Genel Sohbet İş Dalı Yatırım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Solas38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Solas38

Community
Evet arkadaşlar malum ekonomi biraz sıkıntılı ama uzun zamandır işsiz olmam ve oturmaktan yorulmam nedeniyle. Yaklaşık olarak 17 senedir oturuyorum ;) (arada gezdiğim doğrudur.) Bir iş dalına yatırım yada bir iş yeri açma düşüncesindeyim. Aklımda değişik değişik işler var ama hiç birisini tam anlamıyla oturtamıyorum. Sizden fikir bekliyorum varmı şöyle şunu yapsan tutar yada bunu yapabilirsin tarzında önerileriniz. Daha önce Ukrayna'da yaşadım bir süre orada birşeyler yapacaktım ama ülke ülke değil dingonun ahırı heryer mafya. Orada vape shop açmayı düşündüm ama sıkıntılı ülke. Herkese sevgiler saygılar alırım bir dal fikir :)

Bir iş dalının en kalt kademesinden başlamadan,o işteki sıkıntıları,incelikleri görmeden patronluğa oynama batarsın. Kayserilileri ve Yahudilerin ticari zekalarina bak hep sistemlesme ve birbirlerini tutma üzerine asla yalnız piyasaya çıkmıyorlar.

Bir iş dalının en kalt kademesinden başlamadan,o işteki sıkıntıları,incelikleri görmeden patronluğa oynama batarsın. Kayserilileri ve Yahudilerin ticari zekalarina bak hep sistemlesme ve birbirlerini tutma üzerine asla yalnız piyasaya çıkmıyorlar.
Teşekkürler cevabınız için belirtmeyi unutmuşum 17 sene Kayseri'de oturdum yazmam lazımdı sanimca. :)
Benim zaten oturtamadığım yazdığım olay genelde iş sıkıntıları. Uyarınız için teşekkürler

Teşekkürler cevabınız için belirtmeyi unutmuşum 17 sene Kayseri'de oturdum yazmam lazımdı sanimca. :)
Benim zaten oturtamadığım yazdığım olay genelde iş sıkıntıları. Uyarınız için teşekkürler
Rica ederim. Gayserili olunmaz doğulur diye bir meşhur Ata sözümüz vardır ????
İş kuracaksaniz yanınıza şu dört arkadaşı yanınıza alın Sosyolog, Hukukçu, İşletme mezunu ve Muhasebeci bu dördünü söylememin özel nedenleri var.

Vape işi buralarda sakat ama yapan yapıyor hocam hazır yurt dışıda görmüşsünüz en azından benim yakinen tanıdığım bir arkadaş sırf bu işten mercedesinide aldı villasınıda çok uğraştıysamda şu meletleri kaç paraya getirdiğini nasıl getirdiğini bir türlü öğrenemedim ???? kendimce teoriler bile ürettim yunandan tekneylemi getiriyorsunuz havadan uçaklamı attrıeoyorsun dedim ne yaptım ne ettiysem boş ha dersenki uzaktan davulun sesi hoş gelir ama gördüğüm bu başka bir işide yok bildiğim kadarıyla tek bu işle uğraşıyor ????

Bu aralar bende aynı dertteyim bi ara oto yıkama ve bakım yeri bile açmayı düşündüm ????
İstanbul da yaşıyorum buradaki piyasasından herkes şikayetçi daha küçük şehirler de daha fazla fırsat olabilir????

Ah ah Satış Pazarlama alanında neler yaptım neler. Malum ekonominin rezilliğini bende 1 senedir işsiz olarak çekiyorum. Açıkcası ne kadar düşünsek bile gıda sektörü bitmiyor. İyi düşünce ile bişeyler yapabilirsiniz bence fikrim bu yönde. Sermayem olsa benimde aklımda ilk olan gıda sektörüdür.

Hakkınızda hayırlısı olsun diyorum.

Saygılarımla...

Hocam bütçeniz varsa sağlam işini bilen bunu sanata dönüştüren 1/2 usta bularak kuaför işine girmeniz zira kadının ne makyajı ne saçı bitmiyor... Ölmeyecek sektör... Ama öyle mahalle arası kuaförden bahsetmiyorum... Deli para dönüyor...

Bu aralar bende aynı dertteyim bi ara oto yıkama ve bakım yeri bile açmayı düşündüm ????
İstanbul da yaşıyorum buradaki piyasasından herkes şikayetçi daha küçük şehirler de daha fazla fırsat olabilir????
Hocam oto yıkama işini bende düşündüm araştırdım Beylikdüzü merkez otelin yanındaki yer altı oto yıkama otopark satılıktı bir ara geldim kaldım inceledim aklıma yatmadı Ankara Dikmen caddesi girişinde bir yer vardı polis evini geçince aklıma yatmadı Kırklareli merkezde bir yer vardı gittim baktım o ara oraya yerleşme sevdam vardı aklima yatmadı Burgaz dolandim aklıma yatmadı.
Ah ah Satış Pazarlama alanında neler yaptım neler. Malum ekonominin rezilliğini bende 1 senedir işsiz olarak çekiyorum. Açıkcası ne kadar düşünsek bile gıda sektörü bitmiyor. İyi düşünce ile bişeyler yapabilirsiniz bence fikrim bu yönde. Sermayem olsa benimde aklımda ilk olan gıda sektörüdür.

Hakkınızda hayırlısı olsun diyorum.

Saygılarımla...
Kayseri'de ikamet ederken bu işle uğraştım kendi dükkanım değildi ama gıda sektörü dışardan görünen gibi değil hocam isim vermek istemiyorum Kayseri'de çoğu gıda işletmesi sahibini tanırım düzgün is yapan ya pahalı satacak kitle oluşturacak bu ekonomide çok zor yada hile hurda yapacak sağlıkla oynayacak.
Hocam bütçeniz varsa sağlam işini bilen bunu sanata dönüştüren 1/2 usta bularak kuaför işine girmeniz zira kadının ne makyajı ne saçı bitmiyor... Ölmeyecek sektör... Ama öyle mahalle arası kuaförden bahsetmiyorum... Deli para dönüyor...
Ankara'da vakti zamanında o işe de el atacaktım güzel bir kuaför açma girişiminde bulunmak üzereyken vaz geçtim neden hatırlamıyorum kesin buda aklıma yatmamıştır takribi 10 sene oldu sanımca.
Vape işi buralarda sakat ama yapan yapıyor hocam hazır yurt dışıda görmüşsünüz en azından benim yakinen tanıdığım bir arkadaş sırf bu işten mercedesinide aldı villasınıda çok uğraştıysamda şu meletleri kaç paraya getirdiğini nasıl getirdiğini bir türlü öğrenemedim ???? kendimce teoriler bile ürettim yunandan tekneylemi getiriyorsunuz havadan uçaklamı attrıeoyorsun dedim ne yaptım ne ettiysem boş ha dersenki uzaktan davulun sesi hoş gelir ama gördüğüm bu başka bir işide yok bildiğim kadarıyla tek bu işle uğraşıyor ????
Tahminimce iki ülke üstünden getiriyorlar. Bunu toptan getirenler var toptancı olanlar birde ülke içinde dağıtım yapan kişiler var. Face ve forumda olanlar genelde dağıtımcı ben tahmin edebiliyorum nasıl getirdiklerini gerçi tahmin değil nasıl olduğunu 3 5 biliyorum diyelim. Toptancı olacak kadar param yok maalesef şöyle 100-200bin dolarım olsa çok güzel paralar kazandırır. Hemde yasal kazanırsın. Toptancı olarak dağıtanların başı ağrır bu piyasada.
Şimdilik en iyi yatırım döviz ve faiz “bence”
Hocam döviz faiz boy uzatmaz kısaltmaz bizim gibi az paralı insanları aslında bu konuda konuşacak çok şey varda en basitinden şöyle söyleyeyim misal 100 dolar aldım 500 TL olsun 1 ay sonra 600 oldu bozdurdum 1 ay sonra bizim gibi ekonomilerde 500 ze alabildigim malı 650 alabilirim paranin değeri çok çabuk kayboluyor. Yada faiz yatırdım herşey daha fazla pahalı oluyor. Ama yurt dışında para kazansam dolar avro olarak kesinlikle trde faize atardım TL cinsinden şu anda o ayrı konu.
Yorumlarınız için teşekkürler. Devam böyle beyin fırtınası bulacağız birşeyler :)

Eğer yeterli sermayeniz varsa yeni türeyen dönercilere şube olabilirsiniz. Örnek olarak Ekrem Coşkun ve Dünya Döneri verebilirim. Günde 400 kilo döner satan şube bile var. Eti kendi tesislerinden kg sini 40 TL ye temin ediyorlar ve dönere takıp 80 TL den satıyorlar. Tavuk döner fiyatına yaprak döner satıyorlar anlayacağınız. Aşağıya fiyat listelerini ekliyorum iki firmanın da. Biraz hesap kitap yapınca deli rakamlar çıkıyor. :)
images (5).jpegimages (4).jpeg

İl veya ilçe, yatırım miktarı ve yatkınlıklarınızı bilmeden fikir vermek afaki olur. Yurtdışında meşhur olup türkiye de tutması muhtemel olan şeyleri araştırın. Yada bi bidon balmumcu vg alıp premium likit işine girin ????
Premium likit üretmek için 1 2 milyon dolar para lazım hocam onlar olsa olsa turşu likit olur ;) il şehir ülke farketmez yatırım miktarı alakasız benim merak ettiğim fikirler hayaller bir nevi fikir ve hayal hırsızlığı diyebiliriz ;) ufkumu genişletmek ve eğer aklıma yatarsa araştırma sonucunda gerçekleyebileceğim bir iş daliysa bismillah demek.

Geri