Genel Sohbet Covid-19 Türkiye Güncel

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA'da yayınlanmış olan "Adnan Menderes'in idamı" videosu hakkında sosyal medyadan açıklama yaptı.
4EB320ED-A858-4945-8AAB-44589DE146A7.png

Bu süreçte her vatandaş devletinin yanında olmadır karşısında değil devlet-hükümet ayırımını iyi yapmak lazım

Süreci yönetenleri (hükümeti) eleştirmek yanlışı varsa karşısında durmak her vatandaşın olduğu gibi temel haklarındandır

Bizim sayemizde ordalar bizim için ordalar benim temel haklarımı savunmak gözetmek için ordalar biri gider biri gelir baki olan devletimizdir

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: "KDV beyanname verme ve ödeme süresi 24 Nisan, Ba-Bs formlarının verilme süresi de 30 Nisan'a uzatıldı."

Albayrak: "Belediyelerden 3 milyar liraya denk gelen 3 aylık kesinti yapılmayacak. Böylece belediyelere, Kovid-19 mücadelesinde kaynak sağlanacak."

Dolar 2-3haftaya normal seyrine dönecektir
Şuan sahte,hayalet bir yükseliş var diye düşünüyorum

Aslına bakarsanız Amerika çatır çatır Dolar basıyor. Yani Dolar global piyasada değer kaybediyor. USDTRY paritesi bu dönemde artış gösteriyorsa bunun iki sebebi olabilir: İlki, virüs nedeniyle ihracattaki müthiş düşüşün ithalatın düşüşünden fazla olması ki öyle zaten, ikincisi ise TCMB’nin de para basıyor olması. Para bassak haberimiz olurdu diye düşünüyorum çünkü bizim haberimiz olmadan basılan paranın piyasaya da etkisi olmaz.
Ayrıca virüsün ülkemizdeki yayılma hızı tahminleri İtalya ve İspanya ile eş değer tutulduğundan piyasaya güveni de yitirdik. Haliyle yatırım da ciddi düşüşte. Daha doğrusu kaçışta. Para piyasalarında düşenin dostu olmuyor maalesef.
Bu global kriz biter bitmez toparlanabilmek için de şimdiden çok şık önlemler almamız gerekiyor ancak ben henüz alınmış ciddi bir önlem göremiyorum.

Sağlık Bakanı Koca: "Büyüklerimize seslenmek istiyorum. Bu toplumun sizin hayat tecrübenize ihtiyacı var, aileleriniz size ihtiyacı var, torunlarınızın sevgi ve ilginize ihtiyacı var. Bunları hastayken yapamazsınız."

Sağlık Bakanı Koca: "Testlerin hızla yapılmasında, tanı konan hastaların izole edilip tedavi altına alınmasında titiz davranıyoruz."

Sağlık Bakanı Koca: "Koronavirüse karşı ortaya koyduğumuz dayanışmanın dünyada neredeyse örneği yok. Toplum birçok gereği kendiliğinden yerine getiriyor."

Sağlık Bakanı Koca: "Kadromuza 32 bin personel dahil ediyoruz."

Sağlık Bakanı Koca: "Bu dönemde sağlık personelinin ek ödemelerini iyileştirme çabası içindeyiz."

Sağlık Bakanı Koca: "(Koronavirüsle mücadele) Üniversite hastanelerimize, tüm hastanelerimize bütün malzemeler sağlanmaktadır, sağlanmaya devam edilecektir."

Sağlık Bakanı Koca: "Yerli solunum cihazının seri üretimine başlıyoruz."

Sağlık Bakanı Koca: "Çin'den 50 bin hızlı tarama kiti geldi."

Sağlık Bakanı Koca: "Türkiye, tedbirleri başta bizim aldığımız sıklıkla, ciddiyetle almamış ülkelerle kıyaslanıyor. Bu kıyaslamanın pek rasyonel olmadığını belirtmek zorundayım. Biz başka bir ülke olmayacağız."

Sağlık Bakanı Koca: "İyileşen vakalarımız var."

Aslına bakarsanız Amerika çatır çatır Dolar basıyor. Yani Dolar global piyasada değer kaybediyor. USDTRY paritesi bu dönemde artış gösteriyorsa bunun iki sebebi olabilir: İlki, virüs nedeniyle ihracattaki müthiş düşüşün ithalatın düşüşünden fazla olması ki öyle zaten, ikincisi ise TCMB’nin de para basıyor olması. Para bassak haberimiz olurdu diye düşünüyorum çünkü bizim haberimiz olmadan basılan paranın piyasaya da etkisi olmaz.
Ayrıca virüsün ülkemizdeki yayılma hızı tahminleri İtalya ve İspanya ile eş değer tutulduğundan piyasaya güveni de yitirdik. Haliyle yatırım da ciddi düşüşte. Daha doğrusu kaçışta. Para piyasalarında düşenin dostu olmuyor maalesef.
Bu global kriz biter bitmez toparlanabilmek için de şimdiden çok şık önlemler almamız gerekiyor ancak ben henüz alınmış ciddi bir önlem göremiyorum.
Olur mu ya ev kredisinde indirim ,hava yolu kdv, konaklama vergisinde erteleme, doğal alan kamulaştırma yetkisi verildi ya
Hep vatandaş için
Sizde hep muhalif hep muhalif
????

Sağlık Bakanı Koca: "Çarşamba günü Bilim Kurulu'nda eğitim konusunu gündemimize almış olacağız."

Sağlık Bakanı Koca: "(KHK ile ihraç edilen kişiyle görüşme iddiası) Kimde ne bilgi varsa, kim ne yapabiliyorsa bunu bizimle paylaşsın istiyoruz."

Sağlık Bakanı Koca: "(Ölenlerin yaş aralığı) 91 yaşa kadar var, 60'ın altında iki hasta var yani 50-60 arası, onun dışındaki bütün hastalar 61'in üzerinde."

Sağlık Bakanı Koca: "Sağlık personelimiz içinde pozitif olan vakalarımız var."

Geri