• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Nedir? | Nasıl Yapılır? | E-Sigara Stabwood Mod Bakımı Nasıl Yapılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CnrDnz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CnrDnz

Community
Merhaba arkadaşlar. Şuanda yeni edindiğim ikinci el illusia V2 mini modun ağacı epey kurumuş matlaşmış. Bakımını nasıl yapmalıyım hangi yağı kullanmalıyım bazıları gomalak cilasından bahsederken bazıları da Hindistan cevizi yağı kullan diyor. Stabwood kullanan bakımını yapan arkadaşlar deneyimlerini yazarlarsa sevinirim.

Açıkçası üç türlü yöntem var şu ana kadar başlıkta, ama hem kolay erişilebilir az zahmetli ve Hindistan Cevizi kokusuna özel bir merakım olduğundan ben Hindistan Cevizi yağı ile parlatmayı tercih edeceğim, belki en iyi yöntem olmayabilir bilmiyorum önemli değil neticede bir sıfırdan büyüktür illa ki faydası olacaktır tamamen solmuş bir modu baz alarak konuşursak.

Şimdi üstat danışmak istediğim konu şudur ki, su zımparası ile zımpara yapmaya gerek var mı haftalık parlatma yapacağımızı düşünürsek yoksa direk al yağı Microfiber bez ile oval oval yedir mi diyorsun? Zımparaya ne zaman ihtiyaç duyar mıyız ne zamanlarda duyarız?

Başka bir konuda yorumlamışsınız kusura bakmayın yeni gördüm;

Merhaba Dostlar. Hayırlı Hafta sonlarınız olsun. Bende stabwood modlarımı temizliği hakkında size bilgi vermek isterim. Aslına bakarsanız temizleme konusunda çok titiz davranmaktayım. Türkiyede olan şartlar üzerine modun temizliğinde bire bir temizleme sıvısı olan renaissance ürününü bulmak çok zor. Ekli dosyayı görüntüle 1027

Onun için benim kullanmış olduğum. Bizim aktarlarımızda satılan Hindistan cevizi yağıdır.
Ekli dosyayı görüntüle 1028

Hindistan cevizi yağını sürdükten sonra modu yarım saat kadar bekletiyorum. Yarım saatlik süre zarfında hem yağı içerisine emdiriyorum hemde sürmüş olduğum yağ parlaklığını daha da fazlalaştırıyor. Bu süre içerisinde karbon fiber bez ile üzerinden silme işlemi yapıyorum. Polisaj makinası olmadığı için elimden geldiğince karbon fiber bez kullanıyorum. ? Daha sonrada misler gibi pırıl pırıl ürünlerim oluyor.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. ?

Saygılarımla...

Bağlantıya ürün linkini paylaşmıtım bu dediğim gibi krem wax şeklinde bir ürün toblolarda restarasyon işleminde kullanılıyor 40 gr 50 lira gibi bir rakama satılıyor. Yine ham ahşap için ikeanın uygun bir ürünü var ama modda denemedim 12 saat dokunmamak gerekiyor, Sabırsız adamım ben ?
Hocam günaydın. İşler güçler ancak vakit bulabildim. Ben sizin yazdığınız üründen ziyade ucuz yollu aktar ya da nalburlardan alınabilecek saf balmumları için yazdım. Sizin yazdığınız ürüne de baktım. Mat satensi bir görünüm olacağından bahsediyor. İlgin bir görünüm olabilir. Böyle parlak değilde ama mat gibi de cilalı gibi. :) Olabilir tabii neden olmasın. Alıp deneyip ağaç üzerindeki etki ve efekti ne bir görmek gerekir.

Açıkçası üç türlü yöntem var şu ana kadar başlıkta, ama hem kolay erişilebilir az zahmetli ve Hindistan Cevizi kokusuna özel bir merakım olduğundan ben Hindistan Cevizi yağı ile parlatmayı tercih edeceğim, belki en iyi yöntem olmayabilir bilmiyorum önemli değil neticede bir sıfırdan büyüktür illa ki faydası olacaktır tamamen solmuş bir modu baz alarak konuşursak.

Şimdi üstat danışmak istediğim konu şudur ki, su zımparası ile zımpara yapmaya gerek var mı haftalık parlatma yapacağımızı düşünürsek yoksa direk al yağı Microfiber bez ile oval oval yedir mi diyorsun? Zımparaya ne zaman ihtiyaç duyar mıyız ne zamanlarda duyarız?

Hocam zımpara aşındırıcı bir elemandır. 10000 grid bile kullansanız mantığı yüzey kaldırmak yönünde (ki bez bile micron seviyesinde bunu yapar) İllaki bir zımpara kullanılacak 1200 grid ve üstünde bakın. Nihayetinde son kullanıcıya sunulmuş bir ürün. Her türlü kabası alınmış. Hani boyası olsa boya değişimi yapacağım deseniz uygundur malzeme kalınlığına göre zımpara atılır ama böyle bir durumda söz konusu olduğundan bence zımpara vurmayın.

Bir de elden çıkarma kısmı var. Bence orjinalliği ne kadar bozulursa o kadar elde kalma riski taşıyor. ;)

Ben bir arkadaşımın tavsiyesine uyarak, Çam Terebendin, Hindistan Cevizi Yağı ve Zeytin yağını bireri çay kaşığı olacak şekilde karıştırıp pamuk ile tek kat olacak şekilde uyguluyorum. Akşam uyguluyorum sabah kalktığımda bütün yağı emmiş ve parlamış oluyor.
15 günde bir uyguluyorum. Sizlerin uygula sıklığınız nedir acaba.

Hocam ortada bence bir yanlış anlaşılma var. Her ağaç, ahşap mod stabwood diye anılıyor. Eğer konu stabwood ise ağacın mod temizliği konusunda yazdığım gibi (ki bence konular birleştirilmeli gidişat aynı yönde) epoksi ya da başka solventler ile tüm gözeneklerinin doldurularak stabilize edilmesi demek. Ağaç tüm gözenekleri dolacak şekilde stabilize edildikten sonra zaten emici özelliği kalmaz. Dolayısı ile dediğiniz gibi yarı katı bir yağ veya cila ile polisaj mantığında parlatılması gerekir. Mesela benim yukarıda yazdığım gomalak cila bence içerdiği alkol ile epoksili bir stabwood'un yapısını bozarken, illusia tarzında ki ahşap modlarda çok efektif sonuç verecektir.

Konunun özeti şudur ki her ahşap mod stabwood değildir. Ürüne göre cila uygulanmalıdır. :)
Merak eden olursa ben nerden biliyorum ben aslında pipo ustasıyım o nedenle cila, ağaç vs. konularında az buçuk fikrim vardır.
pipo ustası :))
Hocam bize bir saven ayarlayıversen ne güzel olur:))

yorumunuza katılıyorum. Elde bulunan ürün önce değerlendirilmeli ardından bir işlem uygulamaya karar verilmeli...

pipo çanaklarının bakımında kullanılan resimdeki nemlendirici ve mikrofiber bez iki haftada bir işinizi görür sanıyorum. 15-20 lira falan...
73d099b12d1d9b2a954baaf219270d4c.jpg

Şeytanla Kavgalı Günahkar Kul!..

Merhaba Arkadaşlar elimde boru tipi ahşap mod var üstüne dikkatli baktığımda ufak çatlaklar oluşmuş. Bu çatlakları nasıl doldura bilirim daha da büyümemesi için evde yapabilceğim bir yöntem varsa bilgilendirseniz sevinirim.

Bu arkadaştan yağ aldim , 2-3 damla yeterli ....eğer zımpara yapacaksanız dairesel şekilde 800 1500 2000 2500 diyerek kullanin ve zimparayi ıslatın mod içine almayacak şekilde uygulayın sonra bu yağdan kullanabilirsiniz ...reisssance wax polisajda kullanılırsa daha etkili sanirim

Geri