Hocam n.e.t çıkardığım bir dönemde hibrit (n.e.t + CDD + FE) liktiler en sevdiklerim oldu, bir heves Meşe fıçı aldım sızdırmazlık sağlamayınca
bambum firmasının sahibi Faruk Bey'le telefonda görüştüm bana ne için kullandığımı sorunca "Ben bunda esigara likiti demleyeceğim" dediğimde şaşırmıştı
Uzun bir uğraştan sonra Meşe fıçı ideal olmasa da kullanılabilir hale geldi ama hijyene takıntılı biriyseniz tavsiye etmem bakteri oluşumuna müsait bir yapısı var, ESF'de detaylı anlatmıştım kullanımını, aslında Fıçıda likit demlemiyorum ilk demlediğim likit (yaklaşık 900ml) heba oldu, VG ve PG yi ayrı ayrı fıçıda bekletiyorum meşe aromasını almaları için, eskiden 2-3 hafta bekletirdim son 3 seferdir 3-4 ay bekletiyorum aroma daha belirgin hale geliyor, genelde tüm likitlerimde bu VG/PG yi kulanıyorum, tütün haricinde hazır mikslere ufak dokunuşlar yapmayı seviyorum, mesela solub Chateu Haut aroması var Solub'un Castle Long klonu olarak lanse ettiği içinde madagaskar bourbon ve Kentucky Bourbon aromaları ya eksik yada eser miktarda kullanılmış dolayısıyla Castle Long likitiyle pek bir alakası kalmamış bende bourbon tadını sevmediğimden çok az (%2 Kentuck Bourbon) ekleyip meşe aromalı base ile demleyerek farkı bir Castle Long klonumsu ortaya çıkarmış oldum.
Hobi olarak baktığınız müddetçe esigara likitini evyap olarak temin etmek masraflı. Gerçekten tamamını tüketemeyeceğiniz onlarca aroma ile toplamda litrelerce likit yapıyorsunuz, günlerce bekliyorsunuz emek ve zaman harcıyorsunuz, para kaybediyorsunuz sadece kendinizi ispat yada tatmin etmek için sonuçta ortaya çok güzel şeylerde çıkabiliyor damak tadınıza uymayan şeylerde, ayrıca çevrenizde koku ve tat reseptörleri (kimi bilim insanları bunun sadece koku reseptörleri olduğunu söylüyor) gelişmiş esigara kullanıcılarının olması gerekiyor ki (ben o konuda şanslıyım
@Cemetery,
@Mihenk,
@Pineapple ve Kağıthane/Şişli grubu ile buluştuğumuzda denetiyorum) sadece şahsınızın değil çevrenizdeki insanlarında onay verebileceği bir reçete çıkarabilmiş olun.
Yazı biraz uzun oldu, Mod arkadaşlar yazımı ilgili yere taşırlarsa tütün aromalı evyap likitler ile alakalı sormak istediğiniz sorulara bildiğim kadarıyla cevap verebilirim.