• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Tecrübe Ve Bilgilerinizi Paylaşır Mısınız?

_wakabayashi_

Community
Değerli arkadaşlar araniza yeni katıldım.Elektronik sigara kullanımına yaklaşık bir hafta önce Smok Nord 4 cihazı ile başladım.
Ancak bazı hususlarda bilgilenmem için desteğinize ihtiyaç duyuyorum.
Sorularımı cevaplarsanız sevinirim.

1) Smok Nord 4 hem normal hemde salt likit ile kullanılabilir mi?

2) Cihaz içerisinden 2 adet coil cikiyor
1.si RPM2 0.16 ohm mesh
2.si RPM 0.4 ohm mesh coil
Bu RPM ve RPM2 coil farkı nedir?
Birini salt likitle birini normal likit ile mi kullanmak gerekli yoksa içim farkı mi bulunuyor?

3) RPM coil olarak;
0.4 ohm mesh coil
0.6 ohm triple coil
1.0 ohm sc coil
1.2 ohm quartz coil

RPM2 coil olarak;
0.16 ohm mesh coil
0.25 ohm dc coil
0.6 ohm mlt coil olmak üzere birden fazla coil çeşidi bulunmakta. Hangi coil ne için nasıl kullanılıyor yada hangisini ne için kullanmalıyım bilgilendirebilir misiniz?

4) Bir coil ne kadar süre kullanildiginda değiştirilmelidir. Yanık tadı gibi bir tad alındığında mi ya da başka bi anlama durumu var mıdır?

5) Hem aroma hemde doygunluk hissetmek için coilin en ideal ohm derecesi ne olmalı?

6) Normal sigarayı bırakıp bu cihaza gectigimden dolayı mesh coil ile devam mı etmeliyim yoksa mlt coil kullanmam gerek mi? (arasındaki fark için aydınlatırsanız sevinirim)

7) Normal likit ile salt likit arasında boğaz vurumu dışında fark varmidir.
Normal likitte boğaz vurumu hissetmedigimden salt ve normal likit karıştırarak kullanıyorum. Bu sakıncalı mıdır?

8) Cihaz üzerinde yer alan hava kanalları en uygun nasil kullanılmalıdır.
Bu kanalların tam açık veya kapalı olması sarj ve coil ömrünü etkiliyor mu?

9) Bir yazıda coil ömrü için 25w değerini geçmeyin diye okumuştum. Bu doğru mudur ?

10) Pod ve mod terimlerini çok fazla okuyorum farkları neler aydınlatırsanız sevinirim.

11) Likit ve coil siparişi için güvenilir site ismi verilebiliyor ise tavsiye verir misiniz?

Hem benim için hemde benim gibi bu soruları olan arkadaşlar için şimdiden çok teşekkür ederim herkese.

hocam benim bildiğim bu piller max dolu iken 4.2 volt bitmeye yakın min 2,85volt elektrik alabilirsiniz. ancak seri bağlarsanız yüksek volt alabilirsiniz. tek pilden sürekli 3.7 üzeri voltaj alırsanız ısınır patlar. sürekli 3.7 altında alırsanız piller aşırı deşarj olur pil ölür. diye biliyorum

ayrıca mech modda da ben 1.20 ohm ve 0,80 ohm mtl'de içtim 0,4ohm dl de içtim mech moda uydurmadım sorun da yaşamadım. hatta birçok regüle mod'a göre daha fazla keyif aldım. ama yinede siz daha iyi bilirsiniz
İlk paragraf doğru ama mech için doğru. Modlar zaten o aralık kadar volt çekiyor, fazlasını değil. Asıl sorun amper değerinde, hesaplama onun üzerine yapılır. Regule kullanıcısının volt değerine bakmasına lüzum yok, adı üzerinde voltajı regule ediyor. Evinize de mesela 220Volt geliyor değil mi; telefonunuzu nasıl oluyor da 5V ile şarj edebiliyorsunuz?
IMG_20220323_132854_006.jpg

Hadi bunları unutalım, speclerini tam veren bir modun sayfasına girelim:
15717075484100.jpg
input ile output kısımlarına dikkat.

İkinci paragrafta bahsettiğiniz sarımları hesapladınız mı mesela? Hesaplamadan sarım yapmak mech için çok tehlikeli, lütfen rehbere bir göz atınız.

Son düzenleme:
evet hocam haklıymışsınız. boşu boşuna tatava yapmışım burda. Yinede 4voltu geçmemekte fayda var gibi

1648035772720.png

İlk paragraf doğru ama mech için doğru. Modlar zaten o aralık kadar volt çekiyor, fazlasını değil. Asıl sorun amper değerinde, hesaplama onun üzerine yapılır. Regule kullanıcısının volt değerine bakmasına lüzum yok, adı üzerinde voltajı regule ediyor. Evinize de mesela 220Volt geliyor değil mi; telefonunuzu nasıl oluyor da 5V ile şarj edebiliyorsunuz?
Ekli dosyayı görüntüle 58839

Hadi bunları unutalım, speclerini tam veren bir modun sayfasına girelim:
Ekli dosyayı görüntüle 58840
input ile output kısımlarına dikkat.

İkinci paragrafta bahsettiğiniz sarımları hesapladınız mı mesela? Hesaplamadan sarım yapmak mech için çok tehlikeli, lütfen rehbere bir göz atınız.

Son düzenleme:
hocam benim bildiğim bu piller max dolu iken 4.2 volt bitmeye yakın min 2,85volt elektrik alabilirsiniz. ancak seri bağlarsanız yüksek volt alabilirsiniz. tek pilden sürekli 3.7 üzeri voltaj alırsanız ısınır patlar. sürekli 3.7 altında alırsanız piller aşırı deşarj olur pil ölür. diye biliyorum

ayrıca mech modda da ben 1.20 ohm ve 0,80 ohm mtl'de içtim 0,4ohm dl de içtim mech moda uydurmadım sorun da yaşamadım. hatta birçok regüle mod'a göre daha fazla keyif aldım. ama yinede siz daha iyi bilirsiniz
hocam biz niye regüle mod kullanıyoruz? birçok noktada güvenliği var regüle modun; aşırı ısınma, aşırı deşarj, aşırı akım, aşırı şarj, kısa devre vs.
patlama olayında ise olay şu, kaliteli 18650 pil ısınma ile kolay kolay patlamaz, hatta youtubede 4-5 yıl evvel bir video vardı pil baya ısınıyordu ama patlamıyordu, o videoyu bulamadım ama başka video ekledim...
mesela burada baya baya uzun süre dayanıyor pil
bizdeki e cig işinde 18650 patlaması için ya kısa devre olacak ya aşırı şarj olacak ki çoğu senaryoda patlaması yine imkansız, bir testte 81dereceye kadar bile ısınsa da sorun yoktu (youtubeda baya test videosu var)
kısacası, mod sağlamsa, likit vs sıvı akmamışsa 70-80derecede bile bu meret patlamıyor
voltaj olayında ise regüle modun olayı zaten akımı düzenleme değil mi? pil %10 bile olsa siz 4volt görürsünüz ama mekanikte pil %10 olduğunda 4v göremezsiniz

Mekanik konusunda ahkam kesebilecek bilgim yok.

Ancak bildiğim kadarıyla; sarımınız ve pilinizin amper değeri önemli. Yani 0,10 ohm sarımda 10a lık pil kullanırsanız çok kötü sonuçlarla karşılaşırsınız. Çünkü amper değeri (steam-engine de gerekli hesaplamalar var) sarımınıza yeterli gücü sağlamaz; pil zorlanır ve aşırı ısıdan patlayabilir. Tabi pilin continues değeri de bu nokta da önem taşıyor.

Hali hazırda atomizerlerin mantığı devreyi tel vasıtası ile tamamlamanızı sağlamak. Üzerine takacağınız tel ile almak istediğiniz güç pilin gücüne denk ya da daha aşağıda kalmalı.

Volt konusu aslında pil kapasiteniz düştükçe içiminizi etkileyen bir durum. Pil kapasitesi azaldıkça vereceği volt değeri düşer.

nord4 ün teknik özelliklerinde geçme diyor
Orada yazan doğru ise zaten azami 4 Volta kadar çıkar, özel bir çabaya gerek olmaz. Ancak duruma göre 4 volt ile de coil yakıp çöp edebilir, bobinin üzerinde yazan değer aralığında kalmalı hazır coilciler.

O 3.7 safsatasını çıkartan arkadaşı bulup meşe odunu ile dövdülerdi ama artık laf ağızdan çıktı bir kere, bundan sonra düzelmez. ????

nord4 ün teknik özelliklerinde geçme diyor
hocam geçme demiyor bu cihaz max bu değerde çalışır diyor geçersen devre keserim diyor sarımını ona göre yap diyor... pilin yapısı zayıf podlarda... 4V üzerine çıkabilseniz bile çip devre keser koruması var çoğu yeni mod ve podun var zaten...
resim ekledim, 0.15ohm 80w için zaten 3.7v altındadır
4V için 0.2 ohm bir değer lazım
ha siz 1-2ohm sarar 80w verirseniz zaten tel yanacaktır 1-2sn içinde ve devre tel olmadığı için kesilecektir yine cihazı bozamazsınız
mesela 30w değerine çıkamam 1.8 telde çünkü yanlışlıkla çıktım tuşa birkaç sn basınca çat diye no atomizer dedi drag2
gül gibi coil çöp oldu saatlerce içemedim

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220323-161025_Chrome.png
    Screenshot_20220323-161025_Chrome.png
    48.2 KB · Görüntüleme: 6
Geri