• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Hadi En Güzel Atomizeri Yapalım - SihirliAto

comandante

Council
Bir atomizer tasarlama işi size görev verilseydi nasıl bir yapısı olmasını düşünürdünüz.
Yanma odası - Baca- Dolum şekli - Hava kanalları - Çap - Malzeme cinsi Benim aklıma gelenler bunlar.
MTL ve DL için ayrı ayrı yazabilirsiniz..
Ustaları piste davet ediyorum. Benim bilgi seviyem buna yeterli olmadığı için ben pas geçiyorum :D

Oyla 0
Nedense insanlar mtlde telin altındaki deliği ufaltmak istyorlar. Aslında telin altındaki deliğin, havanın atomizera girdiği delikten kalın olması gerekir ki hava tele yavaş çarpsın. Havayı yavaşlatmak burada iki açıdan önemlidir; 1.si düşük hızlı hava daha uzun süre buhara maruz kalır, 2.si ve en önemlisi havanın basıncı düşer, molekülleri arasındaki boşluk artar, bu da hava ile buharın daha homojen karışmasına ve aromayı daha net hissetmenize yol açar.

Son derece faydalı bilgi hocam, ben de tam tersi biliyordum. Bununla ilgili bir konu açmayı bile düşündüm.

Üretim işlerinden anlamam ama en azından mod işini yihiyle kartı çözdükten sonra kolayca halledebilirmişsiniz gibi geldi @url hocam. Bahsettiğiniz gibi bir modda sizi alır yürütürdü. Gerçekten çok başarılı düşünce ve tasarımlar. Emeklerinizin zayi olmasına üzüldüm.

Üretim işlerinden anlamam ama en azından mod işini yihiyle kartı çözdükten sonra kolayca halledebilirmişsiniz gibi geldi @url hocam. Bahsettiğiniz gibi bir modda sizi alır yürütürdü. Gerçekten çok başarılı düşünce ve tasarımlar. Emeklerinizin zayi olmasına üzüldüm.

Mod için kart en basiti. (:
1 adet aluminyum enjeksiyon kalıbı (yaklaşık 20bin tl)
1 adet aluminyum çektirme kalıbı (yaklaşık 15bin tl)
1 adet plastik enjeksiyon kalıbı (yaklaşık 15bin tl)
2 farklı bakır ya da prinç parça için cnc torna işçiliği
Kablolar ve bir adet yay
Polisaj işçiliği
Lehimleme ve son montaj işçiliği

En az 1000 adet üretilip satılmalı ki elle tutulur bir kârı olsun. Bu da iyi bir yatırım yani, hemencecik girilecek bir risk değil maalesef.
Zaten planımız önce mtl rda, sonra dl rda, mtl rta, mekanik mod, regüle yihi çipli mod, mekanik mod ek çip, regüle mod çipi ve o çiple üretilmiş başka bir mod. Bu sırada da var olan atomizer çeşidini arttırmak, iyi satan olursa da v2 adı altında feedbackler ile daha gelişmiş versiyonlarını piyasaya sürmek üzerineydi. İzlemek istediğimiz yol buydu ama biz ilk durakta takılınca, dedik bari hiç bulaşmayalım.
Tabii aşama aşama gitmek istesek de çalışmalara en başından başlamıştık. Tasarımlar da hep o zamanlar çizildi. Zamanla geliştirilmek üzere de arşivlendi.

Mod için kart en basiti. :)
Kablolar ve bir adet yay
Polisaj işçiliği

En az 1000 adet üretilip satılmalı ki elle tutulur bir kârı olsun. Bu da iyi bir yatırım yani, hemencecik girilecek bir risk değil maalesef.
Zaten planımız önce mtl rda, sonra dl rda, mtl rta, mekanik mod, regüle yihi çipli mod, mekanik mod ek çip, regüle mod çipi ve o çiple üretilmiş başka bir mod. Bu sırada da var olan atomizer çeşidini arttırmak, iyi satan olursa da v2 adı altında feedbackler ile daha gelişmiş versiyonlarını piyasaya sürmek üzerineydi. İzlemek istediğimiz yol buydu ama biz ilk durakta takılınca, dedik bari hiç bulaşmayalım.
Tabii aşama aşama gitmek istesek de çalışmalara en başından başlamıştık. Tasarımlar da hep o zamanlar çizildi. Zamanla geliştirilmek üzere de arşivlendi.
Hocam esigara yasak olmayaydı, bahsettiğiniz maliyetler hiçbirşeydi bence. 1000 adet satarmıydı, hiç şüpheniz olmasın katlardı iyi bir iş.

Mod için kart en basiti. (:
Kablolar ve bir adet yay
Polisaj işçiliği

Mod eksiğini daha bir fazla gördüğüm için daha yüklü maliyetini düşünemedim :) İnşallah sizi bu işe itecek iyi bir fırsat çıkar :))

Mod için kart en basiti. :)
Kablolar ve bir adet yay
Polisaj işçiliği

hocam yıllar önce bir arkadaşım birkaç mekanik mod yaptı, diğer forumda sattı hatta yüklü bir miktar. bir yıl kadar süren uğraşlarından tek anladığım kendi cnc tezgahınız vs (artık üretim için hangi makine gerekiyorsa) yoksa bu iş yaş. başkasının keyfine kalıyor üretiminiz. sonra o da bıktı bıraktı bu işleri, esigarayı bile bıraktı üstüne :)

hocam yıllar önce bir arkadaşım birkaç mekanik mod yaptı, diğer forumda sattı hatta yüklü bir miktar. bir yıl kadar süren uğraşlarından tek anladığım kendi cnc tezgahınız vs (artık üretim için hangi makine gerekiyorsa) yoksa bu iş yaş. başkasının keyfine kalıyor üretiminiz. sonra o da bıktı bıraktı bu işleri, esigarayı bile bıraktı üstüne :)

Ben kalıpçıyım. Elimin altında bu kalıpları işleyebileceğim tezgahlar var ve hepsini kullanmayı da çok iyi biliyorum. Modun tüm parçaları da özellikle çok rahat kalıplanabilecek şekilde tasarlandı zaten.
Gel gelelim ben işleyemem çünkü maaşlı çalışanım. Yani tezgahlar benim değil. ????
Bir de işin ortaklı iş olması durumu var. İşçilik alsan bir türlü, almasan bir türlü. Haliyle fason üretim yaptırtmak zorundaydık.
Atomizer üretmek için de en kötü elinizde C eksenli torna tezgahı şart, o da bizde yok. Elim kolum bağlı yani o konuda.

@url hocam;
Naçizane tavsiyem, kendinize bir şans daha vermeniz olacak. Bence bu işte en önemli, en değerli aşama tasarım aşaması ve siz gecenizi gündüzünüze katarak bu kısmı halletmişsiniz zaten.
Çin firmaları ile tekrar irtibat kurmayı deneyebilirsiniz. Coppervape haricinde başka firmalar da var. Olumlu yanıt aldığınızda ön talep oluşturursunuz. Çin menşeli üretim olsa dahi en başından itibaren hedef kitleye şeffaf olursanız sonuna kadar destek alacağınıza eminim.
Takdir ettiğim iki yerli üreticimiz var. Üçüncüsü neden siz olmayasınız.
İlave: İlk üretim rda değil, kesinlikle MTL rta olmalı.

@url hocam;
Naçizane tavsiyem, kendinize bir şans daha vermeniz olacak. Bence bu işte en önemli, en değerli aşama tasarım aşaması ve siz gecenizi gündüzünüze katarak bu kısmı halletmişsiniz zaten.
Çin firmaları ile tekrar irtibat kurmayı deneyebilirsiniz. Coppervape haricinde başka firmalar da var. Olumlu yanıt aldığınızda ön talep oluşturursunuz. Çin menşeli üretim olsa dahi en başından itibaren hedef kitleye şeffaf olursanız sonuna kadar destek alacağınıza eminim.
Takdir ettiğim iki yerli üreticimiz var. Üçüncüsü neden siz olmayasınız.
İlave: İlk üretim rda değil, kesinlikle MTL rta olmalı.

Hocam benim yatırım yapacak param yok. Haliyle üretim benim için hayal. :D
Ön sipariş, talep toplama gibi bir yolla sermaye oluşturulur elbet ama pek istemiyorum. Kötü bir senaryoda insanlara borçlu çıkmak, borçlu çıkmayı geçtim söz verip tutamamış olmak var. Hiç bana göre değil.
Şeffaflık konusuna gelirsek, elbette ki şeffaf olunurdu. Para kazanmak için yalan söylemek çok yanlış bir eylem.
Rda seçmemizin nedeni parça sayısının azlığı. Üretimi daha kolay ve ucuz. Başlangıç için gayet iyi.

Geri