• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Beni bu öksürük belasından kurtarın!!

Kharonmetal

Community
Grubun tecrubeli üyelerinden yardım bekliyorum. E-sigaraya başlayalı 1 ay oldu huzura kavuşamadim. Nbase olsun Moby labs'tan aldığım likitler olsun. Hangisinden bir nefes çeksem boğazıma toz yapışmış gibi bir his ve öksürük. Aromalar surekli değişken buharci dili değil. Nbase'de bile bazen kötü bir tat bazen nötr tat alıyorum. Sigara gibi gelmiyor hissiyatı, sağlıklı hissetmiyorum cigerimde buharı.

Birer birer watt düşürmeyi deneyin, fazla besleme yapıyor dibi duruyor sanki atonuz. Bir de su için 1-2 yudum boğazı vape buharına alıştırıyor su. Yeni başladığınız için balgam attıracaktır bir süre ama öksürük, normal değil, hele hele mtl içimde. Buhar çekiminizi de pipette ağıza su emiyormuş gibi değil de drip tip'in umucu tam dudak ortasına gelicek şekilde(dudak ardına değil) dudaklarınızla kıstırarak(Drip tip ucundan gelecek havayı daha da daratlmış olursunuz böylece. Not: Dudağınız yanıyorsa watt'ınız yüksektir.) atomizerin hava girişine uygun sertlikte yavaş ve uzunca en minimal şekilde buhar çekecek gibi yaparsanız daha keyifl olur mtl içimde. Hem mtl ato hem yüksek nikotin alıp buharı ağzıda biriktirip sigara gibi sonradan içinize çekmiyorsanız o da bir başka yanlış olur. Hazır likitler pek çok yerli üreticide bu tarz sıkıntılar çıkartabiliyor, sigma sigma vg/pg + merck nikotin satın alıp kendi likitlerinizi yapmanızı tavsiye ederim. Benim kendi yaptığım 6mg ile likit tedarikçilerinden aldığım likit arasında hep fark oluyor, daha çok boğaza vuruyor onlar. Atıyorum 6mg alıyorum, benim evde yaptığım ya da premium ithal aldığım 12mg'dan daha çok tırmalıyor boğazı..

Ek olarak... Vg pg'yi 50/50 alıp üstüne bir de aroma ekleyip içenlere şaşıyorum şahsen, siz kendiniz karıştırdıysanız 70/30 ya da 80/20 nbase + aroma almanızı öneririm gelecekte.

Bir de bio pg de alsanız aldığınız aromanın kendisi pg olduğun için saf bio olmuyor yine tam olarak. Şayet diy kit olarak alıp üzerine nbase döküyorsanız onlarda pg oranı daha da fazla, çünkü standart bir ml sunumuyla satışa çıkardıkları için üstüne aromanın haricinde ekstra pg ekliyorlar şişelere ki marka model bilebileceğiniz şeyler bile değil o pg'de. Sadece aroma eklerseniz sigma sigma merck benim favorim, sizin de favoriniz olacaktır diye tahmin ediyorum. Gidip chem vs sert nikotinler de almayın, merck alın yumuşak yumuşak için, yağ gibi aksın..

Bir ekleme daha... Tekil aroma alıp önerilen maksiumum oranda dahi ekleseniz kuvvetle muhtemel pg alerjiniz olsa bile rahatsız etmeyecektir sizi..

Son ekleme... Fazla besleme yapıyorsa pamuğu arttırın, sardığınız coil'in iç çapını büyütmeniz rahat bir şekilde daha fazla pamuk kullanabilmenize yardımcı olacaktır. Ato marka ve model söylerseniz en temiz yardım o şekilde gelir aslında, sıkıntı fazla besleme ise tabi. Bu arada buharlının tadı ateşli gibi gelmez zaten, sigaradan daha güzel bi'şey gibi gelmesi lazım normal şartlarda..

Son düzenleme:
Benim başıma da benzer olay gelmişti, kendi demlediğim 3mg 70/30 likit, DL yi geçtim, mtl de bile öksürtüyordu. Likiti değiştirdim sıkıntı kalmadı ???? 3 mg likit sanki 18 mg gibi ciğerlerimi söktürecekti. Artık Vg mi, Pg mi yada Nick mi bozuk çıktı bilemem ama, likit çok önemli bi husus... Bence bi başka likit ile deneyin . Umarım tez zamanda sorunu ortadan kaldırırsınız.

Hem mtl ato hem yüksek nikotin alıp buharı ağzıda biriktirip sigara gibi sonradan içinize çekmiyorsanız o da bir başka yanlış olur.
Yeni başlayanlar için en önemli notlardan biri bence bu. İlginç bir şekilde, esigara hakkında yapılan bir konferansta da bahsi geçiyordu bunun; içim şekli, öksürük ve esigaradan uzaklaştıran faktörler gibi konulardan bahsediliyordu.

İçim şekli meselesinden giderek bir şeyler ilave etmek istesem, sanırım MTL diye bazen MDTL şeklinde içim yapabiliyor yeni başlayanlar derdim.

Açıkçası sigara içim yaptığımı düşünüyorum günde 2 paket sigara içen biri olarak. Carlo chem chem 12 mg nbase im var duruk aynı. ashtray-boss reserve-black sea durum aynı. Muji pamuk kullaniyorum artık ona suç atmaya başladım çözüm bulamayınca. 0.97 ohm 12 watt ise bence ideal. Aşağı indigim zaman buhar soğuyor ve iğrenç aroma daha da artıyor.

Teknik ihtimallerin yanına, ki bunları önceki mesajlarda arkadaşlar eklemiş, belki sigaradan geçiş süreci eklenebilir. Bu tip bir sorunu, az da olsa, okuduğumu hatırlıyorum; günlük iki paket sigara yüksek bir tüketim zira. ????‍♂️

Daha önce atesliyi yaklaşık 1 ay kadar bıraktım. O donem daha onceden bırakanlar öksürük olabilir balgam cikarabilirsin diye uyarıda bulunmuşlardı. Hiçbiri olmamıştı söylenenlerin. O deneyime istinaden çok ihtimal vermedim açıkçası. Ayrıca cigerden bir öksürük değil yaşadığım boğazıma toz kaçmış gibi oluyor her çektiğimde o kaşıntı gitsin diye öksürmek zorunda kalıyorum.

Daha önce atesliyi yaklaşık 1 ay kadar bıraktım. O donem daha onceden bırakanlar öksürük olabilir balgam cikarabilirsin diye uyarıda bulunmuşlardı. Hiçbiri olmamıştı söylenenlerin. O deneyime istinaden çok ihtimal vermedim açıkçası. Ayrıca cigerden bir öksürük değil yaşadığım boğazıma toz kaçmış gibi oluyor her çektiğimde o kaşıntı gitsin diye öksürmek zorunda kalıyorum.
Tahmin şansım olsa, ya nikotin iletimi tahriş eden tipte bir atomizer (harsh throat hit&vape) ya da —yinelemek gibi olacak ama— içim şekli sebebiyle olabilir belki derdim.

Şüpheleneceğim bir başka bir şey ise, ki bu düşük ihtimal olabilir, homojen olmayan bir likit kullanımı. Tükettiğiniz likitleri tanımıyorum maalesef, fakat kendiniz yapıyorsanız (short-/long-fill de dahil olmak üzere) likitinizin homojen bir şekilde karıştığına emin olmanız gerekiyor —özellikle sonradan eklenen nikotin aşamalarında. Oksitlenmiş(?) nikotin meselesini de ekleyeyim bu likit konusuna ki benzer bir sonuçla karşılaşma ihtimaliniz yüksek (peppery taste&hit).

Son düzenleme:
Ben de günde 2 paket 10-10-10 değerli camel green içerken bıraktım 6-7 yıl önce, subtank mini rba 0.6ohm kanthal tel muji pamuk ve 17-18watt(3.7volt efsanesine uygun bir şekilde) 6mg nikotin ile. Bugün hala mtl'de bile 6mg nbase ile yaptığım likitleri muji ile tüketmeyi tercih ediyorum, dl'de kullanıyorum muji ile, yakınlarım da 2 paket kullanırken merlin mini/zeus dual ile 6mg devam etmeyi tercih etti. Ateşli sigara içiyorsunuz diye sigara içimi içmek zorunda değilsiniz, dl tarzı içim ve düşük nikotin daha rahat bir geçiş sağlayabilir.

12mg + sigara mantıklı değil "bence", chem kısmını tutturdum, atonuzu ısrarla söylemiyorsunuz hocam ama o da siren 2 falan gibi yüksek boğaz vurumlu bi'şey çıkacak diye şüpheleniyorum..

Ben de günde 2 paket 10-10-10 değerli camel green içerken bıraktım 6-7 yıl önce, subtank mini rba 0.6ohm kanthal tel muji pamuk ve 17-18watt(3.7volt efsanesine uygun bir şekilde) 6mg nikotin ile. Bugün hala mtl'de bile 6mg nbase ile yaptığım likitleri muji ile tüketmeyi tercih ediyorum, dl'de kullanıyorum muji ile, yakınlarım da 2 paket kullanırken merlin mini/zeus dual ile 6mg devam etmeyi tercih etti. Ateşli sigara içiyorsunuz diye sigara içimi içmek zorunda değilsiniz, dl tarzı içim ve düşük nikotin daha rahat bir geçiş sağlayabilir.

12mg + sigara mantıklı değil "bence", chem kısmını tutturdum, atonuzu ısrarla söylemiyorsunuz hocam ama o da siren 2 falan gibi yüksek boğaz vurumlu bi'şey çıkacak diye şüpheleniyorum..

Hocam kusura bakmayın unutmuşum onu belirtmeyi pico+penodat V2 setup kullanıyorum. Emin olun ben de sigarayı bir kenara atmak umudu ile başladım niyetim hiç ikisini bir yürütmek olmadı. O yüzden bir çözüme ulaşmaya çalışıyorum ve her tahmin çok kıymetli benim için. Boğazımda ne hissettiğimi anlatmak çok zor, sizin net bir tanı koymanız da dolayısıyla çok zor. Yazdıklarınıza dikkat ederek bir çözüme ulaşırım umarım.

şahsi kanaatim nik le alakalı
bu ifade beni ; nik çeşidi, saklama/kargolama safhalarında bozulma, yada yüksek nik oranının boğazı fazla tahriş etmesi gibi düşündürdü. oranı düşürerek bambaşka bir firmadan deneyin birde
Ben ağır sigara icicisi olduğum için chem ile başlamayı uygun gördüm araştırmalarımda. Sonradan chem in çok ağır olduğunu sigara içenler için bile geçişte zor oldugunu duydum. Moby'den aldığım likitlerin içeriginde chem olmadığını gördüm hem de aromalı merak ettiğim için denemek için oradan temin ettim. Aynı sorunu yaşadığım zaman chem değil mi yoksa problem diye ikileme düştüm. Sürekli öksürük yaptığı için diretip atesliyi kenara atıp tek başına e sigara ile devam etme şansım da olmadı. Belki de dediğiniz gibi ikisi bir olduğu için de olabilir. Tahminler doğrultusunda farklı nbase denemeye karar verdim. Bir çözüme ulaşırsam buradan bildiririm. Farklı tavsiyeleri olanlar da yazarsa sevinirim.

Hocam kusura bakmayın unutmuşum onu belirtmeyi pico+penodat V2 setup kullanıyorum. Emin olun ben de sigarayı bir kenara atmak umudu ile başladım niyetim hiç ikisini bir yürütmek olmadı. O yüzden bir çözüme ulaşmaya çalışıyorum ve her tahmin çok kıymetli benim için. Boğazımda ne hissettiğimi anlatmak çok zor, sizin net bir tanı koymanız da dolayısıyla çok zor. Yazdıklarınıza dikkat ederek bir çözüme ulaşırım umarım.

Deck yapısı siren2 ile aynı...
digiflavor-siren-2-gta-mtl-04.jpg

Likit kontrol yok ve pamuk her daim maksimum seviyede ıslak olacak, nikotin oranını düşürmediğiniz takdirde boğaz vurumu dedikleri şeyi ölümcül şekilde yaşatmaya devam edecektir penodat v2..

Ekleme: İlk mesajımdaki kendi likitinizi yapma ve hazır likitlerin vurumlarının daha fazla oluşu kısımlarını tekrar bir gözden geçirin hocam..

Geri