• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Xros 4 Yeni Cortex kartuşlar hakkında...

omrtokgoz

Yeni Üye
Herkese cümleten merhaba ve hayırlı bayramlar. Xros 3 cihazımla 1 yıldır beraberiz ve çok memnunum hem sızdırmıyor hemde kartuş performansı çok yerinde. Fakat çok düşürmemden kaynaklı ateşleme sorunu oluyor. O yüzden bayram dönüşü xros 4 almaya karar verdim fakat aklımda sorular var. Yeni 3 ml kartuşlardan almak istiyorum ama salt likite uygun mudur? 0.8 ohmluk coili mevcut mesela onunla salt likit kullanabiliyor muyum? 24mg salt nic likit kullanıyorum uzun zamandır. Eski 2 ml lik kartuşlardan 0.8 1.0 ve 1.2 ohmluk kartuşlarla salt likit kullanmıştım ve en beğendiğim 1.0 ohmluktu. Yeni 3ml lik cortex kartuşların 0.6 ohmluk ve 0.8 ohmluk kartuşlarıyla 24mg salt nic likitimi kullansam sorun yaşar mıyım? Herkese tekrardan iyi günler dilerim.

Evet, Xros 4'ün yeni 3ml Cortex kartuşlarında (0.6 veya 0.8) 24mg salt likit kullanabilirsiniz.
0.8: 1.0'a yakın olduğu için daha dengeli bir çekiş ve tuz nikotin keyfi sunar.

Son düzenleme:
hocam 0.8 iyidir
bu arada nic salt her ohm ile kullanılır, yüksek nic düzeyi zehirler düşük ohm ile
ama zincir çekim yok diyelim
0.2 ile 24mg içersiniz 5dakikada bir puff alıyorsanız
Kutudan 0.6 ve 0.8 değil, 0.4 ve 0.8 ohmluk kartuş çıkıyormuş. 0.8 e zaten alışığım fakat 0.4 te hiç kullanmadım. 24mg salt nic ile daha ağır olur diyorsunuz o zaman 0.4 kartuşla içince. Doğru anlamışım dimi?

Kutudan 0.6 ve 0.8 değil, 0.4 ve 0.8 ohmluk kartuş çıkıyormuş. 0.8 e zaten alışığım fakat 0.4 te hiç kullanmadım. 24mg salt nic ile daha ağır olur diyorsunuz o zaman 0.4 kartuşla içince. Doğru anlamışım dimi?
hocam çok ağır olur
ama şöyle 2-3 dakikada bir puf alan adam için çok sarsmaz öksürük yapmazsa
benim gibi elden düşürmeyip 1000mah cihazı 2 kere şarj ediyorsan 0.4 ile içilmez 24mg
0.8 ile rdl veya mtl 24mg rahat içilir

hocam çok ağır olur
ama şöyle 2-3 dakikada bir puf alan adam için çok sarsmaz öksürük yapmazsa
benim gibi elden düşürmeyip 1000mah cihazı 2 kere şarj ediyorsan 0.4 ile içilmez 24mg
0.8 ile rdl veya mtl 24mg rahat içilir
Hocam şöyle diyim 2 ml lik kartus tam bitmeden 2 kere dolduruyorum günde tahmini 3 3.5 ml falan içiyorum. Bikaç puff alıp salıyorum ard arda çok içmiyorum

DL içim ve DL içim sağlayan Ohm ler ile salt likit tüketmeyin, her ne kadar düşük Mg değerleri ile kullanılabilir şeklinde tercihe bağlı olduğu söylense ve kullanılıyor olsa da, böyle bir riske girmeye değmeyeceği benim ve birçok kişinin ortak yorumudur. Hatta Salt Nbase içeriğinin teferruatlı oluşu sebebi ile yine birçoğumuz MTL içimle bile kullanılmasa iyi olur şeklinde yorumluyoruz ama hadi o yine bir derece diyoruz.
Hepimiz burada sigara illetinden kurtulmak için toplandık. Yani ciğerlerimize daha az zararlı bir şeyler soluyarak zararı azaltmaya çalışıyorsak neden böyle riskler alalım.
Kafanıza, benim gibi DL içimde Salt kullanılmaz diye not edin, farklı bir opsiyonu olduğunu unutup önünüze bakın.
Saltın avantajı çabuk doyuma ulaştırması, düzeniniz değiştiğinde puff sayınız artacak, elinizde emzik olacaksa Salt ile devam edin elbet, 0,8 ohm ile MTL içimde 24 Mg Salt kullanılır. Salt kullanıyorsanız da madem bunun avantajından faydalanıp puff sayınızı, yani günlük içiminizi kontrollü gidip zamanla elinizde emzik olmayacağından emin olun.

DL içim ve DL içim sağlayan Ohm ler ile salt likit tüketmeyin, her ne kadar düşük Mg değerleri ile kullanılabilir şeklinde tercihe bağlı olduğu söylense ve kullanılıyor olsa da, böyle bir riske girmeye değmeyeceği benim ve birçok kişinin ortak yorumudur. Hatta Salt Nbase içeriğinin teferruatlı oluşu sebebi ile yine birçoğumuz MTL içimle bile kullanılmasa iyi olur şeklinde yorumluyoruz ama hadi o yine bir derece diyoruz.
Hepimiz burada sigara illetinden kurtulmak için toplandık. Yani ciğerlerimize daha az zararlı bir şeyler soluyarak zararı azaltmaya çalışıyorsak neden böyle riskler alalım.
Kafanıza, benim gibi DL içimde Salt kullanılmaz diye not edin, farklı bir opsiyonu olduğunu unutup önünüze bakın.
Saltın avantajı çabuk doyuma ulaştırması, düzeniniz değiştiğinde puff sayınız artacak, elinizde emzik olacaksa Salt ile devam edin elbet, 0,8 ohm ile MTL içimde 24 Mg Salt kullanılır. Salt kullanıyorsanız da madem bunun avantajından faydalanıp puff sayınızı, yani günlük içiminizi kontrollü gidip zamanla elinizde emzik olmayacağından emin olun.
hocam ben dl için de salt kullanıyorum😊
one hit wonder hep salt 6mg sattı sorun da çıkmadı
bence kalite daha önemli, salt olayı oturdu sektörde

Düşük mg ile salt düşük ohmda kullanılabilir bence de DL çekim için lakin uzun sürelerde sıcak buharlama diş etlerine de zararlı olduğu için mtl şeklinde yüksek ohmla daha yüksek mg lı likit ve soğuk buhar tercih edilebilir ki ben başından bugüne bu şekilde ilerledim. ha kimisinin hoşuna gider sıcak buhar sonuçta zevk işi ama zararlarını da göz önüne almak lazım, sigaradan kurtulalım derken dişleri elimize almayalım sonra.

hocam ben dl için de salt kullanıyorum😊
one hit wonder hep salt 6mg sattı sorun da çıkmadı
bence kalite daha önemli, salt olayı oturdu sektörde
Dediğim gibi hocam ben risk almamak taraftarıyım ama kullanan ve sorun olmadığını düşünene, bunu deneyimleyene de birşey demek haddimize değil. Dünya çok acayip bir yer haline geldi, hayatımız boyunca rutin olarak kullandığımız hatta kullanmaya mecbur olduğumuz şeyler bile her gün sağlığa zararlı kategorisine girip duruyor. Onu kullanmayın, bunu tüketmeyin, onun içinde bu çıktı bunun içinde bu olmamalıydı haberleri aldı başını gidiyor.
Birçok başlık altında da yazdım Salt çabuk doyuma ulaştırıyor, bunun bir sebebi olmalı, bunu sağlamanın bir bedeli olmalı şeklinde düz mantık kuruyorum. İnsanoğlu, hakkaniyeti, vicdanı, ahlakı ile tanımlanabilen bir varlık değil benim gözümde, üretiliyor olması, piyasaya sürülebiliyor olması zararsız olduğu söyleniyor olması benim gözümde bir şey ifade etmiyor birçok şeyin.
Dilden dile dolaşan bir dedikodu, belki komplo teorisi vardır ya. Kanser dahil birçok hastalığın aslında tedavisi var fakat ilaç sektörü öyle bir mafyadır ki, hastaları uzun süre öldürmeyecek ama iyileştirmeyecek şekilde düzen oturtmuşlardır diye, hep bu örneği kullanırım. Hayatımı emanet etmem gerekecek bir sektörde bile, ben kendi totomu korumazsam kimse korumayacaksa, elden geldiğince risk almamak gerektiğini düşünürüm.
6mg Free ile elimde emzik oldu MTL, 9 mg deniyorum şu an, içim sıklığımı düşüremedim için gece kalp çarpıntımı hissediyorum yattığımda. Yani normal şartlarda bile vücudumuza nasıl bir zarar veriyoruz zaten bilmiyoruz, bilemeyeceğiz, risk almayalım derdindeyim.
Şimdi olaya belki yobazlık olarak ifade edilebilecek bir bakış sergilediğimden, DL ve Salt kullanılır ifadesini görünce istemsizce aman yapmayın etmeyin diyesim geliyor ama tabi ki bu konuda ne bilir kişiyim ne de DL deneyimledim, sadece aman yapmayın etmeyin işte.

Geri