_wakabayashi_
Community
Değerli arkadaşlar araniza yeni katıldım.Elektronik sigara kullanımına yaklaşık bir hafta önce Smok Nord 4 cihazı ile başladım.
Ancak bazı hususlarda bilgilenmem için desteğinize ihtiyaç duyuyorum.
Sorularımı cevaplarsanız sevinirim.
1) Smok Nord 4 hem normal hemde salt likit ile kullanılabilir mi?
2) Cihaz içerisinden 2 adet coil cikiyor
1.si RPM2 0.16 ohm mesh
2.si RPM 0.4 ohm mesh coil
Bu RPM ve RPM2 coil farkı nedir?
Birini salt likitle birini normal likit ile mi kullanmak gerekli yoksa içim farkı mi bulunuyor?
3) RPM coil olarak;
0.4 ohm mesh coil
0.6 ohm triple coil
1.0 ohm sc coil
1.2 ohm quartz coil
RPM2 coil olarak;
0.16 ohm mesh coil
0.25 ohm dc coil
0.6 ohm mlt coil olmak üzere birden fazla coil çeşidi bulunmakta. Hangi coil ne için nasıl kullanılıyor yada hangisini ne için kullanmalıyım bilgilendirebilir misiniz?
4) Bir coil ne kadar süre kullanildiginda değiştirilmelidir. Yanık tadı gibi bir tad alındığında mi ya da başka bi anlama durumu var mıdır?
5) Hem aroma hemde doygunluk hissetmek için coilin en ideal ohm derecesi ne olmalı?
6) Normal sigarayı bırakıp bu cihaza gectigimden dolayı mesh coil ile devam mı etmeliyim yoksa mlt coil kullanmam gerek mi? (arasındaki fark için aydınlatırsanız sevinirim)
7) Normal likit ile salt likit arasında boğaz vurumu dışında fark varmidir.
Normal likitte boğaz vurumu hissetmedigimden salt ve normal likit karıştırarak kullanıyorum. Bu sakıncalı mıdır?
8) Cihaz üzerinde yer alan hava kanalları en uygun nasil kullanılmalıdır.
Bu kanalların tam açık veya kapalı olması sarj ve coil ömrünü etkiliyor mu?
9) Bir yazıda coil ömrü için 25w değerini geçmeyin diye okumuştum. Bu doğru mudur ?
10) Pod ve mod terimlerini çok fazla okuyorum farkları neler aydınlatırsanız sevinirim.
11) Likit ve coil siparişi için güvenilir site ismi verilebiliyor ise tavsiye verir misiniz?
Hem benim için hemde benim gibi bu soruları olan arkadaşlar için şimdiden çok teşekkür ederim herkese.
Ancak bazı hususlarda bilgilenmem için desteğinize ihtiyaç duyuyorum.
Sorularımı cevaplarsanız sevinirim.
1) Smok Nord 4 hem normal hemde salt likit ile kullanılabilir mi?
2) Cihaz içerisinden 2 adet coil cikiyor
1.si RPM2 0.16 ohm mesh
2.si RPM 0.4 ohm mesh coil
Bu RPM ve RPM2 coil farkı nedir?
Birini salt likitle birini normal likit ile mi kullanmak gerekli yoksa içim farkı mi bulunuyor?
3) RPM coil olarak;
0.4 ohm mesh coil
0.6 ohm triple coil
1.0 ohm sc coil
1.2 ohm quartz coil
RPM2 coil olarak;
0.16 ohm mesh coil
0.25 ohm dc coil
0.6 ohm mlt coil olmak üzere birden fazla coil çeşidi bulunmakta. Hangi coil ne için nasıl kullanılıyor yada hangisini ne için kullanmalıyım bilgilendirebilir misiniz?
4) Bir coil ne kadar süre kullanildiginda değiştirilmelidir. Yanık tadı gibi bir tad alındığında mi ya da başka bi anlama durumu var mıdır?
5) Hem aroma hemde doygunluk hissetmek için coilin en ideal ohm derecesi ne olmalı?
6) Normal sigarayı bırakıp bu cihaza gectigimden dolayı mesh coil ile devam mı etmeliyim yoksa mlt coil kullanmam gerek mi? (arasındaki fark için aydınlatırsanız sevinirim)
7) Normal likit ile salt likit arasında boğaz vurumu dışında fark varmidir.
Normal likitte boğaz vurumu hissetmedigimden salt ve normal likit karıştırarak kullanıyorum. Bu sakıncalı mıdır?
8) Cihaz üzerinde yer alan hava kanalları en uygun nasil kullanılmalıdır.
Bu kanalların tam açık veya kapalı olması sarj ve coil ömrünü etkiliyor mu?
9) Bir yazıda coil ömrü için 25w değerini geçmeyin diye okumuştum. Bu doğru mudur ?
10) Pod ve mod terimlerini çok fazla okuyorum farkları neler aydınlatırsanız sevinirim.
11) Likit ve coil siparişi için güvenilir site ismi verilebiliyor ise tavsiye verir misiniz?
Hem benim için hemde benim gibi bu soruları olan arkadaşlar için şimdiden çok teşekkür ederim herkese.