konuyu açmamdaki fikir sizin üstadım. bir yerlerde buna benzer bir konu okumuştum sizin kaleminizden. aklıma yer etmişti.
paylaşımlarınız için teşekkürler
Abi konuyu da dağıttım gibi oldu, kusuruma bakma.
Ben de bir atomizerda olmasını istediklerimi sıralayayım madem, tatlıya bağlayalım.
MTL RDA
Rda atomizerların bir eksiği var: baca. Haliyle bu durum, iş mtl olunca karmaşık bir hâl alıyor. Bu durumu aşmak için (tasarımımda da görebileceğiniz üzere) rda da olsa bir baca olması şart. Bacanın yapısı da buhar ve hava karışımını türbile ederse tadından yenmez.
Kesinlikle alttan hava üflemeli olmalı. Mtl de olmazsa olmaz bir özelliktir. Yandan üflenen havanın büyük bir kısmı buhar taşımaz. Bu da aroma ve boğaz vurumunu düşürür.
Mtl atomizerların en önemli özelliği, çekim esnasında atomizer içine al çak basınç oluşturulması zorunluluğu. Bunu bir rda de sağlamak için tabii ki atomizerın mümkün olduğunca kaçaksız ve sıkı olması elzemdir.
Nedense insanlar mtlde telin altındaki deliği ufaltmak istyorlar. Aslında telin altındaki deliğin, havanın atomizera girdiği delikten kalın olması gerekir ki hava tele yavaş çarpsın. Havayı yavaşlatmak burada iki açıdan önemlidir; 1.si düşük hızlı hava daha uzun süre buhara maruz kalır, 2.si ve en önemlisi havanın basıncı düşer, molekülleri arasındaki boşluk artar, bu da hava ile buharın daha homojen karışmasına ve aromayı daha net hissetmenize yol açar. Haliyle mtl rda bir atomizerda bu şartın da sağlanabilir olması lazım.
Yanma odası ufak olmalı ama likit damlatılacak yer de büyük olmalı. İkisi aynı anda nasıl olsun? BF olursa olur. Peki hem BF, hem alttan hava üfleme, hem de sıkı? Merak etmeyin, 2018 ortasında onu da çizmiştim. Mümkün yani. ????
MTL RTA
Yukarıda saydıklarımın hemen hemen hepsi bunun için de geçerli. Ek olarak tankın cam olması şart bence.
DL RDA
Kullanıcıya hem deckte hem de airflowda müthiş özgürlük sunmalı. Mümkün olduğunca fazla özelliği bir arada barındırabilmeli. Havadar olmalı ama hava kaçağı olmamalı. Havanın izleyeceği yol, önceden çizildiği rotada gitmeli. Mühendislik konuşturulmalı.
DL RTA
Niye var ki DL RTA? Bundan yapmayalım biz. Gerek yok.