Dernekler Dernek Adı Altında Birleşip İçen SihirliBuharcılar Derneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KeaSH07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Herkese afiyet olsun cemaat
Birazda genel kültür yükleyelim

FB_IMG_1573065638871.jpg

OSMANLI'DA İÇKİ Mİ (!)
Hadi Canım Sen de...Mümkün Değil...
İçerse bir Atatürk içer zaten...
Ecdad insan değil, evliyalar topluluğu...

Şu an bu yazıyı ''Yok canım ne alakası var. İsteyen içer, isteyen içmez. Ne var ki bunda...'' diyen bir kitle okuyor farkındayım.

Onu geçtim. Bomonti şimdilerde atağa kalkmış sanırım.
Nereye baksam bir Bomonti birasıdır gidiyor.
Kalabalık ortamda ''Bu, Osmanlı'daki ilk bir bira fabrikasıdır'' demenin hazzını anlatamam....
Suratlarda ''hadi canımlı'' bakışlar...
Sizce neden...
Çünkü içki 29 Ekim 1923'te bulundu.. ''Onlara göre''....
Öncesinde üzüm suyu bile içilmezdi....

Bakınız ne geldi aklıma....Erdek Rakısı....
19. yüzyılın popüler rakı markası.
Hatta gazetelere ilan vererek pazarlanıyor.
O da bir şey mi...
Abdülhak Şinasi Hisar da Erdek Rakısı'nın Umurca Rakısı ile birlikte dönemin en iyi rakılarından biri olduğunu söylüyor.
Neyyy...Bir de Umurca Rakısı mı var (!) Vah benim talihsiz ecdadım...

Tamam susalım en iyisi...
Türkiye'de ilk rakı fabrikasının 2.Abdülhamid döneminde padişahın Başmabeyincisi ve Maliye Nazırı Sarıcazade Ragıp Paşa'nın Çorlu'daki Umurca Çiftliğinde kurulduğunu hiç anlatmayalım.
Sırası değil çünkü...
Neden...
Çünkü Atatürk içki içer. Biz ona saldıralım....

Ahmet Özgür Türen

15736712208581295907783.jpg
Anason tadım testi.
1 lt etile 3.5 ml anason olacak şekilde ki kapişmayi kazanan Alfasol anason oldu. Biotekno anason ikinci sırada kaldı.

Anason miktarı 3 ml olacak şekilde olsaydı yarış muhtemelen başabaş veya Biotekno Anason galibiyetiyle bitebilirdi.
3.5 ml de Biotekno keskin ve yakan bir hal almış. Oysa Alfasol hala yağ gibi kayıyor.
Tercihim anasonu 3 ml ye çekmek yerine 3.5 ml ve Alfasol ile devam etmek yönünde...
Afiyet olsun...

Sarı şişe sihirli olan olsa gerek.
O bardağı doldurduktan sonra kendi kendisine geri dolmuş...
O damacanadan hepimize lazım...
:)
Bende kırmızı olandan çok umutluyum ,reçeteye göre üç ay beklemesi gerekli ama pek o zamana kalıcak gibi durmuyor???? daha birinci ayında ama tadımları resimdeki gibi bardakla yapınca ☺☺☺

Ekli dosyayı görüntüle 20004
Anason tadım testi.
1 lt etile 3.5 ml anason olacak şekilde ki kapişmayi kazanan Alfasol anason oldu. Biotekno anason ikinci sırada kaldı.

Anason miktarı 3 ml olacak şekilde olsaydı yarış muhtemelen başabaş veya Biotekno Anason galibiyetiyle bitebilirdi.
3.5 ml de Biotekno keskin ve yakan bir hal almış. Oysa Alfasol hala yağ gibi kayıyor.
Tercihim anasonu 3 ml ye çekmek yerine 3.5 ml ve Alfasol ile devam etmek yönünde...
Afiyet olsun...
Üstad gliserin kullanıyormusun anason ile beraber

30 ml kavunlu likite 10 ml votka 5 ml rakı katıyorum. buzdolabında soğuttuktan sonra içiyorum. soruları alayım?

Geri