Genel Sohbet İngilizce Öğrenmek İstiyorum HELP! :D

Saldıray Abi

Community
Merhaba millet :) Evet ingilizce öğrenmek istiyorum. Tükçe anlatımlı kaynağa ihtiyacım var. Sıfırdan başlayacağım. Alfabe dahil en baştan başlayacağım. Bildiğiniz gerçekten başarılı diyebileceğiniz bir kaynak var ise yazarsanız çok memnun olurum. Ek olarak youtube da sıfırdan öğreten videolar var ise tavsiyelerinize açığım.Şimdiden teşekkürler.

Merhaba millet :) Evet ingilizce öğrenmek istiyorum. Tükçe anlatımlı kaynağa ihtiyacım var. Sıfırdan başlayacağım. Alfabe dahil en baştan başlayacağım. Bildiğiniz gerçekten başarılı diyebileceğiniz bir kaynak var ise yazarsanız çok memnun olurum. Ek olarak youtube da sıfırdan öğreten videolar var ise tavsiyelerinize açığım.Şimdiden teşekkürler.
Yas ilerlemisse, surekli kullanmayacaksaniz cok zor. Kurs bile fayda etmiyor. Örn: Musashi

Hocam ben farkında olmadan izlediğim ve başarılı olduğum yöntemi söyleyeyim. Kaynaklar hoca falan bir yana, sizi cezbeden bir konuda, bu e sigara olur, avcılık olur bilgiasayar oyunları olur ne olursa, olsun. Olayı, konuyu tamamen ingilizce takip edeceksiniz. Youtube da, bilgisayarda, evde, sinemada yabancı flimlerin hiçbirini Türkçe izlemeyeceksiniz. En kötü alt yazılı hatta bir süre sonra onu da bırakın. Haberleri bile ingilizce, belgeseller inigilizcez telefon, bilgisayar hepsini ingilizceye çevirin. Oğlunuzla bile ingilizce oynayın hatta beraber öğrenin. En azindan oğlunuz ileride süper ingilizce konuşur. Allah kolaylık versin.

Hocam ben farkında olmadan izlediğim ve başarılı olduğum yöntemi söyleyeyim. Kaynaklar hoca falan bir yana, sizi cezbeden bir konuda, bu e sigara olur, avcılık olur bilgiasayar oyunları olur ne olursa, olsun. Olayı, konuyu tamamen ingilizce takip edeceksiniz. Youtube da, bilgisayarda, evde, sinemada yabancı flimlerin hiçbirini Türkçe izlemeyeceksiniz. En kötü alt yazılı hatta bir süre sonra onu da bırakın. Haberleri bile ingilizce, belgeseller inigilizcez telefon, bilgisayar hepsini ingilizceye çevirin. Oğlunuzla bile ingilizce oynayın hatta beraber öğrenin. En azindan oğlunuz ileride süper ingilizce konuşur. Allah kolaylık versin.
Aslında şöyle bir durum var çok aşina kulağım. Şarkılar, filmler, diziler hepsini altyazılı izliyorum. Fakat sıfırdan başlayıp ilerlemeyi düşünümoyum. Kaynağa ihtiyacım var. Türkçe olarak anlatacak şekilde arıyorum.

Aslında şöyle bir durum var çok aşina kulağım. Şarkılar, filmler, diziler hepsini altyazılı izliyorum. Fakat sıfırdan başlayıp ilerlemeyi düşünümoyum. Kaynağa ihtiyacım var. Türkçe olarak anlatacak şekilde arıyorum.
Hocam basit bir ingilizceniz varsa kaynağı bile ingilizce kullanın. Yurtdışına lise yıllarımda 3 haftalığına gittiğimde sözlüğü valize koymayı unutmuşum. Bir kelimeyi anlatabilmek için o kadar kasmıştım ki dimağım açıldı. O gün bugündür. Same shit different day " aynı tas aynı hamam" abicim. Şimdi tırnak içindeki tercümesi, çevirisi "aynı b.k farklı gün". Sen tercümeye en yakın kaynağı istiyorsan.... .............bilmiyorum.

Bu arada tv seyretmiyorum. Binlerce yabanci film dizi izledim. Yurt dişına çiktigimda ac kalmiyorum, iletisim kuruyorum ama o kadar. İş yerinde level atlamak icin yeterli olmuyor :) Maasima etki etmeyecegi icin cok ta paralamadim kendimi.

Hocam temel bilginiz varsa , uzun zamandır yabancı dili kullanmadığınız için sıfırdan başlamak istiyorsanız eğer duolingo uygulamasını tavsiye ederim.
Ders anlatımı mantığı ile çalışmıyor.
Soru - cevap , boşluk doldurma , dinleme ve konuşma alıştırmaları var.
Ama temel hiç yok ise yukarıda yazdıklarımı boşa yazmış oluyorum :)

Ogrenmenin yasi yok ta bos vakit yaratmak zor. Aksam 6 da eve geliyorum. 1 saat cocukla oyalan yemek ye saat 9 a kadar yine cocukla oyalan pil bitiyor. 62 olsa daha kolay vakit yaratmak :)
Daha iyi şartlar için yapmak zorundayım. :) Benimde durum aynı aslında iş çıkışı çocuk vs ama sanırım biraz ağır tempoyla 1 senede yapabileceğime inanıyorum. Şuan tek sıkıntı kaynağa ihtiyacım var. Videolarla destekleyerek ilerleyebileceğim kitaplar araştırıyorum.

Hocam temel bilginiz varsa , uzun zamandır yabancı dili kullanmadığınız için sıfırdan başlamak istiyorsanız eğer duolingo uygulamasını tavsiye ederim.
Ders anlatımı mantığı ile çalışmıyor.
Soru - cevap , boşluk doldurma , dinleme ve konuşma alıştırmaları var.
Ama temel hiç yok ise yukarıda yazdıklarımı boşa yazmış oluyorum :)
Temeli hiç olarak sayıyorum cümle yapıları vs yok. Çat pat kelime bilgim var. Kulak aşinalığından kaynaklı bazı cümleleri anlayabiliyorum. Çok fazla film ve dizi izliyorum. Dublaj filmleri pek sevmediğim için bir aşinalık var.

Duolingo hocam. Öneririm ben de bi 15 gün oldu sıfırdan başladım. Para felan ödemenize gerek yok. Günde 10dk ayırın. Emin olun etkili oluyor.

Geri