• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Hadi En Güzel Atomizeri Yapalım - SihirliAto

comandante

Council
Bir atomizer tasarlama işi size görev verilseydi nasıl bir yapısı olmasını düşünürdünüz.
Yanma odası - Baca- Dolum şekli - Hava kanalları - Çap - Malzeme cinsi Benim aklıma gelenler bunlar.
MTL ve DL için ayrı ayrı yazabilirsiniz..
Ustaları piste davet ediyorum. Benim bilgi seviyem buna yeterli olmadığı için ben pas geçiyorum :D

Oyla 0
Hocam sen paylaştıkça içim gidiyor, hepsi güzel ve kullanılabilir hedef ürünler. Keşke gerçekleşseydi. ????

Hocam döneminde piyasayı iyice analiz ettik (kendimizce tabii, iddialı değilim). İhtiyaç ne ise, insanlar ne kullanmak istiyorsa ona kanalize olduk. Saatlerce, gecelerce tartışık, üzerine konuştuk ve çizdim.
Hepinizin tanıdığı, bildiği, belki de alışveriş yaptığı bir tedarikçimiz ile atılacaktık ancak olmadı. Olmamasının sorumlusu ikimiz de değiliz. Bir tornacı ile anlaştık, paşam yan çizdi, onu hizaya getirene kadar da para bitti. :)
Başka tornacı diyeceksiniz ama "he" deyince yaptırılacak parçalar değil bunlar. Ciddi mesai ve emek istiyor. İncecik, minicik şeyler. Normal insan işi değil. :)

Sadece bunlar da değil. Biraz para kazanınca yine işe yatırım yapıp çip geliştirecektik. İlk önce mekanik mod üzerine takılabilen ve moda 10sn sınırlandırıcı, kısa devre koruması ve sigorta ekleyecekti. Pil durumunu da üzerindeki ledler ile gösterecekti. Kartın çizimleri bile yapıldı, kaldı.
Peşinden renkli ekranlı, alt yapısında müthiş bir TC algoritması olan kart geliştirecektik. TC ile ilgili yazım, o dönem yaptığım araştırmaların özeti mesela. :)
Fiyat konusunda da ne üzecektik, ne de üzülecektik. İlk paylaştığım atomizerin SS versiyonunu 120 liraya satmayı düşünüyorduk mesela. Troy 1XV3 o dönem yanlış hatırlamıyorsam ya aynı fiyattı, ya da 10 lira falan pahalıydı. Ultem cap ve driptip için de 50 lira fark düşünüyorduk sadece. 170 liraya ultem atomizer. Müthiş olurdu. :)
Modun tahmini satış fiyatı 250 lira civarıydı. Yihi ile falan görüştük. Kartları epey ucuza getirtecektik, kaldı.
En son çare en azından atomizerı çıkaralım dedik. Coppervape ile görüşmek istedik. Geri dönmediler. Sonra da küstük zaten. :D

Çok ciddi emekler, vakitler ve paralar gitmiş. Aslında atılması gereken adımlar atılmış, çok iyi planlar yapılmış. Sanatkar usta sıkıntısı da olmasaydı belki de bugün piyasada kullanılan ürünler olacaklardı.

İşin çin ayağı ilginç geldi. İlk aklıma gelen güvensizlik ve saf dışı bırakılma konusu oldu bunda. Aslında en kolay ve hızlı üretim şekli buymuş ama o güven nasıl sağlanabilirdi?

Çok ciddi emekler, vakitler ve paralar gitmiş. Aslında atılması gereken adımlar atılmış, çok iyi planlar yapılmış. Sanatkar usta sıkıntısı da olmasaydı belki de bugün piyasada kullanılan ürünler olacaklardı.

İşin çin ayağı ilginç geldi. İlk aklıma gelen güvensizlik ve saf dışı bırakılma konusu oldu bunda. Aslında en kolay ve hızlı üretim şekli buymuş ama o güven nasıl sağlanabilirdi?

Coppervape olsaydı çok yüksek ihtimal Çin’e giderdik zaten hocam. Gidip bizzat yerinde görür, konuşurduk. Ürün başına çok küçük bir kaparo ödenir, ürünler hazır olduğunda da alışveriş gerçekleşirdi. Bir şekilde çözülürdü yani. Ben Türkiye’de 70-80 lira maliyet hesaplıyordum, Coppervape’in bana vereceği en yüksek fiyat 45-50 lira olurdu. Aradaki farkla da hem bir çok riske girilir, hem de daha çeşitli maliyetler karşılanabilirdi.

Coppervape olsaydı çok yüksek ihtimal Çin’e giderdik zaten hocam. Gidip bizzat yerinde görür, konuşurduk. Ürün başına çok küçük bir kaparo ödenir, ürünler hazır olduğunda da alışveriş gerçekleşirdi. Bir şekilde çözülürdü yani. Ben Türkiye’de 70-80 lira maliyet hesaplıyordum, Coppervape’in bana vereceği en yüksek fiyat 45-50 lira olurdu. Aradaki farkla da hem bir çok riske girilir, hem de daha çeşitli maliyetler karşılanabilirdi.
totalde kabaca ne kadardı yatırım tutarı?

konuyu açmamdaki fikir sizin üstadım. bir yerlerde buna benzer bir konu okumuştum sizin kaleminizden. aklıma yer etmişti.
paylaşımlarınız için teşekkürler :love:

Abi konuyu da dağıttım gibi oldu, kusuruma bakma.
Ben de bir atomizerda olmasını istediklerimi sıralayayım madem, tatlıya bağlayalım. :D

MTL RDA
Rda atomizerların bir eksiği var: baca. Haliyle bu durum, iş mtl olunca karmaşık bir hâl alıyor. Bu durumu aşmak için (tasarımımda da görebileceğiniz üzere) rda da olsa bir baca olması şart. Bacanın yapısı da buhar ve hava karışımını türbile ederse tadından yenmez.
Kesinlikle alttan hava üflemeli olmalı. Mtl de olmazsa olmaz bir özelliktir. Yandan üflenen havanın büyük bir kısmı buhar taşımaz. Bu da aroma ve boğaz vurumunu düşürür.
Mtl atomizerların en önemli özelliği, çekim esnasında atomizer içine al çak basınç oluşturulması zorunluluğu. Bunu bir rda de sağlamak için tabii ki atomizerın mümkün olduğunca kaçaksız ve sıkı olması elzemdir.
Nedense insanlar mtlde telin altındaki deliği ufaltmak istyorlar. Aslında telin altındaki deliğin, havanın atomizera girdiği delikten kalın olması gerekir ki hava tele yavaş çarpsın. Havayı yavaşlatmak burada iki açıdan önemlidir; 1.si düşük hızlı hava daha uzun süre buhara maruz kalır, 2.si ve en önemlisi havanın basıncı düşer, molekülleri arasındaki boşluk artar, bu da hava ile buharın daha homojen karışmasına ve aromayı daha net hissetmenize yol açar. Haliyle mtl rda bir atomizerda bu şartın da sağlanabilir olması lazım.
Yanma odası ufak olmalı ama likit damlatılacak yer de büyük olmalı. İkisi aynı anda nasıl olsun? BF olursa olur. Peki hem BF, hem alttan hava üfleme, hem de sıkı? Merak etmeyin, 2018 ortasında onu da çizmiştim. Mümkün yani. ????

MTL RTA
Yukarıda saydıklarımın hemen hemen hepsi bunun için de geçerli. Ek olarak tankın cam olması şart bence.

DL RDA
Kullanıcıya hem deckte hem de airflowda müthiş özgürlük sunmalı. Mümkün olduğunca fazla özelliği bir arada barındırabilmeli. Havadar olmalı ama hava kaçağı olmamalı. Havanın izleyeceği yol, önceden çizildiği rotada gitmeli. Mühendislik konuşturulmalı.

DL RTA
Niye var ki DL RTA? Bundan yapmayalım biz. Gerek yok. :D

totalde kabaca ne kadardı yatırım tutarı?
25-30bin lira ile başlamayı düşünüyorduk hocam.

Umarım bir gün gerçekleşir. Aslında forumcak el atılsa sanki, olmaz mı ki a dostlar? Bir düşünülse mi acaba.

Düşünülmesin. Bir daha girmem o işlere.
Ortaya bir ürün çıkacaksa önce tasarlanır. Bu projelerdeki tek tasarımcı bendim. Haliyle benim emeğim ve zamanım kül oldu. Helal olsun, üzgün ya da pişman değilim kesinlikle ama tekrar mı? Çok zor.
Resimler burada. Uğraşırım diyenle görüşürüz. Yol gösterir, tasarım bedelimi alırım ama ilki kadar detaylı uğraşmam hocam.

25-30bin lira ile başlamayı düşünüyorduk hocam.

Düşünülmesin. Bir daha girmem o işlere.
Ortaya bir ürün çıkacaksa önce tasarlanır. Bu projelerdeki tek tasarımcı bendim. Haliyle benim emeğim ve zamanım kül oldu. Helal olsun, üzgün ya da pişman değilim kesinlikle ama tekrar mı? Çok zor.
Resimler burada. Uğraşırım diyenle görüşürüz. Yol gösterir, tasarım bedelimi alırım ama ilki kadar detaylı uğraşmam hocam.
büyük meblağ değilmiş hocam,şimdinin 50-60 bini,motorsiklet parası,yazık olmuş gerçekten emeklere.

Fiyat konusunda da ne üzecektik, ne de üzülecektik. İlk paylaştığım atomizerin SS versiyonunu 120 liraya satmayı düşünüyorduk mesela. Troy 1XV3 o dönem yanlış hatırlamıyorsam ya aynı fiyattı, ya da 10 lira falan pahalıydı. Ultem cap ve driptip için de 50 lira fark düşünüyorduk sadece. 170 liraya ultem atomizer. Müthiş olurdu.
Yanlış yoldasınız. Önce tankı çıkartacaksınız düttürü polikarbon hazne ile, cam seçeneği falan zaten söz konusu dahi olmayacak. Sonra iki üç aya kadar daha sağlıklı Ultem hazne yapıp bilmemkaç liraya iteleyeceksiniz. Müşteriler de zaten bu yöntemi çok seviyor. Aksi halde batarsınız benden söylemesi. :ROFLMAO:

Yanlış yoldasınız. Önce tankı çıkartacaksınız düttürü polikarbon hazne ile, cam seçeneği falan zaten söz konusu dahi olmayacak. Sonra iki üç aya kadar daha sağlıklı Ultem hazne yapıp bilmemkaç liraya iteleyeceksiniz. Müşteriler de zaten bu yöntemi çok seviyor. Aksi halde batarsınız benden söylemesi. :ROFLMAO:
Çok hızlı gittin hocam arada kaçanlar oldu . Daha deck le oynayacağız. Önce iki delikli ,sonraki versiyon 3 delikli ,sonrakinde yine iki delik biri 0,9 diğeri 1,1 ... ????

Geri