• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Nedir? | Nasıl Yapılır? | E-Sigara Yanık Tadı Alıyorum >> Pamuk Yanmamış !

Orhan Abi

Community
Merhaba Arkadaşlar,

Sürekli sorulan ve cevaplamaktan yorulduğumuz bu konuya basit bir klavuz hazırladım. Özellikle yeni kullanıcılardan gelecek sorulara hızlı cevap vermek için kullanılabilir diye düşünüyorum.

Yeni açılan forumumuzda; Sihirlibuhar ekibini, Eski ve Yeni tüm arkadaşları selamlıyorum, konunun eksiği gediği olursa ilave etmenizi rica ediyorum.

1- Yanık tadı veren ama pamuğu yanmamış, %10 aromalı likitle 2 tank likit tüketilmiş atomizer >>>

2. Tele ve pamuğa 5 kat büyüterek odaklandığımızda; pamuk üstüne aroma curufu, telin tamamen aroma artıkları ile kaplandığını görüyoruz. Yani tel ısındıkça aroma artıkları yanarak acı ve keyifsiz tat alıyoruz. Likitin gerçek aramosı ise bozuk, eksik, tatsız geliyor.

3. Teli dryburn yaparak, kızgın halde ( ateşleme yapmadan) kireçsiz suya birkaç kez batırıp çıkarınca aroma artıklarından kurtuluyoruz. Normalde Clapton telleri ve düz telleri bu şekilde daha uzun kullanabiliriz. Ancak resimde görüldüğü gibi bu telin ömrü ( bana göre düz telde 2, 3 dryburn ancak farklı fikirlerde var) dolmuş.

4. Yeni bir tel sarıp dryburn yapıp; eski tel (soldaki ) ve yeni tel (sağdaki) arasında görsel bir kıyaslama yapıyoruz. Eski telin boğumlarında parlaklığın kaybolduğunu, yüzeyin profil bütünlüğünü kaybettiğini, madde eksilmesi olduğunu görüyoruz.

Bu kaybolan kanthal a1 maddeleri nereye gitti sorusu benim cevabımla; >> soluyoruz (bir kısmını) şeklinde olur.
Elektronik sigara sonuçta sütten çıkmış ak kaşık değil. Ciger çekimi, düşük ohm, yüksek wat kullanımında bu 'karakaşık' en az 4-5 kat daha siyah olabilir diye düşünüyorum.

5- Yeni sarılmış, pamuklanmış, likitle ıslatılmış aromayı temiz, likitin tadını net alabileceğimiz taze sarım.

Eksikleri kusurları varsa; tamamlamak, düzeltmek size düşer :)

siz bu konuyu yazarken herhalde ilk aralıklı sarımımı deniyordum troyda. acemilik çatırdattım durdum :D
yavaş yavaş, yapa yapa el becerisi kazanacağız herhalde. 2 aylık sürede justfogdan pico armora geçmek, troy majör alıp kullanmak tel sarmak pamuklamak ve hele hele hiç sigara içmemek benim için bir mucize gibi :D
Genelde sararken olması gerekenden çok ayrık sararım, sardıktan sonra teli klavuzdan çıkarmadan hafif iki ucundan ortaya doğru ittiriyorum al sana hafif aralıklı sarım, :)

siz bu konuyu yazarken herhalde ilk aralıklı sarımımı deniyordum troyda. acemilik çatırdattım durdum :D
yavaş yavaş, yapa yapa el becerisi kazanacağız herhalde. 2 aylık sürede justfogdan pico armora geçmek, troy majör alıp kullanmak tel sarmak pamuklamak ve hele hele hiç sigara içmemek benim için bir mucize gibi :D

Çok çatırdama varsa aralıkları biraz daha daraltıp, pamuğu kalın sarın, troy da besleme hatası olmaz.

Siz sigara içmeyin yeter ki; bizden size her konuda destek garanti.

. Gerekirse tel sarar göndeririz.

Biz dediğim de; forum ahalisi

@Orhan Abi Eline sağlık. Çok güzel olmuş.
Madde eksilmesi her seviyede vardır. Yalnız bunu gözle görmek ilk seviyelerde mümkün olmuyor. Tabi Telin kullanıldıkçıda bu duruma karşı direnci azalıyor. Üzerine değen sıvılarda bu konuda önemli rol oynuyor.

Bu sebeple sardığınız kanthal bir teli bir kere temizlemekten öteye gitmemenizi öneririm. nacizane benim tavsiyemdir.

@Orhan Abi Eline sağlık. Çok güzel olmuş.
Madde eksilmesi her seviyede vardır. Yalnız bunu gözle görmek ilk seviyelerde mümkün olmuyor. Tabi Telin kullanıldıkçıda bu duruma karşı direnci azalıyor. Üzerine değen sıvılarda bu konuda önemli rol oynuyor.

Bu sebeple sardığınız kanthal bir teli bir kere temizlemekten öteye gitmemenizi öneririm. nacizane benim tavsiyemdir.

Daha önce bir tartışmada, dryburn yapılan telden yayılan metalin, yeni tele göre çok daha az olacağına dair bilgiler tartışılmıştı.

Ancak ben halen yeni tel sevmeye devam ediyorum ( dryburn yaparak)

Eline sağlık abi o kalan tortu yok mu nefretlik bir şey @Orhan Abi
hafta da 2 kez coil değiştiririm günde ortalama 2,3 kez pamuklama taze taze daha güzel

İyi tel, iyi pamuk ortalama bir atomizerin ve ortalama bir likitin içim keyfine katkısı çoktur.
Fırsat bulmuşken belirtelim;
. Az aroma tüketimi de; sağlık açısından önemli.
. Fazla Aromadan da aroma artıklarından da uzak durmaya çalışıyorum.

Geri