• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Yeni başlıyorum, Hangi Likit?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Koba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Koba

Admin
Üç silahşörümüz hazır. Cihaz+Atomizer (Başlık)+Likit...

Harika, ancak hangi likit? Binlerce alternatif var... Mı acaba?????

Evet konuya bodoslama girelim. İlk çıkan likit RY4, Ruyan tarafından çıkarıldı, ancak mucidi hali hazırda Hangsen likitlerinin sahibi olan zat-ı şahane.

Bu likitin özelliği neydi? Tütün baz, vanilya. karamel vs.vs...Hala sevilerek tüketiliyor mu, kesinlikle. Çünkü geçmişte, inanması şu an güç, ancak cidden her şeyin üzerinde çok daha sağlam kafa yoruluyormuş.

Geçelim,

E ben yeni başlıyorum, hangi likiti alacağım? Bak yukarıda bir örnek yazdım, mutlaka tütün bazla başla. Unutma sen gurme değilsin, pasta, börek, çörekle ağız tadını bambaşka bir şekle getirme. Sonra elindeki cihaz oyuncağa dönüşmesin. Bünyene geçiş için fırsat tanı.

Kaç mg nikotin tüketmeliyim? Yeni başlıyorsan 12 mg’nin altına asla düşme. Özellikle ilk dönem sana keyiften çok nikotin yoksunluğunla savaşacak likit lazım. Günde yarım litre meyveli, çörekli 3 mg likit tüketip sonra karşıma bu sigarayı kesmiyor diye gelme! Akıllı ol!????

Likitin içeriğine, mg’sine karar verdik. Gelelim hangi likiti alacağız mevzusunun bam teline. Kimden alacağız, hangisini alacağız?

Öncelikle bu premium mevzusu nedir size açayım. Aslında ilk premium likitte Çin’lilerce bulundu, yukarıda bahsettim. Ancak sonrasında daha çok tekil tatlara ağırlık verdiler.

Sonrasında bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da ABD öncülük etti. Ve farklı aromaların birleşimden oluşan likitler yapmaya başladı. İşte bir karı koca Bobas’ı buldu, bir tanesi Virüs’ü buldu, bir başkası bambaşka bir şey buldu.

Bu likitlerin öncelikli olarak adları hanmade, handcrafted, yani el yapımı olarak geçiyordu. Ancak içlerinden bazı çeşitler o kadar ön plana çıktı ki bunlara Premium adlandırması yapılmaya başlandı. Ve elektronik sigara tarihi boyunca bu özelliklere uygun likit sayısı inanın 20’yi geçmedi ve geçmeyecek.

Bir süre sonra bu premium olayı mix aroma karışımlarının tamamına verilmeye başlandı. Ve en çokta ülkemiz bayıldı bu adlandırmaya. Yurtdışında çok mütevazı bir yere sahip olan likitler bile bizde premium, ultra premium şeklinde tanımlandı, pazarlandı.

İşte sevgili dostlar, premium likit denen mevzunun bizim topraklarımızdaki yansıması yabancı olması, belli başlı bir üretim standartına sahip olduğunun düşünülmesi şeklindedir. Ve bir çoğu birbirinin aynısı karışımlara ancak farklı adlara sahip vasat üstü likitlerdir. Ve tabii aralarında ciddi özgün ve başarılı olanları da bulunmaktadır.

Yani, premium likit alacaksanız, premium tanımlamasına bakmaksızın yabancı likit alacağınızı bilin. Tabii ki bir Bobas, bir Gorilla, bir Castle Long vb. almıyorsanız.

Bunların sahteleri var mı, tabii ki var. Peki nasıl güvenerek alacağız, inceleyeceksiniz. Stres çarkının altındaki raflardan çıkıyorsa likit biraz düşüneceksiniz. Ve şansınıza her daim güveneceksiniz. ????

Gelelim yerli likitlerinize. Tarihçesi 2013’e kadar dayanan bir hikayedir bu. Yabancı da el yapımı olarak tarif edilen tanımlama bizde ev yapımı olarak sıfatlandırılmıştır.

Bu arkadaşlarımızın bir çoğu günümüzde fason üretim yaptırmaktadırlar. Yani litre litre ürün alıp, ml ml şişelere dolum yaparlar. Ve yanlış anlaşılmasın bunda zerre bir sıkıntı yoktur.

Bir çoğuda stabil ürün arzını bu şekilde sağlamıştır. Kendim yapıyorum demenin eğer bambaşka bir ürününüz yoksa pek bir pozitif özelliği yoktur.

Aynı şekilde bir çok yerli likit, bilinen tatlara ait mixleri kendilerince yorumlayıp arz ederler. Özgün tatlar ya hiç yoktur, ya da ciidi şekilde azdır.

Yerli likit üreticileri, bazu şartlar nedeniyle üretim ve arzda sıkıntı yaşayabilirler. Ancak en önemli sıkıntıyı ise ürünün stabilitesinde yaşamaktadırlar. Çünkü ilk üründe arz edilen içeriğe ulaşmakta güçlük çekebilirler bazı zamanlarda. İşte bu noktada ürünü stok out yapan arkadaşlarımız kademe atlamaya başlar, ancak ısrarla ve sanki yaşam iksiriymiş gibi aynı ürünü farklı içeriklerle sunmaya çalışanlar eleştirilerin ve doğal olarak prestij kaybı yaşamaya mahkumdurlar.

Sonuç olarak, bir çok yabancı likitin, yerli likitlerden farkı olmadığını öncelikle bilin. Ve ancak özellikle yerli likit seçiminde ince eleyip sık dokuyun. Araştırın, sorun, inceleyin. Ve tüm yerli likit yapanları bir torbaya koyup karıştırmayın. İş ahlakı, topluma saygı sadece yabancılara özgü hasletler değil.

Son düzenleme:
Oyla 0
Yeni başlayan birisi sigarayı bırakıp geçiş yapacaksa kesinlikle ama kesinlikle mtl atoda tütünlü likitlerle başlasın,en az 1-2 ay hiç bozmasın bunu.Kahveli pastane vs tarzı likitler 2. aşamada olmalı.
Kendimden örnek verecek olursam hazırladığım likitler 10mg civarında,tam sınırda gibiyim,biraz daha az olsa kesmez,15mg civarıda yüksek nikotine alışkanlık olmasın diye tercih etmedim.
İşin maddi boyutunda en pahalı aromayla bile demleme yapınca 100ml 100 lira civarı oluyor,günlük 1 tank(3.5ml) tüketiyorum yani aylık 100 lira likit maliyeti var,tel ve pamukta bitmiyor:)çok fazla total maliyete etkisi yok bence.

kendimden örnek vermek istiyorum. günde 2 paketten fazla kahverengi camel içiyordum. doğubanka gittim. şansıma para tuzağı yapmayan bir satıcıya düştüm. bana justfog p16a verdi ve 12 mg. liqua tradetional tobacco likiti tavsiye etti. . abi bununla başla sigara içme arzunu engelleyecek eğer yapamazsan da zararın fazla olmaz dedi. gerçekten de tam 12den vurdu. hala daha görüşürüm ve teşekkür ederim kendisine.
hep söylediğim şu oldu o günden beri. içicinin hangi şartlardan gelmediğini bilmeden dışarıdan maksatsızca farklı farklı setuplar likitler daha başlamadan insanları soğutuyor.
@pablo ve @KeaSH07 kardeşlerime katılıyorum. sigarayı bırakmak isteyen ya sek yada tütünlü bir likitle ve en az 9 mg. dan başlamalı bencede

Tütünlü likit biraz zahmetli değil mi? Sarım veya pamuk çok çabuk yıpranabiliyor, ve haliyle yeni başlayanı bezdirebiliyor ????‍♂️ Nbase ve/veya meyve tipi bir şeyler tavsiye ederdim.

hep gözden kaçırdığımız husus şu.
insanlar, ateşliyi bırakmak amacıyla başlıyor e-buhara.
hobi kısmı, deneme kısmı ise iyice alıştıktan sonra devreye girmeli bence. :cool:

edit : çeşit olsun diye içmeye başlayanlar kaale alınmamıştır :D

uzman olduğum için bana kolay geliyor sarım ???? ????
sek nbase evet olabilir ama meyveli olmuyor hocam,yada bende olmadı açıkçası.
Ooo Pablo Bey???? Sayın Yöneticim mi desem dedim???? Tebrikler! Şaka bi’ yana, dışarıda meyve ve ferahlatıcı bir şeyler tavsiye edildiğini gördüğüm için aklıma geliyor o tip bir öneri. İşe yaramadıysa, tabi ki farklı likit tipi????‍♂️
benim gibi ağır içiciyse (45 yıl) tütün dışında kesmiyor üstadım. diğerleri ateşli yerine geçmiyor malesef. ve başlamadan bırakıyor insanlar.
45 yıl sigara:oops: Hak verdim şimdi. En ağırından tütün, hatta NET keser cidden.

Ooo Pablo Bey???? Sayın Yöneticim mi desem dedim???? Tebrikler! Şaka bi’ yana, dışarıda meyve ve ferahlatıcı bir şeyler tavsiye edildiğini gördüğüm için aklıma geliyor o tip bir öneri. İşe yaramadıysa, tabi ki farklı likit tipi????‍♂️

45 yıl sigara:oops: Hak verdim şimdi. En ağırından tütün, hatta NET keser cidden.
temizinden bi 20 yıla yakında bende var
hiç bir sigaranın lightini almadan geçen
uzun 2000 bozmadan önce müdavimi
o bozunca kısa camel soft sonra oda bozdu derken 2015de başlayan bir esigara macerası
neyse meyveli olmuyor hocam
belki boss rezerve gibi bişey iş görebilir ama meyveli sigara isteğini bende hiç bastırmıyor
Şansıma efkar likitlerini çok kısa sürede öğrenip , pek kazık yemeden başlamıştım
Ben bugünde olsa yeni başlayacak birine meyveli pek şey etmem

Hic yonetici olmadim ilk burada oldu,hep patrondum ,big boss 'ta diyebilirsin:)
bende 19 sene ictim abi,kolay iş degil o el aliskanligini birakmak,hakikaten olmadi meyveli bende,hatta arada mentollu icerdim hergun 5 dal fln,mentollu likitlerde de olmadi.Dedigin gibi net tutunluler 12den vurdu beni,ilk 1 ay demlemede bile tam kesmiyordu ama 1 aydan sonra oturdu heralde iyice, simdi gayet memnunum.Bir sonraki asamada bogaz vurumunu,doyumu vs nic oranini arttirmadan tellerle cozmeye calisacagim.

temizinden bi 20 yıla yakında bende var
hiç bir sigaranın lightini almadan geçen
uzun 2000 bozmadan önce müdavimi
o bozunca kısa camel soft sonra oda bozdu derken 2015de başlayan bir esigara macerası
neyse meyveli olmuyor hocam
belki boss rezerve gibi bişey iş görebilir ama meyveli sigara isteğini bende hiç bastırmıyor
Şansıma efkar likitlerini çok kısa sürede öğrenip , pek kazık yemeden başlamıştım
Ben bugünde olsa yeni başlayacak birine meyveli pek şey etmem
Hic yonetici olmadim ilk burada oldu,hep patrondum ,big boss 'ta diyebilirsin:)

Ooo genel kurul var ???? Sayın Yöneticilerim tebrikler!

Tamam, tamam tavsiye etmiyorum, vazgeçtim şimdi meyveliden ???? Tütün lobisi sizi!????????

Bende günde e sigaraya başlamadan evvel 3 paket Kırmızı Marlbora içiyordum. Tabi bizim başladığımız zamanlarda dekanglar vardı. Öyle her likiti bulamıyordun. Öyle yaptık böyle yaptık derken. @cashmere clouds yani eski adıyla buharkenttown vardı. Sweet Cream No 32 ve Relax ve Supreme tatlarıyla tanıştım. O zamanlar sarımı subtank ve toptank miniler çıkmıştı. Onlarla yapa yapa sonradan piyasaya yeni ürünler gelmeye başladı. Beni tanıyanlar bilir ben tütün tatlarını sevemiyorum. Pastane tütün olacak ki ben kendime geleyim zevkle içeyim. Zaten mtlde 12mg likit tüketiyorum. Günlük limitim de 8ml çok içiyorum. Dlde de 6mg nikotinli likitler tüketiyorum. Dostlarım nasıl bir ciğer var sende diyor. Yeri geliyor bazen dl likitim olmadığından mtl 12mg likitimi dlde içiyorum ama fena beynime vuruyor. Dlde de içtiğim zaman ortalama 2 haftada 100ml likit tüketiyorum. Ben afedersiniz .okunu çıkartıyorum. Ama sigarayı bırakıp e sigaraya geçen birileri için sek nbase tavsiye edebilirim. Saygılarımla ????

Ben de mod olmuşmuyum diye kontrol mesajı atıyorum :)

3 yıl oldu. Hala meyveli veya çerezli likitleri içemiyorum MTL de.
Beni NET içerikliler de çok kesmiyor.
27 yıl sigara. Çoğunluğu kısa camel. Sonu siyah kısa camel.
3 yıldır nikotin 12. Yeni yeni 10mg civarına düşüyor.
Şükür artık can, sigara istemiyor. Aklıma bile gelmiyor. Ama alkol yanında yüksek nikotin şart...

Ben de mod olmuşmuyum diye kontrol mesajı atıyorum :)

3 yıl oldu. Hala meyveli veya çerezli likitleri içemiyorum MTL de.
Beni NET içerikliler de çok kesmiyor.
27 yıl sigara. Çoğunluğu kısa camel. Sonu siyah kısa camel.
3 yıldır nikotin 12. Yeni yeni 10mg civarına düşüyor.
Şükür artık can, sigara istemiyor. Aklıma bile gelmiyor. Ama alkol yanında yüksek nikotin şart...
Hocam rakının yanına ne içiyorsunuz?Hepsinin yanında gideni uydurdum bi tek rakıyı oturtamadım.Ağızda kalan anason kokusu ile likitin aroması birleşimce sanki garip bi tat oluşuyo.Bulamadım uygununu

Hocam rakının yanına ne içiyorsunuz?Hepsinin yanında gideni uydurdum bi tek rakıyı oturtamadım.Ağızda kalan anason kokusu ile likitin aroması birleşimce sanki garip bi tat oluşuyo.Bulamadım uygununu
@azash üstadım gelene haddim olmayarak ben kendi deneyimimi yazmak istedim. Keyf Parlament ve FE Real Cig alkolün yanında bana en uyan likitler oldu. Birde tabiki sek nbase. Uzun zamandır bu şekilde kullanıyorum :) Real Cig+555 inde gideri var

Geri