• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Hangi Çip? Yihi, Dna, Dico, Artic Fox? Diğerleri?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Türk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
- Dna çip kullanmadım sadece bilgisayar bağlantısı ile ayar yapılması beni korkuttuğu için uzak kaldım.
- Dicodes kullanmadım ama üstatlarla görüşmemde yihi çip ile aralarında aman aman ( aradaki fiyat farkından dolayı ) bir fark olmadığını söyledikleri için almadım.
- Artic fox pico için kullanmıştım. Ateşleme hızını yükseltti daha stabil bir içim sağladı. Fakat bendeki pico sorunlu bir mod olduğu için çok kullanmadım.
- Yihi ateşleme hızı pico sonrası çok iyi geldi. Isı modu ayarlarını ister telefondan ister mod üzerinden girebilmek sebebiyle tercihim oldu.

Son düzenleme:
Anket koduk oraya, bi oy verin ya :) Dur ben de yazayım.

----
Dna75: Bilgisayarla ayarlanabilip kişiselleştirilebimesi benim açımdan çok çok çok iyi. En ince detaya kadar özelleştirebiliyorsunuz ürünü ve çok tutarlı bir çip. Atması sapması yok.

Dna75c: Cidden esigara piyasasına girmiş gelmiş geçmiş en iyi çipsettir benim nazarımda. Hem pahalı değil, hem de pahalı çiplerden aşağı kalır yanı yok hatta fazlası var.

Yihi: Telefona bağlanabilen modelleri güzel, ateşlemesi iyi ama ne verirse onu alırsınız çipten. Özelleştirme seçenekleri yok. Uygun fiyatlı modlar içerisinde de satılması alınabilirliği artırır. Ne beklediğinize bağlı alanı üzmez, uzun süreler rahatça kullanılır.

Artic Fox: Eskiden DNA cihazlar çok pahalı olurdu, ona alternatif olarak çıktı diye tahmin ediyordum zamanında. Bu yazılım, yazılımı ve ateşlemesi kötü pek çok modu canavar hale getiriyor ama canavar diyince böyle heybetli bir şey değil, ufak tefek ponçik bir canavar :)

Dicodes çip: Almam, sevmem, abartılı bulurum, pahalı bulurum. İyidir kötüdür bilemem, ateşlemesi, yazılımı, tutarlılığı iyidir onu da bilemem ama ben o paraları bir bataryaya vermem :)

Diğerleri: Vaporesso ve Asmodus gibi kendi çipsetini kullanan markaların çipleri de gayet tutarlı ve sağlıklı. TC modunda ne kadar tutarlı içim sağlıyor bilmiyorum denemedim ama standart kullanımda üzmez.

Pico için arctic fox ayarını nasıl yapmam lazım...
yada buradan kendiniz istediğiniz telleri ekleyerek profil hazırlayabilirsiniz hocam. Aynı şekilde DNA içinde geçerli.

istediğiniz teli seçtikten sonra "add wire" ye tıklayıp çıkan ekranda "download CVS file" ye tıklayarak istediğiniz tel profilini indirip artic fox yazılımı ile moda yükleyebilirsiniz.

Hayatımda bu kadar karışık ve karşı çıktığım yabancı dil eklemelerle dolu bir cümle kurdum kıymetini bil :D

yada buradan kendiniz istediğiniz telleri ekleyerek profil hazırlayabilirsiniz hocam. Aynı şekilde DNA içinde geçerli.

istediğiniz teli seçtikten sonra "add wire" ye tıklayıp çıkan ekranda "download CVS file" ye tıklayarak istediğiniz tel profilini indirip artic fox yazılımı ile moda yükleyebilirsiniz.

Hayatımda bu kadar karışık ve karşı çıktığım yabancı dil eklemelerle dolu bir cümle kurdum kıymetini bil :D
Teşekkürler hocam, god bless you ile eşlik edeyim bende...

Açıkçası çiplerin ateşleme hızları arasındaki milisaniyelik farkları hissedebilecek bir kullanıcı değilim. Olsaydım da bu benim için önemli olur muydu bilemiyorum. Belki de kullanım şeklimden ve tercihlerimden kaynaklıdır ama hiç böyle bir karşılaştırma yapma ihtiyacı hissetmedim. Ben çipleri daha çok tutarlı çalışması, pratik ve basit kullanıma sahip olması vb. özelliklerine göre değerlendiriyorum.

DNA çiplerden sadece DNA75 kullandım. Bilgisayara bağlayıp bütün ayarları yapabilmek güzel bir şey. Eğer hazır bir ayar dosyası/teması/paketi yoksa başta biraz uğraştırıyor belki ama sonradan belki ayda yılda bir kez bilgisayara bağlamayı gerektiriyor. Ya da yeni bir profil ekleme, bir şeyleri değiştirme ihtiyacı vb. varsa, ki en son ne zaman bağladığımı hatırlamıyorum. Yazılımı da oldukça pratik ve kullanıcı dostu. Kullanıldığı moda göre değişiyor ama bazen saç baş yoldurduğu ve moddan soğuttuğu da vakidir.

Pico'ma Arctic Fox yüklediğimden beri aynı şekilde kullanıyorum. Hatta neredeyse alır almaz yüklemiştim. DNA yazılımına benzer bir şekilde işlevlere sahip. Kullanmamdaki amaç Pico'nun standart yazılımına kıyasla kullanımının bana daha pratik gelmesi. Detaylarına girmeyeyim ama çok kullanışlı hale getiriyor bence. Standart yazılıma geri dönmeye hiç ihtiyaç duymadım. Başta biraz vakit harcadım tüm ayarları yapana kadar, onu da en son ne zaman bağladığımı unuttum.

Dicodes çipin en sevdiğim yönü, bilinenin aksine, en pratik kullanımlı çipe sahip olması. Farklı ortamlarda birkaç kez dile getirmiştim, üretici kullanıcıya hiçbir iş bırakmamış, "ben senin yerine her şeyi düşündüm, ayarladım, sen sadece gücünü (gerekiyorsa sıcaklığını) ayarla, bas tuşa buharla, keyfine bak" demiş. Öyle ki USB portu bile yok cihazlarda, yani herhangi bir yazılım değiştirme/güncelleme yapamıyorsunuz. Zaten bu işlemler gerekmiyor da. Günlük olarak sürekli kullandığım cihazlar.

Yukarıdaki üç çipe sahip cihazları da gerek watt modunda gerekse SICAKLIK KONTROL modunda sorunsuzca kullanıyorum.

Diğer çiplerden YiHi çipe sahip bir cihaz elime geçmişti, ML Class'tı yanlış hatırlamıyorsam. Kişisel ayarlarımı yapayım diye bilgisayara bağladığım ve yazılımını çalıştırdığım anda jet hızıyla soğudum cihazdan.

Başka da bir çip kullanmadım... Sanırım...;)

Dicodes = Isı mod kullanıp farklı tellere merak salıyorsanız ölçüm ve performans olarak çok iyidir. Ben severim. Başta karışık gelebilir. En fazla 1 günde çözersiniz.
Dna( replaysiz) Dna çipler kullanıcı dostu özelleştirilebilen çipler. 1 kere bilgisayardan profillerinizi ayarladığınızda gerisi 2 tık :) Bu sebeple ben sevmiştim.
Yihi ateşlemesi ön planda olan bir çipset. Watt mod kullananları üzmez hele bir q mini si vardır. :)) Sevilir.

Genel Kullanımım MTL tek pilli modlarda TC üzerine olduğundan dicodes çipli modlar ve mekanik modlar kullanıyorum şuan. Gayet memnunum. Bu arada dicodes bf60 çipi v3 ekstreme ve dani mini deki çiplere nazaran bir tık geridedir.

Pico, kendi dandik çipi : Valla iyi işte, basıyom tuşa teli ısıtacak enerjiyi gönderiyor
Vtwo Mini, kendi dandik çipi : Valla bu da fena sayılmaz. Tuşa basınca tel ısınıyo, buharlıyom.
Just S : İçinde ne varsa en iyisi bu bence.
Mekanik : Çip yok, Allah ne verdiyse. Bilmeyen kullanmasın, tehlikeli.

Geri