• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Tecrübe Ve Bilgilerinizi Paylaşır Mısınız?

_wakabayashi_

Community
Değerli arkadaşlar araniza yeni katıldım.Elektronik sigara kullanımına yaklaşık bir hafta önce Smok Nord 4 cihazı ile başladım.
Ancak bazı hususlarda bilgilenmem için desteğinize ihtiyaç duyuyorum.
Sorularımı cevaplarsanız sevinirim.

1) Smok Nord 4 hem normal hemde salt likit ile kullanılabilir mi?

2) Cihaz içerisinden 2 adet coil cikiyor
1.si RPM2 0.16 ohm mesh
2.si RPM 0.4 ohm mesh coil
Bu RPM ve RPM2 coil farkı nedir?
Birini salt likitle birini normal likit ile mi kullanmak gerekli yoksa içim farkı mi bulunuyor?

3) RPM coil olarak;
0.4 ohm mesh coil
0.6 ohm triple coil
1.0 ohm sc coil
1.2 ohm quartz coil

RPM2 coil olarak;
0.16 ohm mesh coil
0.25 ohm dc coil
0.6 ohm mlt coil olmak üzere birden fazla coil çeşidi bulunmakta. Hangi coil ne için nasıl kullanılıyor yada hangisini ne için kullanmalıyım bilgilendirebilir misiniz?

4) Bir coil ne kadar süre kullanildiginda değiştirilmelidir. Yanık tadı gibi bir tad alındığında mi ya da başka bi anlama durumu var mıdır?

5) Hem aroma hemde doygunluk hissetmek için coilin en ideal ohm derecesi ne olmalı?

6) Normal sigarayı bırakıp bu cihaza gectigimden dolayı mesh coil ile devam mı etmeliyim yoksa mlt coil kullanmam gerek mi? (arasındaki fark için aydınlatırsanız sevinirim)

7) Normal likit ile salt likit arasında boğaz vurumu dışında fark varmidir.
Normal likitte boğaz vurumu hissetmedigimden salt ve normal likit karıştırarak kullanıyorum. Bu sakıncalı mıdır?

8) Cihaz üzerinde yer alan hava kanalları en uygun nasil kullanılmalıdır.
Bu kanalların tam açık veya kapalı olması sarj ve coil ömrünü etkiliyor mu?

9) Bir yazıda coil ömrü için 25w değerini geçmeyin diye okumuştum. Bu doğru mudur ?

10) Pod ve mod terimlerini çok fazla okuyorum farkları neler aydınlatırsanız sevinirim.

11) Likit ve coil siparişi için güvenilir site ismi verilebiliyor ise tavsiye verir misiniz?

Hem benim için hemde benim gibi bu soruları olan arkadaşlar için şimdiden çok teşekkür ederim herkese.

çok soru var ama... biraz okumak lazım google lazım bulamayacaklarını yazalım dicem ama hepsi var internette, neyse azcıcık yazalım
salt için 1.0ohm ve üzeri coil lazım, ha ben 0.7 ile içiyorum 9W ama podda olmaz o iş ayarı yok
sorduklarının bir kısmı kişisel deneyimle şekillenir
ben dl içerek de sigara bırakan biliyorum ben dl ile başladım direkt mtl başlayan da oldu o sana bağlı
salt+normal nic içmende sıkıntı yok arasında vurum ve alınan nic miktarı haricinde sağlık açısından fark varsa da bilen henüz yok...
ben 60ml içince coil atarım ama yanık tadı aroma kaybından sonra da atılabilir
hava kanalının coil ömrüne etkisi var yok arası takılmamak lazım
coil ömrü değişkendir 1.8ohm 25W ile yanar ama 0.16ohm 25W buhar vermez
forum harici güvenilir yerler var ama kapıda ödeme alırsan tabii, fiyat uçuk olur onlar birde arkadaşa novo yerine nord gönderdiler felan
öncelikle forumda likit satan arkadaşlara bakın, 1.0 ohm üzeri coil araştırın ve alın derim
cihazı almadan soraydınız ya nord4 alınacak mal değil gözümde...
ekleme yapalım;
coil ömrü likite bağlıdır daha çok %3 sweetener içeren %20 aromalı likitle 3-4tankta coil ölür, %1cdd aroma ile 90ml rahat içilir, bu durumda 5W da içsen 12W da içsen kullanılan likit miktarı önemlidir
tabii Watt ömre etki eder bir miktar ama çok yüksek değilse 10W ile 11W arasında fark yok...

Kısa sürede hem ateşliyi hem elektroniği bırakırsanız elinizdeki ile devam edin ama yok elektroniği bırakabilecek gibi değilim derseniz bir süre sonra, kendinize RTA tank ve mod bakın derim çünkü hazır coil bütçenizi uzun dönemde çok zorlar.

//amma da uzun cümle oldu.

Sorularınıza dilimin döndüğünce cevaplamaya çalışayım. Hap şeklinde ????
1_kullanirsin
2_RPM coil ile 1.0 ve 1.2 olan ile Mtl içim yapabilirsin . Diğeri sadece DL olur.
3_2.cevap
4_likitin içeriğine göre yaklaşık 2/3 hafta. Coil bittiğinde size haber verir. Yanık tadı alana kadar değiştirmenizi tavsiye ederim.
5_ o mantık e-cig de çalışmaz. Nikotin miktarı belirler doygunluğu. Aroma likite bağlı sanki(ama sanki!)
6_ DL yada MTL sizin seçiminiz. DL bol buhar, nargile gibi direk nefesle ciğere. Mtl normal sigara gibi ilk ağıza sonra nefesle birlikte ciğere
7_ salt likit önermiyorum. Hibritede gerek yok bence. Normal nikotinli likit. Doyuma ulaşana/kesene kadar nikotin arttirilabili. Ne içtiğini belirtmemissin ????????‍♂️
8_etkilemez. Zevkinize göre nasıl uyarsa size
9_degil
10_pod küçük basit . Mod büyük ama sağlam. Mod/ato set candır.
11_forum tedarikçilerinden temin edebilirsin. Yada netin güvensiz sularına kulaç atarsınız. Yorumlarını okuyup alın ama.sevmediginiz likit sizi e sigaradan nefret ettirir. Sek nbase tüketmeye çalışın.
Sonuç: yoruldum he ????

1_kullanirsin
2_RPM coil ile 1.0 ve 1.2 olan ile Mtl içim yapabilirsin . Diğeri sadece DL olur.
3_2.cevap
4_likitin içeriğine göre yaklaşık 2/3 hafta. Coil bittiğinde size haber verir. Yanık tadı alana kadar değiştirmenizi tavsiye ederim.
5_ o mantık e-cig de çalışmaz. Nikotin miktarı belirler doygunluğu. Aroma likite bağlı sanki(ama sanki!)
6_ DL yada MTL sizin seçiminiz. DL bol buhar, nargile gibi direk nefesle ciğere. Mtl normal sigara gibi ilk ağıza sonra nefesle birlikte ciğere
7_ salt likit önermiyorum. Hibritede gerek yok bence. Normal nikotinli likit. Doyuma ulaşana/kesene kadar nikotin arttirilabili. Ne içtiğini belirtmemissin ????????‍♂️
9_degil
11_forum tedarikçilerinden temin edebilirsin. Yada netin güvensiz sularına kulaç atarsınız. Yorumlarını okuyup alın ama.sevmediginiz likit sizi e sigaradan nefret ettirir. Sek nbase tüketmeye çalışın.
sek nbase olayına katılmıyorum, yeni başlayana saman gibi gelir geri döner ateşliye
biz ne dragonfruitler ne şeftalilerle bu yola başladık gram gram ölçtük (şırınga+hassas terazi ile özgül ağırlık felan hesapladık manyak gibi) ultrasonladık heyecanı vardı
bir çilek gitti bin graham geldi denemedik firma bırakmadık
bu işin tadı aromada bence
yeni başlayana önce likit alırım sonra dayarım 1lt nbase öğretirim üşenmem

sek nbase olayına katılmıyorum, yeni başlayana saman gibi gelir geri döner ateşliye
biz ne dragonfruitler ne şeftalilerle bu yola başladık gram gram ölçtük (şırınga+hassas terazi ile özgül ağırlık felan hesapladık manyak gibi) ultrasonladık heyecanı vardı
bir çilek gitti bin graham geldi denemedik firma bırakmadık
bu işin tadı aromada bence
yeni başlayana önce likit alırım sonra dayarım 1lt nbase öğretirim üşenmem
Üstad mim koydum oraya. Takılırsa araştırıp bulsun diye. E dedik bilgiler hap şeklinde. Yutulacak sadece ????????????

Cok tesekkur ederim yorumlariniz için. Suan baya araştırma aşamasında olduğumdan derya deniz geliyor esigara ve kullanilan malzemeler ondan çok karmasada kalıyorum burdan sizlere o yüzden sormak istedim saolun tekrardan

Cok tesekkur ederim yorumlariniz için. Suan baya araştırma aşamasında olduğumdan derya deniz geliyor esigara ve kullanilan malzemeler ondan çok karmasada kalıyorum burdan sizlere o yüzden sormak istedim saolun tekrardan
3 ay sonra tek elle coil sarar şişelerce likit yaparsın çok ekstrem bişey yok (ha var gene var ama 3ayda öğrendiğinle 30yıl buharlasan da çok şey kaybetmezsin, şu aromaya %0.5 şu aromayı katmayı bilmek çok şey değiştirmiyor ticaretinde değilsen)
omeringen üstadın yazdıklarını oku kesin, okuyup izleyerek öğreneceksin
youtube çok faydalıdır mesela alacağın atomizerin incelemesini izle ama uçuyor kaçıyor aroması nirvana gibi şişirmelere inanma adamların beğenmediği atomizer kalmadı melo3 öven vardı...
bu scottish roll olayını hala bilmeyen var mesela öğrenmek güzeldir
pamuklama vs videolardan öğrenebilirsin
tel pamuğa uzaksan hazır coil mtl tank alabilirsin zaten 4 seçeneğin var türkiyede, hepsi de aynı coili kullanıyor (nautilus 2s, gt, gt mini ve 3)
dl içicem dersen hazır coilden uzak dur rta/rda al ama mtl güzeldir bütçe dostudur

çok soru var ama... biraz okumak lazım google lazım bulamayacaklarını yazalım dicem ama hepsi var internette, neyse azcıcık yazalım
salt için 1.0ohm ve üzeri coil lazım, ha ben 0.7 ile içiyorum 9W ama podda olmaz o iş ayarı yok
sorduklarının bir kısmı kişisel deneyimle şekillenir
ben dl içerek de sigara bırakan biliyorum ben dl ile başladım direkt mtl başlayan da oldu o sana bağlı
salt+normal nic içmende sıkıntı yok arasında vurum ve alınan nic miktarı haricinde sağlık açısından fark varsa da bilen henüz yok...
ben 60ml içince coil atarım ama yanık tadı aroma kaybından sonra da atılabilir
hava kanalının coil ömrüne etkisi var yok arası takılmamak lazım
coil ömrü değişkendir 1.8ohm 25W ile yanar ama 0.16ohm 25W buhar vermez
forum harici güvenilir yerler var ama kapıda ödeme alırsan tabii, fiyat uçuk olur onlar birde arkadaşa novo yerine nord gönderdiler felan
öncelikle forumda likit satan arkadaşlara bakın, 1.0 ohm üzeri coil araştırın ve alın derim
cihazı almadan soraydınız ya nord4 alınacak mal değil gözümde...
ekleme yapalım;
coil ömrü likite bağlıdır daha çok %3 sweetener içeren %20 aromalı likitle 3-4tankta coil ölür, %1cdd aroma ile 90ml rahat içilir, bu durumda 5W da içsen 12W da içsen kullanılan likit miktarı önemlidir
tabii Watt ömre etki eder bir miktar ama çok yüksek değilse 10W ile 11W arasında fark yok...
Tesekkur ederim yorumlariniz için. Cihazı almadan önce bilemiyorum satıcı güzel anlattı ondan aldım siz neden beğenmediniz. Şimdilik memnunum aslında

1_kullanirsin
3_2.cevap
9_degil
Elinize sağlık çok güzel cevaplamissiniz????

Tesekkur ederim yorumlariniz için. Cihazı almadan önce bilemiyorum satıcı güzel anlattı ondan aldım siz neden beğenmediniz. Şimdilik memnunum aslında
hocam smok atoları taa başından beridir akıtması ile ünlüdür (ben 6yıldır biliyorum nrg akıtmaz tfv8 akıtırdı sonradan birkaç atomizerde sorunu çözdülerdi), podlara baktım firma hiç değişmemiş:)
arkadaşta kaç tane smok pod var sayamadım belki 4-5 oldu hepsi bir şekilde sızdırıyor ama arkadaş seviyor nedense
o aldığınız dl gibi bir pod içinden 1ohm üstü coil bile çıkmıyor
ama alınmış sonuçta:) eldekini kullanmaya bakın, ben bunu içicem sigaraya dönmem dediğiniz zaman ufak ufak mod ve atomizer alırsınız

0,8ohm üzeri mtl için daha uygundur. ohm yükselttikçe watt düşer. cihazda kaç volt verdiği yazar onu 3.7volt a yakın watt değerlerinde kullanılması bence daha uygundur. ohm değeri yükselip watt değerini azalttıkca buhar soğur.

3.7nin altı tat vermez. o yüzden mech modlar 3.7volta göre ayarlanır. 3.7volt ve üzeri elektrik akımı hızlı olacağından ısınır ve tehlike yaratır

ben de eskiden 3.7 ye takılıyordum ama mevzu daha farklı. 3.7 belki 27ga telde evet tutabilir ama daha ince tellerde olmuyor malesef. steamengine bu konuda gayet tutarlı sonuçlar veriyor :)

3.7nin altı tat vermez. o yüzden mech modlar 3.7volta göre ayarlanır. 3.7volt ve üzeri elektrik akımı hızlı olacağından ısınır ve tehlike yaratır
Mech moda özel bir olay bu, diğer okuyucular için altını çizeyim. Mech ile sarımınızı 3.7'ye uydurmak zorundasınız zaten.

Regule bir modda sizi ilgilendiren tek şey Watt değeridir, adı üzerinde regule. Muhtemelen %99.9 kullanıcı da regule mod kullanıyor. Yeri gelir 5V, yeri gelir 2V ile içersiniz. Sarımınızı hiçbir değere uydurmanız gerekmez.

Mech moda özel bir olay bu, diğer okuyucular için altını çizeyim. Mech ile sarımınızı 3.7'ye uydurmak zorundasınız zaten.

Regule bir modda sizi ilgilendiren tek şey Watt değeridir, adı üzerinde regule. Muhtemelen %99.9 kullanıcı da regule mod kullanıyor. Yeri gelir 5V, yeri gelir 2V ile içersiniz. Sarımınızı hiçbir değere uydurmanız gerekmez.

hocam benim bildiğim bu piller max dolu iken 4.2 volt bitmeye yakın min 2,85volt elektrik alabilirsiniz. ancak seri bağlarsanız yüksek volt alabilirsiniz. tek pilden sürekli 3.7 üzeri voltaj alırsanız ısınır patlar. sürekli 3.7 altında alırsanız piller aşırı deşarj olur pil ölür. diye biliyorum

ayrıca mech modda da ben 1.20 ohm ve 0,80 ohm mtl'de içtim 0,4ohm dl de içtim mech moda uydurmadım sorun da yaşamadım. hatta birçok regüle mod'a göre daha fazla keyif aldım. ama yinede siz daha iyi bilirsiniz

Geri