• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Tc Mod Kullanmalı Mıyım?

asksakizi

Community
Daha önce hiç ısı kontrollü tel veya mod kullanmadım, denemek istiyorum. Setup'ım buna elverişli mi bilmiyorum. Bilgili arkadaşlar anlar diye düşündüm. Bishop mtl rta ile Paramour SBS'de tc modu kullanabilir miyim? aromadan ziyade boğaz vurumu ve soğuk buharı daha çok istiyorum açıkçası. Eğer kullanabilirsem hangi teli kullanmalıyım? Bilen dostlarım beni bilgilendirirse çok sevinirim.
Not: Şu an kullandığım tel ise 27ga kanthal. Isı modu yerine 28-29ga kanthal kullansam ısı kontrollü tellerden daha mı çok verim alırım?

evet.
fakat bana gore bishop bogaz vurumu konusunda biraz geride.
elinizdeki tel ile serin buhar ve daha iyi bir bogaz vurumu alabilmek/arttirmak icin tahsiyem 2.5mm cap 5 tur sarim yapip 12-13watt gibi kullanin ve sizin icin uygunsa tek taraf kor pin, diger taraf 1 yada 1.2mm pin gibi deneyin.

eger ki bu ise yaramazsa, serin buhar icin A1 29ga tele gecin. Illa ki TC denemek istiyorum derseniz bana gore bogaz vurumu icin en uygun tel titanyum. digerlerine gore sert bir teldir, calismasi biraz zordur.
bu arada paramour TCR girisi yapabileceginiz bir mod, baslangic icin fena sayilmaz. yani her turlu opsiyonu deneyebileceginiz bir setup sahibisiniz.
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla siz de a1 kullanıyorsunuz. Sizin deneyiminize güvenerek bishopta ısı kontrollü tel kullanmak yerine 29ga a1 kullanacağım. Vardır bi bildiğiniz ????

29ga a1 kullanacağım. Vardır bi bildiğiniz

kullanim kolayligi icin, evet dogru karar. zira TC icin epey okumak, arastirmak, bilgi biriktirmek ve sonrasinda da pratik yapmak gerekiyor.

yalniz simdiden uyarmis olayim. ince tele gececeginiz icin 3-5 gun buhar serinliginde farklilik ve aromada dusus hissedeceksiniz. sonrasinda damaginiz alisacaktir. endise etmeye gerek yok ama bilginiz olsun.

kullanim kolayligi icin, evet dogru karar. zira TC icin epey okumak, arastirmak, bilgi biriktirmek ve sonrasinda da pratik yapmak gerekiyor.

yalniz simdiden uyarmis olayim. ince tele gececeginiz icin 3-5 gun buhar serinliginde farklilik ve aromada dusus hissedeceksiniz. sonrasinda damaginiz alisacaktir. endise etmeye gerek yok ama bilginiz olsun.
Daha önce 28ga ni80 tel kullanmıştım, aroma yeteri kadar geliyor zaten bishopta biliyorsunuz. Sorun yok o yüzden. Teşekkür ederim tekrardan..

@murcix su drag da bir tc zehri atsana bana dogru :D anlatimli filan olsun. Drag 2 de denemistim istedigim sonucu aldim ama buyuktu. Sonraki tek pillilerde arastirdim baya ve dalgalanma cok var diyen vardi. Siz tam tersini soylediniz, hatta dna ile yarisir filan dediniz sankim yanlis hatirlamiyorsam. Salla bir zehir de ,tek pilli voopoo alam disarisi icin bari :D

Üstat box mod ile bağlarımı koparalı çok oldu. O söylediğim mod da 2.5 yıldır benimle. Drag serisinden ????'im yok maalesef ????????‍♂️????
Ben yine işin pratiklik kısmındayım. Mesela özelleştirilmiş tema ile DNA 75C kullanmak büyük keyif. Neden? Çünkü her bir ayara menüden ulaşmak ve düzenlemek çok kolay. Keza voopoo gene de öyle. Ohm dahil değiştirmeye için veriyor. Tepkisi, tutarlılığı benim için harika. Bana göre düz DNA serisinden çok daha iyi.
Birkaç zamandır dicodes kullanıyorum ve yukarıda ki iki çipten daha karmaşık bir arayüzü var. Ki hep okuduk, biraz kullan koy kenara soğusun, sonra tekrar ayarla, vs. Vs.

Başka bir ????'de görüşürüz artık, napim ????

Üstat box mod ile bağlarımı koparalı çok oldu. O söylediğim mod da 2.5 yıldır benimle. Drag serisinden ????'im yok maalesef ????????‍♂️????
Ben yine işin pratiklik kısmındayım. Mesela özelleştirilmiş tema ile DNA 75C kullanmak büyük keyif. Neden? Çünkü her bir ayara menüden ulaşmak ve düzenlemek çok kolay. Keza voopoo gene de öyle. Ohm dahil değiştirmeye için veriyor. Tepkisi, tutarlılığı benim için harika. Bana göre düz DNA serisinden çok daha iyi.
Birkaç zamandır dicodes kullanıyorum ve yukarıda ki iki çipten daha karmaşık bir arayüzü var. Ki hep okuduk, biraz kullan koy kenara soğusun, sonra tekrar ayarla, vs. Vs.

Başka bir ????'de görüşürüz artık, napim ????

Yoğğ artik, isteyerek ???? istedik, atamadi, bugun cuma ama gunes tersten dogmadi, kiyamette kopmadi :D

Zehir is loading :cool:

images

Bence Tc mod kullanmak en azından pamuklamada yaptığın hataları görmeni sağlıyor hızlıca. Misal sarım ve pamuklamada bir şeyleri batırdıysam normalde 210 C de aldığım vurum ve aroma yok oluyor ve buna ulaşmak için 230-240 derecelere çıkıyorum tatmin olmak için. E bu sefer de bi süre sonra aroma karışıyor, işin içine yüksek ısıda çıkan aldehitler giriyor. Mecbur bir sonraki sefere otomatik olarak pamuklayı biraz daha şöyle yapim, şurasını böyle yapsam nasıl olur diye düşüncelere giriyor insan.
Kısaca TC stabil ısında hatayı pek affetmiyor, ama kendini geliştirmek için stabil bir sıcaklık sunduğu için bu deney ortamında değişkenlerden birini sabitlemiş bir biçimde denemelerine devam edebiliyorsun.
Bu arada ben de Titanium 26 Ga kullanıyorum, deck büyüklüğüne göre 5-6-7 sarım yapıp geçiyorum.

Geri