• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Yeni başlıyorum, Hangi Likit?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Koba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Koba

Admin
Üç silahşörümüz hazır. Cihaz+Atomizer (Başlık)+Likit...

Harika, ancak hangi likit? Binlerce alternatif var... Mı acaba?????

Evet konuya bodoslama girelim. İlk çıkan likit RY4, Ruyan tarafından çıkarıldı, ancak mucidi hali hazırda Hangsen likitlerinin sahibi olan zat-ı şahane.

Bu likitin özelliği neydi? Tütün baz, vanilya. karamel vs.vs...Hala sevilerek tüketiliyor mu, kesinlikle. Çünkü geçmişte, inanması şu an güç, ancak cidden her şeyin üzerinde çok daha sağlam kafa yoruluyormuş.

Geçelim,

E ben yeni başlıyorum, hangi likiti alacağım? Bak yukarıda bir örnek yazdım, mutlaka tütün bazla başla. Unutma sen gurme değilsin, pasta, börek, çörekle ağız tadını bambaşka bir şekle getirme. Sonra elindeki cihaz oyuncağa dönüşmesin. Bünyene geçiş için fırsat tanı.

Kaç mg nikotin tüketmeliyim? Yeni başlıyorsan 12 mg’nin altına asla düşme. Özellikle ilk dönem sana keyiften çok nikotin yoksunluğunla savaşacak likit lazım. Günde yarım litre meyveli, çörekli 3 mg likit tüketip sonra karşıma bu sigarayı kesmiyor diye gelme! Akıllı ol!????

Likitin içeriğine, mg’sine karar verdik. Gelelim hangi likiti alacağız mevzusunun bam teline. Kimden alacağız, hangisini alacağız?

Öncelikle bu premium mevzusu nedir size açayım. Aslında ilk premium likitte Çin’lilerce bulundu, yukarıda bahsettim. Ancak sonrasında daha çok tekil tatlara ağırlık verdiler.

Sonrasında bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da ABD öncülük etti. Ve farklı aromaların birleşimden oluşan likitler yapmaya başladı. İşte bir karı koca Bobas’ı buldu, bir tanesi Virüs’ü buldu, bir başkası bambaşka bir şey buldu.

Bu likitlerin öncelikli olarak adları hanmade, handcrafted, yani el yapımı olarak geçiyordu. Ancak içlerinden bazı çeşitler o kadar ön plana çıktı ki bunlara Premium adlandırması yapılmaya başlandı. Ve elektronik sigara tarihi boyunca bu özelliklere uygun likit sayısı inanın 20’yi geçmedi ve geçmeyecek.

Bir süre sonra bu premium olayı mix aroma karışımlarının tamamına verilmeye başlandı. Ve en çokta ülkemiz bayıldı bu adlandırmaya. Yurtdışında çok mütevazı bir yere sahip olan likitler bile bizde premium, ultra premium şeklinde tanımlandı, pazarlandı.

İşte sevgili dostlar, premium likit denen mevzunun bizim topraklarımızdaki yansıması yabancı olması, belli başlı bir üretim standartına sahip olduğunun düşünülmesi şeklindedir. Ve bir çoğu birbirinin aynısı karışımlara ancak farklı adlara sahip vasat üstü likitlerdir. Ve tabii aralarında ciddi özgün ve başarılı olanları da bulunmaktadır.

Yani, premium likit alacaksanız, premium tanımlamasına bakmaksızın yabancı likit alacağınızı bilin. Tabii ki bir Bobas, bir Gorilla, bir Castle Long vb. almıyorsanız.

Bunların sahteleri var mı, tabii ki var. Peki nasıl güvenerek alacağız, inceleyeceksiniz. Stres çarkının altındaki raflardan çıkıyorsa likit biraz düşüneceksiniz. Ve şansınıza her daim güveneceksiniz. ????

Gelelim yerli likitlerinize. Tarihçesi 2013’e kadar dayanan bir hikayedir bu. Yabancı da el yapımı olarak tarif edilen tanımlama bizde ev yapımı olarak sıfatlandırılmıştır.

Bu arkadaşlarımızın bir çoğu günümüzde fason üretim yaptırmaktadırlar. Yani litre litre ürün alıp, ml ml şişelere dolum yaparlar. Ve yanlış anlaşılmasın bunda zerre bir sıkıntı yoktur.

Bir çoğuda stabil ürün arzını bu şekilde sağlamıştır. Kendim yapıyorum demenin eğer bambaşka bir ürününüz yoksa pek bir pozitif özelliği yoktur.

Aynı şekilde bir çok yerli likit, bilinen tatlara ait mixleri kendilerince yorumlayıp arz ederler. Özgün tatlar ya hiç yoktur, ya da ciidi şekilde azdır.

Yerli likit üreticileri, bazu şartlar nedeniyle üretim ve arzda sıkıntı yaşayabilirler. Ancak en önemli sıkıntıyı ise ürünün stabilitesinde yaşamaktadırlar. Çünkü ilk üründe arz edilen içeriğe ulaşmakta güçlük çekebilirler bazı zamanlarda. İşte bu noktada ürünü stok out yapan arkadaşlarımız kademe atlamaya başlar, ancak ısrarla ve sanki yaşam iksiriymiş gibi aynı ürünü farklı içeriklerle sunmaya çalışanlar eleştirilerin ve doğal olarak prestij kaybı yaşamaya mahkumdurlar.

Sonuç olarak, bir çok yabancı likitin, yerli likitlerden farkı olmadığını öncelikle bilin. Ve ancak özellikle yerli likit seçiminde ince eleyip sık dokuyun. Araştırın, sorun, inceleyin. Ve tüm yerli likit yapanları bir torbaya koyup karıştırmayın. İş ahlakı, topluma saygı sadece yabancılara özgü hasletler değil.

Son düzenleme:
Oyla 0
Valla çilekle pastayla olmaz o işler ;)
@Koba ya katılıyorum, alın mesela durumunuz müsaitse Quarted miss gibi bırakın sigarayı :)
Olmadı mı ? Tamam en ucuzundan bir yerli Tütünlü (çoğunun tatlar yakın birbirine)
Pasta böreğe aldanmayın, Tütün candır gerisi tırı vırı...

Son düzenleme:
Yeni başlayanlara mükemmel önerim daha sade Likitler
Tütün
Tütün kahve
Çilek süt
Süt bisküvi
Karpuz çilek
Tarzı tadlar olucakdır.
Yeni başlayanları bu Likitler zaten baymıcakdır.
Yani başlangıcın en güzel seçimleri sevdiğiniz meyve ve yemeyi sevdiğiniz şeyleri tercih etmeniz olucakdır.

Kalkıpda da castle long gibi birşeyle başlarsanız. (premium)
Benim gibi bu ne beeğğhh tahta lan bu der atarsınız.

Kolay şeyler tercih ederseniz yanınızdaki ne var ya bunun içinde dediğinde (ğğğööhhğğğ) diye kalmazsınız ????
Ben bile bazen anlatamıyorum herkesin damat tadı farklı oluyor. (malesef)

Ağzında şeker tadı istemeyenler için çerez-tütün grubu ideal.

SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bence direk olarak Nbase ile başlanmalı ve tüketimin büyük bir kısmını kapsamalı. Her ne kadar kullandığımız aromalar suda çözülebilir, solumaya uygun gibi sınıflandırılsa da büyük bir kısmı natural-extract değil. İçlerinde Artificial Flavors yani yapay lezzetler var. Önemli, büyük ve likit sektöründe yaygın olarak tercih edilen markalardan biri olan TFA'in sitesine girip, aroma içeriklerine baktığınızda en fazla göreceğiniz kelime öbeği bu Artificial Flavors.

Yapay lezzetlerin içinde ise yine insan sağlığına uygun kimyasallar olduğu belirtiliyor, kontrol altında tutuluyor ama en basit anlamda bizim yaptığımız gibi çok çeşitli tüketimlerde, örneğin biri 0.4ohm titanyum coil ile 220C - 15W'da tüketim yapıyorken bir başkası 0.2ohm clapton coil ile 80W'da tüketim yapıyor olsun, bu Artificial Flavors'ın içeriğini oluşturan kimyasallar nasıl reaksiyon gösteriyor hala yeterli araştırma yok (örneğin çilek aromalarının vazgeçilmezi sinamik asit).

İşin bilimine ya da kimyasına girmeden direk likit/aroma kullanımı sonrası karşılaştığımız coil ve pamuk manzaraları bile yeterli aslında aromalardan ve dolayısıyla likitlerden soğumak için. 18mg nikotinli freebase ile 5ml'lik/2 günlük kullanım sonrası pamuk ve tel ilk taktığınızdaki gibi pırıl pır dururken, kimi likit ve aromalarda 2ml'lik tüketim sonrası kapkara oluyor. Hatta tankı doldurup, az bir miktar içip, bir kaç gün sonra baktığınız da bile telin üstünde tortu, pamukta kararma oluyor. Ben kendi adıma aromaları, pg/vg ve nikotinden daha sağlıksız buluyorum özetle. He tüketmiyor muyum, tüketiyorum hatta şu an Tribeca puffluyorum ama aromalı ya da likit tüketimim, toplam tüketimimin en fazla %10'unu oluşturuyor. %90 Nbase tüketiyorum.

Amaç sigarayı bırakmak ise likit ve aroma kavramına, ateşliyle ilişki komple kesildikten sonra, az bir oranda ve zevkine girilmeli. Temel tüketim haline getirilmemeli diye düşünüyorum.

Bence direk olarak Nbase ile başlanmalı ve tüketimin büyük bir kısmını kapsamalı. Her ne kadar kullandığımız aromalar suda çözülebilir, solumaya uygun gibi sınıflandırılsa da büyük bir kısmı natural-extract değil. İçlerinde Artificial Flavors yani yapay lezzetler var. Önemli, büyük ve likit sektöründe yaygın olarak tercih edilen markalardan biri olan TFA'in sitesine girip, aroma içeriklerine baktığınızda en fazla göreceğiniz kelime öbeği bu Artificial Flavors.

Yapay lezzetlerin içinde ise yine insan sağlığına uygun kimyasallar olduğu belirtiliyor, kontrol altında tutuluyor ama en basit anlamda bizim yaptığımız gibi çok çeşitli tüketimlerde, örneğin biri 0.4ohm titanyum coil ile 220C - 15W'da tüketim yapıyorken bir başkası 0.2ohm clapton coil ile 80W'da tüketim yapıyor olsun, bu Artificial Flavors'ın içeriğini oluşturan kimyasallar nasıl reaksiyon gösteriyor hala yeterli araştırma yok (örneğin çilek aromalarının vazgeçilmezi sinamik asit).

İşin bilimine ya da kimyasına girmeden direk likit/aroma kullanımı sonrası karşılaştığımız coil ve pamuk manzaraları bile yeterli aslında aromalardan ve dolayısıyla likitlerden soğumak için. 18mg nikotinli freebase ile 5ml'lik/2 günlük kullanım sonrası pamuk ve tel ilk taktığınızdaki gibi pırıl pır dururken, kimi likit ve aromalarda 2ml'lik tüketim sonrası kapkara oluyor. Hatta tankı doldurup, az bir miktar içip, bir kaç gün sonra baktığınız da bile telin üstünde tortu, pamukta kararma oluyor. Ben kendi adıma aromaları, pg/vg ve nikotinden daha sağlıksız buluyorum özetle. He tüketmiyor muyum, tüketiyorum hatta şu an Tribeca puffluyorum ama aromalı ya da likit tüketimim, toplam tüketimimin en fazla %10'unu oluşturuyor. %90 Nbase tüketiyorum.

Amaç sigarayı bırakmak ise likit ve aroma kavramına, ateşliyle ilişki komple kesildikten sonra, az bir oranda ve zevkine girilmeli. Temel tüketim haline getirilmemeli diye düşünüyorum.
Aynen katılıyorum hocam belirttiğiniz şekliyle kullanım amacına daha uygun nihayetinde sigarayı bırakmaya çalışıyoruz.

Üç silahşörümüz hazır. Cihaz+Atomizer (Başlık)+Likit...

Harika, ancak hangi likit? Binlerce alternatif var... Mı acaba?????

Evet konuya bodoslama girelim. İlk çıkan likit RY4, Ruyan tarafından çıkarıldı, ancak mucidi hali hazırda Hangsen likitlerinin sahibi olan zat-ı şahane.

Bu likitin özelliği neydi? Tütün baz, vanilya. karamel vs.vs...Hala sevilerek tüketiliyor mu, kesinlikle. Çünkü geçmişte, inanması şu an güç, ancak cidden her şeyin üzerinde çok daha sağlam kafa yoruluyormuş.

Geçelim,

E ben yeni başlıyorum, hangi likiti alacağım? Bak yukarıda bir örnek yazdım, mutlaka tütün bazla başla. Unutma sen gurme değilsin, pasta, börek, çörekle ağız tadını bambaşka bir şekle getirme. Sonra elindeki cihaz oyuncağa dönüşmesin. Bünyene geçiş için fırsat tanı.

Kaç mg nikotin tüketmeliyim? Yeni başlıyorsan 12 mg’nin altına asla düşme. Özellikle ilk dönem sana keyiften çok nikotin yoksunluğunla savaşacak likit lazım. Günde yarım litre meyveli, çörekli 3 mg likit tüketip sonra karşıma bu sigarayı kesmiyor diye gelme! Akıllı ol!????

Likitin içeriğine, mg’sine karar verdik. Gelelim hangi likiti alacağız mevzusunun bam teline. Kimden alacağız, hangisini alacağız?

Öncelikle bu premium mevzusu nedir size açayım. Aslında ilk premium likitte Çin’lilerce bulundu, yukarıda bahsettim. Ancak sonrasında daha çok tekil tatlara ağırlık verdiler.

Sonrasında bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da ABD öncülük etti. Ve farklı aromaların birleşimden oluşan likitler yapmaya başladı. İşte bir karı koca Bobas’ı buldu, bir tanesi Virüs’ü buldu, bir başkası bambaşka bir şey buldu.

Bu likitlerin öncelikli olarak adları hanmade, handcrafted, yani el yapımı olarak geçiyordu. Ancak içlerinden bazı çeşitler o kadar ön plana çıktı ki bunlara Premium adlandırması yapılmaya başlandı. Ve elektronik sigara tarihi boyunca bu özelliklere uygun likit sayısı inanın 20’yi geçmedi ve geçmeyecek.

Bir süre sonra bu premium olayı mix aroma karışımlarının tamamına verilmeye başlandı. Ve en çokta ülkemiz bayıldı bu adlandırmaya. Yurtdışında çok mütevazı bir yere sahip olan likitler bile bizde premium, ultra premium şeklinde tanımlandı, pazarlandı.

İşte sevgili dostlar, premium likit denen mevzunun bizim topraklarımızdaki yansıması yabancı olması, belli başlı bir üretim standartına sahip olduğunun düşünülmesi şeklindedir. Ve bir çoğu birbirinin aynısı karışımlara ancak farklı adlara sahip vasat üstü likitlerdir. Ve tabii aralarında ciddi özgün ve başarılı olanları da bulunmaktadır.

Yani, premium likit alacaksanız, premium tanımlamasına bakmaksızın yabancı likit alacağınızı bilin. Tabii ki bir Bobas, bir Gorilla, bir Castle Long vb. almıyorsanız.

Bunların sahteleri var mı, tabii ki var. Peki nasıl güvenerek alacağız, inceleyeceksiniz. Stres çarkının altındaki raflardan çıkıyorsa likit biraz düşüneceksiniz. Ve şansınıza her daim güveneceksiniz. ????

Gelelim yerli likitlerinize. Tarihçesi 2013’e kadar dayanan bir hikayedir bu. Yabancı da el yapımı olarak tarif edilen tanımlama bizde ev yapımı olarak sıfatlandırılmıştır.

Bu arkadaşlarımızın bir çoğu günümüzde fason üretim yaptırmaktadırlar. Yani litre litre ürün alıp, ml ml şişelere dolum yaparlar. Ve yanlış anlaşılmasın bunda zerre bir sıkıntı yoktur.

Bir çoğuda stabil ürün arzını bu şekilde sağlamıştır. Kendim yapıyorum demenin eğer bambaşka bir ürününüz yoksa pek bir pozitif özelliği yoktur.

Aynı şekilde bir çok yerli likit, bilinen tatlara ait mixleri kendilerince yorumlayıp arz ederler. Özgün tatlar ya hiç yoktur, ya da ciidi şekilde azdır.

Yerli likit üreticileri, bazu şartlar nedeniyle üretim ve arzda sıkıntı yaşayabilirler. Ancak en önemli sıkıntıyı ise ürünün stabilitesinde yaşamaktadırlar. Çünkü ilk üründe arz edilen içeriğe ulaşmakta güçlük çekebilirler bazı zamanlarda. İşte bu noktada ürünü stok out yapan arkadaşlarımız kademe atlamaya başlar, ancak ısrarla ve sanki yaşam iksiriymiş gibi aynı ürünü farklı içeriklerle sunmaya çalışanlar eleştirilerin ve doğal olarak prestij kaybı yaşamaya mahkumdurlar.

Sonuç olarak, bir çok yabancı likitin, yerli likitlerden farkı olmadığını öncelikle bilin. Ve ancak özellikle yerli likit seçiminde ince eleyip sık dokuyun. Araştırın, sorun, inceleyin. Ve tüm yerli likit yapanları bir torbaya koyup karıştırmayın. İş ahlakı, topluma saygı sadece yabancılara özgü hasletler değil.
Evde demliyorsan ;
İçeriğine vakıfsın. Aslında değilsin, ama markaya güveninden dolayı sorun etmiyorsun. Bu marka sterildir, hijyeni ön planda tutmasa dünya markası olamaz vb. ön kabullerle. Aldığın base, nic, ya da nbase, veya aroma, farketmez. Ekstra katkı maddesi koymadım en azından diyorsun, haklısın.

Daha ekonomik. Evet temiz bir üretime ulaşmanın en ekonomik yolu. Bu da güzel. (İstediğin sonucu elde edene kadar verdiğin fire gözardı edilmek şartıyla. Beklenen damak tadına ulaşamayıp hediye edilen, ya da atılan likitler. Nbase içsen de farketmez, yıllardır kokan, tüten, nikotini uçan, pencereden kaçan sıvılar tartışıldı, hala duruyor mesajlar bir yerlerde.)

Bunca yıldır kendim hiç demlemedim. Ama etrafımda gerçekten konuya hakim insanların üretiminden kullandım. Büyük keyifle. Peki şimdi? Bıraktılar. Kimi foruma küstü. Kimi usandı. Kiminin zamanı yetmedi. Kimi esigarayı bıraktığı için likit üretmeyi de bıraktı, çünkü ticari değil hobi idi yaptığı üretim. Eş dost için.
Tam bu noktada, bobas’ı bulan karı kocanın yolundan gitmeye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Yerli likit üreticisi, esigara hobisine aşık biri olmalı. Kendisi için ürettiğini, eşin dostun arkadaşın katkılarıyla, telkinleriyle, cesaretlendirmesiyle ticarete dönüştürebilecek yetenekte, özveride insan olmalı. “Butik üretimim dünya markası olacak” diye yola çıkmış olmalı.

Yüzlerce tadı test ettik. En sevdiğim likit fivepawns ve naked100. Bobas ve gorilla şimdiye kadar litrelerce aldım. Sürekli yerli likit üreticilerinden ürün alıp deniyorum mümkünse tester olarak. Elbet yukarıdakilerin yerini alacak çıkacak içlerinde. Sonuçta hiç biri doğal kaynak suyu değil.

Bence yapılması gereken, yerli üreticileri açıkca tartışmak. Hem övmek, hem yermek. Forumda reklamı olurmuş... Bırakın olsun. Tedarikçi olsun olmasın, iyisiyle kötüsüyle konuşulsun. Bundan alın da densin, almayın da. Doğal rekabet ortamı oluşsun. Mesele öyle bir noktaya gelecek ki, nispeten laboratuar ortamı diyebileceğimiz yerlerde üretilen, dünya markası ürünlere uygun fiyatlara erişebileceğiz.

Evde hijyeni sağladığını düşünürsün, ama sağlayamazsın. Kontrollü üretim yapamazsın. Her demlediğin likite batch veri tutmak, excelde formül işlemek, tarih kaydetmek, ortam sıcaklığını sabitlemek değil kontrollü üretim. Bunların bütünü. Ve çok daha fazlası.
Aslında özetle standardı yakalamak, korumak ve beğendirmek bütün mesele.

Son sözüm, yıllardır hiç bir likit üreticisiyle, satıcısıyla, herhangi bir bağım olmadı. Tanışıklığım da yok. Ve bunu belirtmek zorunda hissetmek bile üzüyor beni.

Okurken aklıma bu geldi bı tank anasonlu likiit bı tank tütünlu likit alıp rakı sigara yapacam olurmu acaba:unsure::)

Herkese kolay gelsin yeni uye oldum vaporesso avengers x cihazimi aldim ancak likit konusunda hala bilgisizim yazilanlari okudum amma hala kafam almadi diyebilirim zamanla ogrenecegim umarim sizden alabilecegim likit tavsiyesi istiyorum gunde 2 paket sigara içiyorum sigaramin nikotin miktari 10 mg hangi marka nekadar nikotin olan likiti almaliyim acaba daha evvelden joyetech ego aio kullandim ancak bu likitlerde sanirim nikotin olmadigi icin pekde isime yaramadi yardim edsrseniz sevinirim

Herkese kolay gelsin yeni uye oldum vaporesso avengers x cihazimi aldim ancak likit konusunda hala bilgisizim yazilanlari okudum amma hala kafam almadi diyebilirim zamanla ogrenecegim umarim sizden alabilecegim likit tavsiyesi istiyorum gunde 2 paket sigara içiyorum sigaramin nikotin miktari 10 mg hangi marka nekadar nikotin olan likiti almaliyim acaba daha evvelden joyetech ego aio kullandim ancak bu likitlerde sanirim nikotin olmadigi icin pekde isime yaramadi yardim edsrseniz sevinirim
Hocam öncelikle günde iki paket ağır sigara içen birisi iseniz size vereceğim en iyi cevap bir tane pod cihaz alın bir tane de 35mg ya da 50 mg salt likit alın kullanın o sizin nikotin ihtiyacınızı keser

Tesekkur ederim hocam ancak yukaridada soyledim aldim cihazi ancak likit olarak tavsiyelerinize uyacagim en azibdan ego aio da kullanicam likitleri cok sagol

Pod almayın, alsanız bile lütfen salt likit kullanmayın. Pekçok kişi çarpıntı, tansiyon dengesizliği, halsizlik vs yan etkiler gördüklerini söylüyor. Elektronik sigara yeni mecra ve hakkında bilinenler zaten az iken, salt likitler hakkında hiçbir şey bilmiyoruz.
Revenger'ın kendi atomizeri dl dediğimiz nargile tarzı kullanıma sahip bir cihaz. 3 veya 6 mg yeterli olur. Mtl tarzı kullanım için ise, 9 veya 12mg nikotin oranı yeterli olacaktır. Daha yükseğe çıkıp, boşu boşuna doyum eşiğini yükseltmenize bence gerek yok. 3mg 100ml, 15mg 100 ml nbase alarak muhtelif oranda karıştırarak her nikotin oranını test edebilirsiniz.

Bence sek nbase alıp, o şekilde tüketmeyi deneyin önce . Nbase ile başlattığım herkes devam etti ve önce sigarayı sonra bunu bıraktı ama likit arayışına girenlerin çoğu damak tadına uygun likiti bulamadığı için sigaraya geri döndüler. Sonuçta, sigaranın öyle ahım şahım bir tadı yok. Hatta artık bana iğrenç geliyor (çok şükür) .
Eski kullanıcılarda aroma oranını azaltıp, sek base içmeye dönmek için çabalıyorlar. Özetle, sek base zaten son durak ;)

Gelelim damak tadına, likit türüne. O konu bence gayya kuyusu gibi. Düşen içinden çıkamıyor. O aroma, bu likit, yok bu atomizer aromayı daha iyi veriyor, yok öbürü lçilekli likiti iftar sofrası gibi hissettiriyor derken ucu bucağı gelmiyor masrafın.
Genel kabul, Dl tüketimde meyve, pastane tarzı, mtl tüketimde tütün, pastane, meyve kullanabilir şeklinde. Ancak damak tadına hitap eden likiti bulana kadar çok fazla masraf yapmaya hazır olun. En kestirme yol, yerli likit üreticilerinin tester setlerini almak ama kimde tester set var, kimde yok inanın bilmiyorum.
Bu arada natilus 2s gibi mtl tarzı bir hazır coil atomizer ve 0,7ohm coil alırsanız hava kanalı ile oynayarak hem mtl, hem kısıtlı dl olarak kullanabilirsiniz.
Keyifli buharlar

Dwarkelf yorumunuz icin cok tesekkurler ben daha cok dl icim ciger cekimi seviyorum diyebilirim ego aiodan sonra hos onuda ciger cekim ile iciyordum ya neyse benim.icin onemli olan likit konusuydu sonicda artik sigaradan keyf alamiyorum eskiden bi keyfivardi ama son yillarda artik beninkisi baska biseye donustu elimden agzimdan eksik olmayacak sekilde gelisti noktayi bu yuzden koymak istiyorum artık atesliyi birakma zamani geldi siz tecrubeli arkadaslarin destegi ile umarim tez zamanda birakirim masrafa gelince kendime uygun likiti bulana kadar biraz masraf yapicaz ancak buldukdan sonrada belli bi ayarsa giderim artik nbase konusunu diger konularin birinde okumustum not almistm hatta burada da yazmaniz benim.icin iyi oldu cok tesekkur ederim

ben DL ile basladim ama birakamadim. bence sizin de en azindan atesliyi az da olsa DL'ye gore daha iyi simule edecek mtl atoya ve bogaz vurumuna ihtiyaciniz olacaktir. Likit konusu goreceli ama ben de @Dwarkelf gibi nbase ile baslamanizi olmadi isli ve fazla aromatik olmayan tutunlu likitleri denemeniz gerektigini dusunuyorum. boylece caniniz atesli istediginde mtl, keyif istediginde damak tadiniza gore DL kullanirsiniz.

Tesekkur ederim hocam ancak yukaridada soyledim aldim cihazi ancak likit olarak tavsiyelerinize uyacagim en azibdan ego aio da kullanicam likitleri cok sagol
Sigarayı içim şekliniz likitinizi ve muhtemelen atomizeri belirleyecek.
Eğer sigarayı da nargile gibi direk ciğere çekerek içiyorsanız 3-6 mg nikotinli likitler sizi kesmez.
9-12 mg tütünü likitler ile başlayın.
Efkarın tütünlü likitlerini tavsiye ederim.
Yok sigarayı ağızda toplayıp ciğere gönderiyorsanız (Mtl) ve amaç sigarayı bırakmaksa revenger üzerine bir Mtl atomizeri düşünün en kısa zamanda.
Nikotin oranlarından korkmayın. Başlangıçta sizi sigaradan uzak tutan doğru likittir.
Kişisel olarak salt nikotine uzak bakıyorum.

Nacizane fikrim
Yeni başlıyoriseniz öncelikle uygun fiyatda(evyap) temiz ve güzel clone mix şeklinde denemeler yapılmalı hoşunuza giden mixler zaten aklınızda kalıcağı için ardından premium olarak bahsedilen orjinal likitleri alırsanız sevme ihtimaliniz %95 lere çıkar ve günlük kurda zaten devasa rakamlara ulaşan likitleri çöpe atmak yada kenarda bekletmezsiniz.
Bütçeniz uygunda olsa premium likitlerde bir kere soğuduğunuzda geri kazanmak çok zor oluyor heleki benim gibi 2 tankda bıkan birisi olarak söylüyorum herşey bir kenara likit bu işte en önemli ilk şey

Nacizane fikrim
Yeni başlıyoriseniz öncelikle uygun fiyatda(evyap) temiz ve güzel clone mix şeklinde denemeler yapılmalı hoşunuza giden mixler zaten aklınızda kalıcağı için ardından premium olarak bahsedilen orjinal likitleri alırsanız sevme ihtimaliniz %95 lere çıkar ve günlük kurda zaten devasa rakamlara ulaşan likitleri çöpe atmak yada kenarda bekletmezsiniz.
Bütçeniz uygunda olsa premium likitlerde bir kere soğuduğunuzda geri kazanmak çok zor oluyor heleki benim gibi 2 tankda bıkan birisi olarak söylüyorum herşey bir kenara likit bu işte en önemli ilk şey
Hocam ben premium ile başladım sonra evyap likitler varya onlardan almaya başladım klonları smoke hunter ve skyvape den yemin ederim esigara dan soğudum hiçmi tadı tuzu olmaz bir likitin bence premiumdan başlarlarsa daha iyi olur

Hocam ben premium ile başladım sonra evyap likitler varya onlardan almaya başladım klonları smoke hunter ve skyvape den yemin ederim esigara dan soğudum hiçmi tadı tuzu olmaz bir likitin bence premiumdan başlarlarsa daha iyi olur
Kaliteli ve güzel bir clon mix olması gerekiyor aksi takdirde soğutur.
Orjinal likitden başlasalar daha iyi olur evet ama sevmezler ise nolucak o bir şişe verilen para yabana gidicek herkesin zevki çok farklı sadece bir öneri ????bütçesi yeten boubas dan başlasın ????

Evet hocam o konuda çok haklısınız aslında e Türkiye'deki en büyük problem insanların bu işe bilgisiz bir şekilde başlamaları mesela benle şöyle oldu ilk olarak herkesçe bilinen bir siteden eleaf icare Mini aldımve yanında Amazon pop likitlerin den aldım bunlar 20 milimlik küçük orijinal premium diye satılan likitlerde ama hakikaten premium du yani çok harika likitlerdi bir daha o likitleri bulamadım o likitler 20 lira civarında filan satılıyordu ondan başka da western marka likitler vardı 25 lira civarındaydı one hit wonder likitleri de onar milimlik şişeler de satılıyordu artık kimse öyle o tarz likitleri satmıyor

Evet hocam o konuda çok haklısınız aslında e Türkiye'deki en büyük problem insanların bu işe bilgisiz bir şekilde başlamaları mesela benle şöyle oldu ilk olarak herkesçe bilinen bir siteden eleaf icare Mini aldımve yanında Amazon pop likitlerin den aldım bunlar 20 milimlik küçük orijinal premium diye satılan likitlerde ama hakikaten premium du yani çok harika likitlerdi bir daha o likitleri bulamadım o likitler 20 lira civarında filan satılıyordu ondan başka da western marka likitler vardı 25 lira civarındaydı one hit wonder likitleri de onar milimlik şişeler de satılıyordu artık kimse öyle o tarz likitleri satmıyor
Tekde 100 küsür liralık bir şişe satıyorlar [emoji16]

SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri