• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Uçağa Binerken E-Sigara Taşınması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MZahidd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MZahidd

Community
Nasip olursa THY uçağı ile yolculuk yapacağım, bir çok yerden araştırma yaptım fakat net bir cevap alamadım. Kimisinde doğru bilgiler yer alırken kimisinde yanlış, uydurma bilgiler yer alıyordu. Örn; THY e-sigara taşınmasını tamamen yasakladı ya da pilleri kargo bölümünde taşıyın gibi.. Ben de hem THY'yi arayarak, hem de Facebook üzerinden iletişime geçerek son bilgileri edindim.
Kısaca modun pillerden ayrı bir şekilde ve pillerin kısa devre yapma ihtimali ortadan kaldırılarak kabin içerisinde;
Likitlerin ise maksimum 100ml olacak şekilde ayrı ambalajlarda bagaj içerisinde taşınmasında herhangi bir sakınca yok.
*Pilleri bagaja vermeyin. İçerisindeki bazı metallerden kaynaklı piller siyah görünüyor ve valizinizi açtırıyorlarmış. (3. şahıstan edindiğim bilgi)
**Gözlerinden kaçabilir lakin kargo bölümünde taşınacak olan lityum iyon pillerin 80W/h altında olması şartı, sıfır fabrika ambalajlı olma şartı ve fabrikadan alınmış taşınabilir belge şartı bulunuyor. Bu sebeple sırt çantanıza 'pil kutusunun içerisinde olacak şekilde' atın ve rahat rahat kabine geçin.
***Atomizerde likit bulunması durumunda beslemesi çok iyi kapatılan atomizerleri bilemiyorum ama tecrübelere ve fizik kanunlarına göre basınç değişimlerinden kaynaklı kuvvetle muhtemel akacaktır.
Bu bilgiler parça parça bulunabilir fakat kesin şöyledir diye bu bilgilerin tümünü pek çok yerde bulamadım. O sebeple benden sonrakilere de bir nebze olsun yardımcı olur diyerekten konuyu açıp cevabını da vermiş oldum. Sabırla okuduğunuz için teşekkürler :)
Screenshot_2019-06-21-19-27-57-639_com.facebook.orca.png

Kendi tecrübelerimi paylaşayım, yukarıdaki belgeyi büyütemedim. Gözüm seçmedi okuyamadım.
Ortalama 6-7 Hava alanı üzerinden seyahat etmişimdir yurt içinde. Öncelikle bilmeniz gereken, e sigarayı sormanız gereken yer yolcu taşımacılığı şirketleri değil, havalimanı yönetimidir. Ankara üzerinden olacaksa bu yolculuk Esenboğa Havalimanı İşletmeleri ile görüşmeniz ve sormanız daha sağlıklı olacaktır.

Ben tüm hava alanı giriş ve " çek in " den sonraki girişte pilleri, pil kabına alır tüm elektronik sigara malzemelerini ( sıvılar hariç ) el çantasına koyarım. 5 - 10ml likit tutarım yanımda yalnızca geri kalanını valize veririm. Güvenlik görevlileri de alıştılar zaten artık e sigara mı diyorlar, evet diyerek gösteriyorum. Bir problemle karşılaşmadım şuana kadar ama sadece bu yeni hava alanına gitmedim, orada ki işletmenin tutumu nasıldır bilemiyorum.

Tekrar belirtiyorum, hava alanların da ki e sigara taşınabilirliği ile hava limanı işletmeleri ilgileniyor. Doğrudan oralar ile iletişime geçerek anlık güncel bilgiler alabilirsiniz.

Ekleme: Hiçbir atomizerim nedense akıtmadı yukarıda ki basınçtan ötürü :)

iç hatlarda ist-ant öncesi pilleri 2li plastik pil kutumda çantamda ayrı tutmama rağmen zorluk çıkarttılar. yanımda likit bulunmuyordu likitten yana değil pilsiz cihazdan yana sıkıntı çıktı. personelin bilgi eksikliğine yoruyorum. amir niteliğinde daha yetki sahibi birinin gelip izin vermesiyle sorun çözülmüştü. tabi bu olay geçen yaz oldu

Üstad valla arabayı sevmedi sanırım; bir dahakine daha lansmanı güzel bir arabayla çıkacağım. Uçakta akıtmadı Hilluxta akıttı:D:D
Traktör ile çıkmışsınız hocam, titreşimden olmuştur o :) Bir de sizdeki tahta modlar doğalarına vardıkları için bir titre ve kendine dön hezeyanına kapılmışlardır. Enselerine vurup sustursaydınız tahta modlarınızı :)
-Sus senin yerin mod, ağaç modda güzel deseydiniz :)

Kendi tecrübelerimi paylaşayım, yukarıdaki belgeyi büyütemedim. Gözüm seçmedi okuyamadım.
Ortalama 6-7 Hava alanı üzerinden seyahat etmişimdir yurt içinde. Öncelikle bilmeniz gereken, e sigarayı sormanız gereken yer yolcu taşımacılığı şirketleri değil, havalimanı yönetimidir. Ankara üzerinden olacaksa bu yolculuk Esenboğa Havalimanı İşletmeleri ile görüşmeniz ve sormanız daha sağlıklı olacaktır.

Ben tüm hava alanı giriş ve " çek in " den sonraki girişte pilleri, pil kabına alır tüm elektronik sigara malzemelerini ( sıvılar hariç ) el çantasına koyarım. 5 - 10ml likit tutarım yanımda yalnızca geri kalanını valize veririm. Güvenlik görevlileri de alıştılar zaten artık e sigara mı diyorlar, evet diyerek gösteriyorum. Bir problemle karşılaşmadım şuana kadar ama sadece bu yeni hava alanına gitmedim, orada ki işletmenin tutumu nasıldır bilemiyorum.

Tekrar belirtiyorum, hava alanların da ki e sigara taşınabilirliği ile hava limanı işletmeleri ilgileniyor. Doğrudan oralar ile iletişime geçerek anlık güncel bilgiler alabilirsiniz.

Ekleme: Hiçbir atomizerim nedense akıtmadı yukarıda ki basınçtan ötürü :)
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :) akıtma işi elbette yüzde yüz olacak değil ama şimdi bir basınç farklılığı olacak o kesin. Akıtacağı kesin değil ama ihtimal dahilinde. Ben yine riske girmeyip primelayıp tankı doldurmadan gideyim :)

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :) akıtma işi elbette yüzde yüz olacak değil ama şimdi bir basınç farklılığı olacak o kesin. Akıtacağı kesin değil ama ihtimal dahilinde. Ben yine riske girmeyip primelayıp tankı doldurmadan gideyim :)
praymlamak nedir tam olarak anlamadım ama yaz günü malum likitler akışkan oluyor. Bir peçete sararsanız atomizerin çevresine bir sorun olmayacaktır. Akıtma dediğiniz şey bu işin tuzu biberi, az mı rezil ettik elleri kolları, cepleri.

Alttaki alıntı ve videoyu esigaradaki duruma uyarlayabiliriz sanırım. :)
"Fanustaki hava boşaltılmadan önce su şişesinin içindeki hava ile fanustaki havanın basınçları birbirine eşittir. Fanusun içindeki basınç azaldıkça, su şişesinin içindeki basıncın dış basınca eşit olması için şişenin hacmi artmaya ve basıncı düşmeye başlar. Bunun sonucunda şişenin içindeki ve dışındaki basınç eşit olur."

Geri