• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Hangi Pamuk Neden ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Maraz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Maraz

Community
Bu anket kullanıcıların hangi pamuğu neden kullandığı ve ilerde kullanıcıların pamuk kıyaslamasında tercihi için yardımcı olmak adına açılmıştır.

Oyla 0
Prime'ı çok beğeniyorum ama birkaç rda birden kullanıyorum ve sık likit değiştiriyorum. Gerçekten pahalı gelmeye başlıyor bir yerden sonra. Bu yüzden mtl'de rayon, dl'de muji tercih ediyorum. Ama şu bağcık gibi pamukları da merak etmiyor diilim.

Prime'ı çok beğeniyorum ama birkaç rda birden kullanıyorum ve sık likit değiştiriyorum. Gerçekten pahalı gelmeye başlıyor bir yerden sonra. Bu yüzden mtl'de rayon, dl'de muji tercih ediyorum. Ama şu bağcık gibi pamukları da merak etmiyor diilim.
O silica şeysini ben de merak ediyorum ama tele yeterince sıkı oturuyor mu? Ne kadar sağlıklı? Ne ölçüde besleme yapıyor konuları düşündürüyor

Rayon bence DL'de aromayı azaltıyor, psikolojikte olabilir ama Muji bile DL'de daha iyi. Emme kapasitesi ve hızı Rayon'un Prime ile yakındır sanıyorum ama bir süre sonra likiti salıyor üzerinden, Prime salmıyor ama likitli bırakılırsa parçalanıyor. YTD, tamamen kişisel gözlemlerim :).

DL performansı nasıl sizce? Prime ile kıyaslarsanız?

Bayadır CB kullanıyorum lakin yakın zamanda ip gibi uzun olan sanırım rayon denilen pamuğu kullanma şansım oldu fiyatından dolayı rayonla ilerlerim sanırım

İlk zamanlarda muji ve koh-gen- do diye pamuklar kullandım :) herkezin başladığı ve arayışa girdiği pambıklar ????

Neyse ardından cotton bacon v2
Texsas tuff yeşil paket olması lazım
Cotton bacon prime
Veee son olarak RAYON !!!
Şuan rayon kullanıyorum hem emilimi
hem yanma konusundaki direnci beni çok etkiledi pamuk değil bitki özünden elde ediliyormuş araştırmalarımda bunu öğrenmiştim zaten elyafımsı bişi
Pambık tadı almıyorsunuz kesinlikle yani ben hiç almadım :)
Likitte hangi aroma varsa onu alıyorsunuz en güzel şeyide buydu ner veriyor likit neyse o yani :)
Tavsiye ederim bulursanız kesinlikle kaçırmayın derim :)

Genelde Cb v2 ve cb prime kullanıyorum. V2 daha lifli yapısıyla pamuklaması kolay ve emişi iyi, prime ise biraz daha tüylü yapılı olduğu için çekerken kopabiliyor ama emişi biraz az daha iyi. İkisi de tat olarak nötr

İlk zamanlarda muji ve koh-gen- do diye pamuklar kullandım :) herkezin başladığı ve arayışa girdiği pambıklar ????

Neyse ardından cotton bacon v2
Texsas tuff yeşil paket olması lazım
Cotton bacon prime
Veee son olarak RAYON !!!
Şuan rayon kullanıyorum hem emilimi
hem yanma konusundaki direnci beni çok etkiledi pamuk değil bitki özünden elde ediliyormuş araştırmalarımda bunu öğrenmiştim zaten elyafımsı bişi
Pambık tadı almıyorsunuz kesinlikle yani ben hiç almadım :)
Likitte hangi aroma varsa onu alıyorsunuz en güzel şeyide buydu ner veriyor likit neyse o yani :)
Tavsiye ederim bulursanız kesinlikle kaçırmayın derim :)
Abimin dediği çok doğru kanthal tel yanana kadar pamukta renk değişimi bile olmuyor çoğu zaman

Bir kaç çeşit pamuk kullanıyorum bunlar;
Cotton Bacon Prime, Cotton Bacon v2, Muji, Vapor Storm Cotton, XKFM Cotton ve Dr. Coil Cotton.

Bunların arasında hepsinin kendine has özelliği var ancak derlemek gerekirse bence ilk sırayı CB Prime alır. İkinci sırada Dr. Coil Cotton, Üçüncü sırayı ise kesinlikle Muji.

Bu 3'lünün içinde ise bence CB Prime pamuk tadı vermeyen, emilimi kolay olan güzel bir pamuk aroma hissiyatına da etkisi var.

Rayon
Fiber n cotton (Üstünde Keçi olan)

Rayon pamuklaması zor emmesi zor atomizerlerde kullanıyorum gerek ipeksi yapısı gerekse üstün emiciliği ile ön plana çıkıyor.

Fiber n cotton
Bunu niye kullanıyorum bilmiyorum ama gerçekden güzel pamuk.(üstünde ki keçide al benisi????)

Ben Cotton Bacon 2,Prime ve FiberNCotton çok kullanmış biri olarak şunu diyebilirim: favorim FiberNCotton oldu.
Emilimi çok iyi, akıtma yapmıyor. Tat olarak (Psikolojik olabilir.) daha hoş veriyor gibi hissediyorum.

Denediklerim: Muji, Cotton Bacon v2, Veeape Çakma Cotton Bacon v2, Rayon, Kendo Gold. Hepsini MTLde denedim.
En beğendiğim Cotton Bacon v2 ve Kendo Gold. Kendo Gold açılmamış bir paketim var, çünkü Cotton Bacon alalı neredeyse 2 yıl oldu bir paketini bitiremedim. Her fitili dörte bölüyorum, israf etmeden kullanıyorum.
CB v2 hızlı emiyor, aromayı iyi veriyor, ısıya dayanımı çok iyi, likitleyince şişip tele tam temas ediyor, böylece TC mod içimde çok iyi sonuç veriyor. Kendo Gold için de bu dediklerimin aynısı diyebilirim, sadece CB v2den biraz yavaş emiyor o kadar.
Kendo hiç de yabana atılacak bir pamuk değil.
Rayonun buharı çok pürüzsüz ancak kullandıkça inceliyor o yüzden sıcaklık kontrollü içimde sıkıntı çıkarabiliyor.

Son düzenleme:
Rayon
Mtl de kullanıyorum.Arkadaşların dediği gibi Aroma neyse o.Emilimi çok iyi. Fakat pamuklamayı sıkı yapmanız lazım.Prime gibi genleşmiyor tam tersi biraz büzülüyor.
Ateşlediğinizde düzgün bir buhar performansı var.Nasıl açıklanır bilemiyorum buhar partikül inceliği sanki daha ince bir partikül yayıyor.Buda içimi güzel manada etkiliyor ve dayanıklı.Bir problemi akıtma sorunu yaşayabilirsiniz iyi ayarlamak lazım miktarını...beslemesi cok iyi.pamuk emmiyor likiti taşıyor.

Ben de uzun zamandır Prime kullanıyorum. Prime, Muji, Puff, CB V2, Cellucotton, Kendo, VCC ve Cotton Gemon var şu an, hatta uzun zamandır elimde. İçlerinde en stabil bulduğum CB Prime. Kullanımı kolay, beslemesi ve iletimi başarılı, dayanıklı, tatsız. Muji ve Puff'da hafif ipeksi, kumaşımsı bir tat alıyorum ben, başlarda seviyordum açıkçası ama CB V2 ve VCC denedikten sonra sevmez olmuştum. Kendo ve Cellucotton'da da plastiğimsi ekşi bir tat alıyorum yine. Ek olarak Muji ve Puff kısa sürede stabilliğini yitiriyor ve tada etki etmeye başlıyor. Kendo ve Cellucotton bu konuda daha başarılı, daha dayanıklı, ama tankın başlangıcı, ortası ve sonunda tadı değişiyor. Bu arada bu bahsettiğim tatlar likitle birleşince farklı etki edebilir, daha lezzetli hale getirebilir ama tüketimimin %90'ı Nbase benim ve pamuk tatları tüketime direk etki ediyor. Cotton Gemon zaten Cotton Bacon'ın çakması, ikisi de Prime ile benzer yapıdalar ama Prime'da likit iletimi bana daha başarılı geliyor. VCC zaten artık bulunmuyor, RDA'larda kullanıyorum, denediğim en dayanıklı pamuk açıkçası. Tüm hepsi birleşince elim Prime'dan başkasına gitmiyor. Günlük ortalama 2ml kadar 18mg Nbase tüketimim oluyor. 4-5ml tanklı atomizerler tercih ediyorum. Aynı tel ve pamuk ile 2 tank kullanıyorum yani 4 gün. Pamuğu yenileyip 2 tank daha kullanıyorum, 8 gun sonunda da komple tel ve pamuğu yeniliyorum. Aromalı tüketim yaptığınızda ve decki açıp baktığınızda o kararmış pamuk ve tel görüntüsü, her ne kadar lezzetli bir tüketim yapmış olsanız da benim midemi bulandırıyor açıkçası ve koşa koşa Nbase'e dönüyorum. Salt Base' de de aromalı içerikdeki gibi bir kararma olmasa da yine de kararma oluyor, soğumamın temel sebebi de bu açıkçası Salt olayından. Nbase' i 2 tank kullandıktan sonra bile tel de pamuk da tertemiz kalıyor. İlk taktığınız gibi.

FA10E954-88D4-4CFA-8054-906D1C13C54D.jpeg Olayın king i bu dur ama artık piyasada yok
Aynı üretici yeni bir ürün sürdü piyasaya

084CC57E-CC0F-447E-BA06-D8E00FB53F7F.jpeg
Gerek emiciliki gerekse kokusuz ve tadsız oluşu tercih sebebidir
Dokunduğunuzda kaliteyi hissediyorsunuz

Geri