En sevdiğim konu açılmış. Memlekette değildim, ayağımın tozu ile yazayım
Watt modu için:
1- Yihi
2- Voopoo Gene
3- Dna/ Dicodes
4- Diğerleri
Watt modunda yihi gerçekten hepsinden farklı.
Sıcaklık Kontrolü (TC):
1- Dicodes
2- Dna
3- Voopoo Gene
4- Diğerleri (VO chip hariç)
5- Yihi
TC için yorumlarım içim stabilitesi ile sınırlıdır. Dicodes ile Dna color serisi, temelde çok benzer bir performansa sahip. Dicodes'in öne geçtiği nokta, düşük dirençli ve düşük TCR katsayılı tellerde diğer hiçbir çipte görmediğim içim stabilitesine sahip olması.
Yihi'nin TC kontrolü pulse temelli olduğu için bana çok başarısız geldi. Ayrıca yine aynı sebepten dolayı watt ayarına çok bağımlı.
Kullanım kolaylığı:
1- Dna Color
2- Yihi
3- Diğerleri
4- Dicodes
Dna Color'un kullanım kolaylığı efsane. Aynı modda 8 farklı direnç ve/veya malzemede tel bağlı atomizeri tek tuşla kullanabilmek, benim gibi beş dakikada bir ato değiştiren kişiler için bulunmaz nimet.
Dicodes'e el alışıyor ama iki farklı tel bağlı atoları değiştirmek ölüm. Hele bir de iki telin de tcr değeri kayıtlı değil ise...
İmalat Kalitesi:
1- Dicodes (Dani vb. kendi üretimi modlar)
2- Diğerleri
Burada çipset değil, çipsetin fabrika çıkışı kullanıldığı modlar özelinde bir değerlendirme yaptım. Lost vape'in bazı modelleri iyi kalitede olsa da genel ortalamayı düşüren modelleri vardı. (Evolv'un ortaklığı vardı, mevcut durumları hakkında yorum yapmıyorlar ama devam ettiğini düşündüğüm sinyaller aldım) Zaten artık butik modörlerin eline kaldılar.
Bu anlamda Dicodes'in yanına yaklaşabilen mod malesef yok.
Yorumlarım subjektif ve bana özeldir. Hepinize selamlar.