Açıkçası çiplerin ateşleme hızları arasındaki milisaniyelik farkları hissedebilecek bir kullanıcı değilim. Olsaydım da bu benim için önemli olur muydu bilemiyorum. Belki de kullanım şeklimden ve tercihlerimden kaynaklıdır ama hiç böyle bir karşılaştırma yapma ihtiyacı hissetmedim. Ben çipleri daha çok tutarlı çalışması, pratik ve basit kullanıma sahip olması vb. özelliklerine göre değerlendiriyorum.
DNA çiplerden sadece DNA75 kullandım. Bilgisayara bağlayıp bütün ayarları yapabilmek güzel bir şey. Eğer hazır bir ayar dosyası/teması/paketi yoksa başta biraz uğraştırıyor belki ama sonradan belki ayda yılda bir kez bilgisayara bağlamayı gerektiriyor. Ya da yeni bir profil ekleme, bir şeyleri değiştirme ihtiyacı vb. varsa, ki en son ne zaman bağladığımı hatırlamıyorum. Yazılımı da oldukça pratik ve kullanıcı dostu. Kullanıldığı moda göre değişiyor ama bazen saç baş yoldurduğu ve moddan soğuttuğu da vakidir.
Pico'ma Arctic Fox yüklediğimden beri aynı şekilde kullanıyorum. Hatta neredeyse alır almaz yüklemiştim. DNA yazılımına benzer bir şekilde işlevlere sahip. Kullanmamdaki amaç Pico'nun standart yazılımına kıyasla kullanımının bana daha pratik gelmesi. Detaylarına girmeyeyim ama çok kullanışlı hale getiriyor bence. Standart yazılıma geri dönmeye hiç ihtiyaç duymadım. Başta biraz vakit harcadım tüm ayarları yapana kadar, onu da en son ne zaman bağladığımı unuttum.
Dicodes çipin en sevdiğim yönü, bilinenin aksine, en pratik kullanımlı çipe sahip olması. Farklı ortamlarda birkaç kez dile getirmiştim, üretici kullanıcıya hiçbir iş bırakmamış, "ben senin yerine her şeyi düşündüm, ayarladım, sen sadece gücünü (gerekiyorsa sıcaklığını) ayarla, bas tuşa buharla, keyfine bak" demiş. Öyle ki USB portu bile yok cihazlarda, yani herhangi bir yazılım değiştirme/güncelleme yapamıyorsunuz. Zaten bu işlemler gerekmiyor da. Günlük olarak sürekli kullandığım cihazlar.
Yukarıdaki üç çipe sahip cihazları da gerek watt modunda gerekse SICAKLIK KONTROL modunda sorunsuzca kullanıyorum.
Diğer çiplerden YiHi çipe sahip bir cihaz elime geçmişti, ML Class'tı yanlış hatırlamıyorsam. Kişisel ayarlarımı yapayım diye bilgisayara bağladığım ve yazılımını çalıştırdığım anda jet hızıyla soğudum cihazdan.
Başka da bir çip kullanmadım... Sanırım...