• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Beni bu öksürük belasından kurtarın!!

Kharonmetal

Community
Grubun tecrubeli üyelerinden yardım bekliyorum. E-sigaraya başlayalı 1 ay oldu huzura kavuşamadim. Nbase olsun Moby labs'tan aldığım likitler olsun. Hangisinden bir nefes çeksem boğazıma toz yapışmış gibi bir his ve öksürük. Aromalar surekli değişken buharci dili değil. Nbase'de bile bazen kötü bir tat bazen nötr tat alıyorum. Sigara gibi gelmiyor hissiyatı, sağlıklı hissetmiyorum cigerimde buharı.

Deck yapısı siren2 ile aynı...
digiflavor-siren-2-gta-mtl-04.jpg

Likit kontrol yok ve pamuk her daim maksimum seviyede ıslak olacak, nikotin oranını düşürmediğiniz takdirde boğaz vurumu dedikleri şeyi ölümcül şekilde yaşatmaya devam edecektir penodat v2..

Ekleme: İlk mesajımdaki kendi likitinizi yapma ve hazır likitlerin vurumlarının daha fazla oluşu kısımlarını tekrar bir gözden geçirin hocam..
Peki Merck gibi söylenene göre boğaz vurumu 0 olan bir nic üreticisi ile 6 mg'ye düşmem sigara isteğimin bastırılması açısından mantıklı olacak mıdır? Yoksa ilk mesajınızda dediğiniz kombinasyonu yapmayı düşünüyorum o açıdan soruyorum.

Peki Merck gibi söylenene göre boğaz vurumu 0 olan bir nic üreticisi ile 6 mg'ye düşmem sigara isteğimin bastırılması açısından mantıklı olacak mıdır? Yoksa ilk mesajınızda dediğiniz kombinasyonu yapmayı düşünüyorum o açıdan soruyorum.

9 ya da 12 mg alabilirsiniz merck'i de, DL içmediğiniz takdirde sıkıntı yapmaz. Bir de diy kit ile ya da kendi aromanız ile karıştırmadan önce nbase şişesini iyice çalkaladığınızdan emin olun, nikotin dibe çöküyor çünkü. @Kanthal üstadın da dediği gibi...

Tahmin şansım olsa, ya nikotin iletimi tahriş eden tipte bir atomizer (harsh throat hit&vape) ya da —yinelemek gibi olacak ama— içim şekli sebebiyle olabilir belki derdim.

Şüpheleneceğim bir başka bir şey ise, ki bu düşük ihtimal olabilir, homojen olmayan bir likit kullanımı. Tükettiğiniz likitleri tanımıyorum maalesef, fakat kendiniz yapıyorsanız (short-/long-fill de dahil olmak üzere) likitinizin homojen bir şekilde karıştığına emin olmanız gerekiyor —özellikle sonradan eklenen nikotin aşamalarında. Oksitlenmiş(?) nikotin meselesini de ekleyeyim bu likit konusuna ki benzer bir sonuçla karşılaşma ihtimaliniz yüksek (peppery taste&hit).

Likitinizin homojenize olması önemli, aroma ile nbase'i bir araya koyduktan sonra da iyice çalkalayın şişeyi sütaş ayran reklamlarındaki gibi çıkıtık çıktık ????..

Ekleme: Ateşli sigara içerken de boğazınızı tahriş etmesini beklemiyorsunuzdur muhtemelen, elektrikliyi vücudunuza zulüm etmeden nikotin almak olarak düşünürseniz canınız yanmadan ateşliden soğumanız mümkün. Merck yumuşak olabilir ama boğaz vurumu hiç yok değil, elinizdeki ato da GTA deck'e sahip, yani her türlü boğaz vurumu alırsınız yine yeterince. Linkteki 2. yorumda açıklaması mevcut...

Son düzenleme:
9 ya da 12 mg alabilirsiniz merck'i de, DL içmediğiniz takdirde sıkıntı yapmaz. Bir de diy kit ile ya da kendi aromanız ile karıştırmadan önce nbase şişesini iyice çalkaladığınızdan emin olun, nikotin dibe çöküyor çünkü. @Kanthal üstadın da dediği gibi...

Likitinizin homojenize olması önemli, aroma ile nbase'i bir araya koyduktan sonra da iyice çalkalayın şişeyi sütaş ayran reklamlarındaki gibi çıkıtık çıktık ????..

Nbase'i güneş görmeyen yerde bekletirim ve kullanmadan önce hep çalkalarım hocam dediğiniz gibi ???? peki ilkeden bir diy kit öneriniz var mıdır hazır kargo ödemişken denemek isterim.

Nbase'i güneş görmeyen yerde bekletirim ve kullanmadan önce hep çalkalarım hocam dediğiniz gibi ???? peki ilkeden bir diy kit öneriniz var mıdır hazır kargo ödemişken denemek isterim.

Biraz tuzlu ama benim mtl favorim Vaporificio (Black Note) Primus. Beard'lar da güzeldi hem DL hem MTL için ama onlar da yine fiyat olarak tuzlu ithal diy kit ailesinden tabi. Deneme yamulma yöntemiyle yavaş yavaş standartlarınızı belirleyeceksiniz ne yazık ki, aroma olarak benim sevdiğim sizin sevdiğiniz olamayabilir de yani ????

Bu arada muji'den tam bir yaprak alıp dış kısımdaki kalın tabakayı attıktan sonra bir sonraki pofuduk olan kısımdan da benzer bir katman alarak liflerin yönü sağa ve sola bakacak şekilde yuvarlayarak rulo yapıp o pamuğu coil'den geçirip ato tabanına kısmen değecek uzunlukta kesip maksimum 5 defa likit ile coil ve sadece üstte kalan yanındaki pamuk kısmını ıslattıktan sonra tankı doldurup bir 5-10 dakika sonra içmeyi deneyebilirsiniz elinizdekileri de. Penodatv2 kullanmadım ama coil iç çapı 2,5-3mm kurtarır diye tahmin ediyorum. 27-28ga 6-7 tur şeklinde sarımlar denenebilir..

Hocam yazılanları okudum,verdiğiniz kısıtlı bilgilerle size kurmuş olduğunuz build(yani tel sarımı) bozmanizi
Tavsiye ediyorum elinizdeki tel kaç ga bilmiyorum ama bitişik olacak şekilde 1.3 ohm lara denk gelen bir sarım yapmanızı ve penodatin geniş alanından istifade ederek hava çıkış kanallarına daha yakın (yani yüksekte durmayan bir bobin) yerlestirmenizi, elinizde eğer tam set penodat varsa uzun bacayı takarak buhar yolunu uzatarak buharı yormanizi/çünkü bu direk bobinden çıkan buharın solunması ile de karşılaşabileceğiniz durum oldugundan;bu şekilde tekrar bir deneme yapmanızı tavsiye ediyorum.... ek olarak düşük watt ile kullanmak yerine şimdilik dedigim sarima 3.7 volt güç vererek kullanın ve yukarı doğru gücü yükselterek denemeler yapın beğendiğiniz noktada bırakın 3.9 volta kadar korkmadan çıkabilirsiniz ufak ufak artırarak deneyin bir tekrar üzerine konuşulur,zaten birçok öneri gelmiş
Edit :12 mg likit ile başlangıç sizin buildinizle sıkıntı vermesi muhtemel zaten

Ekleme: Bugun sarim ve pamuklama yaparken fark ettim ki kullandigim kanthal a1 tel disariya bir koku saliyordu dryburn yaparken. Cok hakim olmayan biri olarak zaten dryburn bu koku ciksin diye yapiliyordur diye dusundum. Sonra fark ettim ki ne kadar ateslersem atesleyeyim o koku cikmaya devam ediyor. Belki evham yapiyorumdur diyerek telin sogumasini bekleyip pamuklamami bitirdim. Buharlarken fark ettim ki kullandigim nbase'de o kokuya benzer bir tat geliyor. Acaba telin kokusu buhara karistigi icin mi oksuruk problemi yasiyorum diye dusunmeye basladim. Saglik acisindan da endiselendim. Bu durumun bir caresi yok mu?

Nerede yaşıyorsunuz?yakınınızda yamacinizda kimseler yok mu kullanan?yardımcı olabilecek tecrübeli tanıdığınız?
Hiçbiri yoksa eğer atomizerinizi en başından tüm kurulum aşamalarını fotoğraflayıp yükleyin buraya tüm detaylariyla....
Yani 5000+ kişiden bir kişi 1 ay geçmesine rağmen bu şikayeti yaşamaz,o evreyi geçmiş olur çoktan demek isterdim ama görünen o ki yanlış yaptığınız bir şey var...Ama böyle kısıtlı bilgi,muğlak detaylar, uzaktan yazı ile çözülecek gibi gorunmedigini düşünüyorum...
Madem konu açılmış en ince detayları ile paylaşın başlıkta fotoğraf bilgi herşeyi içeren
Nihayetinde bulunmazsa çözüm, camiaya değer katan bir sürecin detayları ve hikayesi kayıt altında olmuş olur...
Eyyorlamam böyle ????

Kendimden çıkarak birşeyler anlatmaya çalışayım bende, chem pg ve nikotin boğazda giciklanma bende de yapıyor. Ama ben rahatsız değilim :)
Bende hala 3mg veya nikotinsiz nbasei mtlde kullansam öksürük yapıyor 6-9da aynı markada sorun kesiliyor. Vg için birşey diyemem istediğinizi alabilirsiniz ama pg ve nickotini merck olan öneririm. Bir tane 3mg bir tanede 12mg alıp ufak karışımlarla uygun mg bulabilirsiniz. Tel konusuna gelicek olursak drybrun yaparken bu konu önemli tel gök kuşağı gibi olmicak. Giri renki alana kadar devam edin. Sonra pamuklayin. Son olarak elinizdeki atomizeri kullanmış biri olarak tavsiyem. 2mm'e aralıklı sarım 6-7tur. Likit besleme sorunu olabilir pamuklamaniza göre ve her içtiğinizde kontrol edin baloncuk çıkıyor mu. Likit beslemesi az ise hafiften yanık tadı gelebiliyor oda yapabilir.

hocam benim aklıma gelen bir kaç detayı ileteyim ama üstatlar daha fazla destek sağlayabilir:

-- dryburn işlemini telinizi nar gibi kızartmadan ama kızaracak şekilde kısa kısa yapmaya özen gösterin.
-- dryburn işleminde aldığınız ohma göre normal wattın yarısında yapın
-- telinizi sarmadan önce silin
-- pamuğunuz coilin içinde tatlı sert hareket etsin (ne çok sıkı ne de çok gevşek)
-- pamuğunuz coil bacaklarına deyiyor olabilir
-- aldığınız ohm ve tel yüzeyinize göre watt fazla geliyor olabilir.

muji pamukla ben hiç anlaşamadım. genelde cotton bacon prime kullanıyorum.

ufaktan kendi tecrübemi aktarayım
öncelikle tanımlayalım, öksürmek alt solunum yollarını korumak amaçlı bir mekanizmadır, yabancı cisimlerdir mikroptur korunma mekanizmasıdır bide üst solunum yollarında salgılar varsa daha rahat solunum için öksürürüz
bu bilgi ışığında sigaraya/e sigaraya ilk başlayan kişi refleks olarak öksürür, vücut bu yabancı bişe değil sürekli geliyo ya deyip alışana kadar devam eder
sigara markası değiştirince de bu sebeple öksürürsün, nbase değişince veya nic miktarı arttırınca hatta pg vg değişince de öksürebilirsin bu doğal bir durum
gelelim bizim olayımızda neden öksürürüz
nbase önemli bir etkendir
hava ayarı etkiler, 18mg içerken nicolasın ilk deliği ile içerken öksürürdüm 3. delikte rahat içerdim
nic oranı etkiler, 12mg likiti dl rda kullanırken içmeye kalkarsan öksürürsün içemezsin
tel pamuk etken olabilir
bazı aromalar etkileyebilir aynı nbase farklı aroma öksürtebilir
peki nasıl test edicez bu durumu?
watt düşürüp hava ayarını aç bakalım, öksürük devam ediyor mu? 0.7 bvc coili 7.5w içiyorum ben klasik watr ayarını unut düşük watt doyurursa içilir ama yüksek için limit vardır
bu işe yaramadı mı? aynı şehirden bir buhardaş bulucaz, samsun için ben duruma el atabilirim
bu buhardaş kurulumunu kendi atosuyla yapacak sende içeceksin bakalım onun ato ile öksürüyor musun?
öksürmen geçmediyse tel pamuk atomizerinde sorun yok demektir ama geçtiyse senin setup yallah çöpe net olalım
sonra bulabilirsen podcu bul, onun kullandığı seni öksürtüyor mu? belki freebase seni öksürtüyor salt nic (mümkünse salt-s) öksürtmüyorsa çözümü bulduk demektir
sonra gelelim diğer mevzuya, hem tütün hem likit olmaz, vücudun o zaman likitleri hep yabancı madde olarak alacak ve atmaya çalışacaktır yani öksürmen muhtemelen az çok devam edecektir
telinden koku gelmesi normal değil pek ya hata sende ya tel sorunlu ki insan yapımı olabilir tecrübeli başka bir buhardaş senin kurulumu sıfırdan yapsın dryburn olsun pamuklama olsun sonra dene eğer ki koku yoksa hata sendedir
şimdilik olayın özeti budur

Bu 1 aylık süreçte sigara kullanmaya devam ediyor musunuz ?
Konuyu çok detaylı okumadım.
Eğer kullanmaya devam ediyorsanız. Başıma geldiği için biliyorum. Sigara ile birlikte kullanımda şiddetli öksürük, balgam, nefes darlığı bir hayli artıyor. Sigarayı komple kestiğinizde 3 gün kadar nefes darlığı yaşıyorsunuz esigara kullanımında balgam atma oranı artıyor. 3 günün sonunda nefes darlığı,balgam ve öksürük kesiliyor. Tecrübe ile sabittir.

Nerede yaşıyorsunuz?yakınınızda yamacinizda kimseler yok mu kullanan?yardımcı olabilecek tecrübeli tanıdığınız?
Hiçbiri yoksa eğer atomizerinizi en başından tüm kurulum aşamalarını fotoğraflayıp yükleyin buraya tüm detaylariyla....
Yani 5000+ kişiden bir kişi 1 ay geçmesine rağmen bu şikayeti yaşamaz,o evreyi geçmiş olur çoktan demek isterdim ama görünen o ki yanlış yaptığınız bir şey var...Ama böyle kısıtlı bilgi,muğlak detaylar, uzaktan yazı ile çözülecek gibi gorunmedigini düşünüyorum...
Madem konu açılmış en ince detayları ile paylaşın başlıkta fotoğraf bilgi herşeyi içeren
Nihayetinde bulunmazsa çözüm, camiaya değer katan bir sürecin detayları ve hikayesi kayıt altında olmuş olur...
Eyyorlamam böyle ????

Mantikli bir metod. Yeni sarimda dedigini yapacagim. Hatay merkezde yasiyorum ve burada bu isin community'si cok zayif. İlerde ben yenilere yardimci olacagim gibi duruyor deneyimlendikce. :D

Adım adım devam etmek lazım bence
Öncelikle likitten ziyade atomizer kurulumu önemli bunun için tüm detayların doğru olduğunun teyidi amacıyla

Kullanılan tel ?
Tel ;kullanacağınız likit oranına uygun mu?
Misal 12 mg likit 24.ga tel ile mtl içmeye çalışmak gibi ????
Telin ölçüsü ?
Kaç tur sarım?
Coil Bitişik mi ayrık mi?
Kurulum düzgün mu?
Coil çok üstte yada altta mi?
Telin kesildiği nokta yada kendisinde/bacaya veya iletimi etkileyecek bir yere temas var mı?
Dry burn esnasında orantısız kızarma var mı?
Pamuk çok sıkı mı?
Likit emilimi problemi gözleniyor mu?

Build tarafında eksiklerime ilave yaparlar...
Bundan sonra likit için konuşulabilir sanırım ?
Likit kısmında ise chem nic yeni kullanıcı için 9-12 mg ben önermem aslında ama kullanılır mı kullanılır tabi.
Siz likit kısmına geçmeden adım adım build kısmını netlestirin sonra devam edelim en sağlıklısı bu...

Teli sarmadan önce mutlaka izopropil alkol ile silin, sonra sarıp dryburn yapın.
Pamuğu yerleştirip likitledikten sonra, biraz daha likitleyin ve çakmak yardımı ile üzerindeki minik kırpıntıları yakın.
Atomizeri frosch gibi kimyasal olmayan bir biberon deterjanı ile yıkayın ve/veya mutlaka sirkeli suda bekletip detarjandan arındırın.
Çiğ buhar almadığınızdan emin olun, sarımınıza uygun watt kullanmaya çalışın. Ayrıca yıllarca sigara kullansak dahi, elektronik sigarada direk mtl içim olmayabiliyor, nargile gibi direk içimize çekebiliyoruz.

Çok alakasız gelebilir ama bu sıralarda corona nedeni ile kullandığınız maskeyi değiştirdiniz mi? Ben evony vs marka kullanamıyorum mesela, acaip gıcık yapıyor ama sadece ecig kullandığımda gıcık yapıyor ;). Ece ve medisana markaları bir nebze daha az gıcık yapıyor, ben ffp2 maskeler ile rahat ettim. Birde bunu düşünün derim.

Teli sarmadan önce mutlaka izopropil alkol ile silin, sonra sarıp dryburn yapın.
Pamuğu yerleştirip likitledikten sonra, biraz daha likitleyin ve çakmak yardımı ile üzerindeki minik kırpıntıları yakın.
Atomizeri frosch gibi kimyasal olmayan bir biberon deterjanı ile yıkayın ve/veya mutlaka sirkeli suda bekletip detarjandan arındırın.
Çiğ buhar almadığınızdan emin olun, sarımınıza uygun watt kullanmaya çalışın. Ayrıca yıllarca sigara kullansak dahi, elektronik sigarada direk mtl içim olmayabiliyor, nargile gibi direk içimize çekebiliyoruz.

Çok alakasız gelebilir ama bu sıralarda corona nedeni ile kullandığınız maskeyi değiştirdiniz mi? Ben evony vs marka kullanamıyorum mesela, acaip gıcık yapıyor ama sadece ecig kullandığımda gıcık yapıyor ;). Ece ve medisana markaları bir nebze daha az gıcık yapıyor, ben ffp2 maskeler ile rahat ettim. Birde bunu düşünün derim.

Hocam basindan beri evony kullaniyorum bende hicbir zaman sikinti yaratmadi. Bunyeniz alerjik olabilir.

Geri