Hocam öncelikle geçmiş olsun. Yıkama sırasında ne kadar sıcak su kullanırsanız, oringler o kadar genleşir ve geçme durumu zorlaşır. Böyle bir durumda hızlıca kendine gelmesi için 30-40 dk bekletip kuruduktan sonra buzluğa atarak 15 dakika beklemek gerek. Flash’ta çok fark etmiyor, en fazla driptipi geçiremezsiniz ama diğer atomizerlerde cam kırılması/sıkışma yaşanabiliyor.Carloyu sek içebilmek ve deneyebilmek adına dün gece Bishop ve Kuma yı yıkadım. Kuruduktan sonra Bishop ile denemeye karar verdim, vermez olaydım. Ben genelde eğer sirke, alkol vs gibi temizlik yöntemlerine başvrurmayacaksam, atomizerleri musluk altında yıkayıp geçiyorum fakat bu yıkama işleminden sonra oringler şişiyor sanırım ve parçalar birbirine daha zor giriyor hatta baya da zorlanıyor.
Dünde bu şekilde yıkadım ve Bishop camını oringe geçirmeye çalışırken Bishobun son ve tek camınıda kırdım. Aynalı olan camı çooook uzun zaman önce kırmıştım zaten. Cam şu an çatlak ve içerisinde likit var bu camla kullanabileceğim son sıvıyı tüketiyorum. Tekrar dolum yapmak istediğimde cam dağılacak. Heeeeey gidi bishop ne badireler atlattın şu kısacık zamanda.
Kumanın camı uyuyor diye bir söylem vardı ama ben hep temizlik işleminden sonra denediğim için bu oring şişme sorunu kaynaklı sanki kumanın camı bishopa uymuyor gibi geliyordu. Şu tank bitince bir daha adam gibi deneyelim bakalım gerçekten uyuyor mu. Ona göre yeni cam almak kaçınılmaz oldu.
Gerçi uysun yada uymasın cam almak kaçınılmaz da bishop camı bulamamıştım belki kuma olarak bulurum. Cam sağlıklı olsa da çok narin olduğu için kumanın plastik camı daha iyi olur.
Bu arada her ne kadar Sigma ve Wilmar VG lerin sek içimini çok net olarak hatırlayamıyor olsam da Carlo olarak gönderimi yapıldığı söylenen ürünün sek olarak içiminin 2 tık daha kolay olduğunu söyleyebilirim sanırım. Tam olarak Nötr de diyemiyorum ama damak tadı konusunda bana hiçbir zaman güvenilmemesi gerektiğini de her zaman belirtiyorum.
Wilmar ve Sigma ürünleri aldığım zaman 500 ml lik şişelerde almıştım Carloyu 1lt lik şişede aldım ve şişe yapılarıda farklı. Daha önce belirtmiştim 500 ml lik şişelerin kendine has kokusu sindiği için tatlımsı bir tad alıyor olabilirim diye bir şüphem vardı. Carloyu 1lt lik şişe ile almış olmam bu karşılaştırmayı geçersiz de kılabilir.Ekli dosyayı görüntüle 64798
Ekli dosyayı görüntüle 64799
Hocam MTL’de düşük miktar nikotin kullanmak, nikotin bağımlılığı bırakılmazsa maalesef bu duruma neden oluyor. 9 mg’la 30 puff çekmekle 3 mg’la 90 puff çekmek aynı hesaba geliyor. Amacınız çıkarmaksa, yükseltip içiminizi düşürmeniz daha faydalı olabilir belki, zira 5 mg’la azaltamıyorsunuz. Az miktarda 12-15 mg alıp karıştırarak deneyebilirsiniz belki.Kuma plastik camını Bishopa takmayı başardım oringlerin şişik olması sebebi ile zorlasa da pratikte takılabilir olduğunu birinci elden deneyimlemiş oldum. Ben genel olarak sarım ve pamuklama konusunda da lambır lumbur iş yaptığım ve çok önemsemediğim özelliklede çok fazla çekim yaptığım için, içim keyfimin çok kaliteli olduğunu söyleyemem. Carloyu yaklaşık bir tank içtim bu söylediğim sebeplerle keyifsiz bir içim olduğunu söyleyebilsem de bunun carlo ile hiçbir alakası yok sevdiğim likitlerle de aynı şeyi yaşıyorum zaten. Dolayısı ile sek içimde carlo, biraz da sabırla gayet içilebilir görünüyor.
Genel olarak tanklarımda kısa sürede boğulan sanki hava akışı tıkanmış gibi bir hissiyata ulaşıyorum. Dediğim gibi bunun büyük ölçüde hayvani boyutlarda çekim sıklığım olduğuna da %90 eminim. Atomizerler, pamuk ve teller hepsi birlik olmuş insan gibi içmiyorsun ki biz ne yapalım diye bas bas bağırıyorlar.
Elimde kutu içeriğinden çıkan yedek oringler haricinde, Telegramdan her atomizer için ayrıca aldığım bolca Oring var aslında ama kullanıma engel olmadığı yada sızdırma yapmadığı için değişim yapmadım pek. Bir sonraki alkol temizliğinde oringleride iyice temizleyip her ihtimale karşı dolaba koyarım.
Nikotini hayatımdan bir önce çıkarayım diye 3mg ye kadar düşmüştüm 5mg ye geri yükselttim ama yine de içme isteğim ağır basıyor. AVM ye falan gittiğimde içemediğim için ağzımın içi kuruyor ve sigara ihtiyacı gibi bir an önce pufflamak istiyorum, verin onu bana diye ağlayarak insanlara saldırıyorum. 1lt almasaydım sanırım bire sonraki siparişte 9mg ye yükseltecektim ama şu an elimdekilerle baya bir süre dayanmak zorundayım.
6 bile çok gibi nargile cihaza hocam. Ben yarı dl kullanıyorum 6mg de nikotin yakıyor dilimiPod kullananlara 12mg chemnovatic nikotinli nbase doyurucu geliyor.
Nargile cihazlarda maksimum 6mg önerilir.