg hg2 de var elimde ama daha çok Sonyleri tercih ediyorum ben şahsen :)

not: korkudanmıdır nedir pek dl kullanasım gelmiyor bu mechte…
mech aldığımdan beri mtl müptelası oldum :)

Mekanik iyide cepte anahtarla birlikte çiziliyor
Evde yatıyorlar genelde
Iyi pil
Kaplamasida sıkıntısız olacak
Sarım önemli asla kısa devre olmayacak
0,5 ohm ve üzeri sarimlarla ve dikkatli kullanılırsa
Kilit varsa kullanmadığımız zaman ateşlemeyi kilitleyerek
Yoksa cepte yada çantada ateşleme yapmayacak şekilde taşırsak bir sorun olmaz

Son düzenleme:
???? Mekanik Mod????

DİKKAT: İlk olarak arkadaşlar tam olarak sarım yapmasını bilmeyene önermem.
Gelelim neden mtlde mekanik mod, dalgalanma olmadan sabit voltaj verir mekanik mod. Bundan dolayı daha kusursuz buhar elde ederiz buda bize daha yumuşak buhar ve daha güzel aroma verir. Yihi, dna... Chip setli regule modlarda kullanmama rağmen 1 seneden fazla mekanik mod kullandığım için aynı hissiyatı alamiyorum asla. En iyi regule mod dahi olsa dalgalanma yapmaktadır. Diğer güzel yani piliniz daha uzun süre gider benim mekanikte 2 gün giderken regüle modlarda 1 ile 1.5 gün arasında gitmektedir. Özellikle yazın mekanik mod taşımak büyük avantajtir. Son avantajı yazın deniz kenarinda çok fazla zaman geciriyorsaniz tuzlu su regüle modlara zarar verip bozmaktadır. Mekanik mod ömürlüktür.
Mekanik modun özelliklerine değinecek olursak pil tam dolu iken 4.2voltan başlar yavaş yavaş düşer sarım yaparken 3.7volta göre hesap yapıp sarım yapmalıyız en uzun süre 3.7 volta gider benim iki günlük kullanımda yarim gün 4.2volt 1.5gün 3.7 volt şeklinde devam eder. Önemli uyarı 3.7 voltun aşağısına düşünce pilinizi değiştirin piliniz tam biterse tecrübe ile sabit piliniz çöp olur ????
Mekanik modlar atomizerin bağlandığı kısımları 2 gruba ayrılır.

1-510 Konnektörlü daha güvenlidir. Kisa devreyi engeler çok az voltaj kaybına neden olur modun boyunu uzatır:)

2-Hybrid mod direk pile temas eder. Voltaj kaybı olmaz. Çok uzun süre kullanımda 510 Konnektörlü modla arasındaki farkı anlarsınız. Eksi yönüne gelince çok sıkarsanız pili zamanla göçertir atomizerin pozitif ve negatif kutubu değecek şekilde pilde aşınma olursa kesinlikle KULLANMAYIN. Piliniz bu durumda çöp olmaz 510 Konnektörlü moda veya regule moda kullanabilirsiniz. Son özeliği olarak Modun boyunu kısaltır işin kılıcı taşımanızı engeller ????

Mekanik modda en önemli kısım tetiktir. Mıknatıslı ve yaylı olarak ikiye ayrılır. Mıknatıslı mekanik modlara ben alışamadım bir türlü sevemedim ????. Yaylı tetikler daha iyidir yay bulabilrseniz istediğiniz gibi sertliğini ayarlayabilirsiniz. Mekanik modlarda tetigin en önemli özeliği iletkenliği iyi olmasi lazim genelde bakir ve pirinç tercih edilir. Tetikte bana göre en önemli özelik tetiğin gömülü olmasıdır. Dışarıda kalan tetikler her ne kadar kilitidi olsada kapatmayi unuttuğunuz zaman cepte ateşleme yapmasina sebebiyet veriyor buda tecrübe ile sabit

???? Bonus: gus mekanik mod ???? tetiğinde sigorta vardir 12amper üstüne çıkarsa çalışmaz kisa devre ihtimaline karşı korumalidir. Tetik dışarıda olmasina rağmen kiliti kapatmayi unutup cepe atarsak tetiğin kendi kendine ateşlemesi zordur iyi mühendislik yapmışlar adamlar ????
Son olarak tetikte kitleme olayina çok önem vermeyin dediğim gibi cebe atiniz unutunuz kitlemeyi iş işten geçer gömülü tetik olmasına özen gösterin.
Mekanik mod kolay kolay patlamaz haberleri izleyin son zamanlarda patlayan modlara bakın çoğu regüle modur. Bana sorarsanız mekanik mod daha güvenli dahi diyebilirim ????
Mekanik modda neye dikat etmeliyiz.

1 sarim yapmasını bilmeliyiz kisa devre yaptırmamalıyız. Kisa devre sarim yaparken telim bacaya değmesi ile oluşur. Bu konuda kendinize güvenmiyorsanız regule modun üstünde sarim yapin ohm oynamiyorsa gönül rahatlığı ile takin mekanik modunuza.

2. Atomizerin 510 pini dışarıda olmalıdır. Masanın üzerine koyun atomizerinizi dik bir şekilde nekatif kutupu yani kenarlari değmiyorsa arada boşluk varsa sorun yok ????

3. Pilinizin imr olsun kessinlikle. Pilinizin kaplamasına dikkat edin benim önerim pilinizi direk üstündeki kaplamasının üstüne kaplayin aşınmasını beklemeyin her zaman çift dikiş iyidir ????

4- piliniz mekanik modun içinde sallanmasin ama iyicede sıkıp pilede zarar vermeyin ????
Son olarak pili istediğiniz gibi takabilirsiniz ben mekanik modlarin tetigine ve pilin durumuna göre karar veriyorum ????
Son söylediğim 4 kuralla dikkat ederseniz keyifle buharlamaya devam edersiniz.

DIKKAT SON UYARI MEKANIK MOD ÇALIŞMIYORSA DURMADAN ATEŞLEMEYE BASMAYIN BELIKI SORUN VAR VE SORUN İÇİN SENİ UYARIYOR. YULARIDAKI 4 KURALA DİKATLİ BİR ŞEKİLDE BAKIN TEKRAR.

Aklıma gelen bunlar arkadaşlar keyifle buharlamanız dileği ile sevgi ve saygı ile kalin

Oopslikit
???????????????? Gerçekten tebrikler Reis

Mekaniğin keyfini alanda,regüle mod kullanmak istemez bir süre sonra
Ben cebimde cizileceği için mekanik modu kullanmıyorum
Tesla modun dısı plastik pek çizilmediği için genelde işteyken Tesla

Son düzenleme:
Merhabalar,
Epeyce bir süredir mekanik modlar (boru tipi modları kastediyorum) ilgimi çekmekle birlikte bir türlü alıp kullanmaya cesaret edemiyorum. Yanımda yöremde kullanan da yok maalesef. Mekanik alıp kullanmaya yetecek kadar bilgiye eriştiğimi düşünüyorum okuyup, araştırarak. Belki de kısa zaman sonra bir tane edineceğim.
Mekanikler konusunda bir çok bilgi paylaşıldı elbette burada ve başka platformlarda. Ancak bu içeriklerin çoğu genel prensiplerle ilgili bilgiler.
Konuyu açmamın asıl sebebi benim durumumda bir çok kimsenin olduğunu düşünüyorum. İlk kez mekaniğe adım atacak birisi için en uygun, en güvenli mekanik mod hangisi (çipli yarı regüle de olabilir, önce can), bu başlık altında seçenekler sunulması. Yöntem şu şekilde olabilir:
X modunu kullanıyorum-öneriyorum, şu yönleriyle güvenli, şöyle de problemleri var gibi.
Katkılarınızı esirgememeniz dileklerimle,
selamlar.

Son düzenleme:
Kullandığım mekanik : Hitit Anotolian ( patinalı bakır )

Güzel yönleri :
1. Malzeme kalitesi güzel, bakır üzerine patina yapılmış,hoş duruyor. Patinalı olduğu için tüp bakımına gerek yok temizliği çok uğraştırmıyor.

2. Tetik sistemi yaylı ve güzel çalışıyor, takılma yok ve tetiğin pil ile temas ettiği yerde ayar vidası var.

3. Tetikteki pil temas yeri ve 510 pin bağlantı noktası gümüş, iletkenliği arttırırken enerji kaybını azaltıyor ve temizlenmesi çok kolay,

4. 510 pil bağlantı noktasında 2 adet ayar vidası var, atomizerin pin uzunluğu kısa veya uzun gelirse buradan ince ayar yapabiliyorsunuz bu nedenle her atomizer bağlantı sağlayabiliyor

Eksi yönleri:

Sadece 22mm atomizerleri fit olarak takabiliyoruz 23mm itibaren taşma yapıyor.

Bana göre mekanik seçerken temizlemesi kolay olan, iletkenliği yüksek, ve bence en önemlisi tetik sistemi takılmayan veya tetik kilidi olan modelleri tercih etmek gerek.

Birde resim bırakayım şuraya: Hitit Anatolian + Taifun Btd 22mm20190929_214830.jpg

Geri