SilinenHesap
Community
1 ABD Doları, 6,60 TL seviyesine ulaştı.
Sorun değil o da olacakpardon ya kafa gidik 6.80 okudum mesajı
Sorun değil o da olacak
????
Sorunumuzda bu işteumarız olmaz
Sorunumuzda bu işte
Olmaması için fiili değil manevi şeyler ile çabalıyoruz
Ben siyasi demedim kivalla ülke şuan bu haldeyken siyaseti tartışmak çok doğru gelmiyor bana.
Dolar 2-3haftaya normal seyrine dönecektir
Şuan sahte,hayalet bir yükseliş var diye düşünüyorum
Olur mu ya ev kredisinde indirim ,hava yolu kdv, konaklama vergisinde erteleme, doğal alan kamulaştırma yetkisi verildi yaAslına bakarsanız Amerika çatır çatır Dolar basıyor. Yani Dolar global piyasada değer kaybediyor. USDTRY paritesi bu dönemde artış gösteriyorsa bunun iki sebebi olabilir: İlki, virüs nedeniyle ihracattaki müthiş düşüşün ithalatın düşüşünden fazla olması ki öyle zaten, ikincisi ise TCMB’nin de para basıyor olması. Para bassak haberimiz olurdu diye düşünüyorum çünkü bizim haberimiz olmadan basılan paranın piyasaya da etkisi olmaz.
Ayrıca virüsün ülkemizdeki yayılma hızı tahminleri İtalya ve İspanya ile eş değer tutulduğundan piyasaya güveni de yitirdik. Haliyle yatırım da ciddi düşüşte. Daha doğrusu kaçışta. Para piyasalarında düşenin dostu olmuyor maalesef.
Bu global kriz biter bitmez toparlanabilmek için de şimdiden çok şık önlemler almamız gerekiyor ancak ben henüz alınmış ciddi bir önlem göremiyorum.