Flash-e-Vapor V4/4.5 23mm için üzerinde gelen hava vidalarını daraltma işlemidir, kendi tecrübemdir.
Hava vidası daraltma işlemini nasıl ve hangi malzemeler ile yaptım kısaca anlatayım;
1 -) Kutu içeriğinde gelen 1.4mm (orta) hava vidası ile çalıştım, sonuç olarak 3 adet hepinizin elinde mevcut.
Elinizdekilerin uygun olanı ile çalışabilirsiniz.
2 -) Elektrikçilerde bulabileceğiniz, genelde paket olarak satılan kablo yüzüklerini kullandım. 1mm olan kalın geldi, 0.75mm olan kablo yüzüğü bu işlem için uygun. Aslında iç çapı 0.75mm den daha geniş çünkü kablo içine giriyor ve pensesi ile sıkılıyor. Neyse en azından 0.75mm kablo yüzüğü olarak kullanacağımız malzemeyi belirledik.
3 -) Direkt olarak içine girmeyen, neredeyse hava vidası ile aynı çapta olan kablo yüzüğünün uç kısmını eğe/törpü ile hafiften inceltmeye çalıştım ve uç kısmı böylelikle hava vidasına girebilecek duruma geldi.
4 -) Mavi plastik başlığı yan keski ile biraz sağ sol yaparak çıkardım ve pense ile kablo yüzüğünün metal kısmında tutara döndüre döndüre gidebildiği yere kadar hava vidasına soktum.
*Hava vidasını düz tornavida yardımı ile döndürerek montajı kolaylaştırabilirsiniz.
*En uca kadar yüzüğü yerleştirin. (sessiz olması için)
5 -) Buraya kadar işlemleri tamamladıysanız fazlalık kısmı kesmek kaldı sadece. Yan keski ile kesmek parçanın ağzını kapatıp ezecektir. İlk başta kullandığım eğe/törpü (yuvarlak değil, köşeli) ile sivri köşesi yardımıyla fazlalık kısmı törpüleyerek incelterek kesilmesini sağladım. Daha sonrasında uç kısmına nazikçe düzeltme yaptıktan sonra kullanmaya başladım ve sıkılık gerçekten harika oldu, herhangi bir ıslık sesi yoktu. Hatta sıkı geldiği için toplu iğne yardımıyla biraz genişlettim ve keyifle kullanmaktayım.
*Direkt uç kısmı yan keski ile kesip toplu iğne yardımı ile deliği genişletmeyi de deneyebilirsiniz
Fotoğrafları işlem esnasında çektim. Malzeme küçük olunca belki tam olarak gösteremedim yaptığım işlemi, umarım faydası olur. Çok zor bir işlem değil, eğe/törpü ve pense ile 5-10 dakikada yapabilirsiniz.
***Not : Kullanılan malzeme elektrik malzemesi olduğu için bakırdır. Sağlık açısından herhangi bir sakıncası olur mu bilemem, bakır cezvelerde çok Türk kahvesi içiyoruz aslında
Direkt olarak ısıl işleme maruz kalmadığı ve likite temas etmediği için şahsen kullanımına bir engel görmüyorum.
Ayrıca törpüledikten sonra ince metal tozları olabileceği için iyice bir yıkayıp temizledikten sonra kullanın