@tuncay&kedileri nord 4 kullandı. çok kafanı karıştırmadan anlatabilir umarım
her seferinde 0.4 ve 0.6 ohm değerini görmezden gelmek zorunda kalıyorum çünkü firmalar bunu ucu açık bırakıp saçma sapan detaylarla kafa ütülemiş. ben sevmiyorum ve görmezden geliyorum bu detayları. Ne kadar doğru bir harekettir bilmiyorum ben OHM değerine bakar meshine bilmemnesine takılmadan, MTL ise içer geçerim. Kabaca olayı şöyle özetleyebilirim bilgim dahilinde.
0.4 den daha küçük ohm değerleri DL içim içindir. OHM değeri küçüldükçe daha çok güç talep eder dolayısı ile W değeri yükselir.
Hadi çok net söyleyemiyor olsam da 0.6 yı da dahil edelim. 0.6 ve üzeri OHM değerleri MTL içim içindir. OHM değeri yükseltdikçe W değeri küçülür, yani daha az güçle işi halleder.
Bu benim esas aldığım bilgidir bunun dışana ne çıktım ne başkasının çıkabilmesi için destek olabildim. Senin attığın linkteki bilgiler benim bildiğimin dışına çıkıyor, mesela 0.3 ohm için MTL demiş. İşte bu beni kızdırıp araştırmamaya yemin ettiğim şeyler, niye arkadaşım niye.
Ben bu işi ilk araştırmaya başladığımda net bilgim şuydu, 0.8-1.0 ve 1.2 MTL içim bitti. Ucundan baktığım bilgi ise şuydu 0.16 - 0.2 gibi değerler de DL içim bitti. Hayat çok kolaydı bu bilgilerle. Sonrasında işte senin atığın gibi saçma sapan değerler ve detaylar görmeye başladım, yok 0.4 ile şöyle yaparsan dl olurda böyle yaparsan MTL olurda bilmem ne.